- 23 Şubat 2017
- 9.401
- 41.890
- 548
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #260.461
komşuma bu gün poğaça hamuru yapacaktım sabah erken kalktım evi toparladım duş aldım akşama börek istedi benimkiler yarısı peynirli yarısı patatesli olacakmış hamuru yoğurdum peynirli içi hazırladım komşuma hamuru yoğuralım mı diye aradım meğer bu gün apartmandakileri alacakmış sarmayı da onlara pişirmiş birazını da cuma gününe ayırmış yarın yapalım dedi , ben geçen hem poğaça hem ıspanaklı böreğe ne gerek var demiştim pazartesi baktım ıspanağını haşlamış bile cumaya bozulur bakteri üretirimm dedim meğer bu güne yapacakmış hatunkendimi azıcık kullanılmış hissettim yaa
çünkü pazartesi ses gelince mercekten bakmıştım beni çağıracaksa kapıyı açacaktım başım örtülü olmayınca hep mercekten bakarım ona göre kapıyı açarım baktım alt komşuyla konuşuyor ben de kapıyı açıp rahatsız etmedim içeri geçtim yani ben sarma sarmaya gitmeden önce belliymiş komşuların gidecekleri üstüne bir kazan pirinç kavurmuştu görünce bu çok dedim ben ne bileyim 2 yere birden hazırlık yapıyor, yaprağı da azdı ben eve gelip yaprak götürdüm ben sarmayı sararken o temizliğine v.s. ne baktı , bana da az önce sen de gel istersen diyor yok sağ ol dedim yarın gidip poğaçasını yaparım bir daha da yardım teklif etmem ,
ayy ben mi fena düşünüyorum kızlar , boş boşuna mı kullanılmış gibi hissettim fesat mı oldum neee:))
Tekrar selamlar:))
Baktim sabah ev milleti daha kalkmadi bende koltukta biraz keyif yaptim uyumusum
Sonra tele kalktim
Bi bakayim siz ne yapmisiniz
9 lara inmeni cani gonulden istiyorum cnmCuma ya kadar inerim insallah canım acaip ödem yapan bir bunyem var 2 günde 1-2 kilonun fark ettiğini bilirim ama cumaya ne fark eder bilmiyorum
Bu hafta inşallah 9 gelsin yoksa ciddi strese girecem
Aaaa bide sana yenilirsem
neyaparim
Tebrik ederim
Ama sen yinede bana bı tebrik konuşması hazırla daha maç bitmedi
Moral bozuyorux 9 görüp mekfuram i
Yeniyoruz tebrikler i kabul ediyoruz
Evdekilere borek yapicakmis:))Herkez anlamis ama ben anlamadim hatta 3 kere okudum kafam karisdi benimkiler dedign evdekilermi komsularmi ay merakta ettim simdi
Iyi bari aksam ciss yemiceny) )Bizde bugun disardaydik biraz gezindik sonra pazara ugradik biseyler aldik ve aksam icin cupra
Birazdan mutfaga gecicem bende
Ay kışın bu camasirlarda 2-3 gunde anca kuruyor sinir oluyorm ya
Bizde yaptik kardan adam kar topu oynadik harika eglendilercanım benim kızım da karın yağdığını gördüğü an başladı kartopu oynayalım demeye
Allahtan tuttu da gece çıkıp oynadık
inşallah sizi oralarda da tutar da bıdıkla çıkarsınız oynamaya
iyi enerji atıyorlar çünkü
olur valla da benim ankaraya gelmek gibi bi niyetim yok aman kalsin ben iyiyim burda hakkaten sacmalamislar o ne yaaa ucretli bunlar para verecek yer ariyoYok yok sonuç iyi abla eksildim biraz@Hepfitim duymasın
Biliyorum canım ya ablamda gördüm ablamda carladi çoğuna bı kere mesela kadınla kocası meğer evde küsmüş wp grubunda adamın no varmış çünkü adam o okulda memurmus o ilgileniyor kadın aramış ablana trip atıyor biz kusus sen niye ona dedin bana demedin diye bir zımbırtı varmış da çocuklarla ilgili delilik bence
Ama eğer ki varsa böyle birşey sırf her dedikleri olmasın diye öğretmeni biguyorlar ya amaç eğitim öğretim değil kadın gününe dönmüş
ben karlı havada çıkmıyorum zaten heryer buz oldu kuzey var birde sende yürü kız işte ekstra spor
Benden hiç olmaz
Buz oldu canım heryer belki üstüne yağarsa birde Ankara ne kadar kara hasretse bebeklerden önce koca koca amcalar dökülüyor bitiyor yaganda
Karatay bende de baya bir dönem duraklama yaptı önemli olan Karatay değilde güne mesela bı bardak süt ve kuru meyve ile de baslayabilirsin
ay ne güzel hayalimdeki öğretmen ben bebeği sana gönderiyim iki senesi var ama olsunbelki sen o zamana kadar Ankara'ya gelirsin
Yeğenim orta okul ilkokulda ablamdi sınıf annesi bu sene müdür aramis 2-3 sınıfta sınıf annesi kavgası çıkmış gelip ücretli sınıf anneliği yapar mısın diye oha dedim artık saçmalamanin dibi
cok gecmis olsun canim dikkat et kendineHastalık hastası Tuğçe’ den herkese merhabalar...
Pazartesi akşam toparlandım, sanırım iyileşiyorum derken dün sabah lavaboda başım döndü ve yüz üstü yere düştüm. Ağzım burnum yarıldı, dişim yamuldu. Düşmenin etkisiyle kulağım ve yüz kemiklerim zonkluyor. Akşam 20.30 a kadar acildeydim yine. Serum, beyin tomogrofisi, ateş takibi vs
Birileri yaşadıklarımın rüya olduğunu söylesin diyorum ama değil. Yataktan hiç çıkamıyorum. Biraz gözümü açmışken size haber vereyim dedim.
Sizler nasılsınız? Umarım herşey yolundadır. Sağlığınıza dikkat edin
canim benim gecen yilki okulum merkez geliri iyi ailelerdi hediyeyi yasakladim ogrtmenler gununde surpriz parti yaptilar onuda yasakladim ki tayinim cikti byrasi zaten kenar mahalle burda zaten boyle seylere musade etmem ya bi sivri akilli dusunmuyo bi fikir atiyo yaxik cikinti olmayayim diye herkes uymak zorunda kaliyor gerek yok kimseyi zora sokmaya beni gercekten seven bisey yapmak isteyen cocugunu evde calistirsin odevini takip etsin baska bisry istemiyorum alinacak bisey varsa velilerime gruptan yazarim kitap vs alinacaksa yayinevi adi veriririm herkes gider alir para isine zaten girmem onlar rahat ben rahat bu adar ne aldirip ne satiyorlarda anneye babaya ihtiyac duyuyorlar anlamadim ben biz ders isliyoruz isletme calistirmiyoruzkiÇok çok haklısın ikinci öğretmen değil de velilerin öğretmeni oluyor oda aklı sıra
Bence kendimizi olduğumuzdan daha farklı göstermek çok yanlış geçen seneki öğretmene çiçek alınacak orkide çanta eşarp pasta birde organizasyon malzemeleri tabak felan öyle plastik değil tutturdu sınıf annesi ya sana hayatında kaç kere orkide aldılar da öğretmene kendini farklı göstermeye çalışıyorsun aileler bu kadar para veremez ki insanları zor durumda bırakıyorsun oturduğum semt öyle lüks değil sıradan bi mahalle herkes memur işçi kendi halinde diyeyim
ne güzel düşünmüşsün film mısır madalya işte bu
Sizin gibi öğretmen bulmak da zor cidden
Oyyy kuzum geçmiş olsun canım
Vertigomu diyecektim bende
Nasılsın şimdi
Geçen yaz kötü bi olay atlattık ailecek bende de vertigo çıktı şimdi iyiyim çok şükür ben bunu yenerim dedim hiç takmadım denge bozukluğunu ve şükür atlattım beyinde bitirmek gerekiyormuş
bu kadar iyi olmasaakomşuma bu gün poğaça hamuru yapacaktım sabah erken kalktım evi toparladım duş aldım akşama börek istedi benimkiler yarısı peynirli yarısı patatesli olacakmış hamuru yoğurdum peynirli içi hazırladım komşuma hamuru yoğuralım mı diye aradım meğer bu gün apartmandakileri alacakmış sarmayı da onlara pişirmiş birazını da cuma gününe ayırmış yarın yapalım dedi , ben geçen hem poğaça hem ıspanaklı böreğe ne gerek var demiştim pazartesi baktım ıspanağını haşlamış bile cumaya bozulur bakteri üretirimm dedim meğer bu güne yapacakmış hatunkendimi azıcık kullanılmış hissettim yaa
çünkü pazartesi ses gelince mercekten bakmıştım beni çağıracaksa kapıyı açacaktım başım örtülü olmayınca hep mercekten bakarım ona göre kapıyı açarım baktım alt komşuyla konuşuyor ben de kapıyı açıp rahatsız etmedim içeri geçtim yani ben sarma sarmaya gitmeden önce belliymiş komşuların gidecekleri üstüne bir kazan pirinç kavurmuştu görünce bu çok dedim ben ne bileyim 2 yere birden hazırlık yapıyor, yaprağı da azdı ben eve gelip yaprak götürdüm ben sarmayı sararken o temizliğine v.s. ne baktı , bana da az önce sen de gel istersen diyor yok sağ ol dedim yarın gidip poğaçasını yaparım bir daha da yardım teklif etmem ,
ayy ben mi fena düşünüyorum kızlar , boş boşuna mı kullanılmış gibi hissettim fesat mı oldum neee:))
Mutfakta yemek serbestti herhaldeKolay gelsin canim
Bende tam tersini dusunuyorm, belkide calistigim zamanlar mutfakda calistigim icin olabillir
Cok gecmis olsun tugcecim cok uzuldm, peki neden oyle birden bayilmissin arada oluyormu yoksa ilkdefami okdu doktorlar nediyor
Ay ben cok kizardim ole seymi olur insan yeri geliyor kendine 100tlye bisi alcagi zaman dusunuyor yani
Afiyet olsun canim nasil gidiyor neler yapiyorsun
Aynen ya bir yığın yıkanacak .yağnurlu havalarda kurumuyor da. ...Bizde bugun disardaydik biraz gezindik sonra pazara ugradik biseyler aldik ve aksam icin cupra
Birazdan mutfaga gecicem bende
Ay kışın bu camasirlarda 2-3 gunde anca kuruyor sinir oluyorm ya
guzelim kendini karbon almicam diye sartlandirmaabla eskiden daha çok Karatay yaptim rahat verdim ama bu beslenme şekline korumada devam edemiyorum 5 kilo rahat geri dönüyor yani ben karbonhidrat siz yapamiyorum aslında toplumumuz beslenme şekli böyle eğer istediğim sonuçlar i alamazsam yine başlarım
Eskiden diyete başlayanlara bir süre karatayi yapmalarimi tavsiye ediyirdum bir insülin direnciniz varsa kırılsn o kadar kitabını alıp okudumki belki yine dönüş yaparim
Şeyma başka ya anladigim o yemegi zihninde bitirmiş yaşamak için yiyor ona keşke benzemeye calissam
Doğru haklısın tartıda eksiyi görmek istiyorsam doğru beslenmem gerekli
bende pekmezini kansizlik icin çocuklara yesiriyordm şimdide ununu alayim
yok kız ya yaş hurma ya sertlerinden olsa da yine 3 bana mantıklı geliyor
canım o arada 1 lt den fazla su gıda takviyeleri evi usakalri ayarla derken saat geçiyor
Ohhh iyii bari 2 gunde daha da duser
Çok tatlısın abla
Heee iyi o zamanKaçırmışım herhalde artık ev hanımıyım :))
Evde olunca irade daha da zorlanıyor onu anladım.
Dogru seyleri yiyen diye duzeltelim :))Bu da benim sloganım
"AZ YİYİP ÇOK TEPİNEN KAZANSIN"
tartiya yakin mercimegi pek sevmedim onun harici guzel cnmDünkü menü
Sabah 9.00
2 yumurtadan mantarlı omlet
Beyaz peynir
6 zeytin
1 dilim ekmek
Öğlen 13.30
4 kaşık kabak yemeği
4 kaşık mantar sote
1 kase yoğurt
Akşam 18:00
6 kaşık yeşil mercimek yemeği
Salata az
Su 2 lt
aksam cesit cok olunca gozume fazla gorundu biraz:))Günaydın :)
Salı menüsü ile karşınızdayım.
11.00- 1 bardak Yeşilçay
11.30- 3 kaşık menemen biraz peynir 1 dilim ekmek. Domates salatalık 2 bardak şekersiz çay.
18.30- fırında mantar, 4 adet lahana sarması, yarım kase tavuk suyu çorba, 2 kaşık sarımsaklı yoğurt, 2 adet fırında kanat.
Su: 1.5 lt
Spor: yok.
Hasta oluyorum galiba baş ağrosından uyuyamadım bile.
adamin pc yi almiyonmusaklambaç oynuyoruz saklanıyoruz bizi kim bulacak diye
ev temizliğle uğraştım dün öğleden sonra da misafirim vardı pc yi açıyorum kk ye geliyorum tık pc kendiliğinden kapanıyor inşallah bu yazıyı yollamadan kapanmaz
şu 2 gun planladigimiz gibi yap cnmAbla ben artidayim dün menum de iyiydi dun 1 dilim ekmek yedim sadece sporuda yaptım ama niye kilo veremedim üstüne birde artık gördüm reglde olmadım kasiklarım hafiften sancılarını ama olsam çok kilo verecek gibiyim wc yede çıkmadım 3 gundur
ne dogru sozmus
gecmis olsun cnmBu hafta tatiliz iş yok. Hasta olacak gibiyim. Akşam uyuyamadım. 2 saat boyunca migren ile savaştım. Sonunda ilaç ve nihayet uyku. Sabah da gene baş ağrısı ile uyandım. Öğlene kadar sarhoş gibiydim. Sabah da alınca kendime geldim biraz. Kaç saattir ev temizliyorum. Sonunda biraz bitti ama ben de yoruldum. Şimdi spor salonuna gidip biraz yürürüm.
Öğle yemeği niyetine de 1 su bardağı yoğurt içine nar koydum, çok güzel kan şekerimi dengeledi.
Akşam da annemlere uğrarım.
Eşime alışverişe çıkacağız öncesinde. Bugün yoğun bir gün anlayacağınız.
Görüşürüz!
guzelim kendini karbon almicam diye sartlandirma
Tartidan sonra 3 gun falan sabah 2 dil. Ekmek yiyebilirsin
Tartiya yakin karatay gibi yap
Senin planin ne bugun yarin icin
Tarti cok iyi degilse biseyler dusunelim
Ohhh iyii bari 2 gunde daha da duser
Heee iyi o zaman
Aman isteydim kendime bisey yapamadim bahanen yok :)))
Dogru seyleri yiyen diye duzeltelim :))
tartiya yakin mercimegi pek sevmedim onun harici guzel cnm
Şu 2 gun daha dikjat edelim
Cocuklar nasil oldu birazdaha iyidir ins
aksam cesit cok olunca gozume fazla gorundu biraz:))
Su ic cnm
adamin pc yi almiyonmu
şu 2 gun planladigimiz gibi yap cnm
Bide ciddi spor yapmiyonki
Kilon cok degil oyle 30 dklik yuruyus kurtarmaz seni
Suya tuza dikkat et spor yapmaya calis
ne dogru sozmus
gecmis olsun cnm
Hemde kolay gelsin
Aslında çok çok azdı yediğim 1 porsiyon bile yemedim ya. Yemekleri yaparken doydum resmen.aksam cesit cok olunca gozume fazla gorundu biraz:))
Su ic cnm
Aslinda avakodaya yag koymasak daha mi iyi acabaTeşekkür ederim geldim ben :)
avokado yiyorum peynirli limon ve yağ koydum biraz içine. Sonra da su içeyim. Dediğin gibi haklısın su içmeliyim, su içmek zor geliyor...
Çok çok geçmiş olsun Tuğçe benimde eşim geçtiğimiz sene aynı şekilde düşmüştü kafasını peteğin boşaltma vanasina vurunca hafıza filan gitmişti Allah korumuş senideHastalık hastası Tuğçe’ den herkese merhabalar...
Pazartesi akşam toparlandım, sanırım iyileşiyorum derken dün sabah lavaboda başım döndü ve yüz üstü yere düştüm. Ağzım burnum yarıldı, dişim yamuldu. Düşmenin etkisiyle kulağım ve yüz kemiklerim zonkluyor. Akşam 20.30 a kadar acildeydim yine. Serum, beyin tomogrofisi, ateş takibi vs
Birileri yaşadıklarımın rüya olduğunu söylesin diyorum ama değil. Yataktan hiç çıkamıyorum. Biraz gözümü açmışken size haber vereyim dedim.
Sizler nasılsınız? Umarım herşey yolundadır. Sağlığınıza dikkat edin
Neredesin seydacimDünkü menü
Sabah 9.00
2 yumurtadan mantarlı omlet
Beyaz peynir
6 zeytin
1 dilim ekmek
Öğlen 13.30
4 kaşık kabak yemeği
4 kaşık mantar sote
1 kase yoğurt
Akşam 18:00
6 kaşık yeşil mercimek yemeği
Salata az
Su 2 lt
Geçmiş olsun önlemini alGünaydın :)
Salı menüsü ile karşınızdayım.
11.00- 1 bardak Yeşilçay
11.30- 3 kaşık menemen biraz peynir 1 dilim ekmek. Domates salatalık 2 bardak şekersiz çay.
18.30- fırında mantar, 4 adet lahana sarması, yarım kase tavuk suyu çorba, 2 kaşık sarımsaklı yoğurt, 2 adet fırında kanat.
Su: 1.5 lt
Spor: yok.
Hasta oluyorum galiba baş ağrosından uyuyamadım bile.
Abla hani yeni PC noldusaklambaç oynuyoruz saklanıyoruz bizi kim bulacak diye
ev temizliğle uğraştım dün öğleden sonra da misafirim vardı pc yi açıyorum kk ye geliyorum tık pc kendiliğinden kapanıyor inşallah bu yazıyı yollamadan kapanmaz
Hayır açık açık deseydi hem ptesi hem cuma için iki kere uğraşmayim diye anlarsın açık sözlülük iyidir ama bu bildiğin kullanmış ben olsam cuma bile gitmemkomşuma bu gün poğaça hamuru yapacaktım sabah erken kalktım evi toparladım duş aldım akşama börek istedi benimkiler yarısı peynirli yarısı patatesli olacakmış hamuru yoğurdum peynirli içi hazırladım komşuma hamuru yoğuralım mı diye aradım meğer bu gün apartmandakileri alacakmış sarmayı da onlara pişirmiş birazını da cuma gününe ayırmış yarın yapalım dedi , ben geçen hem poğaça hem ıspanaklı böreğe ne gerek var demiştim pazartesi baktım ıspanağını haşlamış bile cumaya bozulur bakteri üretirimm dedim meğer bu güne yapacakmış hatunkendimi azıcık kullanılmış hissettim yaa
WC etkilidir canım ona çözüm bulAbla ben artidayim dün menum de iyiydi dun 1 dilim ekmek yedim sadece sporuda yaptım ama niye kilo veremedim üstüne birde artık gördüm reglde olmadım kasiklarım hafiften sancılarını ama olsam çok kilo verecek gibiyim wc yede çıkmadım 3 gundur
Dimi kız :)
Migrem başa belaBu hafta tatiliz iş yok. Hasta olacak gibiyim. Akşam uyuyamadım. 2 saat boyunca migren ile savaştım. Sonunda ilaç ve nihayet uyku. Sabah da gene baş ağrısı ile uyandım. Öğlene kadar sarhoş gibiydim. Sabah da alınca kendime geldim biraz. Kaç saattir ev temizliyorum. Sonunda biraz bitti ama ben de yoruldum. Şimdi spor salonuna gidip biraz yürürüm.
Öğle yemeği niyetine de 1 su bardağı yoğurt içine nar koydum, çok güzel kan şekerimi dengeledi.
Akşam da annemlere uğrarım.
Eşime alışverişe çıkacağız öncesinde. Bugün yoğun bir gün anlayacağınız.
Görüşürüz!
BuBne Allah askina cnm yaa
Hem sana bu kadar is yaptiriyor
Hemde komsular gelecegi halde seni cagirmiyor
Fesatlikla alakasi yokki cok haklisin
Eger eminsen komsularin gelecegi onceden belliyse, spontane olan bisey degilse...
yok abla hem cuma hem ptesi misafir planı yapmış o hatun ama ptesiden hiç bahsetmeden fazladan iş yaptırmış yani kendi yapacağını da Ekim ablaya paslamis hayır bahsetme ok ama o kadar lafı açılıyor ama hiç bahsetmeyip resmen kullanmışEvdekilere borek yapicakmis:))
Komsuyada pogaca hamuru
Bugun yapalimmi demis onceden istemisya
Cuma misafir varmis...
o da bugun apartmandakiler gelecek demis
Miktar çok degilse tmm cnmAslında çok çok azdı yediğim 1 porsiyon bile yemedim ya. Yemekleri yaparken doydum resmen.
Kiz bugün çarşambaabla hem cuma hem ptesi misafir planı yapmış o hatun ama ptesiden hiç bahsetmeden fazladan iş yaptırmış yani kendi yapacağını da Ekim ablaya paslamis hayır bahsetme ok ama o kadar lafı açılıyor ama hiç bahsetmeyip resmen kullanmış
Masallah çok guzel gidiyosun cnm ama miktarı çok az tutmaMenü
Sabah ( 10:30)
2 yumurta
2 parça peynir
Ara(15:00)
1 kupa sütlu çay
Akşam(17:30)
150g tavuk
1 bardak ayran
Su : 2lt spor : 45 dk Leslie+15 dk elitpik +45 dk Leslie ( dunden kalan Leslie yazmayı unuttum yapınca ) 330 puanMehlikatun
Ay işte Çarşamba cuma diyeecek ptesi de kalmış aklımKiz bugün çarşamba
Komsular bugun gelecekmiş
onu söylememiş
abla protein olunca acikmiyor insan ,sen şimdi de bakalım bana ben yarın ne yapayim şimdi protein üstüne şeker yüklemeyim direk yarında pro sebze mi yapsam napsam kiMasallah çok guzel gidiyosun cnm ama miktarı çok az tutma
Suyu 3 yapmaya calis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?