- Konu Sahibi Handandandan
-
- #260.521
Gunduz güzelde akşam aç kalmisin cnm keşke yoğurt falan ekleseydin yada sut
Ben geçen sene hani yaşlı bi kadına gidiyordum ölmüştü
Gorumcem 97 yaşında bi adama bakıyor günde Bikac saat
Adam hastaneden yeni çıktı
Evde gece yalnız kalmasını istemiyor ailesi
O yuzden hafta da Bikac gece belki oraya gidecem
Birazdan tanışmaya gidecem
Neyse sen dun yediydinDoğrudur abla belki öyledir hemen tartılmadım sabah tartıldım akşam da tuvalete iyi çıktım ona bağladım bendebi de ben yeşil mercimek yemeğini fazlasıyla biberli yapıyorum bir deeeee su da bekletirken sirke katıyorum ben baklagillere bu da aklınız da bulunsun kızlar
Neyse sen dun yediydin
Tartıya son 2 minimum karbon olsun diyoruzya özellikle aksam
Kiz hasta diye canını sıkıp kendini güçsüz birakma cnmDüşündüm ama canım hiç bişey istemedi abla ondan hiç aç gibi değilim nedense
Kiz hasta diye canını sıkıp kendini güçsüz birakma cnmDüşündüm ama canım hiç bişey istemedi abla ondan hiç aç gibi değilim nedense
Dunu dengelemek istedimBaya az olmuş cnm
Tamam anladim canim:)Yonahime
Burdan bak canım tarifide var
Dukan Birası Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Zayıflamak ancak sağlıklı olursa doğrudur. Bu kısa cümle hayatımız için o kadar önemlidir ki, dikkate alınmaması durumunda vahim sonuçlara neden olabilir. Evet, zayıflamak istiyoruz, fit olmak istiyoruz, sağlıklı olmak istiyoruz. Bunun için de bir çok yol deniyoruz. Peki, hayal ettiğimiz bir vücuda sahip olmak isterken acaba o vücuda zarar mı veriyoruz yoksa fayda mı sağlıyoruz?
Son zamanlarda zayıflamak üzerine o kadar çok yazı okuyoruz ki artık kime, neye inanacağımızı şaşırmış durumdayız. İnandığım tek şey, vücudumuzu tanırsak ve kendimiz için neyin yararlı neyin zararlı olduğunu bilirsek, bedenimizle uyum içinde yaşayabiliriz.
Son zamanlarda “Dukan Birası” adı verilen bir karışımın zayıflatıcı etkisinden bolca söz ediliyor. Peki, nedir bu Dukan Birası? Dukan Birası nasıl yapılır? Dukan bira tarifi… Dukan Birası’nın vücudumuza faydaları ve zararları var mı? Varsa bunlar nelerdir? Bu yazımızda sizlere bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağım.
DUKAN BİRASI NEDİR?
Dukan Birası ismi verilen karışım, aslında yeşil çay, maden suyu ve limon ile hazırlanan bir içecektir. İsmi, bu karışımı ortaya çıkaran kişi olan Pierre Dukan‘dan gelmektedir. Kendisi beslenme konusunda uzman bir doktor olan Pierre Dukan, aynı zamanda Dukan Diyeti adıyla anılan bir diyet programını da ortaya çıkarmıştır.
Dukan Birası, yağ yakmak, zayıflamak, ödem söktürmek, vücudu forma sokmak gibi konularda yardımcı bir içecektir. Karışımın içindeki maddelere bakıldığında bunları sağlıklı bir şekilde yaptığını görüyoruz.
DUKAN BİRASI NASIL HAZIRLANIR? DUKAN BİRA TARİFİ
Dukan Birası yapmak için yukarıda belirttiğim gibi yeşil çay, limon ve maden suyuna ihtiyacınız var. Yapımı son derece basit olan bu içeceğin içeriğindeki malzemelerin oranları şu şekilde:
Dukan Birası Tarifi:
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra Dukan Birası yapımına başlayabiliriz. 750 ml suyumuzu kaynatarak yeşil çayımızı demliyoruz. Daha sonra bu çayı soğuması için dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra yarım limonun suyunu ve maden suyunu ilave ediyoruz. Karışımı bir şişeye doldurarak şişenin ağzı kapalı şekilde buzdolabına koyuyoruz. Dukan Biranız artık hazır. Görüntüsünün biraya benzediğini fark ettiniz mi? Dukan Birası ismi buradan geliyor işte.
- 750 ml su
- 2 tatlı kaşığı saf yeşil çay
- yarım limonun suyu
- 1 şişe doğal maden suyu
DUKAN BİRASINI HANGİ ARALIKLARLA İÇMELİYİM?
Dukan Birası’nı yaptıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Hangi aralıklarla bu karışımı içeceğinizin belli bir ölçütü yoktur. Gün içerisinde aklınıza geldikçe ve canınız istedikçe içebilirsiniz. İçerisinde bulunan malzemeler nedeniyle fazla içilmesi durumunda riskli bir duruma yol açmayacaktır fakat dengeli bir şekilde içilmesi önerilir.
Benim nasıl kullandığımı soruyorsanız, gün içerisinde 3’e bölerek tamamını içmeyi tercih ediyorum. Sabah kahvaltısından yarım saat sonra, gün içerisinde ve akşam olmak üzere hazırlanmış olan karışımın tamamını tüketmeyi tercih ediyorum.
Farklı bir Öneri: Tarifte verilen miktar 1 günlüktür ve 1 gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Ertesi gün yenisi yapılmalıdır. 15 gün bu şekilde tüketildikten sonra 5 gün ara veriyoruz. Sonra 15 gün daha tüketip 5 gün daha ara veriyoruz. 30 gün dolduğunda en az 20 gün ara veriyoruz.
DUKAN BİRASININ FAYDALARI VE ZARARLARI NELERDİR?
Başlangıçta şunu hemen hatırlatmak isterim. Bu karışımın öyle mucizevi bir etkisi bulunmuyor. Yazımın girişinde de söylediğim gibi herkese aynı şekilde etki de etmeyecektir. Sonuç olarak her metabolizma farklıdır ve farklı şekilde çalışır.
Dukan Birası’nın içerisinde yeşil çay bulunması nedeniyle metabolizma hızlandırıcı bir etkisi mevcuttur. Aynı zamanda vücuttaki toksinleri de atmamıza yardımcı olur. Limon alkali olduğundan dolayı, vücuttaki asit – baz dengesini sağlayacaktır. Maden suyu ise içindeki birçok mineralle vücudun sıvı dengesini düzenleyecektir.
Bunların dışında yaz aylarında insanı serinleten, susuzluğunu gideren bir içecek olduğunu eklemek isterim. Ben aynı zamanda bu içeceği mide yatıştırıcı etkisinden dolayı da içiyorum.
Dukan Birası, tabi ki bu etkilerinin sonucunda zayıflamanızı, vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayacaktır. Fakat Dukan Birası bunu tek başına sağlayamaz. Eğer zayıflamak istiyorsanız ya da sağlıklı bir şekilde kilo verip vücudunuzun fit olmasını istiyorsanız spor yapmayı, dengeli beslenmeyi ve gün içerisinde hareketli olmalıyız
Abla yeşil mercimek demi aynı oluyorBaya az olmuş cnm
Iste baştan dürüstçe söylese zaten sorun yok. Sen sanki gitmeye çok heveslisin
Sen demiyon mu başkaları için moral bozmayın
Bosver kendi utansın
Utanmiyossa yine kendi bilir onun insanligi
Sende biraz kendini dusun cnm ya atlama herseye
tabletten girilmiyormu
Gunduz o yokken kullan bari
eee ne güzel işin bitmiş iste
Tavuk göğsünü hasladim
1 kase yogurt 1 yumurta 1 ks karabugday unu karıştırdım
Normal yoğurt çorbası gibi yoğurdu ilitirak haşlama yaptığım suya ekledim karıştırarak kaynattim sonra tavukları didip içine koydum az daha pisprdim
Ben bugün ekstra tuz koymadim
Kuzum yeni üye misin sanki:) )
Tartıya 1 kala mercimek yenirmi üstelik yemeği çorbada değil
Şişiriyor diyoruz kaç gündür
Kaç gündür demiyom mu çarşamba akşam karbon olmasın perşembe sıfır olsun diye
Kızıma kıyamam O benim canım :))Yetiskin kizin var tatlim
At isleri ona burda sohbet edelim :)))
Herkesin kendine gore yogunlugu oluyor
Hele kucuk cocuklu olanlar, calisanlar var
Onlar bile ellerinden geldigince burda olup takima destek olmaya calisiyolar
evet canım ben çok üzüldüm daha ilk diyete başladığım günler İnşallah cuma günü hedefe ulaşırım ve biz bir aileyiz beraber yükümüzü atarız inşallahKızına demiştik aynı durum abla akşam için
Ana sirke neden kızDoğrudur abla belki öyledir hemen tartılmadım sabah tartıldım akşam da tuvalete iyi çıktım ona bağladım bendebi de ben yeşil mercimek yemeğini fazlasıyla biberli yapıyorum bir deeeee su da bekletirken sirke katıyorum ben baklagillere bu da aklınız da bulunsun kızlar
Brnim makinede tam tersi hiç ütü istemiyor çıkarınca katla yerleştirBencede haklisin yaranmak icin oyle seyler yapanlar cok itici ama bence
Ah o kurutma makinelrrinide hic sevmiyorm herseyi utulemek istiyor sonra ama bakalm basa cikamazsam mecbur artık
O ne kiz corba makarmaMEBe senin adına teşekkürlerimi sunacam kesinlikle sen bana adını soyadınındeyiverbir kere böyle bir öğretmenle karşılaştım birde seninle karşılaşıyorum
Sizde de çorba makarna günü varmı o çıktı ilkokulda bide
Kiz hasta diye canını sıkıp kendini güçsüz birakma cnm
Ana sirke neden kız
Ama benimki sirkesiz oldu şimdi keşke önceden bahsetseydim bu konudan
Güzel menü aslında ama takıldım %78 fındık ne kız ? Hazır mı canım o hazır ise tavsiye etmemMenum
10:30
1dilin ekmek
1 kk peynir
Az yeşillik
3 yeşil zeytin
13:30
1 dilim fındık ezmeli ekmek
(%78 fındık)
Kahve
19:30
1 tavuk but
4 yk patlıcan yemeği
Cacik
Su :3,5lt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?