- 8 Kasım 2015
- 4.203
- 8.979
- 158
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #256.941
Kabak sote yoğurtlu baharatlı sarımsaklı misssKışın yedigimiz hersey gaz yapiyor ya lahana karnibahar turp baklagiller ne yicez biz açım aç lahana kavurayim dedim kesin şişirir seni dersiniz diye yapmadim öğlene ne yicem
Evet canım daha ilk katı çerçeveden sonra tekrar atarım resimHadi bakalım :)
Vaavvvvvv çok güzel senmi yaptın canım gerçekçi gibi duruyor eline saglik
Tarhana yaptim.simdi 1 kase icicemKabak sote yoğurtlu baharatlı sarımsaklı misss
Afiyet olsun sana yazarken canım istedi benda kabak yaptım yiyorum şimdiTarhana yaptim.simdi 1 kase icicem
Hoşgeldiniz daha önce yarıştınızmıMerhabalar ben de aranıza katılabilir miyim?
Sanada afiyet olsun cnmAfiyet olsun sana yazarken canım istedi benda kabak yaptım yiyorum şimdi
ayyy aklına koydun kızının doğum gününde ki videoyu izleyince şimdi kıyıyorsun o güzelim saçlara demiiiHuuu huuu
Ben kuafordeyim boya kesim yapılacak
Icerde net çekmiyor
Haber vereyim diye dışarı çıktım
Herkes herseyine dikkat etsin
Kacamaksiz ve sporlu menuler bekliyorum
Tamam teşekkür ederim 2lt içmek için elimden geleni yapacağımözellikleeyledi canooom senin için bu paylaşım bak bakalım rahatsızlıklarına neden neymiş:)
Yetersiz su alımı tüm vücudu vuruyor
Su yeterince tüketilmediğinde önemli sağlık sorunlarına neden olur. Vücudun en önemli yaşam kaynağı olan suyun eksikliğinde yaşanabilecek sıkıntılar şunlardır:
1- Günlük su ihtiyacının uzun süre giderilmemesi durumunda böbrekler kalıcı olarak zarar görebilmektedir.
2- Vücuda yeterli su alımı olmadığı takdirde vücuttan atılması gereken metabolik atıklar böbrek tarafından atılmamakta ve bu görevi karaciğer yapmaya çalışmaktadır. Bu durumda karaciğere daha fazla yük binmekte ve vücutta yağ depolanma oranı artmaktadır.
3- Ciltte kuruluk: En büyük organ deridir. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk, kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su tüketilirse, yaşlanma belirtilerini o kadar geç ortaya çıkar.
4- Vücut direncinin düşmesi: Gribe karşı da, vücut direnci için de susuzluğun bertaraf edilmesi çok önemlidir.
5- Hazımsızlık: Su tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alır.
6- Anne sütü azlığı: Su emziren kadınlarda, süt üretimini artırır, az tüketildiğinde de süt azalır ya da yeterli verim alınamaz.
7- Kalpte yorgunluk: Alınan sıvı miktarı yeterli ise kalbin çalışma hızı normal olacak ve ritm sorunları daha az yaşanacaktır.
8- Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu az su tüketimi sonucunda oluşabilir.
9- Saç dökülmesi ve kepeklenme: Az su tüketimi saç derisi kuruması ile birlikte kepeklenmeye neden olabilir. Bu da saç derisinin tutulmasını azaltıp, saç dökülmelerine zemin hazırlayabilir.
10- Kabızlık: Sindirim sitemi daha yavaş çalışır ve kabızlık meydana gelebilir.
11- Kas krampları: Su, eklem sağlığımız için çok önemlidir. Eklemlerimizdeki özellikle hareketi sağlayan kıkırdak dokusunun su oranının yüksek olması gerekir. Bu oran azaldığında eklem hastalıklarına yakalanma riski artar. Su tüketimi ile kasların elastikiyeti artacak, bu da eklem ve kemik sağlığını olumlu etkileyecektir. Su tüketimi eklem sağlığı açısından faydalı olduğundan daha iyi bir egzersiz imkanı verecektir.
12- Düzensiz tansiyon: Uzun vadeli susuzluk ciddi problemlere neden olur. Tansiyon, kan dolaşımı, sindirim, böbrek görevleri ciddi olarak etkilenmektedir.
Deniyorum aslında ama bir süre sonra üşeniyorum ama bu aralar kendimi çok yorgun hissediyorum sebebi bu olabilr yine başlayacağım elimden geldiği kadar zorlamayaAnladım çok geçmiş olsun su bu tüm hastalıklar içinde çok iyi bişey böyle limon falan at suya belki öyle içersin aromalı gibi
benim planlarda çorba var belki benimkilere yaptığım köfteden 1 tane yerim doymazsam da yoğurdun gözüne vurucam vallaYanıma badem ayran almıştım ara öğün olarak onları yedim
Akşama ne yesem bilmiyom
Sizin planlar nasil
Ayyy su fotoğraf atmayı bir öğrensem sana çok güzel fotolar atacagim kahrolacaksın:))Tunaydin buraya giremedim 9 dogurdum resmenakşam 17 de kesin evdeyim ve 100 sayfa geçmiş yapacağım eyledi abla havanı da atmışsın Ankara da deniz varda biz mi gitmiyoruz kız ben profosyenel yüzmeyi geçen sene öğrendim işte eskiden kafam suyun altına girmezdi . Böyle havuz randevusu alarak yetiniyoruz napalim
Bugün ben meyve ve pro yaptım abla etkisi olacakmı bakalım :)Yanıma badem ayran almıştım ara öğün olarak onları yedim
Akşama ne yesem bilmiyom
Sizin planlar nasil
Ben de bütün vitaminleri teker teker denedim şimdi sabah demir sonra b12 sonra d vitamini alıyorum gün içinde ama banamisin demiyor korkuyorum da bişeyim mi var diye o da sıkıntı yapıyor ben de bir kısır döngü bu hafta bir doktora gideceğim bakalim ne diyecekDurum cidden kötü, zaten uzun çalışma saatlerinden hayata zaman kalmıyor. bir de uyku olunca daha kötü oluyor. bugün pharmaton a başlayacağım. Bakalım etki durumu ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?