- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #263.081
Ayyy Allah korusunKızlar sokağın var salgın var diyoruz cidden var influenza dedikleri domuz gribi tureviymis biraz önce kardeşimle konuştum görümcesi sağlık personeli ve oğluna domuz gribi demişler yazik kadın hamile birde ona da geçmez inşallah . Kalabalık ortamda bulunmayin
Ateş ve öksürük ağırlıklı burun akıntısı filan olmuyormus. Kuzeyinde antibiyotik bitsin ben tekrar kontrole götüreceğim
kuzum salatayi bari biraz fazla yeseydinİyi akşamlar menüm
Sabah 12
Biraz yumurta
1 çeri
Maydonoz
3 zeytin
1 dl ekmek
Akşam 19
3 mercimekli köfte
Biraz salata yemek yapmak istemedim
Su 2 litre
tatlim bi dr a gitsene cnm belki antibiyotik gerekiyirdurEkrana fazla bakamiyorim gozlerim akiyo
Menu
Sabah12
1kase tarhana
Aksam 18
1kase mercimek corba
2mandalina
cok guzel cnm su da biraz artmis :)E gecmis bittigine gore bende menumu yazayim artik
Sabah.07.00
Yarim haslanmis yumurta (gec kaliyordum anca bu kadar yiyebildim)
1 dilime yakin tb ekmegi
4 5 catal peynir
2 yesil zeytin
Aralarsa sekersiz cay ve turk kahvesi
Ogle. 12.00
1 tb Baharatli tavuk sote
1 kase yogurtlu bugday
Aralarda sekersiz cay, turk kahvesi yesil cay ve 2 kuru kayisi
Aksam.18.30
1 tabak yesil fasulye
1 kase yogurt
Salata
Su.2.5 lt
Spor.5.000 adim evin koridoru uzun orda yaptim
tabi simdiden kanuni seyleri ogreninde ona gore bi yol cizersinizAynen abla erken gelicem orda yapick olursam 3 ay onceden gelicem artk esim gelip gidicek yanima. Annem calisiyor uzun sure gelme imkani yok turkiyede dogum yaparsam en fazla 2-3 hafta gelebilcek kvde gelemiyor onunda ailevi olarak baska seyler var basinda en hayirlisi sanki orda olcak donuncede denizliden teyzem ve annennem gelir belki biraz yanliz kalmamam icin ama bakalim bu bir dusunce tabi kesin degl abla sigorta olaylari oturum zweitwohnsitz oluyormu falan onlarida arasdiriyorm. Ben alman vatandasi oldugm icin vatandaslikta sorun olmick tr de dogursamda sadece muracat git gel konsolosluk ugrascaz :) ama dogumyeri almanya olmasi artisi olucak neyse biraz kafami rahat birakiym abla haklisin
kızlar suraya bir kac kucuk bilgi bırakıyorum, hepimize yardımcı olması dileğiyle
Diyetlerde yapılan basit ama önemli hatalar
- Az su içmek; vücudun su tutarak ödem yapmasıne sebep olur ve tartıda fazla cıkarız
- Çok düşük kalorili beslenmek; vücudu kıtlık bilincine sokarak daha fazla yağlanmaya sebep olur, gunluk ihtiyacınızın 500kalori eksiğinin altına düşmemeye çalışın
- Sürekli tartılmak; diyet yapmanıza rağmen kilo veremediğinizi gördükçe vücut kortizon hormonu salgılar ve kortizonda kilo almamızı tetikler
- Yağsız beslenmek, evet yanlış duymadınız, günlük ihtiyacınızın altında yağ tüketirseniz bu sefer de yağda çözünen vitaminlerin emilimi gerçekleşmez ve sürekli yordun, halsiz, hasta hissedersiniz. Yağ seçimizi iyi yağlardan yana kullanmanızda fayda var tabiiki, badem, fındık vb gibi
- Hareketsizlik; asırı bir spor yapmasanız da bağırsak hareketlerinin duzenli olabilmesi için en azından yürüyüş vb önemlidir.
D diyetbozuntusu umarım bilgiler temel anlamda yardımcı olurDiyete yardımcı minik bilgiler
- Metabolizma hızlandırıcı ve ödem attırıcı çaylar: beyaz çay, kırmızı çay (roybos), yeşil çay, anadon çayı, maydonoz suyu(tarifini isterseniz yazarım)
- Metabolizma hızlandırıcı karısımlar; enginarsuyu-elmasirkesi-corek otu yagı, limon-bal (yine isterseniz miktarlarını yazarım)
- Kabızlık için; sabah ac karna 5 tane kuru erik
- Meyve tüketiyorsak şekerimizin birden artıp düşmemesi için yanında bir kasık yogurt, bir bardak tuzsuz ayran ya da bir çay bardağı tarçın serpilmiş süt içilmesi çok iyi olur
- şeker koması için; ara ogunde tarcınlı sutle beraber 3 adet hurma
- eğer çikolata kriziniz varsa ve engelleyemiyorsanız bitter çikolatayı eritip hurmayı ona banıp yiyebilirsiniz, 1 tanesi komayı keser zaten :)
- Bir de aslında önceki başlığın konusu ama unutmusum, sabah kaltığımızda kahvaltıyı geç yapacaksak bile en azından agzımıza ceviz vb atmalıyız ki metabolizma çalışmaya başlasın yoksa ilk lokmamıza kadar metabolizma çalışmaya başlamaz.
- Olabildiğince sabah erken kalkıp, kahvaltıyı normal, ogle yemegini guclu aksam yemeğini hafif geçirmek. Akşam ne kadar hafif o kadar iyi :)
Puanini hesaplayip yaz cnm20 dk yürüyüş.fazla değil ama .Yine de yazmadan edemedim. @Pnrrr-20
esimin is yerinden birine de ayni teshisi koymuşlar sanirim domuz gribi tekrardan turediKızlar sokağın var salgın var diyoruz cidden var influenza dedikleri domuz gribi tureviymis biraz önce kardeşimle konuştum görümcesi sağlık personeli ve oğluna domuz gribi demişler yazik kadın hamile birde ona da geçmez inşallah . Kalabalık ortamda bulunmayin
Ateş ve öksürük ağırlıklı burun akıntısı filan olmuyormus. Kuzeyinde antibiyotik bitsin ben tekrar kontrole götüreceğim
hadi gizun aydın dinlen biraz canim insallah kuzucugun alisir okulunaÇok şükür tercüme bitti. Teslim saatine yarım saat kala bitirdim kontrolleri. Eşim de çok kızdı böyle dünyadan kopup tercüme yapmama, sen planlı programlı yapmayı beceremiyorsun, bir daha tercüme alma dedi. Neyse siniri geçsin yine alsam da ses çıkarmaz diye umut ediyorum.
Yarın okullar açılıyor. Burada okullar bir değişik her şehirde farklı haftalarda tatil oluyor. Bu civardaki bazı okullar bugün açılmış, bizimkilerin okulu yarın açılıyor. Çok heyecanlıyım, kızım okula alışır inşallah. Tatil boyu gitmeyeceğim dedi. Biraz ağlaaycak gibi gözüküyor. Neyse iki günün acısını çıkarım bir sürü mesaj yazasım var. Önce menü yazayım sonra geçmiş yaparım.
Yine yakalayacam canımCumaya kadar kaldirdim tartiyi ama simdi bile surekli kafamda dolanıp duruyor
Tarcinda etkili sanirim tatli ihtiyacinda
valla abla sabah kiymali yumurta ve ekmek yedim biraz miktarlari fazla kacti muhtenelen ara yapmam aksamada ispanak almis esim kuru almamis fazla durmaz onu soteliycem yanına yogurtla yemegi planlıyorum
kiz 69 u niye kacirdin geri
Ben tokamı çıkarıyorum ama saç kestirmeyi düşünmemiştim baharhakkinda hayırlısı canım
Kaçırmışim bende de var ama pek işe yaramadı bence zaten sürekli onermedi 1 hafta regl döneminde özellikle
kaçırmışim canım başka bir markanın bende de var diyetisyen vermişti ama sürekli mi kullanıyorsun bende regl dönemi 1 hafta sonra bırakıp ara verdiriyordu
cumaya eksi gelecek o kesin
Halledersin canım sen
Ne güzel ekşi
ay Merve bu ne ki
Malesef hastalıktan kolu kanadı kırık kuşlar gibiydik
Çok yorma kendini sen yine de
Afiyet olsun Allah bizi açlıkla sınamasın
Kız hepimiz ayniyuz yoksa buraya sağlıklı yiyerek ulaşamadık , bende kakaolu muz ise yarıyor yada bir iki kare bitter kuru meyve de olabilir abartmadan
İyice yedik kafayı hesaplara bak saçımı kestirsem ne gider
Aferin canankabağı yeseydin hala 69du geriye kaçırma çabuk toplan bakim
İnşallah
Roybos abla ben içiyorum ya arada yeşilçay gibi etkisi sütlede tüketiliyor ve kafein içermiyor
ohh anne evde olunca tabi , büyük şans
Ok kaptan :)Kuzum menunde genelde hep salata eksik oluyor o yuzden doymuyosun cacikda yap salatada
Güzel menü canım .Menum gelsin
13:00
Kiymali yumurta
2 dilim ekmek
17:00
2 kasik yoğurt
10 tane fındık
¾ elma
19:30
1buyuk kase yoğurt
3,4 dilim limonlu turp
5,6 yk soganli ıspanaklı yumurta
Su:2 lt
Afiyet olsun abla.Mutfak kapandigina gore menumu yazayim sporu sonra eklicem biraz eriteyim yediklerimi once :))
Heralde 10.00 civarydi :))
2 yumurta az sut 1 ks kepekle omlet
Peynir
4 zeytin
Birer tutam maydonoz dereotu
3 brezilya cevizi
14.00
3 hurma
6 badem
18.30
Bol yesil salata
180 gr buftek
Su sayamadim bugun ama ictim
Yatana kadar en az 2.5 olur
Afiyet olsun sevilay.Bugünki Menüm
Sabah 10.30
2 haşlanmış yumurta peynir zeytin sekersiz kahve
Öğlen 13.30
Bir kaç tane hurma 1 avuç badem
Akşam 17.30
1 çupra balık bol salata
2 buçuk lt su
30 dk yürüyüş 30 puan
@Mehlikatun
Ah açlıkkk ben de şu an :)Hayırlı akşamlar arkadaşlar :)
Bugünkü menüm
Sabah (08:30)
2 haşlanmış yumurta
8 zeytin
1 kupa çay
Öğlen (12:00)
1 kase çorba
2 köfte ve 1 orta boy patates (sulu yemek)
Akşam (16:30)
1 kase çorba
2 kaşık bulgur pilavı
18:30 - 20:00 arası fitnessdaydım. Bugün kalça bacak günümdü.
1 litre su ( su içmek hayatta en zorlandığım şeylerden biri zamanla arttırabileceğimi düşünüyorum )
Ve...
Şuan açım
Akşam biraz yetersiz.ama güzel menü.Menüm
Sabah 09.30
1 wasa
1 dilim peynir
2 ceviz
Domates salatalık
Öğle 12.00
3 patlıcan közlemesi yoğurtla
3 yk susuz nohut
Ara 15.40
1 portakal
Aksam 19.00
2 kase tarhana çorbadı
1 wasa
1lt su
Afiyet olsun.Hanımlar menülerimi yazayim sonra geçmiş ödevimi yapacagim
Dunki menüm
Sabah 9 gibi
2 d.ekmekle kaşarlı tost kapya biber 4 zeytin
Ara 12 gibi
limonlu çay 1 hurma 2 ceviz
Ara 15 gibi
Ara 1 kupa süt 1 çatal bal kabağı tatlısı
Aksam 18 gibi
3 tavuk pirzola salata
Ara yeşil çay
3 lt yakin su 35 dk eliptik
Bugunki menüm
Sabah 9.gibi
2 d.ekmekle lor peynirli tost (tostlari yağsız yaparım 1 yumurta 1 kapya biber
Ara 12 gibi
2 ceviz 4 fındık 3 hurma
Ara 16 gibi
sütlü kahve
Akşam 18 gibi
1 tabak dolusu fırında basemel soslu kıymalı karnıbahar brokoli yemeği
Ara 20 de
yeşil çay
2.8 lt su 40 dk eliptik
Afiyet olsun ben beğendim.E gecmis bittigine gore bende menumu yazayim artik
Sabah.07.00
Yarim haslanmis yumurta (gec kaliyordum anca bu kadar yiyebildim)
1 dilime yakin tb ekmegi
4 5 catal peynir
2 yesil zeytin
Aralarsa sekersiz cay ve turk kahvesi
Ogle. 12.00
1 tb Baharatli tavuk sote
1 kase yogurtlu bugday
Aralarda sekersiz cay, turk kahvesi yesil cay ve 2 kuru kayisi
Aksam.18.30
1 tabak yesil fasulye
1 kase yogurt
Salata
Su.2.5 lt
Spor.5.000 adim evin koridoru uzun orda yaptim
Aaa evet öyle yapıyorduk di mi tmm.Puanini hesaplayip yaz cnm
Oh çok şükür :)geçmiş olsun.Çok şükür tercüme bitti. Teslim saatine yarım saat kala bitirdim kontrolleri. Eşim de çok kızdı böyle dünyadan kopup tercüme yapmama, sen planlı programlı yapmayı beceremiyorsun, bir daha tercüme alma dedi. Neyse siniri geçsin yine alsam da ses çıkarmaz diye umut ediyorum.
Yarın okullar açılıyor. Burada okullar bir değişik her şehirde farklı haftalarda tatil oluyor. Bu civardaki bazı okullar bugün açılmış, bizimkilerin okulu yarın açılıyor. Çok heyecanlıyım, kızım okula alışır inşallah. Tatil boyu gitmeyeceğim dedi. Biraz ağlaaycak gibi gözüküyor. Neyse iki günün acısını çıkarım bir sürü mesaj yazasım var. Önce menü yazayım sonra geçmiş yaparım.
@seydan94 seyda bildiriminde yok sende yoksun cnm
dogum kilolarimAdı:
Yaşı:26
Evli/bekar:ebli
Çocuk/yaşları:1kizim var.5 yasinda
Emziriyormusun:hayir
Meslek:ev hanimi
Şu anda çalışıyomusun:
Boy:1.66
Kilo:71
Hedef:59-60
Daha önce başka takımda yarıştımı :hayir
Kilo alma nedeniniz :
Maalesef abla benim için çoooook uzun zamandır en kötü günlerden biriydi berenin kalbinde üfürüm olduğu söylendi kardiyoloji doktoruna randevu aldık[/QUO
Çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin
Hoşgeldin medinedogum kilolarim
Karişik da olsa güzel olmuş.Dünkü menü çok garip oldu. Tercüme araları birşeyler atıştırıp düzgün yemek yemedim. On ara filan yapmışımdır.
Ne yedim hatırlamıyorum bile. İnşallah açısı kötü çıkmaz. Spora da yarın başlıyorum
Bugünkü menüm:
Sabah 12
Madımak yemeği az bulgurlu
1 kase yoğurt
Ara 17.00
1 elma
1 sütlü kahve
Akşam 20.00
1 tabak türlü
1 dilim tb ekmek
1 kase yoğurt
su: 2.5 lt
spor: yok
homsbuldum canim:)Hoşgeldin medine
Ben canan .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?