- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #263.581
eee daha ne olsun cnmkendime hiç itiraf etmesem de üst bedende xxl filan giyiyordum sanırım, alt bedende de 46-48 filan
şimdi üst beden 36 (biraz göğüs var yoksa 34 olur sanırım), alt beden 38 bol geliyor, 36 çok oturuyor
eee daha ne olsun cnm
36 38 iyidir
Kadin dediğin degnek gibide olmaz :))
ben de gece gece yine kendime iş çıkardım yaprak sardım yarına hazır olsun yanına da bir şeyler yaparım olur biter bıktım yavvf her gün ne pişirsem düşünmekten aynı şeyleri istemiyorlar sofistike olsun diyorlar alın leen size sofistike diye en klasik yemeği dayıyacam bunlara kendi anaları mı sofistike yemek yapıyormuş pehhh
Herkese günaydın
Buz gibi soğuk Adana Perşembe sabahından hepinize musmutlu günler diliyorum... (cümle saçma oldu ama anafikri güzel)
Çok şükür ailece her gün daha da iyiye gidiyoruz. Haftalar sonra ilk defa dün 00:30 a kadar uyuklamadan durabildim ve ders çalışabildim. Dün akşam doktorumla görüştüm. Genel olarak kan değerlerim Kasım ayına göre çok çok iyi. Kendimi çok güzel beslemişim, birkaç değerim düşük çıktı o da baş dönmesi vs yapmaz dedi. O değerler için de bugün ilaca başlıyoruz. Aynı zamanda talasemi taşıyıcısı olduğum ortaya çıktı. Evlenirken tahlillerime dikkat etmem söylendi. Önemli birşey değilmiş, ama taşıyıcı ya da hasta biriyle evlenirsem çocuğumuzun taşıyıcı ya da hasta olma olasılığı çok yüksekmiş.
Baş dönmesi için bir neden yok tetkiklere göre, stres, yorgunluk ve düşük kan şekeri diyorlar. Düşük kan şekeri için daha sık beslenme öneriliyor, diğerleri için yapacak birşey yok. Psikoloğa gitmem önerildi, uzun zamandan beri benim de aklımda aslında, ailem de çok söylüyor, daha önce yaşadığım şehirdeki travmalarım için.
Bu cumartesi gitmeyi düşünüyorum, gece birini kestirdim gözüme bakalım. Ayrıca hafta sonu daha da sarışın olup kendime moral depolayacağım.
Bir aksilik olmazsa da pazartesi yeniden spor hayatıma döneceğim...
Yazdıklarım çok uzun olduğu için sıkılmayın diye sporla ilgili düşüncelerimi, yaşadıklarımı bir sonraki mesajımda belirtiyorum...
Hepinizi çooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyoruummmmmmmmmmmmmmmmmm
Gunaydin canlar cumadan once son gun yarin icin cok heyecanliyimbenim yine isler cok yogun ayin 15 i yaklasti ya maas islemleri filan var onlari hesapliyorum arada ugrarim opuyorum herkes dikkat etsin kendine
Evet gelelim spor' a....
Kışın ağır geçmesi, hastalıklar, çocuklar, hamişler, yaşanan negatiflikler vs derken takım olarak spordan çok çok uzağız... Spora bir başlayınca vazgeçemeyeceğiniz birşey oluyor aslında.
2015 yılında yusyuvarlak bir kız çocuğu, sırf psikolojik tedavi görüp de ilaç kullanmamak için depresiflikten kurtulmak adına zumbaya başladı. Yusyuvarlak kız çocuğu derken bildiğiniz yusyuvarlak... Boy 163, kilo 103 imiş. 65 kiloyu geçmeyen çocuk 103 olmuş yuvarlanıyor da haberi yok...
Daha 1 şarkıda nefes nefese kalmış, yarım saat sonrasında minder hareketlerine geçtiğinde totosunu kaldıramıyor... 1 hafta, 2 hafta çok zorlandı ama ruhuna acayip iyi geliyor. Hareketi yapamamak bile acayip iyi geliyor ruhuna. 1 ay geçti bu yusyuvarlak kız çocuğu pizza hamburger yerken 6 kilo verdi. Artık nefes nefese kalmaları 3. şarkıyı buluyordu, toto biraz kalkıyordu pilateste. Ama en önemlisi yüzü gülmeye başladı, sabahları enerjik ağrısız uyanmaya başladı.
Zaman geçtikçe spora aşık oldu, spor vazgeçilmezi oldu ve müthiş bir şekilde kilo vermeye başladı.
SARKMADAN, ÇATLAMADAN, DEFORME OLMADAN ... (Büyük harf için özür dilerim, amaç dikkat çekmek)
Ve bu daha çok motive etti, çünkü ruhunu tedavi ederken bedenini de tedavi ediyordu. Ardından spor seansının olmadı günler yağmur çamur demeden yürüyüşe başladı. Hafta sonları sabah, hafta içi akşamları işten sonra. Kulaklığı taktı, dünyayla iletişimi kesti, yürüdü... Hem yürüdü hem mutlu oldu...
Şimdi de hayatının vazgeçilmezi oldu spor.... Ruhunu da fiziğini de koruyor... Hem canı pizza istediğinde yiyor, ardından gidiyor yakacak sporunu yapıyor ve hiç pişman olmuyor. Çünkü bedelini ödüyor....
Bu kişi benim kızlar, 2015 e kadar hayatında doğru düzgün spor yapmamış, ama daha önce de hiç 103 kiloya ulaşmamış ben. Hayatımızdan bahaneleri kaldırmazsak o hedefe yürüme yolunda hep yoruluruz ve pes ederiz.
Evet yaşam şartları çok zor, zaman en büyük problemimiz. Ama kendimize ve çevremize faydalı olmak adına kendimize ayırabileceğimiz 2 saat olmalı. En azından haftada 3-4 gün.
Affınıza sığınarak yüzümü gizleyerek de fotoğrafımı paylaşıyorum
Eki Görüntüle 2223625
Günaydın kızlar
Günaydın
ben zevkle okuyorum cnm ellerine saglikBugün başınızı şişireceğim, işten fırsat buldukça...
Herkesin hayatı zor hanımlar. Geçim sıkıntısı, çocuklar, evlilik, bekarlık, okul, iş, hastalık. Herkes iyi ya da kötü az ya da çok derdi var. Herkesin derdi de kendine büyük. Ama bir ortak dert var ki ortak kilolar.
Hayatın yükü ağırken bir de neden vücut ağırlıklarımızın yükünü taşıyalım?
Aynadaki 'ben' e baktığımız da neden bu yükün mutsuzluklarını görelim?
Yatarak, emeksiz olmaz hanımlar.... Az hareket olmak zorunda. %70 beslenme, % 30 spor....
İkisi de birbirini tamamlayan şeyler... Evinize spor aleti alıp, spor salonuna yazılmak zorunda değilsiniz.
Giyin eşofmanları, sarın burnunuzu kulaklarınızı çıkın sokağa 50-60 dk orta tempo yürüyün hergün. Çalıştırın tüm kasları, çekin mis gibi havayı içinize...
resmini gorduk bebegim :)) tabi insan zayifladikca ufak tefek seyler daha cok gozune batiyorboy yok kuzum, az daha giderse daha güzel daha fit olur.
ama artık acelem yok, zamanını bekliyorum :)))
hos buldum abla..bende 26 yasindayim..insallah verriz...bende surekli alip veriyorum...kalici olmuyo bi turlu...Birinin üstü kopmak üzereydi yapıştırdım bantla sıkıştırdım söğüş yaptım resmen :)
Hoşgeldin bu arada tanışmadık seninle yasemin ben 36 yaşındayım ankaradayım hep beraber hızlıca kalıcı verelin kilolarımızı inşallah
Benim yolcu bugun gitmiyor :)
Aksam biraz hasta gibiydi sabaha daha fazla olunca cumartesiye erteledi ucagi
Gece 3 u geciyordu uyudum
bide oglanin cantasini yapmadim diye 6 da kalktim
Sersem gibiyim
Bugun ev icin yemek var belk bi corba yaparim ilave
Kendi yiyecegimde belli
Miss gibi lapa :))
Sporda of yapicam
Heralde listede olan kimse karbon almicaktir:)
Sizlerde ne var ne yok
Ayy cok guldm sofistike neymis ya cok bilmis seninkiler he senin cekecegn var abla
Gunaydin tugcecim daha iyi ve enerjik olmana sevindim cok sukur
Bu arada piskologa gitmekten cekinmemene sevindm bence hayatimizin bazi donemlerinde gercekten gerekli bazisi aman ben delimiyim falan diyor ama alakasi yok biraz geri kafalilar ole dusunuyor sanirim
Iyi sabahlar canim
Gunaydin cnm kolay gelsin
Masallah degisim inanilmaz supersin
Gunaydin canim ablam
Gunaydin cnm
Gunaydin canim
ben zevkle okuyorum cnm ellerine saglik
Dun aksam agir yasamlarda dr Nov. Stres hayatin icinde her zaman vardir bu yeme aliskanliklarini etkilemesi gerekir diyor
300 kiloluk insanlara bile spor yapin diyor
Ben cok olmasada bu hafta 4 gun yaptim
Haftaya ins. 5 gune cikaracam
Kilo fazla olunca sureyi abartmak istemiyorum
Bide birden kendimi biktirmakda istemiyorum
O yuzden 45 dk yeter heralde simdilik
resmini gorduk bebegim :)) tabi insan zayifladikca ufak tefek seyler daha cok gozune batiyor
maşallah maşallah iyisin kuzumm anne de baya iyi ki sabahın 6 buçuğun da akşama ne istersin diye kalkmış sormuş annelik işte kızzz evladın kocaman olsa da far etmiyor :))canımıniçi sen nasıl kestin parmaklarını. geçmiş olsun
problemlerinizi de halletmenize ayrı sevindim.
çok şükür kuzum, daha iyi haberlerini bekliyoruz
bizim canımızsın sen, hep iyi ol
oyy tatlış annemiz, zor günler geçirdin hepsinin sebebi ondan. o yüzden zorlanıyorsun. birkaç saat kendine zaman ayırman lazım. hafta sonu yalnız başına ufak bir kaçamak yap kendine, gez yürü, eminim çok iyi gelecektir. çocukları uyuturken ayırsan mı odaları acaba. en azından birbirlerini etkilemezler.
senin bu cadı prensesin niye böyle ağlıyor bu kadar
belde fıtık mı var? şimdi ben sana reçeteni yazıyorum. tabii ki doktora gitmeyi ihmal etmiyorsun ama
belini güçlendirmen lazım bu da pilatesle oluyor. başlangıç olarak doktorun verdiği egzersizleri düzenli olarak yap sonrasında da evde pilates hareketlerini yap. belini de soğuktan koruyacaksın tabi
demir eksikliğinde doktora yapmış biri olarak, yeşilliğe limonu sıkıp yiyeceksin ve çiğ pancar yiyeceksin. ıspanakla yoğurdu birlikte yemiceksin. çay kahve tüketimine dikkat edeceksin. kırmızı et yiyeceksin:)
( haha kendimi karatay gibi hissettim, o nefes almadan konuşuyor, ben nefes almadan yazıyorum)
şeker için de ne yapman gerektiğini biliyorsun. inan dikkat edersen şekeri çok güzel dengeleyip silebiliyorsun.
hipotriod de beslenmeyle düzelecek birşey, tabiiki ilaç doktor olacak hayatında. ama ben bu hastalıkları beslenmeyle tamamen yokeden kişiler gördüm tanıdım.
dolayısıyla sen hastalık hastası değilsin. bunlar çözümü olan şeyler, Allah dermansız hastalık vermesin hiçbirimize.
seviliyorsun :)
oyy canım, canımıniçi, takım enerjimiz :)
çok şükür iyiyim, bugün daha da iyiyim.
toparlandım, keyfim yerine geldi :)
her evin derdi ne pişirsem. sabahın 06:30 unda annem ne yemek istiyorsun dedi, anne git uyu ben işe gideyim bu karanlıkta dedim
hamaratlıkta sınır tanımıyorsun ama maşallah maşallah
bence uyumalısın
amin canım. çok teşekkür ederim
biraz da sosyal olmak lazım aslında. insanlar hayat kargaşasında yok olup gidiyor.
hayatta herşey istemek ve biraz çaba sarfetmekten geçiyor. ve kucaklamana karşılık ben de seni kucaklıyorum canım benim
ben de sizinle enerjik konuşmayı çok özlemişim ablammm. daha çıtır olmama var abla ya, o basenler var ya o basenler kör olasıcalar yeterince erimiyorlar
kendime hiç itiraf etmesem de üst bedende xxl filan giyiyordum sanırım, alt bedende de 46-48 filan
şimdi üst beden 36 (biraz göğüs var yoksa 34 olur sanırım), alt beden 38 bol geliyor, 36 çok oturuyor
sen ne kibar hatunsun yaaa ben direk kadın dediğin travesti gibi olmaz az poposu girintisi çıkıntısı hatları belli olacak diyip duruyorum :)eee daha ne olsun cnm
36 38 iyidir
Kadin dediğin degnek gibide olmaz :))
bu akşam da işe gideceksin yine uyku olmayacak sen ne ara dinlenicen gülümBenim yolcu bugun gitmiyor :)
Aksam biraz hasta gibiydi sabaha daha fazla olunca cumartesiye erteledi ucagi
Gece 3 u geciyordu uyudum
bide oglanin cantasini yapmadim diye 6 da kalktim
Sersem gibiyim
Bugun ev icin yemek var belk bi corba yaparim ilave
Kendi yiyecegimde belli
Miss gibi lapa :))
Sporda of yapicam
Heralde listede olan kimse karbon almicaktir:)
Sizlerde ne var ne yok
ben de öyle dedim sofistike ne ki nerede satılıyor o nasıl bir şeyAyy cok guldm sofistike neymis ya cok bilmis seninkiler he senin cekecegn var abla
Gunaydin tugcecim daha iyi ve enerjik olmana sevindim cok sukur
Bu arada piskologa gitmekten cekinmemene sevindm bence hayatimizin bazi donemlerinde gercekten gerekli bazisi aman ben delimiyim falan diyor ama alakasi yok biraz geri kafalilar ole dusunuyor sanirim
Iyi sabahlar canim
Gunaydin cnm kolay gelsin
Masallah degisim inanilmaz supersin
Gunaydin canim ablam
Gunaydin cnm
Gunaydin canim
aa resim de mi varmış ben görmedim sen nerede gördün gülüm ben de bakayım hemen :)simdi gordum resmini ve zayiflama hikayeni..masallah azmetmissin.tugcetugcem
Tünaydın herkese sanırım gece dümdüz yatıp kalmışım nasıl becerdim bilmiyorum ilk defa belim ağrıyor ne kötü birseymis yaağlayacağım şimdi sabah beri oturmadim şimdi oturunca fark ettim spor yapacağım birazdan belki ısınınca geçer
simdi gordum resmini ve zayiflama hikayeni..masallah azmetmissin.tugcetugcem
maşallah maşallah iyisin kuzumm anne de baya iyi ki sabahın 6 buçuğun da akşama ne istersin diye kalkmış sormuş annelik işte kızzz evladın kocaman olsa da far etmiyor :))
valla ebiye ye yazdıklarının hepsi çok doğru ondaki her şey bende de var son dönem kırmızı pancarı rendeleyip normal salataya koyuyorum yada sarımsaklı yoğurtla salata yapıyorum kan değerlerim normaldi en son doktor 4 aydır ilk defa ilaç vereyim demedi zaten önce de kullanmadım :)
sen ne kibar hatunsun yaaa ben direk kadın dediğin travesti gibi olmaz az poposu girintisi çıkıntısı hatları belli olacak diyip duruyorum :)
dün akşam yemeğim yoğurda elma yulaf ezmesi baharat karışımı olunca sabah güzel acıkmıştım ne yesem bakındım ağzımı sürsem götürücem nevaleyi en iyisi sütle gevrek dedim soğuk süte gevrek döküp yemiştim geçen hoşuma gitmişti tam tembel işi bana göre yani yine yiyim dedim sütten mi soğuk oluşundan mı karnım kükrüyor kaçtır wc ye gittim ayy ne mutluyuummmmmm heheheh bitki çayı bile içmeden böyle güzel etkiyi pek bir sevdim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?