- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #260.561
bacım ben menülere genel de yorum yapmıyorum hep iyi diyorum bakıyorum diğerleri cıslı diyor da senin menün de kuş besler gibi olmuş bee gülüm çok azaltırsan savunma mekanızması bilinç altıyla devreye giriyor benim rızkım madem bu kadar ona göre yetinirim diyip sabitte kalmaya çalışıyor zayıflamaya engel oluyor hatırlatma olsun bu da inşallah bu gün daha sağlıklı yersinMenum saat 12 00
Bir parça peynir
Bir zeytin bir bardak şekersiz çay
Yeşillik
Ara saat 15 30
Sekiz fındık bir dilim elma
Akşam saat 17 40 gibi
Dort köfte bir kase yoğurt kaç dal maydanoz
cidden öyle insanlar bir değişik olmuş da ben insanlara güvenmeyi seçiyorum her zaman ta ki böyle şeyler oluncaya kadar :))Kuzum kendine bir okutsan nazar değmiş olabilir çok sık hastalaniyorsun
gayet güzel canım mercimek gaz yapmıyor diyorsun
Suyu çoğaltman lazım geçmiş olsun
abla sanki daha öncede buna benzer bisey yaşamıştn diye kalmış aklımda senin düşündüğün kesinlikle fesatlık değil asıl onun yaptığı isguzarlik valla bu devirde kimseye acimayacaksin iyi niyet hep suistimal ediliyor
gelmiş geçmiş olsun canım inşallah çabuk toparlanırsin
geçmiş olsun
Valla havaguzelse dışarı asıyorum kurumuyor akşamda içeri alıp peteklere yakın koyuyorum sabaha kadar anca kuruyor bu seferde ev nemli oluyor kışın kurutma makınası şart aslinda
bahar az yiyorsun kuzu menü çok guzel
Güle güle otursunlar abla
Afiyet olsun canım
İnşallah
Abla senin bu komşun hazıra konmaya çok alışmış
hahahaa
senin bu mesajı okuduğumda mutfağım berbat haldeydi ve okuyunca kalktım gittim topladım valla
bol bol kalori yaktım diyorsun sevgili rakibem
Mercimek sisirmezse güzel menü
kazanan senn olmuşsun abla
Afiyet olsun canım
İlk okuduğumda kadın miras bıraktı falan diye düşündüm :)) görüşme nasıldı abla
geçmiş olsun canım bu pro tok tutuyorsa niye ağrıyorki acaba
Afiyet olsun
hastalanınca bütün çocuklar öyle canın ya sirkeyi bende denicem bakalım
Hazır Canim normal de kendim yapıyorum merak ettim aldım içindeki fındık oranı
sağol canım inşallah
ben de bir kaç senedir yapıyorum kızdıysam bile 5 dk veriyorum kendime kızgınlığı öfkeyi yaşama söylenme ve en son o duyguları serbest bırakıp yollama da dün yapamadım bu günnn yaparım amaaa topladım kendimiii:))Çok geçmiş olsun canım
Süper gidiyorsun, çok merak ettim hiç tartılmıyor musun, eksin ne kadar?
Afiyet olsun, diyetisyen listesi gibi olmuş. Keten tohumunu öylece yiyor musun?
Evet dün yediklerini düşününce iyi yapmışsın.
Hiç canını sıktığına değmez. Kadın dizisinde çok hoşuma giden bir bölüm vardı. Anne çocuklarına diyor ki evimizin yeni bir kuralı var. Bizi üzen birşey olursa 1 dakika üzülme hakkımız var. Sonra boşverip mutlu olacağız. Uyguluyorum ve bence işe yarıyor. Herkes yaptığının niyetinin karşılığını görür merak etme. Bu olay da bir dakikadan fazla üzülmeye değmez.
Ne güzel bir saat yürümüşsün. Menün de güzel bence.
Harikasın
Eski makinalarda sorunlar varmış, yeni modeller iyi. Ben beden daha önce almadım diye hayıflanıyorum şimdi.
Güle güle otursunlar.
Sağol paylaştığın için canım
Afiyet olsun, her zamanki menülerinden farklı ama yine de güzel.
Öldü mü kadıncağız toprağı bol olsun.
Yeni iş konusunda da hakkında hayırlısı olsun.
Geçmiş olsun Baharcığım, bilmiyordum Pro nun böyle başağrısı yaptığını.
aynen eşim de kızdı ben sana hep boşuna mı saf diyorum az dikkat et diye :))Ödem atmıştır :)))
Ama yok azcık dengesiz lik var .sen dikkat et yine de.
:)
Bilgisayardan mı okuyorsun.
Gözlerine dikkat et.
Eveeet sabah uykusu ... .....
ayyy ben de aksine o kokuya bayılıyorumValla kışın bende kurutma kullanıyorum eve asınca deterjan kokusu beni rahatsız ediyor ne ben ne kızlar o kokuyu solumak istemiyorum
bunu emzirenler kullanabilir mi acaba?@Yonahime
Burdan bak canım tarifide var
Dukan Birası Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Zayıflamak ancak sağlıklı olursa doğrudur. Bu kısa cümle hayatımız için o kadar önemlidir ki, dikkate alınmaması durumunda vahim sonuçlara neden olabilir. Evet, zayıflamak istiyoruz, fit olmak istiyoruz, sağlıklı olmak istiyoruz. Bunun için de bir çok yol deniyoruz. Peki, hayal ettiğimiz bir vücuda sahip olmak isterken acaba o vücuda zarar mı veriyoruz yoksa fayda mı sağlıyoruz?
Son zamanlarda zayıflamak üzerine o kadar çok yazı okuyoruz ki artık kime, neye inanacağımızı şaşırmış durumdayız. İnandığım tek şey, vücudumuzu tanırsak ve kendimiz için neyin yararlı neyin zararlı olduğunu bilirsek, bedenimizle uyum içinde yaşayabiliriz.
Son zamanlarda “Dukan Birası” adı verilen bir karışımın zayıflatıcı etkisinden bolca söz ediliyor. Peki, nedir bu Dukan Birası? Dukan Birası nasıl yapılır? Dukan bira tarifi… Dukan Birası’nın vücudumuza faydaları ve zararları var mı? Varsa bunlar nelerdir? Bu yazımızda sizlere bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağım.
DUKAN BİRASI NEDİR?
Dukan Birası ismi verilen karışım, aslında yeşil çay, maden suyu ve limon ile hazırlanan bir içecektir. İsmi, bu karışımı ortaya çıkaran kişi olan Pierre Dukan‘dan gelmektedir. Kendisi beslenme konusunda uzman bir doktor olan Pierre Dukan, aynı zamanda Dukan Diyeti adıyla anılan bir diyet programını da ortaya çıkarmıştır.
Dukan Birası, yağ yakmak, zayıflamak, ödem söktürmek, vücudu forma sokmak gibi konularda yardımcı bir içecektir. Karışımın içindeki maddelere bakıldığında bunları sağlıklı bir şekilde yaptığını görüyoruz.
DUKAN BİRASI NASIL HAZIRLANIR? DUKAN BİRA TARİFİ
Dukan Birası yapmak için yukarıda belirttiğim gibi yeşil çay, limon ve maden suyuna ihtiyacınız var. Yapımı son derece basit olan bu içeceğin içeriğindeki malzemelerin oranları şu şekilde:
Dukan Birası Tarifi:
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra Dukan Birası yapımına başlayabiliriz. 750 ml suyumuzu kaynatarak yeşil çayımızı demliyoruz. Daha sonra bu çayı soğuması için dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra yarım limonun suyunu ve maden suyunu ilave ediyoruz. Karışımı bir şişeye doldurarak şişenin ağzı kapalı şekilde buzdolabına koyuyoruz. Dukan Biranız artık hazır. Görüntüsünün biraya benzediğini fark ettiniz mi? Dukan Birası ismi buradan geliyor işte.
- 750 ml su
- 2 tatlı kaşığı saf yeşil çay
- yarım limonun suyu
- 1 şişe doğal maden suyu
DUKAN BİRASINI HANGİ ARALIKLARLA İÇMELİYİM?
Dukan Birası’nı yaptıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Hangi aralıklarla bu karışımı içeceğinizin belli bir ölçütü yoktur. Gün içerisinde aklınıza geldikçe ve canınız istedikçe içebilirsiniz. İçerisinde bulunan malzemeler nedeniyle fazla içilmesi durumunda riskli bir duruma yol açmayacaktır fakat dengeli bir şekilde içilmesi önerilir.
Benim nasıl kullandığımı soruyorsanız, gün içerisinde 3’e bölerek tamamını içmeyi tercih ediyorum. Sabah kahvaltısından yarım saat sonra, gün içerisinde ve akşam olmak üzere hazırlanmış olan karışımın tamamını tüketmeyi tercih ediyorum.
Farklı bir Öneri: Tarifte verilen miktar 1 günlüktür ve 1 gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Ertesi gün yenisi yapılmalıdır. 15 gün bu şekilde tüketildikten sonra 5 gün ara veriyoruz. Sonra 15 gün daha tüketip 5 gün daha ara veriyoruz. 30 gün dolduğunda en az 20 gün ara veriyoruz.
DUKAN BİRASININ FAYDALARI VE ZARARLARI NELERDİR?
Başlangıçta şunu hemen hatırlatmak isterim. Bu karışımın öyle mucizevi bir etkisi bulunmuyor. Yazımın girişinde de söylediğim gibi herkese aynı şekilde etki de etmeyecektir. Sonuç olarak her metabolizma farklıdır ve farklı şekilde çalışır.
Dukan Birası’nın içerisinde yeşil çay bulunması nedeniyle metabolizma hızlandırıcı bir etkisi mevcuttur. Aynı zamanda vücuttaki toksinleri de atmamıza yardımcı olur. Limon alkali olduğundan dolayı, vücuttaki asit – baz dengesini sağlayacaktır. Maden suyu ise içindeki birçok mineralle vücudun sıvı dengesini düzenleyecektir.
Bunların dışında yaz aylarında insanı serinleten, susuzluğunu gideren bir içecek olduğunu eklemek isterim. Ben aynı zamanda bu içeceği mide yatıştırıcı etkisinden dolayı da içiyorum.
Dukan Birası, tabi ki bu etkilerinin sonucunda zayıflamanızı, vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayacaktır. Fakat Dukan Birası bunu tek başına sağlayamaz. Eğer zayıflamak istiyorsanız ya da sağlıklı bir şekilde kilo verip vücudunuzun fit olmasını istiyorsanız spor yapmayı, dengeli beslenmeyi ve gün içerisinde hareketli olmalıyız
ahhhhh ahhhhh bu konuda çok dertliyim çooookkkkNiye bu çocuklar anneleri uyuyacağı zaman uyanir
Ay sormaO ne kiz corba makarma
Tamam saol canım bende yapayımYok abla ya Canımı sıkmak değil ama bütün gün kucakta yapışık geziyoruz bugün şükür akşam uyudu hasta olunca Beren de de alya da da böyle bişey var bana yapışık oluyorlar hiç kimseyi kabul etmiyorlar
Sirke ben bütün baklagillerde ıslatırken kullanıyorum bildiğim kadarıyla gaz olayıny geliyor tabi 1 2 yk bana da bunu annem söylemişti tam olarak şeyini bilmiyorum ama işe yaradığını söylüyor o
1:30 da gece mesajgünaydın
Ekim anlasın yaptığını sen iyi niyetli davranıyorsun o seni saf sanıyor hiç fena düşünmüyorsun çok büyük terbiyesizlik yaptığıçok haklısın gülüm herkese anın da söylenmesi gerekeni söylüyorum bu kadına kıyamıyorum ama son dönem o kadar çok aynı şeyleri 2-2.5 saat boyunca tekrar ettiriyor ki ben de oğlundan dolayı böyle oluyor diye çok üzülüyordum ama benim de artık cidden enerjim kalmıyor , kendimi sorguladım fazla mı fena düşünüyorum diye o yüzden size de yazdım ama hepiniz haklısınız bu gün itibariyle ben yine oğlu kendi için uzaktan dua ederim ama mesafeyi korum bitti ..
O ceza verdi kendine :)bacım ben menülere genel de yorum yapmıyorum hep iyi diyorum bakıyorum diğerleri cıslı diyor da senin menün de kuş besler gibi olmuş bee gülüm çok azaltırsan savunma mekanızması bilinç altıyla devreye giriyor benim rızkım madem bu kadar ona göre yetinirim diyip sabitte kalmaya çalışıyor zayıflamaya engel oluyor hatırlatma olsun bu da inşallah bu gün daha sağlıklı yersin
Amin canımkızlar CANSINIZZZ CANNN CANDAN ÖTE YARSINIZ YOLDAŞSINIZhepinizden allah razı olsun çok güzel içimi rahatlattınız sorunlarıma destek verdiniz hakkınız ödenmez biliyorum SİZİ SEVİYORUUUUMMM rabbim hepimizi evlatlarımız da iyilerle karşılaştırsın inşallah
Aynen bende öyleyim :)Eveeet sabah uykusu ... .....
Küçük oğluş uyandı emzirdim uyudu yine.ama benim uykum geldi.halbuki mutfak dandini ...katlanacak çamaşırlar ellerimden öper.kalk canan kalk ...
kahvaltı bu aralar geç oluyor işler usaklar derken saat geçiyor akşamda lor peynir olunca yoğurdu az yedimbu menu biraz az olmus
Miktari cok olmadigi surece keciboynuzu tozu kullanilabilir
Bende gecen gun browniye koymustum
aksam hem corba hem ekmek, oglende makarna olmamis
Hem cukulata yiyip bide kotumu diyor :) )
Kahvalti baya gec olmus cnm
Zaten bitteri yiyerek leptini bozmus oluyosun niye o kadar bekliyon
Aksam az geldi bana
Bide havuc pisince gi si yukseliyor o yuzden cig yemek lazim
Madem yogurdu 1 kase yeseydin
Su spor guzel
Yetiskin kizin var tatlim
At isleri ona burda sohbet edelim :)))
Herkesin kendine gore yogunlugu oluyor
Hele kucuk cocuklu olanlar, calisanlar var
Onlar bile ellerinden geldigince burda olup takima destek olmaya calisiyolar
listede olsan bugun o sarmalara takabilirdim :))
aksama nasil yorum yapsam bilemedim
Ama gercekten zayiflamak isteyen birinin boyle yapmamasi gerektigini biliyorum
herşey için çok sağol ablaGunaydinnnnnnnn
Dışı topbik ici pambık fistik adaylarim
Nasiliz hersey yolundami
Ne yesem diye kararsiz olan,
tarti problemi olan varsa
yada baska derdi tasasi
7/24 hizmetinizdeyim efemmmmmm
Karatay a tekrar başlamayı dusunuyormusun kahveye cigu zaman sut ilave ediyorum gıda takviyeleri ondan önce alıyorum reisihi mantarı spirula gibiYok yok sonuç iyi abla eksildim biraz@Hepfitim duymasın
Biliyorum canım ya ablamda gördüm ablamda carladi çoğuna bı kere mesela kadınla kocası meğer evde küsmüş wp grubunda adamın no varmış çünkü adam o okulda memurmus o ilgileniyor kadın aramış ablana trip atıyor biz kusus sen niye ona dedin bana demedin diye bir zımbırtı varmış da çocuklarla ilgili delilik bence
Ama eğer ki varsa böyle birşey sırf her dedikleri olmasın diye öğretmeni biguyorlar ya amaç eğitim öğretim değil kadın gününe dönmüş
ben karlı havada çıkmıyorum zaten heryer buz oldu kuzey var birde sende yürü kız işte ekstra spor
Benden hiç olmaz
Buz oldu canım heryer belki üstüne yağarsa birde Ankara ne kadar kara hasretse bebeklerden önce koca koca amcalar dökülüyor bitiyor yaganda
Karatay bende de baya bir dönem duraklama yaptı önemli olan Karatay değilde güne mesela bı bardak süt ve kuru meyve ile de baslayabilirsin
ay ne güzel hayalimdeki öğretmen ben bebeği sana gönderiyim iki senesi var ama olsunbelki sen o zamana kadar Ankara'ya gelirsin
Yeğenim orta okul ilkokulda ablamdi sınıf annesi bu sene müdür aramis 2-3 sınıfta sınıf annesi kavgası çıkmış gelip ücretli sınıf anneliği yapar mısın diye oha dedim artık saçmalamanin dibi
çok üzüldüm canım ya Rabbim şifa versin nasıl son durumunHastalık hastası Tuğçe’ den herkese merhabalar...
Pazartesi akşam toparlandım, sanırım iyileşiyorum derken dün sabah lavaboda başım döndü ve yüz üstü yere düştüm. Ağzım burnum yarıldı, dişim yamuldu. Düşmenin etkisiyle kulağım ve yüz kemiklerim zonkluyor. Akşam 20.30 a kadar acildeydim yine. Serum, beyin tomogrofisi, ateş takibi vs
Birileri yaşadıklarımın rüya olduğunu söylesin diyorum ama değil. Yataktan hiç çıkamıyorum. Biraz gözümü açmışken size haber vereyim dedim.
Sizler nasılsınız? Umarım herşey yolundadır. Sağlığınıza dikkat edin
maşallah iyi menü rakibemDünkü menü
Sabah 9.00
2 yumurtadan mantarlı omlet
Beyaz peynir
6 zeytin
1 dilim ekmek
Öğlen 13.30
4 kaşık kabak yemeği
4 kaşık mantar sote
1 kase yoğurt
Akşam 18:00
6 kaşık yeşil mercimek yemeği
Salata az
Su 2 lt
amin kısa sürede toparlanirsin inşaallahAlıntı yapamadım kusura bakmayın...
Bronşitin alerjiden kaynaklandığını söylediler.
Tahlilde kanımda enfeksiyon çıktı ve şekerim düşük çıktı, muhtemelen bundan kaynaklı bir baş dönmesi dediler.
İlacın etkilerini takip edecez şimdi ama alerjiyi tetikliyor mu diye. Dün hiç içmediğim için bakamadı doktorlar.
Çok şükür daha kötüsünden korusun Rabbim. Kendi başıma hiçbir şey yapamıyorum. Öyle yatıyorum işte...
söylediklerinin mantıklı abla tartı yerinde sayiyor dün disardaydim sonra anneme geçtim eve geç döndük uyuya kaldım güya biraz dinlenip kalkıp menü yazacaktım çok özürguzelim kendini karbon almicam diye sartlandirma
Tartidan sonra 3 gun falan sabah 2 dil. Ekmek yiyebilirsin
Tartiya yakin karatay gibi yap
Senin planin ne bugun yarin icin
Tarti cok iyi degilse biseyler dusunelim
Ohhh iyii bari 2 gunde daha da duser
Heee iyi o zaman
Aman isteydim kendime bisey yapamadim bahanen yok :)))
Dogru seyleri yiyen diye duzeltelim :))
tartiya yakin mercimegi pek sevmedim onun harici guzel cnm
Şu 2 gun daha dikjat edelim
Cocuklar nasil oldu birazdaha iyidir ins
aksam cesit cok olunca gozume fazla gorundu biraz:))
Su ic cnm
adamin pc yi almiyonmu
şu 2 gun planladigimiz gibi yap cnm
Bide ciddi spor yapmiyonki
Kilon cok degil oyle 30 dklik yuruyus kurtarmaz seni
Suya tuza dikkat et spor yapmaya calis
ne dogru sozmus
gecmis olsun cnm
Hemde kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?