- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #262.401
abla aşırı halsizlik var oda demir eksikliği yani çay kolik olmamdan eşim bugün gidecek tahliller i gostrsin
evet Edibe ablacim haklısın düne mahsustu bu menüHoşgeldin canım. Ben Edibe. İngiltere'de yaşıyorum. 9 ve 3 yaşında iki çocuğum var Evden part time çalışıyorum, tercüme, özel ders gibi. Yani ev hanımı modundayım.Umarım sağlıkla hedeflediğin kiloya inersin.
Kaç kilo vermişti hatırlıyor musun? Sonra geri aldı mı acaba?
Ben bazen kızıma fincanları ters çevirip içine yüzük, minik bir oyuncak saklıyorum. Fincanları karıştırıp hangisinde diye soruyorum. Çok seviyor bu oyunu. Hatta biraz yavaş karıştırınca takip edebiliyor, bu da dikkatini geliştiriyor diye biliyorum. Eski bir oyun ben çocukken oynardık. Adını hatırlayan var mı? Yüzüklü birşeydi sanki?
Su az ama tam Perşembelik menü. Merak ediyorum bu haftada iyi bir eksi gelecek mi acaba
Sen bu kadar yiyince sütün azalmıyor mu Merve ya? Ne diyeyim süper.
Keten tohumu alasım geldi okuyunca senin menünü. Öğütüyorsun değil mi?
Aradaki mandalinanın yanında iki kaşık yoğurt yeseydin daha iyi olurdu.
afiyet olsun.
Hayırlısı olsun canım.
Ne güzel böyle bir dostun olması
@Keseli kanguru neden hamişler arasında yok, doğum yaptı mı yoksa?
ekmek yufka filan tam buğday mı
Birşey kırmak hiç aklıma gelmezdi, okuyunca hayret ettim. Yalnız birşeyi duyunca deneyesim geliyor. @ekim2009 metodunu kavgayı beklemeden yarın iyi bir eksi gelmezse yapsam mı
Su da az yediklerin de az tatlım bir iki gün olabilir de hep böyle devam etme sakın. Ben geçmişte böyle yapınca baş dönmeleri başlıyordu.
Güzel, afiyet olsun
Valla bu dışarıda tuvalet ihtiyacı olmasın diye yıllardır ben de az su içiyorum ama artık vazgeçtim susuz kalmak daha kötü diye düşünüyorum. Çünkü malesef az su içiyorum, bir de kasıtlı içmeyince çok fena oluyor.
Amin cümlemize
Geçmiş olsun, bu meret geldi mi gitmek bilmez zaten
Kolay gelsin, zor valla
Yıllarca gece yatarken sabah incecik uyanma hayali kurdum. Ama artık akıllandım, hayalimin gerçekleşmesi için azim, gayret ve iradeyi ortaya koymaya kararlıyım. İşte o zaman mucize gerçekleşecek
Geçen hafta olmadi bu hafta olur oo hirsli Ayşenur varmisin yarismaya yani seni ezmemeteşekkür ederim yalniz ben karsimda daha hirsli bir aysenur beklerdim bu hafta o kadar dikkat etmeme ragmen benimde istedigim gibi olmadi hedefim oldukcca yuksekti ama en azindan elimden geleni yaptigim icin mutluyum artik tarti ne gosterirse kabul diyecegim
Günaydın ablam guzel bir cuma olacak Allahın izniyle sen yat dinlen
tebrikler tatlım
sağol canım pinarim bende öyle düşünüyorumGuzel canim tbrkler
Haftaya daha iyi olur insallah
6li rakamlar hayirli olsun cnm tbrkler
Sagol abla geldi cok sükur valla evde bi erkegin varligi yetiyor korkmamak icin
evet tugcecim haklisin geçen haftayı da katıp önümüzdeki hafta acısını cikartacagimben de söyledim kurşun döktürelim diye. nazara inanıyorum zaten ben. ve bana çok nazar değiyor. kendi kendime bile nazarım değebiliyor, yıldızım o derece düşük
tedavi oluyoruz bronşit için, inşallah ilerletmicez. ablam da bugün bir doktora gidecek , manevra tedavisi diye birşey varmış vertigoda. 20 dk da hastalık geçiyormuş. bakalım iyi olur inşallah
günaydın canım benimmm
moralini hiç bozma canım, sağlık olsun
haftaya güzel eksi olacak inşallah
günaydın ablacımmm
mis gibi tatlı huzurlu uykuların olsun
evi bir sirkeyle silecem abla herkes iyileştiğinde. göz varsa çıksın gitsin evimizden. annem de her sabah okur evimizde aslında. olmadı küçük bir davetle birkaç kişiyle beraber okutalım, söylenmez böyle şeyler ama ben düştükten sonra birkaç ihtiyacı olana erzak alıp verdik hemen. bu halimize şükür, beterinden korusun Rabbim
kuzum sağlıklı yediğin süre boyunca hiçbir şey olmaz merak etme. yeterki ıvır zıvırla şişirme kendini ve suyu bol iç
teşekkür ederim canım. nazara inanıyorum ben. çok da düzenli sağlıklı besleniyoruz aslında. olmadı ek takviyelere başlarız, bağışıklığı iyileştirene kadar
oyy çok geçmiş olsun canım benim
doktora gitmiş miydin, kaçırdım ya da hatırlamıyorum daha önce sorduğumu
amin canım benim. teşekkür ederim
teşekkür ederim canım benim
evet haklısın baharcim eskiden stres üzüntü kaynakli böyle yapanlara şaşırıyordm ben öyle oldum ya daha yok inşaallah kendime daha büyük zarar
eksi güzel herseyde güzel olur inşallah rüyama girdin Yasemin bugün hayır olsun
Sebebini biliyorsun canım birşeye kızıp üzülüp yemek bizi ancak geri götürür evet artı çok değil ama sebebi önemli
Oo canan inmissin
Kendini tutmazsan inan almak 5 günlük iş sen sağlıklı beslenmeye devam et gerisine takılma
Abla bende anlamadım
oo güzel eksi
kız Kamile sen beni tanıyorsun anlaşılan aynen haftaya telafisi olacakYok degil canim
Bence gayet guzel
Super
iyi koruyorsun ins degildir
Haftaya telafi olur eminim
Oooo 69 lar gorulmus darisi basimiza
Aman sahip ol istahina
bu haftaysa gayet guzel
Harikasin canim
Kilona gore gayet guzel bi sonuc
super vermissin bende iki damacana var gitmesi gereken
Haftaya cok iyi gidecegine eminim
pzt gorursun bence
ooo sen baya bilgilisin bu konuda
hadi çok erkenmis neyse geçmiş geride kaldı artık önümüzdeki maçlaraUzulsemde bosuna cnm uzulmek eksi getirmiyordun mutfagi 14 de kapatmistim ben
kızlar suraya bir kac kucuk bilgi bırakıyorum, hepimize yardımcı olması dileğiyle
Diyetlerde yapılan basit ama önemli hatalar
- Az su içmek; vücudun su tutarak ödem yapmasıne sebep olur ve tartıda fazla cıkarız
- Çok düşük kalorili beslenmek; vücudu kıtlık bilincine sokarak daha fazla yağlanmaya sebep olur, gunluk ihtiyacınızın 500kalori eksiğinin altına düşmemeye çalışın
- Sürekli tartılmak; diyet yapmanıza rağmen kilo veremediğinizi gördükçe vücut kortizon hormonu salgılar ve kortizonda kilo almamızı tetikler
- Yağsız beslenmek, evet yanlış duymadınız, günlük ihtiyacınızın altında yağ tüketirseniz bu sefer de yağda çözünen vitaminlerin emilimi gerçekleşmez ve sürekli yordun, halsiz, hasta hissedersiniz. Yağ seçimizi iyi yağlardan yana kullanmanızda fayda var tabiiki, badem, fındık vb gibi
- Hareketsizlik; asırı bir spor yapmasanız da bağırsak hareketlerinin duzenli olabilmesi için en azından yürüyüş vb önemlidir.
Cok tebrikler canom
Buda ilk ve son olur iste
canım ne güzel paylasimlar seninle özel tanışalımDiyete yardımcı minik bilgiler
- Metabolizma hızlandırıcı ve ödem attırıcı çaylar: beyaz çay, kırmızı çay (roybos), yeşil çay, anadon çayı, maydonoz suyu(tarifini isterseniz yazarım)
- Metabolizma hızlandırıcı karısımlar; enginarsuyu-elmasirkesi-corek otu yagı, limon-bal (yine isterseniz miktarlarını yazarım)
- Kabızlık için; sabah ac karna 5 tane kuru erik
- Meyve tüketiyorsak şekerimizin birden artıp düşmemesi için yanında bir kasık yogurt, bir bardak tuzsuz ayran ya da bir çay bardağı tarçın serpilmiş süt içilmesi çok iyi olur
- şeker koması için; ara ogunde tarcınlı sutle beraber 3 adet hurma
- eğer çikolata kriziniz varsa ve engelleyemiyorsanız bitter çikolatayı eritip hurmayı ona banıp yiyebilirsiniz, 1 tanesi komayı keser zaten :)
- Bir de aslında önceki başlığın konusu ama unutmusum, sabah kaltığımızda kahvaltıyı geç yapacaksak bile en azından agzımıza ceviz vb atmalıyız ki metabolizma çalışmaya başlasın yoksa ilk lokmamıza kadar metabolizma çalışmaya başlamaz.
- Olabildiğince sabah erken kalkıp, kahvaltıyı normal, ogle yemegini guclu aksam yemeğini hafif geçirmek. Akşam ne kadar hafif o kadar iyi :)
Yaaa geçen cuma kaçtım onu hatırlayamadım. 100.700 miydi ama pazartesi 101.500 biliyorum kortizon un etkisi demiştik şimdi 100 kiloyum bide onu biliyorumBildirimden bisey anlamadim cnm :)))
Tekrar yazarmisin
Bu hafta dedigin ne pazatesimi
Bize gecen cuma ve bugun lazim
Yazdigin gibiyse 0.7 eksi oluyor
abla aşırı halsizlik var oda demir eksikliği yani çay kolik olmamdan eşim bugün gidecek tahliller i gostrsin
evet Edibe ablacim haklısın düne mahsustu bu menü
Geçen hafta olmadi bu hafta olur oo hirsli Ayşenur varmisin yarismaya yani seni ezmeme
sağol canım pinarim bende öyle düşünüyorum
evet tugcecim haklisin geçen haftayı da katıp önümüzdeki hafta acısını cikartacagim
evet haklısın baharcim eskiden stres üzüntü kaynakli böyle yapanlara şaşırıyordm ben öyle oldum ya daha yok inşaallah kendime daha büyük zarar
kız Kamile sen beni tanıyorsun anlaşılan aynen haftaya telafisi olacak
hadi çok erkenmis neyse geçmiş geride kaldı artık önümüzdeki maçlara
canım ne güzel paylasimlar seninle özel tanışalımben kaçırdım heralde yeni mi geldin
Gecen hafta 100.7 di cnmYaaa geçen cuma kaçtım onu hatırlayamadım. 100.700 miydi ama pazartesi 101.500 biliyorum kortizon un etkisi demiştik şimdi 100 kiloyum bide onu biliyorum
Şu damacanalar kac lt oluyorkiEvet ben yeniyim:) ismim Berrin, bir yıldır Hollandada yasıyorum, eşimin işi sebebiyle geldik. Ben de iş arıyorum şuan. 32 yaşındayım, verecek bir damacana kilom var. Bir çay tiryakisi olarak kansızlığına naçizane bir iki önerim olabilir. Birincisi, çay ve kahve içerken yanında bir tatlı kaşığı kadar da süt iç, bir iki yudum, bu çayın demir bağlama özelliğini yok ediyo. sütle birbirlerini bağlıyolar gibi oluyo
ikincisi yemeklerinde kırmızı etin miktarını artır, ücüncüsü de tatlı niyetine gunde bir kasık mumkunse keci boynuzu degilse dut, uzum ne bulursan pekmez ye.
zamanında benim de kanım cok dusuktu suan hep 13lerde cıkıyor
19Şu damacanalar kac lt oluyorki
Kac gundur uykusuz olunca vucut zayif dustu demekkiBir uyumuşum uyandım daha kötü olmuşumeşim gelsin bana bir masaj yapsın bir duşa girip toparlamam lazım hiç sevmem hasta olmayı
tesekkur ederim abla elimden geleni fazlasiyla yapacagim.cok daha guzel eksiler gelecek bende eminim :))Geldiginden beri kacamaksiz devam edip calistigin halde elinden geldigince paylasim yaptigin icin listeye hosgeldin cnm
Eminim daha guzel eksiler bizi bekliyor :)
evet haftaya cok guzel bir eksi gelecek insallah. Burda hepimiz birbirimize destek oluyoruz gram bile verilse cok mutlu oluyoruz hep birlikte de insallah hededlerimize ulasacagiz.Sanada kolay gelsin evet haftaya daha güzel olur bencede
Sevgili rakibem senin kilo vermen beni sevindirir
Artık sra sende beni yeneceğine inanıyorum
cok gecmis olsun sicak dus iyi gelir bitki cayi iciyormusunBir uyumuşum uyandım daha kötü olmuşumeşim gelsin bana bir masaj yapsın bir duşa girip toparlamam lazım hiç sevmem hasta olmayı
benim yasta 33 iki usagim var tanisdigima memnun oldum senin çocuğun varmı.Evet ben yeniyim:) ismim Berrin, bir yıldır Hollandada yasıyorum, eşimin işi sebebiyle geldik. Ben de iş arıyorum şuan. 32 yaşındayım, verecek bir damacana kilom var. Bir çay tiryakisi olarak kansızlığına naçizane bir iki önerim olabilir. Birincisi, çay ve kahve içerken yanında bir tatlı kaşığı kadar da süt iç, bir iki yudum, bu çayın demir bağlama özelliğini yok ediyo. sütle birbirlerini bağlıyolar gibi oluyo
ikincisi yemeklerinde kırmızı etin miktarını artır, ücüncüsü de tatlı niyetine gunde bir kasık mumkunse keci boynuzu degilse dut, uzum ne bulursan pekmez ye.
zamanında benim de kanım cok dusuktu suan hep 13lerde cıkıyor
yaa benim ki demirim degil hemoglobin degerim, demirim normal degerlerde kac oldugunu bilmiyorum. hg de 12 nin ustu harika bi deger. Cocugum yok henuz, bir kedim var :) kısmetse kilolarımı verince cocuga gelecek sıra ( benim polikistik overim var, kilo vermeden cocuk biraz zor dedi doktorum). Peyniri bilmiyorum, ozellikle sut diye duydum ben bu cayı dengelemesi icin. Peynir olmayabilir cunku o protein sayılıyo, sut grubu gibi dusunulmuyo. Tabi sen simdi demir ilaçlarını eksik etme ama onları gece al, cunku demir ilacı çok iştah açar, gun icinde kendini tutman zorlasabilir. tabii bu dediğimi gunde bir alacaksan yapabilirsin.benim yasta 33 iki usagim var tanisdigima memnun oldum senin çocuğun varmı.
Demire 13 de çok az. süt u söylemen çok iyi olduda çayla kahvaltı yapıyorum süt fayda edermiki sonucta peynirli kahvaltı yapıyorum
Keçiboynuzu pekmezi aldm bir tatli kasigiyla yemeye başladım ama ilac şart biraz depolar dolsun
Ben herkesin durumunuda sartlarinida biliyorum cnmAciklama yapmak zorunda hissettim kendimi. Arkadaslar menulerimi yanlis anlayabilir benim 17 aylik bir bebegim var ve hala emziriyorum o yuzden detoks tarzi beslenmeler yapamiyorum. Ve cok kisitlama yapmadan,menulerimi de dengeli bebegimi dusunerek duzenlemeye calisiyorum. Kacamak olmadi olmaz da ama lutfen bu konuda en azindan durumumu bilmeyenler anlayisli olursa sevinirim.
gewezebidik Bende bir damacana kadar fazla yükü ruhuma bedenime tasittiriyorum yazık değil mi bir et parçası ve anlık lezzet hatırına
Anlık lezzet lezzet değildir sloganim
Hoşgeldin canımharika slogan, hiç oyle yazık falan gibi dusunme, daha güçlü ayağa kalmak için önce bi düşmesi gerekiyo insanın. Biz de hepimiz bazı sebeplerden bu kilolara geldik ama bak ne güzel farkına vardık ve şimdi belki hayatımızda hiç olmadığımız kadar sağlıklı ve fit olucaz . Belki bir iki kilo fazlamız olsa umursamayacaktık ama şimdi belkide hayalimizin ötesinde bir bedene kavuşacağız hep birlikte o geçen fıstıkta kimdi diyecekler arkamızdan
hosbulduk, Allah bağışlasın yavruları. Bence de pıt pıt vericez kiloları, sonra da bize yapılan iltifatlarla doyucaz, yemek yememiz gerekmicek bileHoşgeldin canım
Ben canan evliyim ev hanimi modundayım 2 oğlum var. :)
İnşallah hep beraber güzel güzel veririz fazlalıklarımızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?