- 4 Temmuz 2008
- 5.767
- 14.793
- 773
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #263.601
Senin yazdıklarını her okuduğumda bir gülüş yerleşiyor gözüme :)Herkese günaydın
Buz gibi soğuk Adana Perşembe sabahından hepinize musmutlu günler diliyorum... (cümle saçma oldu ama anafikri güzel)
Çok şükür ailece her gün daha da iyiye gidiyoruz. Haftalar sonra ilk defa dün 00:30 a kadar uyuklamadan durabildim ve ders çalışabildim. Dün akşam doktorumla görüştüm. Genel olarak kan değerlerim Kasım ayına göre çok çok iyi. Kendimi çok güzel beslemişim, birkaç değerim düşük çıktı o da baş dönmesi vs yapmaz dedi. O değerler için de bugün ilaca başlıyoruz. Aynı zamanda talasemi taşıyıcısı olduğum ortaya çıktı. Evlenirken tahlillerime dikkat etmem söylendi. Önemli birşey değilmiş, ama taşıyıcı ya da hasta biriyle evlenirsem çocuğumuzun taşıyıcı ya da hasta olma olasılığı çok yüksekmiş.
Baş dönmesi için bir neden yok tetkiklere göre, stres, yorgunluk ve düşük kan şekeri diyorlar. Düşük kan şekeri için daha sık beslenme öneriliyor, diğerleri için yapacak birşey yok. Psikoloğa gitmem önerildi, uzun zamandan beri benim de aklımda aslında, ailem de çok söylüyor, daha önce yaşadığım şehirdeki travmalarım için.
Bu cumartesi gitmeyi düşünüyorum, gece birini kestirdim gözüme bakalım. Ayrıca hafta sonu daha da sarışın olup kendime moral depolayacağım.
Bir aksilik olmazsa da pazartesi yeniden spor hayatıma döneceğim...
Yazdıklarım çok uzun olduğu için sıkılmayın diye sporla ilgili düşüncelerimi, yaşadıklarımı bir sonraki mesajımda belirtiyorum...
Hepinizi çooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyoruummmmmmmmmmmmmmmmmm
Herkese etkisi olan bir yiyecek var işte.dün akşam yemeğim yoğurda elma yulaf ezmesi baharat karışımı olunca sabah güzel acıkmıştım ne yesem bakındım ağzımı sürsem götürücem nevaleyi en iyisi sütle gevrek dedim soğuk süte gevrek döküp yemiştim geçen hoşuma gitmişti tam tembel işi bana göre yani yine yiyim dedim sütten mi soğuk oluşundan mı karnım kükrüyor kaçtır wc ye gittim ayy ne mutluyuummmmmm heheheh bitki çayı bile içmeden böyle güzel etkiyi pek bir sevdim :)))
Hani temizlik yaparken bezi sıkarız ya iki yönlü o şekilde kendini hareket ettirmeye çalış. Bel ağrısı için iyi gelecektir...Tünaydın herkese sanırım gece dümdüz yatıp kalmışım nasıl becerdim bilmiyorum ilk defa belim ağrıyor ne kötü birseymis yaağlayacağım şimdi sabah beri oturmadim şimdi oturunca fark ettim spor yapacağım birazdan belki ısınınca geçer
ben akşamdan soruyorum yarına ne istersiniz diye baba oğul farklı takılıyor da vallaha annenin işi çok çokk zormuş herkesin gönlünü nasıl yapsın tüm gün mutfaktan çıkamaz kadıncağız allahtan senle ablan salata ile kolaylık sağlıyorsunuz . annene çok saygı duydum eve gidince samimi olarak selamlarımı söyle onu çok iyi anlıyorum :)Tünaydın Baharımmmm. Önce beline sıcak birşeyler sar, ya da sıcak su torbası filan koy. Bu halde direkt spor yapma sakın sakatlarsın
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim canım 103 ten, 56,5 a düştüm. Şimdi 56,5 - 57 arasında gidip geliyorum
he ana yüreği dayanmıyor ama bizimki bıkmış. her kafadan bir ses. kocası etsiz yemek yemez. 3 kızı farklı şeyler sever. hele kızlardan biri diyet peşinde. söyleyin yapim modunda olunca sabahın köründe direkt yemek soruyor
ablamla ben salataya koymadığımız şey kalmıyor. mevsimine göre tüm sebzeleri çiğ koyuyoruz. pancar rendeliyoruz, brokoli karnıbahar doğruyoruz. hem muhteşem oluyor, hem besin değerleri çok yüksek
sebzeli smothe de çok yapıyorum ben. diyet yaparken sağlıklanıyorum :)
haha bankanın ortasında sesli güldüm alemsin kuzum yaaaa
offf keşke aynısı bende de olsa, sütü çok soğuk içsem olur mu ki
Guzelim ben kendi yaptigimi soyliyimSelam arkadaşlar,
acil bir sorum var. Lapa yapacağım bugün ama tam hatırlayamıyorum. Şimdi bir çay bardağı pirinç, 2 çaybardağı su ile haşlanıp lapa yapılıyor. Üç öğün bu yeniyor. Yoğurt, baharat, domates, salatalık filan katılabilir. Bu son kısım benim hayal ürünüm olabilir. Şekersiz çay kahve serbest.
Doğru mu? Bir de saat 12 olduğuna göre burada ben sadece iki öğün yiyeceğim.
Ben cay kahveye takilmiyorum cnm ama siyah cay kahve detoksda pek onerilmezSelam arkadaşlar,
acil bir sorum var. Lapa yapacağım bugün ama tam hatırlayamıyorum. Şimdi bir çay bardağı pirinç, 2 çaybardağı su ile haşlanıp lapa yapılıyor. Üç öğün bu yeniyor. Yoğurt, baharat, domates, salatalık filan katılabilir. Bu son kısım benim hayal ürünüm olabilir. Şekersiz çay kahve serbest.
Doğru mu? Bir de saat 12 olduğuna göre burada ben sadece iki öğün yiyeceğim.
Evet doğru aslında. sabah bir çay içtim artık günün geri kalanında sadece su içerim.Ben cay kahveye takilmiyorum cnm ama siyah cay kahve detoksda pek onerilmez
ins. Frekans yakalayabilecegin biri olur cnmteşekkür ederim canım benim.
valla yıllarca direndim gitmemek için ama sebebi beni yersiz üzenler yüzünden gitmicem diye direniyordum. bunun dediğin gibi delilikle alakası yok. çözülemeyen sorunlar varsa çözecek yolları deneyeceksin. ben iyiyim sanıyordum ama her yerde karşıma çıkıyor. demekki artık çözülmesi gerekiyormuş. bakalım ilk seansım nasıl geçecek ve neler olacak
inanmasi zor olsada kk ya baslamadan onceki kilo verme seruvenimde bende bi ara 2 3 saat spor yapiyudum hastalik olmustu :) ama surekli olamiyor tabi o sekilabartmaya gerek yok abla, çok zorlamaya saatlerce yapmaya da gerek yok. aynen 45 dk yeter, haftada 4 gün de yeter. kendini zorlamadan, sakatlamadan bıktırmadan yapmak kafi. herşey gibi sporun fazlası da zarar. onu da yaşadım gördüm :))
bende gece o yuzden cok donerim cnm biraz uzun sure sirt ustu yatsam benimde cok agrir zaten benim bel sakatTünaydın herkese sanırım gece dümdüz yatıp kalmışım nasıl becerdim bilmiyorum ilk defa belim ağrıyor ne kötü birseymis yaağlayacağım şimdi sabah beri oturmadim şimdi oturunca fark ettim spor yapacağım birazdan belki ısınınca geçer
O aklima gelmediydi :)))sen ne kibar hatunsun yaaa ben direk kadın dediğin travesti gibi olmaz az poposu girintisi çıkıntısı hatları belli olacak diyip duruyorum :)
Bikac saat uyudum iyi geldi cnmbu akşam da işe gideceksin yine uyku olmayacak sen ne ara dinlenicen gülüm
beni hic doyurmaz o tur seylerdün akşam yemeğim yoğurda elma yulaf ezmesi baharat karışımı olunca sabah güzel acıkmıştım ne yesem bakındım ağzımı sürsem götürücem nevaleyi en iyisi sütle gevrek dedim soğuk süte gevrek döküp yemiştim geçen hoşuma gitmişti tam tembel işi bana göre yani yine yiyim dedim sütten mi soğuk oluşundan mı karnım kükrüyor kaçtır wc ye gittim ayy ne mutluyuummmmmm heheheh bitki çayı bile içmeden böyle güzel etkiyi pek bir sevdim :)))
tatlim sisligi vucudundami hissediyorsun yoksa mide sisligi falanmiMerhaba herkese!
Bugün oldukça yoğun olduğum bir gündü. İşlerimi kolayladım geldim.
Nasılsınız?
Ben şiş şiş geziyorum.
Dün akşamı et ızgara yoğurt ve salata ile tamamladım.
Yarın doktora gidicem. Şişliğim normal seviyeyi aştı. Hiç normal görünmüyorum, bir doktora görünmenin vaktidir artık.
Su haric guzel cnmBen de dünü yazayım o zaman:
Sabah- 9.30- 3 kaşık yoğurt 1 kaşık keten tohumu 3 kaşık nar ile kahvaltı
Öğlen- 13.00- Tavuk şiş ve köz biber ile yoğurt 1 bardak ayran.
Akşam- 18.30- Yoğurt- 1 parça antrkot-salata ve kabak haşlama.
Su:1200 lt
Spor: 1 saat yavaş tempo yürüyüş.
plan guzel suyu artir cnm bide odem atici cay icBu sabah 1 haşlanmış yumurta biraz çeçil peyniri ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kahvaltı yaptım.
Öğlen henüz yemedim ama bamya yemeği var. Akşama ise salata yapacağız yanına da yoğurt eşimle.
Bu kadar.
Evet gelelim spor' a....
Kışın ağır geçmesi, hastalıklar, çocuklar, hamişler, yaşanan negatiflikler vs derken takım olarak spordan çok çok uzağız... Spora bir başlayınca vazgeçemeyeceğiniz birşey oluyor aslında.
2015 yılında yusyuvarlak bir kız çocuğu, sırf psikolojik tedavi görüp de ilaç kullanmamak için depresiflikten kurtulmak adına zumbaya başladı. Yusyuvarlak kız çocuğu derken bildiğiniz yusyuvarlak... Boy 163, kilo 103 imiş. 65 kiloyu geçmeyen çocuk 103 olmuş yuvarlanıyor da haberi yok...
Daha 1 şarkıda nefes nefese kalmış, yarım saat sonrasında minder hareketlerine geçtiğinde totosunu kaldıramıyor... 1 hafta, 2 hafta çok zorlandı ama ruhuna acayip iyi geliyor. Hareketi yapamamak bile acayip iyi geliyor ruhuna. 1 ay geçti bu yusyuvarlak kız çocuğu pizza hamburger yerken 6 kilo verdi. Artık nefes nefese kalmaları 3. şarkıyı buluyordu, toto biraz kalkıyordu pilateste. Ama en önemlisi yüzü gülmeye başladı, sabahları enerjik ağrısız uyanmaya başladı.
Zaman geçtikçe spora aşık oldu, spor vazgeçilmezi oldu ve müthiş bir şekilde kilo vermeye başladı.
SARKMADAN, ÇATLAMADAN, DEFORME OLMADAN ... (Büyük harf için özür dilerim, amaç dikkat çekmek)
Ve bu daha çok motive etti, çünkü ruhunu tedavi ederken bedenini de tedavi ediyordu. Ardından spor seansının olmadı günler yağmur çamur demeden yürüyüşe başladı. Hafta sonları sabah, hafta içi akşamları işten sonra. Kulaklığı taktı, dünyayla iletişimi kesti, yürüdü... Hem yürüdü hem mutlu oldu...
Şimdi de hayatının vazgeçilmezi oldu spor.... Ruhunu da fiziğini de koruyor... Hem canı pizza istediğinde yiyor, ardından gidiyor yakacak sporunu yapıyor ve hiç pişman olmuyor. Çünkü bedelini ödüyor....
Bu kişi benim kızlar, 2015 e kadar hayatında doğru düzgün spor yapmamış, ama daha önce de hiç 103 kiloya ulaşmamış ben. Hayatımızdan bahaneleri kaldırmazsak o hedefe yürüme yolunda hep yoruluruz ve pes ederiz.
Evet yaşam şartları çok zor, zaman en büyük problemimiz. Ama kendimize ve çevremize faydalı olmak adına kendimize ayırabileceğimiz 2 saat olmalı. En azından haftada 3-4 gün.
Affınıza sığınarak yüzümü gizleyerek de fotoğrafımı paylaşıyorum
Eki Görüntüle 2223625 tugcecim tebrik ederim canım çok güzel başarı saylamissin
çok sağol abla sabahda öğlende ananas yoğurt yedim aslında sabah yumurta peynirde olabilirmiş inşallah çok acıkmam ama sütlü kahve gerçekten tok tutuyor içine çubuk tarçın atıyorum süt köpük köpük oluyor çok seviyorum sanki kaçamak yapmış gibi hissediyorumtabiki olur cnm
Sabah yumurta peynirle kahvalti yapabilirsin oglen aksam ananas yogurt
Hiiiccc sikilmadim :) daha iyi olmana cok sevindim cnm
Neseli enerjik tugceyi ozlemisim
Spora başlamak sana iyi gelecek
Ne guzel herkesde bi pozitiflik
yarin guzel bi eksi bekliyorum bebegim
Bir basari hikayesinin canli kanli ornegi
Supersin cnm
azmin sonucu boyle citir olunur iste
O zaman kac bedendin simdi kacsin
onceligimiz zaten senin iyi olman cnmfiziken yaninda olamasakda ruhen her zaman yanindayiz
Ins.hersey yoluna girecektir
çok doğru bir söz diyet sporsuz olmaz
çiğ pancarı öğrenmem iyi oldu sağol canımcanımıniçi sen nasıl kestin parmaklarını. geçmiş olsun
problemlerinizi de halletmenize ayrı sevindim.
çok şükür kuzum, daha iyi haberlerini bekliyoruz
bizim canımızsın sen, hep iyi ol
oyy tatlış annemiz, zor günler geçirdin hepsinin sebebi ondan. o yüzden zorlanıyorsun. birkaç saat kendine zaman ayırman lazım. hafta sonu yalnız başına ufak bir kaçamak yap kendine, gez yürü, eminim çok iyi gelecektir. çocukları uyuturken ayırsan mı odaları acaba. en azından birbirlerini etkilemezler.
senin bu cadı prensesin niye böyle ağlıyor bu kadar
belde fıtık mı var? şimdi ben sana reçeteni yazıyorum. tabii ki doktora gitmeyi ihmal etmiyorsun ama
belini güçlendirmen lazım bu da pilatesle oluyor. başlangıç olarak doktorun verdiği egzersizleri düzenli olarak yap sonrasında da evde pilates hareketlerini yap. belini de soğuktan koruyacaksın tabi
demir eksikliğinde doktora yapmış biri olarak, yeşilliğe limonu sıkıp yiyeceksin ve çiğ pancar yiyeceksin. ıspanakla yoğurdu birlikte yemiceksin. çay kahve tüketimine dikkat edeceksin. kırmızı et yiyeceksin:)
( haha kendimi karatay gibi hissettim, o nefes almadan konuşuyor, ben nefes almadan yazıyorum)
şeker için de ne yapman gerektiğini biliyorsun. inan dikkat edersen şekeri çok güzel dengeleyip silebiliyorsun.
hipotriod de beslenmeyle düzelecek birşey, tabiiki ilaç doktor olacak hayatında. ama ben bu hastalıkları beslenmeyle tamamen yokeden kişiler gördüm tanıdım.
dolayısıyla sen hastalık hastası değilsin. bunlar çözümü olan şeyler, Allah dermansız hastalık vermesin hiçbirimize.
seviliyorsun :)
oyy canım, canımıniçi, takım enerjimiz :)
çok şükür iyiyim, bugün daha da iyiyim.
toparlandım, keyfim yerine geldi :)
her evin derdi ne pişirsem. sabahın 06:30 unda annem ne yemek istiyorsun dedi, anne git uyu ben işe gideyim bu karanlıkta dedim
hamaratlıkta sınır tanımıyorsun ama maşallah maşallah
bence uyumalısın
amin canım. çok teşekkür ederim
biraz da sosyal olmak lazım aslında. insanlar hayat kargaşasında yok olup gidiyor.
hayatta herşey istemek ve biraz çaba sarfetmekten geçiyor. ve kucaklamana karşılık ben de seni kucaklıyorum canım benim
ben de sizinle enerjik konuşmayı çok özlemişim ablammm. daha çıtır olmama var abla ya, o basenler var ya o basenler kör olasıcalar yeterince erimiyorlar
kendime hiç itiraf etmesem de üst bedende xxl filan giyiyordum sanırım, alt bedende de 46-48 filan
şimdi üst beden 36 (biraz göğüs var yoksa 34 olur sanırım), alt beden 38 bol geliyor, 36 çok oturuyor
tatlim sisligi vucudundami hissediyorsun yoksa mide sisligi falanmi
Yolculuklar az su disardan yemek onlarda etkiliyor
Su haric guzel cnm
plan guzel suyu artir cnm bide odem atici cay ic
Kiraz sapi issirgan otu vs.
Bende de yorgunluk çok etkiliyor kiloyu. 1 kiloya kadar hem de :)Ben sabah 8 de tartilmistim bide bikac saat uyuyunca tekrar tartildim
600 gr farketti
Beni uykusuzluk cok etkiliyor
Ins.yarin sabah uyuyabilirim
Dogrudur cnm yorgunlukta etkilerBende de yorgunluk çok etkiliyor kiloyu. 1 kiloya kadar hem de :)
Dinlenmeye çalış. Gece leptin hormonu salgılanıyor bunu unutma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?