Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

bu günü evde olan hanımlar için bakım günü ilan ediyoruuuummmmmmm
cilt temizliği bakım yapalım evde ürünü maskesi olanlar onları yapsın ben yaptım bile sıkılaştırıcı maske sürdü kurumasını bekliyorum , hazır da maskesi olmayanlar az bir patatesi rendeleyip suyunu yüzlerine sürsün kurumasını beklesin yıkasın, arada elini atmayın nişasta dökülmesin her yerinize:)) hindistan cevizi yağınız varsa sonrada azıcık ondan sürüverin yada herhangi bir nemlendirici krem

Hosgeldin canimm naptin kilo durumun nedir :)
Oglunun iyi olmasina sevindim dahada iyi olur insallah

Ohhh supersinn bugun bende bakım yapicamm ama oncelikle kahvalti hazirlamam ve esimi ise gondermem gerekim

sende tanıtır mısın canım kendini
adim merve 29 yasindayim 5 senelik evliyim çalışmayan diplomali öğretmenim 2 kizim var biri 4 yaşında biri 9 aylik 103 kilo ile başladım al ver al ver derken daha buralardayim canim
Afiyet olsun canım gayet güzel
sağol canım
valla menu spor 41 kere maşallah
Afiyet olsun canım
canim takmayacaksin kafaya arkadaslarin dediği gibi herseyi yaz eminim bir kapi acilacaktir ben suan calismaya hic cesaret edemiyorum mezun olunca keske calisma imkanim olsaydi
güzel lakin nohutta dikkat sisirmesin
Menü
Sabah (10:00)
1.5 yumurta
2 kk peynir
Yeşillik

Ara(15:00)
2 glisini
Kahve

Akşam (17:00)
200 g tavuk ızgara
Salata

Su: 2 lt Spor : 30 dk Leslie 20 dk eliptik Pnrrr-12 170 puan
Afiyet olsun canım
Sabah 11.00
Menemen
Yarım dilim tbe ( yumurtadan tiksindiğim için yedim )
Peynir zeytin
Yarım portakal

Akşam 18.30
1 tabak haşlanmış karnabahar
1 kase yoğurt

Su 2.5 lt
Spor 40 dk yürüyüş
güzel canim karnabahar sislik yapmazsa
Hoşgeldin tatlim sahne senin tatlim eminim gidecek o kilolar
sinerjik ne ki ? Menü güzel
bütün kasları birlikte calistirmak canim
Afiyet olsun canım
ekmek bugday olmali onun dışında güzel olmuş
Menüm
Sabah 1 d tbe 1 yumurtalı salata 1 kk peynir kiraz domates 1 tk bal

Öğlen 1 tabak pirinçli ıspanak yemeği yoğurt

Ara 1 portakal 1 kivi

Akşam 18.30 1 fırında levrek salata 1/2 d tbe

Su 2 lt
Spor yok
ıspanakta Bulgur kullansan daha iyi olur canım
yeni baslanguc için guzel gekdi bana
iyi olmuş
Afiyet olsun kuzum
Gunaydinlaarrr CANLARR
günaydın canım
Günaydın kızlar. Niye bilmiyorum mide bulantısıyla uyandım. Üşüttüm mü acaba
günaydın canım geçmiş olsun nane limon ic
günaydın canım plan güzel
Günaydııınnnnn limonlu ılık suları lık lık mideye yolladık mı şöyle yağ çöz etkisiii yapsııın
günaydın canım o limonlu suyu bende alışkanlık haline getirmem lazim
kotu durmuyor dedigin kadsr
Günaydın günaydın günaydın bugün bi enerjigimki sormayın evde bir sürü iş var hazır enerjim varken yapayım
günaydın canım bugun uyusuk bir gün deyim bende
Afiyet olsun
Günaydınlaaaaaarrrr

Nasılsınız bakemmm? Kısa bir geçmiş yaptım, alıntıladım ama hala kopuk kopuğum :)
günaydın canım
günaydın canım nasil oldu ufaklik
günayyydııınnnnnn 9. takımın güzel hatunlarııı
günaydın ablam
günaydın fıstık

Allah kızlarının bahtını açık etsin inş...Kötü değil menüm ama eski sağlıklı menülerimden de değil

Hosgeldin canimm naptin kilo durumun nedir :)
Oglunun iyi olmasina sevindim dahada iyi olur insallah

Ohhh supersinn bugun bende bakım yapicamm ama oncelikle kahvalti hazirlamam ve esimi ise gondermem gerekim
aferin kız şimdiden bak kendine , karın çatlakları olmadan başladın mı kremlere başlamadıysan aynısefa kremini bir araştır aklına yatarsa kullanırsın , ben sabahtan aydınlatıcı kremlerimi de kullandım :)

oturarak içtim canım ılık içtim 3 bardak üst üste içtim ara verdim şimdi çünkü su içmeyi sevmiyorum
gülüm suyu çiğneme sanatı diye bir şey var özetle yudum yudum hani çay içerken nasıl birden aktaramıyoruz (yanarızz::)) ya aynen onun gibi yudum yudum içmek lazım ve sürekli oturarak içmeliyiz ki direk bağırsağa gidip bedenimiz o suyu kullanmadan bağırsağa gidip mesaneyi doldurmasın :)
suyu çiğneme sanatıyla ilgili detaylı uzun bir yazı var az sonra paylaşırım vaktin olduğun da oku istersen

SUYU ÇİĞNEME SANATI...
Besinlerle ilgili çok yaygın olan, bizim de kesinlikle katıldığımız genel bir görüş vardır. Yiyecekleri lokmalar halinde ağız yolu ile aldığımızda, bir sağ-bir sol yapıp büyük parçalar halinde yutmak ve tıkınır vaziyette, hızlı ve kısa sürelerde yemek yemek bizim düzensiz beslenme alışkanlığımızın bir parçasıdır. Oysa lokmaları ağzımızda eritinceye kadar çiğneyerek yutmak ve yemek süresini uzatmak, çok sağlıklı, doğru ve gerçek bir yeme sanatıdır.
O halde bunu, her sıvı aldığımızda ve özellikle su içtiğimizde uygulamak da harika bir yöntem olur. Yani; suyu çiğneme sanatını oluşturmak da mümkündür. Nasıl dumanı tüten mis gibi bir kahveyi, ya da iyi demlenmiş bir akşamüstü çayını zevkle ve ağır ağır yudumlamayı tercih ediyor, sonrasında da yoğun tatmin duyguları hissediyorsak, aynı etkiyi su için de elde edebiliriz. Ve her yudumda, olmak istediğimiz kiloyu zihnimizde görselleyerek hedefe uyumlu hareket etmiş oluruz.
Benim kişisel tespitimde de; insanların günlük almaları gereken kendilerine ve isteklerine göre belirleyecekleri miktarda suyu içerken, farklı bir düşünce denemek etkili oluyor.
Her bir bardağı elimize aldığımızda 2- 3 saniye gözümüzü kapatarak olmak istediğimiz en ideal vücut ölçülerinde, kendimizin bir fotoğraf karesini veya modellemek istediğimiz kişinin resmini gözümüzün önünde canlandırarak, hissettiğimiz bu tatmin edici duygularla yudumlayarak içtiğimiz suyun şişmanlamayı durdurduğunu ve böyle bir yaşam anlayışının da uzun vadede, şişmanlık üzerinde tek başına %15- 25 gibi bir oranda etkili olduğunu söyleyebilirim.
Yani suyu çiğneme sanatı; kesinlikle ama kesinlikle çok işe yarıyor.
Hayatımızın yaşamsal değeri olan vitaminleri, mineralleri, doğru ve doğal yöntemlerle aldığımızda vücudumuz için uygun olan bölgesel ağırlıklı beden ve solunum egzersizleri ile birlikte, beslenme alışkanlıklarımızı ve davranışlarımızı kontrol edebildiğimizde, su kristalleri mistik gerçeği ile anlatılmak isteneni yaşam felsefesi olarak algılayıp tatbik edebiliriz. Ancak bundan sonra zayıflamanın, ideal kilomuza kavuşmanın hayal olmadığını, bu süreç ne kadar hızlı uygulanırsa o kadar çabuk kilo verdiğimizi yaşayarak görebiliriz.
Suyun temel yapısına farklı bir bakış olarak, Lawrence Henderson'un
Çevrenin Uygunluğu adlı kitabında bir bölüm gerçekten çok değişik bir yorum getiriyor:
"Gizli ısı, suyun ısısını değiştirmeyen, ancak sadece onun katıdan sıvıya, ya da sıvıdan gaz haline geçmesini sağlayan ısıdır. Bir buzu eritmek için ona ısı verdiğinizde, buz 0 dereceye kadar yükselir. Sonra biraz daha ısı verirsiniz, ısısında hiç bir artış olmaz, hala 0 derecedir. Ama artık buz değildir, eriyip su olmuştur. Isısında bir fark olmamasına rağmen, sadece katı halinden sıvıya dönüşmesi için kullanılan bu enerjiye "Gizli Isı'' denir.
Tüm sıvıların gizli ısıları vardır. Ancak suyun gizli ısısı, bilinen tüm sıvıların en yükseği sayılabilir. Normal ısı?, sadece "amonyak" sudan daha yüksek bir donma gizli ısısına sahiptir. Buharlaşma gizli ısısında ise, hiç bir sıvı suyla boy ölçüşemez".

Suyun gizli ısısının ve kapasitesinin tüm diğer sıvılardan daha yüksek olması, biz insanlar için çok önemlidir. Bu özellik, çoğu insanın durmadan şikayet ettiği ama oldukça önemli bir işlevimiz olan terlemenin anahtarıdır. Terleyebilme özelliğimiz ise zayıflama sürecinde, gerek toksin atma gerekse metabolizma faaliyetlerini düzenleme açısından çok önemlidir. Günümüzde; ter atabilme özelliğinizin yüksek olması zayıflama süreçlerinde hızlı sonuçlar alınması açısından etkin bir fiziksel tepkimedir.
Gerçekler bu kadar açıkken, hala bazı insanlar terlememek için cerrahi operasyonlar gibi benzer uygulamalar ile vücudun mevcut dengesini bozarak neden sağlıklı kalamadıklarının cevaplarını başka yerde aramaktadırlar. Çok istisna da olsa kimileri; özellikle yazın terlememek ve sonrasında da kötü kokmamak adına, su bile içerken tereddüt etmekte, genel tabirleriyle terlemekten nefret etmektedirler. Oysa terlemek bize verilmiş bir nimettir; elbette yeteri miktarda suyumuzu da içeceğiz, terleyeceğiz de. Sonrasında düzenli olarak duşumuzu alacağız, rahatlayacağız; bu yolla zayıflama sürecimize de yardımcı olacağız.
Normal şartlarda vücut ısısı 37 santigrat derecedir. Vücut sıcaklığı birkaç derece düştüğünde donma tehlikesi ile karşı karşıya geliriz. Yükseldiğinde ise bu defa da ciddi biçimde güçten düşer ve hastalanırız. 40 santigrat dereceyi geçtiğinde ise hayati tehlike başlar zaten. Yani vücudumuzun ısısı, ancak birkaç derece oynayabilecek kadar hassas bir dengeye sahiptir.
Isının birimi kaloridir. Normal bir insan 10 km.'lik yolu 1 saat içinde koştuğu zaman yaklaşık olarak 1000 kalori ısı açığa çıkarır. Eğer koşu sırasında bu ısı vücuttan atılmazsa, koşan kişinin vücut ısısı o kadar artacaktır ki, koşucu ilk birkaç kilometrenin içindeyken komaya girecektir. İşte bu inanılmaz tehlike suyun sahip olduğu en önemli özellik sayesinde engellenir. Bu özellik suyun termal kapasitesi olarak nitelendirilir. Yani suyun ısısını artırmak için yüksek kalori gerekir. Yüzde 70'i sudan oluşan vücudumuz çok hızlı bir şekilde ısınmaz. Ne kadar fazla enerji harcarsa vücut ısısı o kadar artacak, buna karşılık o kadar fazla da terleyip soğuyacaktır.
Ve başka hiçbir sıvı, suyun sağlayacağı bu mükemmel sistemin bir parçası olamaz.
Şunu unutmamak gerekir ki; beynimiz içinde bulunduğumuz duruma uyum sağlayarak, hissettiklerimizin gerçekleşmesi için, sinir ve hormonel sistemimizin çalışmasını etkileyen en önemli silahımızdır. Bu gücü ne kadar doğru kullanırsak o kadar fayda sağlayacak olmamız, pozitif motivasyon açısından da çok önemlidir.

Oy oy ne yaptın beybisi çok karbonlu olmuş börek ekmekler çok olmuş canım

İnşallah kuzum ama tartı inmiyor beni çıldırtıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…