- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #256.961
gülüm biliyorum çok zamanın yok çalışıyorsun da ama bu su içememe mide bulantısı olunca cidden eziyete dönüyor kız kardeşim de senin gibi o yüzden suyun tad katacaklar şeyler mi denesen mesela çubuk tarçın karanfil atsan beğenmedin diyelim 2 dal taze nane atsan az limon damlatsan farklı farklı dene istersn hangisinin tadını seversen onda yapar içersin yeter ki bedenin suya alışsın sonrası rahat rahat içebilTamam teşekkür ederim 2lt içmek için elimden geleni yapacağım
Çorba yerine kofte salata daha iyi olmaz mı sence hazır kofte varmış evde protein hem tok tutar hem daha iyibenim planlarda çorba var belki benimkilere yaptığım köfteden 1 tane yerim doymazsam da yoğurdun gözüne vurucam valla
bu sabah tartıldım ayy iyice artı gördüm 1 saat kadar önce komşudan geldim bi baktım malum zaman başlamış az erkenden ondanmış meğer inşallah cumaya kadar gider
Kesin başlıyorum hatta bu akşamdan tatlandiracagim yarın 2lt sözgülüm biliyorum çok zamanın yok çalışıyorsun da ama bu su içememe mide bulantısı olunca cidden eziyete dönüyor kız kardeşim de senin gibi o yüzden suyun tad katacaklar şeyler mi denesen mesela çubuk tarçın karanfil atsan beğenmedin diyelim 2 dal taze nane atsan az limon damlatsan farklı farklı dene istersn hangisinin tadını seversen onda yapar içersin yeter ki bedenin suya alışsın sonrası rahat rahat içebil
ben kendi yaptığım eti köfteyi yeme özürlüyüm :))Çorba yerine kofte salata daha iyi olmaz mı sence hazır kofte varmış evde protein hem tok tutar hem daha iyi
Yanıma badem ayran almıştım ara öğün olarak onları yedim
Akşama ne yesem bilmiyom
Sizin planlar nasil
aklıma gelmişken yazayım hemen
çok yediniz, dışarıda yemek yediniz yada misafirlikte yediniz diyelim bir kaç bardak da çay içtiniz ya çayı bırakıp sıcak suya limon sıkıp için kızlar kesinlikle kilo alımını önlüyor yediğinize tam olarak ne yaptığını söyleyemem çabuk mu yanmasını sağlıyor yağların bedenin emmesini mi engelliyor tam bilmiyorum tek bildiğim sürekli bu yöntemle çok güzel yiyip hiç kilo almayan tanıdıklarım vardı ve başkaları aynen böyle yapan ve kilo almayan kaç kadının olduğunu söyledi ben de arada yapıyorum evet işe yarıyor hem de garantili
ikincisi hem kabızlık çekip hem de yeme düzenini iyi oturtamamış arkadaşların daha çok hoşuna gidecek SÜT:)
sabah kahvaltı öncesi aç karnına sütçüden alınan sütten( tam yağlı işlem görmemiş) 1 bardak ısıtıp için kabızlık için az balda katın tam yağlı süt bağırsakları sabun gibi sıvanır ve sonraki öğünlerde yenen yemeğin fazla emilmesine izin vermeden bağırsaklardan atılmasını sağlar yüzde yüz eminim bununla ilgili deneylerin yapılıp gaytaların incelendiği bir belgeseli seneler önce izlemiştim hatta burada da bahsetmiştim ama tekrardan zarar gelmez
şimdilik bu kadarrr :))))
Ben de bütün vitaminleri teker teker denedim şimdi sabah demir sonra b12 sonra d vitamini alıyorum gün içinde ama banamisin demiyor korkuyorum da bişeyim mi var diye o da sıkıntı yapıyor ben de bir kısır döngü bu hafta bir doktora gideceğim bakalim ne diyecek
Bilgiler için sagol canomaklıma gelmişken yazayım hemen
çok yediniz, dışarıda yemek yediniz yada misafirlikte yediniz diyelim bir kaç bardak da çay içtiniz ya çayı bırakıp sıcak suya limon sıkıp için kızlar kesinlikle kilo alımını önlüyor yediğinize tam olarak ne yaptığını söyleyemem çabuk mu yanmasını sağlıyor yağların bedenin emmesini mi engelliyor tam bilmiyorum tek bildiğim sürekli bu yöntemle çok güzel yiyip hiç kilo almayan tanıdıklarım vardı ve başkaları aynen böyle yapan ve kilo almayan kaç kadının olduğunu söyledi ben de arada yapıyorum evet işe yarıyor hem de garantili
ikincisi hem kabızlık çekip hem de yeme düzenini iyi oturtamamış arkadaşların daha çok hoşuna gidecek SÜT:)
sabah kahvaltı öncesi aç karnına sütçüden alınan sütten( tam yağlı işlem görmemiş) 1 bardak ısıtıp için kabızlık için az balda katın tam yağlı süt bağırsakları sabun gibi sıvanır ve sonraki öğünlerde yenen yemeğin fazla emilmesine izin vermeden bağırsaklardan atılmasını sağlar yüzde yüz eminim bununla ilgili deneylerin yapılıp gaytaların incelendiği bir belgeseli seneler önce izlemiştim hatta burada da bahsetmiştim ama tekrardan zarar gelmez
Hoşgeldin kendini tanıtır misinMerhabalar ben de aranıza katılabilir miyim?
Ay abla ne renk boyatiyorsun nasıl kestiriyorsunHuuu huuu
Ben kuafordeyim boya kesim yapılacak
Icerde net çekmiyor
Haber vereyim diye dışarı çıktım
Herkes herseyine dikkat etsin
Kacamaksiz ve sporlu menuler bekliyorum
Ben akşama patlıcan yemeği çorba cacık var makarnada var ama ben yenicemYanıma badem ayran almıştım ara öğün olarak onları yedim
Akşama ne yesem bilmiyom
Sizin planlar nasil
ne güzel bilgiler abla bunlaraklıma gelmişken yazayım hemen
Ben taze sütü kaynatıp hemen cam kavanozlara koyuyorum, hemen kapaklarını kapatıp ters çeviriyorum.Bilgiler için sagol canom
Taze alınan süt nasıl korunur
Iyi kaynatilsada
1-2 gün sonra bozuluyor
Bu gün benim çok ozel oldu kısırlar borekler falanGunaydin kizlar
Bugun ozenli bi menu olmasina dikkat edelim hepberaber
Bu detox gunluk mü canım, hergun aynı seyler mi yoksa.Yarından itibaren 3 gün arınmak için yumurta detoksu yapacam. Aslında tam detoks değil ama kısıtlama olacak mutlaka...
Sabah ananas yoğurt, öğlen yumurta, akşam sebze yemeği
Bakalım arınabilecek miyim ve uzun zamandan sonra detoks yapabilecek miyim?
Aynen bende lmonla,tarcın, karanfille alışmıştım cok su içmeye.Anladım çok geçmiş olsun su bu tüm hastalıklar içinde çok iyi bişey böyle limon falan at suya belki öyle içersin aromalı gibi
Harikasın senn, ne guzel yazmışsın, Suya daha da sarılasınm geldi ablam )))özellikleeyledi canooom senin için bu paylaşım bak bakalım rahatsızlıklarına neden neymiş:)
Yetersiz su alımı tüm vücudu vuruyor
Su yeterince tüketilmediğinde önemli sağlık sorunlarına neden olur. Vücudun en önemli yaşam kaynağı olan suyun eksikliğinde yaşanabilecek sıkıntılar şunlardır:
1- Günlük su ihtiyacının uzun süre giderilmemesi durumunda böbrekler kalıcı olarak zarar görebilmektedir.
2- Vücuda yeterli su alımı olmadığı takdirde vücuttan atılması gereken metabolik atıklar böbrek tarafından atılmamakta ve bu görevi karaciğer yapmaya çalışmaktadır. Bu durumda karaciğere daha fazla yük binmekte ve vücutta yağ depolanma oranı artmaktadır.
3- Ciltte kuruluk: En büyük organ deridir. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk, kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su tüketilirse, yaşlanma belirtilerini o kadar geç ortaya çıkar.
4- Vücut direncinin düşmesi: Gribe karşı da, vücut direnci için de susuzluğun bertaraf edilmesi çok önemlidir.
5- Hazımsızlık: Su tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alır.
6- Anne sütü azlığı: Su emziren kadınlarda, süt üretimini artırır, az tüketildiğinde de süt azalır ya da yeterli verim alınamaz.
7- Kalpte yorgunluk: Alınan sıvı miktarı yeterli ise kalbin çalışma hızı normal olacak ve ritm sorunları daha az yaşanacaktır.
8- Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu az su tüketimi sonucunda oluşabilir.
9- Saç dökülmesi ve kepeklenme: Az su tüketimi saç derisi kuruması ile birlikte kepeklenmeye neden olabilir. Bu da saç derisinin tutulmasını azaltıp, saç dökülmelerine zemin hazırlayabilir.
10- Kabızlık: Sindirim sitemi daha yavaş çalışır ve kabızlık meydana gelebilir.
11- Kas krampları: Su, eklem sağlığımız için çok önemlidir. Eklemlerimizdeki özellikle hareketi sağlayan kıkırdak dokusunun su oranının yüksek olması gerekir. Bu oran azaldığında eklem hastalıklarına yakalanma riski artar. Su tüketimi ile kasların elastikiyeti artacak, bu da eklem ve kemik sağlığını olumlu etkileyecektir. Su tüketimi eklem sağlığı açısından faydalı olduğundan daha iyi bir egzersiz imkanı verecektir.
12- Düzensiz tansiyon: Uzun vadeli susuzluk ciddi problemlere neden olur. Tansiyon, kan dolaşımı, sindirim, böbrek görevleri ciddi olarak etkilenmektedir.
İşte bu bizim can simidimiz olacak cinsten bir paylaşım olmuş. Bunu ilk sıray aalıyorum dikkat edilecekler listemde ))aklıma gelmişken yazayım hemen
Burada deni varda sanki noluyo, oy atem kendimi karadenize ama olmayi daa olmayiiAyyy su fotoğraf atmayı bir öğrensem sana çok güzel fotolar atacagim kahrolacaksın:))
Ay hadi inşallah, bende sevindim bu kararı almana )))Kesin başlıyorum hatta bu akşamdan tatlandiracagim yarın 2lt söz
Kızlar ikinci resimlerim ilk katı yapıştırdım daha bi güzel oldular Eki Görüntüle 2214203 Eki Görüntüle 2214202
Huuu huuu
Ben kuafordeyim boya kesim yapılacak
Icerde net çekmiyor
Haber vereyim diye dışarı çıktım
Herkes herseyine dikkat etsin
Kacamaksiz ve sporlu menuler bekliyorum
özellikleeyledi canooom senin için bu paylaşım bak bakalım rahatsızlıklarına neden neymiş:)
Yetersiz su alımı tüm vücudu vuruyor
Su yeterince tüketilmediğinde önemli sağlık sorunlarına neden olur. Vücudun en önemli yaşam kaynağı olan suyun eksikliğinde yaşanabilecek sıkıntılar şunlardır:
1- Günlük su ihtiyacının uzun süre giderilmemesi durumunda böbrekler kalıcı olarak zarar görebilmektedir.
2- Vücuda yeterli su alımı olmadığı takdirde vücuttan atılması gereken metabolik atıklar böbrek tarafından atılmamakta ve bu görevi karaciğer yapmaya çalışmaktadır. Bu durumda karaciğere daha fazla yük binmekte ve vücutta yağ depolanma oranı artmaktadır.
3- Ciltte kuruluk: En büyük organ deridir. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk, kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su tüketilirse, yaşlanma belirtilerini o kadar geç ortaya çıkar.
4- Vücut direncinin düşmesi: Gribe karşı da, vücut direnci için de susuzluğun bertaraf edilmesi çok önemlidir.
5- Hazımsızlık: Su tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alır.
6- Anne sütü azlığı: Su emziren kadınlarda, süt üretimini artırır, az tüketildiğinde de süt azalır ya da yeterli verim alınamaz.
7- Kalpte yorgunluk: Alınan sıvı miktarı yeterli ise kalbin çalışma hızı normal olacak ve ritm sorunları daha az yaşanacaktır.
8- Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu az su tüketimi sonucunda oluşabilir.
9- Saç dökülmesi ve kepeklenme: Az su tüketimi saç derisi kuruması ile birlikte kepeklenmeye neden olabilir. Bu da saç derisinin tutulmasını azaltıp, saç dökülmelerine zemin hazırlayabilir.
10- Kabızlık: Sindirim sitemi daha yavaş çalışır ve kabızlık meydana gelebilir.
11- Kas krampları: Su, eklem sağlığımız için çok önemlidir. Eklemlerimizdeki özellikle hareketi sağlayan kıkırdak dokusunun su oranının yüksek olması gerekir. Bu oran azaldığında eklem hastalıklarına yakalanma riski artar. Su tüketimi ile kasların elastikiyeti artacak, bu da eklem ve kemik sağlığını olumlu etkileyecektir. Su tüketimi eklem sağlığı açısından faydalı olduğundan daha iyi bir egzersiz imkanı verecektir.
12- Düzensiz tansiyon: Uzun vadeli susuzluk ciddi problemlere neden olur. Tansiyon, kan dolaşımı, sindirim, böbrek görevleri ciddi olarak etkilenmektedir.
aklıma gelmişken yazayım hemen
vayyy üç boyutlu resim şahane ötesi bayıldım kızzz maşallah ne beceriklisin sanat eseri olmuş resmenKızlar ikinci resimlerim ilk katı yapıştırdım daha bi güzel oldular Eki Görüntüle 2214203 Eki Görüntüle 2214202
ne yiycez bunları yiycez tabi ki baklagillere lahanaya at kimyonu pişirirken gaz falan yapmaz çok hassas miden varsa belki azıcık şişirir ama rahatsız etmez, turp çok güzel ödem attırır ilk başta miden rahatsız hissetsede sonra boyuna wc ve çişş sık bolb obl limonu ye bence :)))Kışın yedigimiz hersey gaz yapiyor ya lahana karnibahar turp baklagiller ne yicez biz açım aç lahana kavurayim dedim kesin şişirir seni dersiniz diye yapmadim öğlene ne yicem
benim 2 sütçü var evde sütsüz kalmıyorum hiç:)Bilgiler için sagol canom
Taze alınan süt nasıl korunur
Iyi kaynatilsada
1-2 gün sonra bozuluyor
Abla saçın nasıl oldu ne renk boyattınSlm kızlar
Eve şimdi girdim
Biseyler yapıp yiyecem çok acıktım
Sonra gelirim
canım esim sadece geç yemeği terketti çok yazifladi gün içerisinde zaten çok tempolusunuz gece de biraz erken e cekince daha kolay kilo veriliyor.zaten verecek cok kilonda yok.aynen bende çok sistim bulgur degildeÇok teşekkür ederim bende şanslıyım şükürler olsun böyle bir aileye sahibim
İnşallah rabbim nasip ederse erkek kız diye ayırmıyorum ama bir evladım daha olsun istiyorum.ama yapmamamızın en büyük nedeni çoğul gebelik riski, yaşadığım zor hamilelik kızlarım çok ilgi isteyen çocuklar o yüzden de şimdilik biraz kızların büyümesini istiyoruz.
Evet ben çalıştığımdan akşam öğünlerim çok çok erken olmuyor en erken 7 8 zaten Ki dün yemek yiceğim vaktim yoktu direk kızlarla ilgilenip mutfağa daldım kahve yaptım kendime ve yemek yapmaya başladım.başka türlü olmuyor zaten.lahana şişirir canım beni lahana bulgur bu ikisi aşırı şişirir
insaallahGunaydin kizlar
Bugun ozenli bi menu olmasina dikkat edelim hepberaber
ananas ve sade yoğurt bu sekilmiMefkurem abla bugün toparlicam artı değilim sabitim bugün ananas diyeti yapmayı düşünüyorum...
Sağol canım cevabımi aldimGüzel soru
Şöyle söyleyeyim, diğer günler iki kepçe kadardı, yani tam bir kase dolusu değildi. Ama dün artık çorbanın sonuydu bitsin diye kalanın hepsini içtim. 4 kepçe kadardır galiba. Bitsin mantığından kurtulamıyorum bazen.
Öyle, en hayırlı zamanda, dediğin gibi kız erkek fark etmez, hayırlı evlat Rabbim nasip etsin. Sana ve isteyen herkese.
beni lahana çok sisirdide daha yermiyim bilmiyorumKışın yedigimiz hersey gaz yapiyor ya lahana karnibahar turp baklagiller ne yicez biz açım aç lahana kavurayim dedim kesin şişirir seni dersiniz diye yapmadim öğlene ne yicem
evet güzel bir fikirKabak sote yoğurtlu baharatlı sarımsaklı misss
bu nedir canimEvet canım daha ilk katı çerçeveden sonra tekrar atarım resim
ben çocukken istanbul da yaşarken günlük cam şişede sek marka süt olurdu ağızları kırmızı aleminyum folyo gibi bir şeyle kapatılırdı atatürk orman çifliğinin de vardı bildiğim kadarıyla günlük taze sütü bir bakınsan mı büyük marketlerde belki vardır yada konu komşuya sütçü geliyor mu diye sorsan mıCok guzel olmus kiz yasemin ellerine saglik
Abla simdiden hayirli olsun yeni saclarin nekadar kesdiriceksin renk olarak ne kullaniyorsun genelde biz turkler siyah severiz :)
Ekimcim cok guzel bilgiler bunlar sagolasin dikkate alicam cok sukur su konusundan sansliyim seviyorum iciyorm limonu deniycem sut taze bulamiyorum ya
kilolu insana uzun saç hiç yakışmıyor cnmayyy aklına koydun kızının doğum gününde ki videoyu izleyince şimdi kıyıyorsun o güzelim saçlara demiii
sen nasıl rahat mutlu hissedersen tabi ki öyle olacak güle güle kullan yeni saçlarını sultanımmm
Bugünden sonra sisligin gider cnmbenim planlarda çorba var belki benimkilere yaptığım köfteden 1 tane yerim doymazsam da yoğurdun gözüne vurucam valla
bu sabah tartıldım ayy iyice artı gördüm 1 saat kadar önce komşudan geldim bi baktım malum zaman başlamış az erkenden ondanmış meğer inşallah cumaya kadar gider
Koyu kızıl cnm omuzlarda önü hafif uzunabla ne renk boyatiyorsun nasıl kestiriyorsun
sagol cnm deneyimBen taze sütü kaynatıp hemen cam kavanozlara koyuyorum, hemen kapaklarını kapatıp ters çeviriyorum.
en az 10 gün tazeliğini koruyor.Deneyin derim
Sağolasın tatlimAbla simdiden hayirli olsun yeni saclarin nekadar kesdiriceksin renk olarak ne kullaniyorsun genelde biz turkler siyah severiz :)
bugün çok güzel olmuş cnmMenum
1 hurma 2 bardk su
Kahvalti 12:15
2 dilim ekmek, 6zeytin, 1kk peynir
1yk domates sos, salatalik
Ara 16:00
1cbardgi süt
1muz
3ceviz
Aksam 18:00
Izgara 2 kofte, 5tavuk(miniklerden)
yarim dilim ekmek
Salata ve 1 bardak ayran
Ara 20:00
2 mandalina
2lt su
70dk yuruyus 70p
tam ananas olmamış ama bence bu menu sana eksi getiririyi akşamlar kızlar
Bugünki Menüm
Sabah 10.30
1 bardak kiwi portakal smothie
2 haşlanmış yumurta
250 gr ananas
Ara
1b sekersiz kahve 1 mandalin
Öğlen 13.30
4 yk şehriye corbasi Yarım kase dana kavurma ( şehriye corbasi hesapta yoktu aslinda kizama icirirken az bende ictim) 1b kefir
Aksam 17.00
1 haşlanmış yumurta 250gr ananas 1 kase yogurt
2 lt su ve bitki çayı
30 dk yürüyüşPnrrr-12
Ben begendim cnm omuzlarda önü az uzunAbla saçın nasıl oldu ne renk boyattın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?