Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

bir güzel karnım ağrıyor sırtım belim de malum dönem etkileri gidip az yatayım sonra kalkıp ütü yapayım yatmazsam 1 e kadar otursam da ütüyü yapacak enerjiyi bulamıycam galiba :)

bu hafta edibeyle rakip olmayı teklif ettim sağ olsun kabul etti ya şimdi onun için menü yazmam gerekiyor diye düşündüm normalde yazmıyorum sizi yoldan çıkarmıyayım diye :))
12:20 13:00 arası
1 büyük kase süte 2.5 kaşık sade kahvaltı gevreği
1 portakal
1 d. ekşi maya ekmek
5 yeşil 4 siyah zeytin

20:15
2 kase haşlanmış semizotu ve börülceyi sarımsaklı yoğurda karıştırdım ondan yedim az da pul biber serptim

su 2.5 lt bitti
spor şifonyer çekmecelerini yatak odasından küçük odaya taşıyıp düzenleyip geri götürmek
çamaşır sepeti doluyken kaldır indir ağırlık çalışmak , çamaşırlığın alt katına serme işlemi sırasın da her çamaşır için 1 suqaet yapmak
çamaşırı sererken ve öncekileri toplayıp katlarken her birini 2 şer kez çırpmak kollarım ağrıdı yavfff çamaşır çoktu:))
spor değil tabi ki bunlar ama fazladan hareket olsun dedim edibemmm
Edibe12

Menum
Sabah11
2d kizarmis ekmek peynir zeytin maydonoz

Aksam16:30
1tabak taza fasulye 1kase yogurt 1turp

Ara18
1lokma corek cocuklara yedirdim yemefi son kalani sipa bende ativermisim agzima

Su 2lt spor bol temizlik
sabah ne ekmegi cnm
Aksam baya erken sonra bi yogurt yesen iyi olurdu

Agzimiza onu bunu atmak yooook :)

mecburen ödeyecek kapıda ödemeli aldım benim kartım yok ki zaten :)
paket geldiginde evde olmazsa ne olacak

baslangicmi yoksa bugunun kilosumu eger bugununse uc haftada 7fazla gibi
baslangic cnm

bir güzel karnım ağrıyor sırtım belim de malum dönem etkileri gidip az yatayım sonra kalkıp ütü yapayım yatmazsam 1 e kadar otursam da ütüyü yapacak enerjiyi bulamıycam galiba :)
Benim bu sefer hic agrim olmadi sukur
Sporun guzel olmus:) )
Sen hazir gevrek yiyomuydun cnm
Aksami begendim

Alinti.....

51 Kilo Verme Taktiği

Sporu Hayatınızda Öncelik Haline Getirin

Etkili bir kilo verme planının ilk aşaması spordur. Koşmak, bisiklet, ağırlık kaldırmak, yüzmek... Neyi seçerseniz seçin, diyetinizin omurga kısmını oluşturacak. Sarkmayı engellemesi, sıkılaşma sağlaması, enerjiyi arttırması, vücutta kas artışının daha fazla kalori ihtiyacı doğurması ve bunun da zayıflamayı hızlandırması gibi sebepler; sporu vazgeçilmez kılıyor.

Bedeninize yüklenmeyecek bir spor seçin ve bunu bir toplantı ya da aile görüşmesiymiş gibi algılayın. Vakti geldiğinde ciddiyetle uyun. Düzenli bir şekilde haftada 3 gün 1'er saat mucizeler yaratır.

Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Edinin

Sadece zayıflamak için değil, daha sağlıklı bir ömür için de sağlıklı alışkanlıklarımız olmalı. Kilo artışı, yanlış beslenmenin bir yan etkisidir. Sağlıklı hayatın da yan etkisi, vücudun sağlıklı olduğu kiloya inmesiyle sonuçlanır.

Genelde 1 gecede alışkanlıklarımız değişmez. Daha yavaş ve kararlı adımlar atmalısınız:

Küçük adımlarla başlayın.
Bu küçük adımları büyütecek şekilde hayat akışınızı değiştirin.
Ve bu akışa en az 1 ay uyun.

Mesela sebze yemeyi arttırmak için günlük menünüze en az 3 farklı sebze ekleyebilirsiniz veya meyveyi arttırmak için önce doğal meyve suları tüketmekle başlayabilirsiniz.

3. Koşun!

Hızlı kilo verdirmesi ve vücudunuzu şekillendirmesi bir yana, dayanıklılığınızı ve enerjinizi de arttıran koşmanın faydaları saymakla bitmiyor. Başlangıçta günde 15 dakika ile başlayabilir ve insanların saatlerce nasıl koştuğuna şaşırabilirsiniz. 3 ay içindeyse günde 1 saat tıkanmadan koşabilir hale gelecek ve şaşırdığınız insanlardan biri olduğunuz fark edeceksiniz.

Eğer bir motivasyona ihtiyacınız varsa, birilerinin sizi kovaladığını ya da maraton yarışmacısı olduğunuzu hayal edin.

4. Ağırlık Çalışın

Kadınların sporla alakalı en büyük korkularından biri, ağırlık çalışınca abartı derecede kaslanacaklarını düşünmeleridir. Oysa kadınlarda testesteron az olduğu için, protein ağırlıklı aşırı yoğun ve kalorili bir diyet ile birlikte ağırlık çalışsalar dahi kaslanma çok az olacaktır. Bir kadının abartı derecede kaslanması için gerçek bir sporcunun ağır diyetiyle birlikte ek destek toz gıda kullanması gerekir.

Haftada 3 kez yapacağınız ağırlık çalışması yağ yakımında ve kas oluşumunda yardımcı olur. Bu da daha zayıf ve seksi bir beden anlamına gelir. Üstelik metabolizmanız hızlanır, vücudunuz daha dayanıklı ve güçlü olur.

Ağırlık çalışmak yerine güç temelli egzersizler de işe yarayacaktır. Squat, şınav, burpee gibi hareketler hem kasları çalıştırır, hem de kalori yakımını hızlandırır.

5. Sabah Sporu Yapın

Araştırmalar, sabah kalkınca spor yapanların sağlıklı yaşam rutinine daha hızlı adapte olduğunu gösteriyor. Üstelik tüm gün boyunca enerjik oluyorlar. Ayrıca sporu sabah yapanlar, günün diğer saatlerinde spor yapanlardan daha kolay spor yapmaya yöneliyor; üstelik farkında olmadan daha çok kalori yakıyorlar.

Eğer kilo verme kararınız varsa, bunu sürdürmek için disiplin ve kararlılığa ihtiyacınız olacak. Sabah erken kalkıp spor yapmak ise bunu size sağlayacak.

6. Gerçekçi Hedefler Koyun

Reklamlarda tavsiye edilen zayıflama çaylarından, günde 5 kilo verdiren sağlıksız diyetlere dek; etrafımız sağlıklı yaşam üzerinden ticaret yapan insanlarla dolu. Kiloları bir günde almadınız, o yüzden bir günde hızlı kilo verdiren diyetler genelde işe yaramaz. Yıllardır alıştığı ağırlığı bir anda kaybeden beden, bunu yerine koymak ve eski dengesini bulmak için çok çalışacaktır. Verilen kiloların hızla geri alınmasının sebebi budur. Üstelik uğraşıp işe yaramadığını görmek, hayal kırıklığına sebep olur.

Ulaşılabilir, yakın ve sağlıklı hedeflerle yola başlayın. Uzun vadede verilen kilolar, uç bir durum yaşanmadıkça geri alınmaz.

7. Sporu Alışkanlığa Dönüştürün

Arada sırada ve düzensiz yapılan sporun kilo vermeye etkisi azdır. Bir gün aşırı yüklenip kas ağrılarına sebep olmak veya uzun süre spordan uzak durup tekrardan bedeni çalışmaya alıştırmak zararlı dahi olabilir.

Onun yerine yapabildiğiniz her an spor yapın. Merdiven kullanın, otobüs durağına yürüyün, bisiklet sürün, çocuğunuzla kovalamaca oynayın, arkadaşlarınızla koşuya çıkın, yüzmeye gidin. Günlük hayatınızda hareketli olduğunuz anları arttırdıkça daha enerjik hissedeceksiniz ve bu da zamanla alışkanlığa dönüşecektir.

Unutmayın, haftada 3 seansla devam eden 4 ya da 6 haftalık bir süreç, sporu hayatınızın bir parçası yapmaya yeter.

8. Sakatlanmayın

Hazır olmadığınız halde gereğinden fazla egzersiz yapmak sakatlıklara sebep olur. Üstelik iyileşene dek olduğunuz yerde sayar, hatta gerileyebilirsiniz. Bu duruma yol açmamak için vücudunuzu dinleyin. Spor esnasında zorlandığınızı fark ettiğiniz anda hareketi yapmayı durdurun ve daha hafif bir versiyona geçin. Yeni başlayanlar için hazırlanan programları takip edin, yavaş yavaş ilerleyin.

Çok fazla zorladığınız takdirde ciddi sakatlanmaların yanı sıra spordan bıkmaya ve depresyona sebep olan sürantrenman durumu yaşayacağınızı unutmayın.

9. Yürüyün

Spor yapamayacak bir sakatlığınız varsa, yürüyün. Sakatlama riski olmayan, düşük ağırlıklı bir egzersiz olan yürüyüş kilo vermenize yardımcı olur. Günde 45 dakikalık bir yürüyüş, kalori alımınızı dengede tutmada yardımcı olacaktır. Yapabilirseniz tempolu koşu ile destekleyin.

10. Her Gün Aynı Saatte Spor Yapın

Her gün aynı saatte spor yapmaya alışmış bir bünye, günün o saatlerinde sizi spora çağıracaktır. Bedeninizin bu çağrısını görmezden gelemeyecek kadar bu rutine alışınca, spordan bıkmak ya da spor yapmaya üşenmek gibi sıkıntılarınız olmayacaktır.

Sabah 6-7 gibi seçeceğiniz rutine mutlaka uyun.

11. Yediklerinize Dikkat

Spor yapmak vücudumuzu kaslandırdığı için günlük kalori ihtiyacımızı arttırır, eğer yediklerimizi de aynı oranda arttırmazsak kilo vermek kaçınılmaz olacaktır. Spor yapmaya başlayan insanlarda "Ne de olsa spor yapıyorum" rehaveti oluşabilir, kesinlikle buna izin vermeyin. Gerekirse bir kalori günlüğü tutun ve her yediğinizi kaydedin.

12. Planlayın

Araştırmalara göre, açlığa karşı önceden plan yapmak ve sağlık yolundan ayrılmamak için karşılaşacağınız durumlara önceden çözümler üretmek, kilo vermeye yardımcı oluyor. "Eğer... o zaman" kalıbı kullanılan bir listeden yararlananlar, diyete daha sadık kalıyor. (Örneğin "Eğer saat 10'da acıkırsam, o zaman atıştırmalık olarak bir avuç ceviz, fındık ve badem tüketeceğim.")

Açlığa karşı spontane çözümler üretmek; zayıf anınızda pişman olacağınız kararlar vererek, yanlış beslenme ile açlığınızı tıkamanıza sebep olabilir.

Acıkacağınız anlar için önceden hazırlayacağınız sağlıklı atıştırmalıklar diyetinizde yardımcı olacak. Bu atıştırmalıklar, aşırıya kaçacağınızı bildiğiniz öğünlerden önce iştah kesici olarak da kullanılabilir.

13. Sebzeler!

Buzdolabınız sağlıklı yiyeceklerle doluysa, mideniz de sağlıklı yiyeceklerle dolu olacaktır. Değerli mineral ve vitaminlerle dolu sebzeler, aynı miktardaki karbonhidrat ağırlıklı yiyecekten daha az kaloriye sahiptir ve üstelik daha doyurucudur.

Mutfağınızı sebzelerle doldurun. Renk tayfının tüm renklerinden faydalanın. Kırmızı dolmalık biberden, mor patlıcana, yeşil ıspanaktan beyaz kerevize, her rengi mutfağınıza ve tabağınıza katın.

14. Tabağınız Sebze Ağırlıklı Olsun

Sebzelerin öneminden ne kadar bahsetsek az. Ne yazık ki öğünündeki sebzeyi arttırmada çoğu insan başarısız oluyor. Tabağınızı 4'e bölün. 2 birimi sebzeden, 1 birimi proteinden ve kalan 1 birimi de tam tahıldan oluşsun. Bu sayede daha az acıkacak, daha tok olacak, daha faydalı beslenecek, daha enerjik hissedeceksiniz.

15. Sağlıksız Atıştırmalıklar Çöpe!

Çevrenizi yeni ve sağlıklı alışkanlıklarınıza göre düzenlemezseniz, çevreniz eski ve sağlıksız alışkanlıklarınızla dolar. Eğer evinizde patates cipsi varsa, gecenin bir yarısı gelen kışkırtıcı çağrıya engel olamayabilirsiniz. Ama evde böyle bir yiyecek bulunmazsa, bunu kontrol etmek daha kolay olacaktır.

Mutfağınızı temizleyin. Vücudunuza yük olan, sağlıksız, gereksiz, zararlı tüm içeriği acımadan atın. Kek, pasta, dondurma, çikolata gibi şeker içeriği yüksek ve işlenmiş gıda içeren maddeleri midenize de mutfağınıza da sokmayın.

16. Evde Yemek Yiyin

Yorgun geldiniz, yemek yapmaya haliniz yok. Belki de iyi bir aşçı değilsiniz. Fark etmez. Dışarıdan sipariş edeceğiniz hamburger, pizza ya da lokantada yiyeceğiniz yemeklerin hiçbiri, evinizde kendi imkanlarınızla yaptığınız yemek kadar sağlıklı ve besleyici olamaz.

Dışarıda satılan yiyeceklerin uygun fiyatta olmasının çok önemli bir sebebi var. Ne kullanılan maddelerin içeriğinden, ne de hazırlanan ortamın hijyeninden eminiz. Üstelik bu gıdaların içine lezzetli olması için eklenen katkı maddelerinin, şekerin ve kalitesiz yağın haddi hesabı yok.

Özetle evde yemek hazırlamak hem cebinize, hem de midenize iyi gelecek. Eğer yorgunsanız, bir önceki geceden yemek hazırlamaya çalışın.

17. Atıştırmalıklarda Zeki Hamleler

Kilo vermede (veya almada) öğün aralarında can sıkıntımızı gidermek için seçtiğimiz atıştırmalıklar, ana öğünlerimizden daha önemli yere sahip. Eğer atıştırmayı seven biriyseniz, atıştırma alışkanlıklarınızı değiştirerek sadece doğru olanları seçmenin size ne kadar hızlı kilo kaybettireceğine inanamazsınız.

Doğru atıştırmalıklar hem açlığınızı bastırır, hem de kalori almanızı azaltır.

Öğünler arasında bir şeyler yemek istediğinizde, seçiminizi havuç, üzüm, fındık, badem, ceviz, hatta az miktarda kurutulmuş meyve ile yapmayı seçin. Seçtiğiniz atıştırmalıklar ne kadar doğalsa ve işlenmemişse, o kadar iyidir. Tabii abartmayın, bir avuç içi kadarı yeterli. Unutmayın, bunları atıştırmalık olarak tüketiyoruz, öğün yerine geçmemeliler.

18. Gerçekten Aç Mısın?

Gerçek açlığı anlamaya çalışın. Duygusal açlık denen his sebebiyle yemeğe yöneldiğimiz olur. Duygusal açlık sizi öfkeli, üzüntülü, stresli, sarsılmış ya da sadece canınızın sıkıldığı anlarda yakalar. Gerçekten aç olmadığınız halde yersiniz ve bu da kilo alımına sebep olur.

Gerçek fiziksel açlığı ve duygusal açlığı ayırt etmeyi öğrenin. Bu besin fazlalığı olan dünyada, iyi ki (ve ne yazık ki) gerçek açlığı unutmuş insanlarız.

Bir yiyeceği yemeden önce kendinize "gerçekten aç mıyım?" diye sorun. Yemek yiyerek sorununuzu çözemeyeceğinizi, yediklerinizin tadının 5 dakika sonra geçeceğini ama kalorilerin vücudunuza yerleşeceğini düşünün. Karnınız guruldamadan masaya oturmayın. Duygusal açlık olduğuna eminseniz, kendinizi başka bir işe verin.

Alışverişe çıkın.
Parka gidin.
Temizlik yapın.
Oje sürün.
Arkadaşınızla buluşun.
Bir kitaba başlayın. vs.

19. Kahvaltıyı At-la-ma-yın!

Bu yapılan en büyük ve en basit hatadır. Öğün atlamanın ya da kahvaltı etmeyerek kalori alımından kurtulmanın teoride kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülür. Ancak pratikte tersi doğrudur. Kahvaltı etmeyen bünye, öğleye doğru daha çok acıkacak ve daha ağır bir yemek yiyecektir. Hatta kendisini doymuş hissetmediği için daha fazla atıştırmalığa yüklenecektir.

Üstelik vücudun en çok enerji ihtiyacı duyduğu vakitler sabah, en az enerji harcadığı vakitler akşamdır. Kahvaltıyı atlayanlar genelde akşam yemeğini fazla kaçırır ve bu da kilo almaya sebep olur. Kahvaltıyı atlamak yerine zengin bir kahvaltı eden ve akşam yemeğini hafif yiyenler ise daha çabuk zayıflarlar.

Protein zengini, sağlıklı doymuş yağlar içeren kahvaltıyı hayatınızdan çıkarmayın.

20. Sıvı Kalori Almayın

Sıvı tüketmenin yararı çok ancak bu sadece su tükettiğinizde geçerli. Gazlı ve şekerli içecekler, katkı maddesiyle dolu meyve suları, işlenmiş şeker içeren sıvılar, tatlandırıcı içeren soğuk çaylar, kola, gazoz gibi içecekler sağlıklı yaşama büyük engeldir.

Kahve dükkanlarında içtiğiniz sıradan bir kahvenin bir dilim tatlı yemek kadar kalorisi var, o açıdan masum değiller. Bazısı, üzerindeki krema hariç en az 300 kalori ediyor. Hee kola içmekle, kaşık kaşık işlenmiş beyaz sofra şekeri yemek arasında neredeyse fark yok.

Canınız bir şeyler içmek istediğinde bitki çayları ya da direkt su içebilirsiniz. Tatlandırmak için nane, limon, salatalık ya da tarçın eklemek de size kalmış.

21. Boş Mide İle Koşun

Sabah erken kalkıp aç karnına koşuya çıkmak, tok karınla çıkmaktan daha çok kalori yakıyor. Çünkü vücudunuz enerji ihtiyacını yediklerinizden karşılayamadığı için yağ tabakasına yöneliyor.

______ SPOR LİSTESİ ______

Cuma/Cumartesi/Pazar/Pazartesi/Salı/
Carsamba/Persembe

Pinkyminky 108 + -- + -- + -- + -- + -- + --
Nanekekik 90 + -- + -- + -- + -- + -- + --
Sweetyy83 60 + -- + -- + -- + -- + -- + --
Mefkurem 135 + 135 + -- + -- + -- + -- + --
Istikrar1986 120 + -- + -- + -- + -- + -- + --
Askrhpozitif 213 + 90 + -- + -- + -- + -- + --
-- + -- + -- + -- + -- + -- + --
Annette plaja gittiğinizde çıkarmak istediği tek şey ayakkabılarıydı. Fazla mesai ve vücut geliştirme sürecinden sonra ise sağda gördüğünüz noktaya geldi. Kısaca ne oldum dememeli, ne olacağım demeli…

Yararlanılan kaynak: LifeBuzz

Superrrrrrr bi degisim

Hiçbir zaman daha kolay olmayacak, sadece siz daha güçlü olacaksınız.

Eğer başarıyla aranızda duran bir şey varsa onu ortadan kaldırın. Asla engellere takılmayın. – Dwayne Johnson

İnsan ne zaman hedef koysa ona tüm enerji ve yeteneğini koyması lazım. Gerekli çabayla başarabilirsiniz. Ya da daha işinize yarayacak bir şeyler keşfedebilirsiniz. Eninde sonunda ne olursa olsun canlı hissedeceksiniz. – Walt Disney

Daha önce hiç sahip olmadığın bir şeye sahip olmak istiyorsan, daha önce hiç yapmadığın bir şey yapmalısın. – N. Peseschkian

Başarısızlıktan korkmayın. Başarmanın yolu budur. – LeBron James

En iyi olabilmek için gereken her türlü fedakarlığı yapabilirim. – J.J. Watt.

Dünyanın düşleyenlere de ihtiyacı var, yapanlara da. Ama düşlediğini yapanlara daha çok ihtiyacı var. – S. Breathnach

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz. – Jim Rohn

Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın. – Zig Ziglar

Üşenme. Erteleme. Vazgeçme. – A.Fuat Başgil

Başarı azim gerektirir, azim ise irade. Bazı hedefler, başarısız olmaya da değer. Gerçek başarı,başarısız olma korkusunu yenebilmektir. – P.Sweeney

Masallah abla sen gercekten herseyin en iyisini hakkediyorsun, degerini bilsin enişte senin :)

aman kış gunu cammi silinirmis :))) benimde silmem lazimda yagmur bi dinmiyoki
Hazir adam yokken bende buyuk temzlige baslicam

hesap faturasini koy onune, bu odenecek de, o kadar :)))

Erkekler yokken temizlik daha iyi oluyo bende hep esim yokken yaparm
Sanada kolay gelsin abla ozaman simdiden

sagol canim

ilac kullanmiyorum bende...sadece saclarim kuruyken taramiyorum..bende kapali oldugum icin cok batmiyo gozume..bide saclarim dokuldugu icin evdede surekli bagli .bazende hep kapali .yemeni bile cikarmiyorum evde.doklulmesin yerlere diye

Ben hiçbir şey yapmıyorum herkes kendisi yapsın ama normalde de çok iş yapmam sadece yemek yaparım tabi müsaitsem :) küsünce onu da yapmam bana tatil gibi gelir yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…