Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

özellikle eyledi canooom senin için bu paylaşım bak bakalım rahatsızlıklarına neden neymiş:)
Yetersiz su alımı tüm vücudu vuruyor

Su yeterince tüketilmediğinde önemli sağlık sorunlarına neden olur. Vücudun en önemli yaşam kaynağı olan suyun eksikliğinde yaşanabilecek sıkıntılar şunlardır:

1- Günlük su ihtiyacının uzun süre giderilmemesi durumunda böbrekler kalıcı olarak zarar görebilmektedir.
2- Vücuda yeterli su alımı olmadığı takdirde vücuttan atılması gereken metabolik atıklar böbrek tarafından atılmamakta ve bu görevi karaciğer yapmaya çalışmaktadır. Bu durumda karaciğere daha fazla yük binmekte ve vücutta yağ depolanma oranı artmaktadır.
3- Ciltte kuruluk: En büyük organ deridir. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk, kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su tüketilirse, yaşlanma belirtilerini o kadar geç ortaya çıkar.
4- Vücut direncinin düşmesi: Gribe karşı da, vücut direnci için de susuzluğun bertaraf edilmesi çok önemlidir.
5- Hazımsızlık: Su tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alır.
6- Anne sütü azlığı: Su emziren kadınlarda, süt üretimini artırır, az tüketildiğinde de süt azalır ya da yeterli verim alınamaz.
7- Kalpte yorgunluk: Alınan sıvı miktarı yeterli ise kalbin çalışma hızı normal olacak ve ritm sorunları daha az yaşanacaktır.
8- Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu az su tüketimi sonucunda oluşabilir.
9- Saç dökülmesi ve kepeklenme: Az su tüketimi saç derisi kuruması ile birlikte kepeklenmeye neden olabilir. Bu da saç derisinin tutulmasını azaltıp, saç dökülmelerine zemin hazırlayabilir.
10- Kabızlık: Sindirim sitemi daha yavaş çalışır ve kabızlık meydana gelebilir.
11- Kas krampları: Su, eklem sağlığımız için çok önemlidir. Eklemlerimizdeki özellikle hareketi sağlayan kıkırdak dokusunun su oranının yüksek olması gerekir. Bu oran azaldığında eklem hastalıklarına yakalanma riski artar. Su tüketimi ile kasların elastikiyeti artacak, bu da eklem ve kemik sağlığını olumlu etkileyecektir. Su tüketimi eklem sağlığı açısından faydalı olduğundan daha iyi bir egzersiz imkanı verecektir.
12- Düzensiz tansiyon: Uzun vadeli susuzluk ciddi problemlere neden olur. Tansiyon, kan dolaşımı, sindirim, böbrek görevleri ciddi olarak etkilenmektedir.

aklıma gelmişken yazayım hemen
çok yediniz, dışarıda yemek yediniz yada misafirlikte yediniz diyelim bir kaç bardak da çay içtiniz ya çayı bırakıp sıcak suya limon sıkıp için kızlar kesinlikle kilo alımını önlüyor yediğinize tam olarak ne yaptığını söyleyemem çabuk mu yanmasını sağlıyor yağların bedenin emmesini mi engelliyor tam bilmiyorum tek bildiğim sürekli bu yöntemle çok güzel yiyip hiç kilo almayan tanıdıklarım vardı ve başkaları aynen böyle yapan ve kilo almayan kaç kadının olduğunu söyledi ben de arada yapıyorum evet işe yarıyor hem de garantili

ikincisi hem kabızlık çekip hem de yeme düzenini iyi oturtamamış arkadaşların daha çok hoşuna gidecek SÜT:)
sabah kahvaltı öncesi aç karnına sütçüden alınan sütten( tam yağlı işlem görmemiş) 1 bardak ısıtıp için kabızlık için az balda katın tam yağlı süt bağırsakları sabun gibi sıvanır ve sonraki öğünlerde yenen yemeğin fazla emilmesine izin vermeden bağırsaklardan atılmasını sağlar yüzde yüz eminim bununla ilgili deneylerin yapılıp gaytaların incelendiği bir belgeseli seneler önce izlemiştim hatta burada da bahsetmiştim ama tekrardan zarar gelmez

şimdilik bu kadarrr :))))

Huuu huuu

Ben kuafordeyim boya kesim yapılacak
Icerde net çekmiyor
Haber vereyim diye dışarı çıktım

Herkes herseyine dikkat etsin
Kacamaksiz ve sporlu menuler bekliyorum
ayyy aklına koydun kızının doğum gününde ki videoyu izleyince şimdi kıyıyorsun o güzelim saçlara demiii
sen nasıl rahat mutlu hissedersen tabi ki öyle olacak güle güle kullan yeni saçlarını sultanımmm

Tamam teşekkür ederim 2lt içmek için elimden geleni yapacağım

Anladım çok geçmiş olsun su bu tüm hastalıklar içinde çok iyi bişey böyle limon falan at suya belki öyle içersin aromalı gibi
Deniyorum aslında ama bir süre sonra üşeniyorum ama bu aralar kendimi çok yorgun hissediyorum sebebi bu olabilr yine başlayacağım elimden geldiği kadar zorlamaya

Yanıma badem ayran almıştım ara öğün olarak onları yedim

Akşama ne yesem bilmiyom

Sizin planlar nasil
benim planlarda çorba var belki benimkilere yaptığım köfteden 1 tane yerim doymazsam da yoğurdun gözüne vurucam valla

bu sabah tartıldım ayy iyice artı gördüm 1 saat kadar önce komşudan geldim bi baktım malum zaman başlamış az erkenden ondanmış meğer inşallah cumaya kadar gider

Ayyy su fotoğraf atmayı bir öğrensem sana çok güzel fotolar atacagim kahrolacaksın:))

Durum cidden kötü, zaten uzun çalışma saatlerinden hayata zaman kalmıyor. bir de uyku olunca daha kötü oluyor. bugün pharmaton a başlayacağım. Bakalım etki durumu ne olacak
Ben de bütün vitaminleri teker teker denedim şimdi sabah demir sonra b12 sonra d vitamini alıyorum gün içinde ama banamisin demiyor korkuyorum da bişeyim mi var diye o da sıkıntı yapıyor ben de bir kısır döngü bu hafta bir doktora gideceğim bakalim ne diyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…