- 28 Mart 2016
- 8.923
- 24.628
- 348
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #276.501
Ay gebelik takvimi yok ne kadarlık oldun bakıyorduk ya ama bu olmadıGunaydinn
hoşbulduk pinarcim yarin kilo durumumu bildireyim ama çok salmadim dikkat etmeye çalışıyorum ekmek yemeyince hamur işi de istetmiyor vücut buna dikkat etmeye çalışıyorum birde düzenli yemeye çalışıyorum sende durumlar nasılHosgeldin canimm naptin kilo durumun nedir :)
Oglunun iyi olmasina sevindim dahada iyi olur insallah
Ohhh supersinn bugun bende bakım yapicamm ama oncelikle kahvalti hazirlamam ve esimi ise gondermem gerekim
çok şükür mervecim bebiste iyi sen nasılsınadim merve 29 yasindayim 5 senelik evliyim çalışmayan diplomali öğretmenim 2 kizim var biri 4 yaşında biri 9 aylik 103 kilo ile başladım al ver al ver derken daha buralardayim canim
sağol canım
valla menu spor 41 kere maşallah
Afiyet olsun canım
canim takmayacaksin kafaya arkadaslarin dediği gibi herseyi yaz eminim bir kapi acilacaktir ben suan calismaya hic cesaret edemiyorum mezun olunca keske calisma imkanim olsaydi
güzel lakin nohutta dikkat sisirmesin
Afiyet olsun canım
güzel canim karnabahar sislik yapmazsa
Hoşgeldin tatlim sahne senin tatlim eminim gidecek o kilolar
bütün kasları birlikte calistirmak canim
Afiyet olsun canım
ekmek bugday olmali onun dışında güzel olmuş
ıspanakta Bulgur kullansan daha iyi olur canım
yeni baslanguc için guzel gekdi bana
iyi olmuş
Afiyet olsun kuzum
günaydın canım
günaydın canım geçmiş olsun nane limon ic
günaydın canım plan güzel
günaydın canım o limonlu suyu bende alışkanlık haline getirmem lazim
kotu durmuyor dedigin kadsr
günaydın canım bugun uyusuk bir gün deyim bende
Afiyet olsun
günaydın canım
günaydın canım nasil oldu ufaklik
günaydın ablam
günaydın fıstık
döndüm canım Ramazan'a kadar hedefe ulaşılacak inşallah senin kilo durumun nasıl mefkus ablam da yok hayirdirİyiyim şükür canım.
Yuvarlanıp gidiyoz.
Alıştık ya hedefe ulaşmadan gidince iyi olmuyor.toparlamak zor oluyor.hadi sen de dön artık .
aferin kız şimdiden bak kendine , karın çatlakları olmadan başladın mı kremlere başlamadıysan aynısefa kremini bir araştır aklına yatarsa kullanırsın , ben sabahtan aydınlatıcı kremlerimi de kullandım :)
Akşam zayıf olduğum fotoğraflarıma baktım
Ay gebelik takvimi yok ne kadarlık oldun bakıyorduk ya ama bu olmadı
hoşbulduk pinarcim yarin kilo durumumu bildireyim ama çok salmadim dikkat etmeye çalışıyorum ekmek yemeyince hamur işi de istetmiyor vücut buna dikkat etmeye çalışıyorum birde düzenli yemeye çalışıyorum sende durumlar nasıl
çok şükür mervecim bebiste iyi sen nasılsın
döndüm canım Ramazan'a kadar hedefe ulaşılacak inşallah senin kilo durumun nasıl mefkus ablam da yok hayirdir
Canim suyu oyle 3 bardak birden icersen tabi sevmezsin :) limon sık ne bileyim nane falan ekle, aklina geldikce ic. Ben 1.5 litreye geldim bile, susuz yasayamam :) spor sevmiyorum ben de ama 6000 adimla dun basladim hafif tempo parkta. İnan daha iyi uyudum ve uyandim. Bugun misafirim var, yarin 7000 adim atacagim insallah. Sen de dene acik havayioturarak içtim canım ılık içtim 3 bardak üst üste içtim ara verdim şimdi çünkü su içmeyi sevmiyorum , spor sevmiyorum
Günaydınlar
Son 2 gün
Kahvaltım idare eder
Öğle yum salatası yapıcam
Akşama da ıspananak kökünden az yağlı az tuzlu bir yemek ( yanına meecimek çorbası yapıcam evdekiler için bana yok )yanına salata ve yoğurt
İnşallah uyarım :)) planım bu .
Günaydın canım benim
günaydın canım
Fena değil diyelim.az az veriyorum.69.1 i gördüm geçen hfta şükür.bakalım bu cuma nolacak.inşallah ramazan bayramını fit fit kutlaruz canım.hoşbulduk pinarcim yarin kilo durumumu bildireyim ama çok salmadim dikkat etmeye çalışıyorum ekmek yemeyince hamur işi de istetmiyor vücut buna dikkat etmeye çalışıyorum birde düzenli yemeye çalışıyorum sende durumlar nasıl
döndüm canım
Ramazan'a kadar hedefe ulaşılacak inşallah senin kilo durumun nasıl mefkus ablam da yok hayirdir
Sağol ahsencim :)Bence gayet güzel canım şimdiden afiyet olsun
O zaman accık pratik ol bacım.Ay bende evdeyim ama şöyle duş alıp saçlarımı yapıp prenses gibi olmak istiyorum ama çocuklar
Aydınlatıcı lrem ne ki.aferin kız şimdiden bak kendine , karın çatlakları olmadan başladın mı kremlere başlamadıysan aynısefa kremini bir araştır aklına yatarsa kullanırsın , ben sabahtan aydınlatıcı kremlerimi de kullandım :)
onlarda gelir yakında canim ilk adımı attin artik kaçışlari yokAllah kızlarının bahtını açık etsin inş...Kötü değil menüm ama eski sağlıklı menülerimden de değil
ne guzel iste yaglar gidiyorSu içiyorum wc ye gidip geliyorum :)
cok faydali vir bir yazi olmus abla sagolasinSUYU ÇİĞNEME SANATI...Besinlerle ilgili çok yaygın olan, bizim de kesinlikle katıldığımız genel bir görüş vardır. Yiyecekleri lokmalar halinde ağız yolu ile aldığımızda, bir sağ-bir sol yapıp büyük parçalar halinde yutmak ve tıkınır vaziyette, hızlı ve kısa sürelerde yemek yemek bizim düzensiz beslenme alışkanlığımızın bir parçasıdır. Oysa lokmaları ağzımızda eritinceye kadar çiğneyerek yutmak ve yemek süresini uzatmak, çok sağlıklı, doğru ve gerçek bir yeme sanatıdır.
O halde bunu, her sıvı aldığımızda ve özellikle su içtiğimizde uygulamak da harika bir yöntem olur. Yani; suyu çiğneme sanatını oluşturmak da mümkündür. Nasıl dumanı tüten mis gibi bir kahveyi, ya da iyi demlenmiş bir akşamüstü çayını zevkle ve ağır ağır yudumlamayı tercih ediyor, sonrasında da yoğun tatmin duyguları hissediyorsak, aynı etkiyi su için de elde edebiliriz. Ve her yudumda, olmak istediğimiz kiloyu zihnimizde görselleyerek hedefe uyumlu hareket etmiş oluruz.
Benim kişisel tespitimde de; insanların günlük almaları gereken kendilerine ve isteklerine göre belirleyecekleri miktarda suyu içerken, farklı bir düşünce denemek etkili oluyor.
Her bir bardağı elimize aldığımızda 2- 3 saniye gözümüzü kapatarak olmak istediğimiz en ideal vücut ölçülerinde, kendimizin bir fotoğraf karesini veya modellemek istediğimiz kişinin resmini gözümüzün önünde canlandırarak, hissettiğimiz bu tatmin edici duygularla yudumlayarak içtiğimiz suyun şişmanlamayı durdurduğunu ve böyle bir yaşam anlayışının da uzun vadede, şişmanlık üzerinde tek başına %15- 25 gibi bir oranda etkili olduğunu söyleyebilirim.
Yani suyu çiğneme sanatı; kesinlikle ama kesinlikle çok işe yarıyor.
Hayatımızın yaşamsal değeri olan vitaminleri, mineralleri, doğru ve doğal yöntemlerle aldığımızda vücudumuz için uygun olan bölgesel ağırlıklı beden ve solunum egzersizleri ile birlikte, beslenme alışkanlıklarımızı ve davranışlarımızı kontrol edebildiğimizde, su kristalleri mistik gerçeği ile anlatılmak isteneni yaşam felsefesi olarak algılayıp tatbik edebiliriz. Ancak bundan sonra zayıflamanın, ideal kilomuza kavuşmanın hayal olmadığını, bu süreç ne kadar hızlı uygulanırsa o kadar çabuk kilo verdiğimizi yaşayarak görebiliriz.
Suyun temel yapısına farklı bir bakış olarak, Lawrence Henderson'un
Çevrenin Uygunluğu adlı kitabında bir bölüm gerçekten çok değişik bir yorum getiriyor:
"Gizli ısı, suyun ısısını değiştirmeyen, ancak sadece onun katıdan sıvıya, ya da sıvıdan gaz haline geçmesini sağlayan ısıdır. Bir buzu eritmek için ona ısı verdiğinizde, buz 0 dereceye kadar yükselir. Sonra biraz daha ısı verirsiniz, ısısında hiç bir artış olmaz, hala 0 derecedir. Ama artık buz değildir, eriyip su olmuştur. Isısında bir fark olmamasına rağmen, sadece katı halinden sıvıya dönüşmesi için kullanılan bu enerjiye "Gizli Isı'' denir.
Tüm sıvıların gizli ısıları vardır. Ancak suyun gizli ısısı, bilinen tüm sıvıların en yükseği sayılabilir. Normal ısı?, sadece "amonyak" sudan daha yüksek bir donma gizli ısısına sahiptir. Buharlaşma gizli ısısında ise, hiç bir sıvı suyla boy ölçüşemez".
Suyun gizli ısısının ve kapasitesinin tüm diğer sıvılardan daha yüksek olması, biz insanlar için çok önemlidir. Bu özellik, çoğu insanın durmadan şikayet ettiği ama oldukça önemli bir işlevimiz olan terlemenin anahtarıdır. Terleyebilme özelliğimiz ise zayıflama sürecinde, gerek toksin atma gerekse metabolizma faaliyetlerini düzenleme açısından çok önemlidir. Günümüzde; ter atabilme özelliğinizin yüksek olması zayıflama süreçlerinde hızlı sonuçlar alınması açısından etkin bir fiziksel tepkimedir.
Gerçekler bu kadar açıkken, hala bazı insanlar terlememek için cerrahi operasyonlar gibi benzer uygulamalar ile vücudun mevcut dengesini bozarak neden sağlıklı kalamadıklarının cevaplarını başka yerde aramaktadırlar. Çok istisna da olsa kimileri; özellikle yazın terlememek ve sonrasında da kötü kokmamak adına, su bile içerken tereddüt etmekte, genel tabirleriyle terlemekten nefret etmektedirler. Oysa terlemek bize verilmiş bir nimettir; elbette yeteri miktarda suyumuzu da içeceğiz, terleyeceğiz de. Sonrasında düzenli olarak duşumuzu alacağız, rahatlayacağız; bu yolla zayıflama sürecimize de yardımcı olacağız.
Normal şartlarda vücut ısısı 37 santigrat derecedir. Vücut sıcaklığı birkaç derece düştüğünde donma tehlikesi ile karşı karşıya geliriz. Yükseldiğinde ise bu defa da ciddi biçimde güçten düşer ve hastalanırız. 40 santigrat dereceyi geçtiğinde ise hayati tehlike başlar zaten. Yani vücudumuzun ısısı, ancak birkaç derece oynayabilecek kadar hassas bir dengeye sahiptir.
Isının birimi kaloridir. Normal bir insan 10 km.'lik yolu 1 saat içinde koştuğu zaman yaklaşık olarak 1000 kalori ısı açığa çıkarır. Eğer koşu sırasında bu ısı vücuttan atılmazsa, koşan kişinin vücut ısısı o kadar artacaktır ki, koşucu ilk birkaç kilometrenin içindeyken komaya girecektir. İşte bu inanılmaz tehlike suyun sahip olduğu en önemli özellik sayesinde engellenir. Bu özellik suyun termal kapasitesi olarak nitelendirilir. Yani suyun ısısını artırmak için yüksek kalori gerekir. Yüzde 70'i sudan oluşan vücudumuz çok hızlı bir şekilde ısınmaz. Ne kadar fazla enerji harcarsa vücut ısısı o kadar artacak, buna karşılık o kadar fazla da terleyip soğuyacaktır.
Ve başka hiçbir sıvı, suyun sağlayacağı bu mükemmel sistemin bir parçası olamaz.
Şunu unutmamak gerekir ki; beynimiz içinde bulunduğumuz duruma uyum sağlayarak, hissettiklerimizin gerçekleşmesi için, sinir ve hormonel sistemimizin çalışmasını etkileyen en önemli silahımızdır. Bu gücü ne kadar doğru kullanırsak o kadar fayda sağlayacak olmamız, pozitif motivasyon açısından da çok önemlidir.
sukur canim iyiyiz bizdehoşbulduk pinarcim yarin kilo durumumu bildireyim ama çok salmadim dikkat etmeye çalışıyorum ekmek yemeyince hamur işi de istetmiyor vücut buna dikkat etmeye çalışıyorum birde düzenli yemeye çalışıyorum sende durumlar nasıl
döndüm canım Ramazan'a kadar hedefe ulaşılacak inşallah senin kilo durumun nasıl mefkus ablam da yok hayirdir
Afiyet olsn cnmSABAH
1 AVUÇ BÖREK
ŞEKERSİZ ÇAY
ÖĞLEN
1 TABAK LAHANA YEMEĞİ
1 DİLİM EKMEK
ARA
3 HURMA
AKŞAM
TAVADA YUMURTA
YARIM DİLİM KADAR EKMEK
Suda 2 lt içmişimdir .Ekmekle aram iyi değil normaldeama yedim..Daha düzene girecek inş
Ohh kolay gelsin cnmGünaydın günaydın günaydın bugün bi enerjigimki sormayın evde bir sürü iş var hazır enerjim varken yapayım
Afiyet olsun canım güzel menüMenumi yazip gecmise uçayım
12.15
1 kase tarhana çorbası
15.30
1 kase çorba
1 kase Karnabahar salatası
1 parca haşlanmış tavuk budu
1 bardak ayran
18.10
1 elma 15 fındık
Su.2lt
Spor.3ml leslie 135 puan 50 zıplama yarim saat tempolu yürüyüş 90 puanPnrrr-12
Aynen cnm cumaya kadar artik hafif şeyler yemeye caliscam yarin niyetlenirim artik zatrnaynen biz gibi güçlü varlik(kadın) kainatta yok:)
sen hep hep burda ol tatlım süpersin
takı tasarım kursları var hoşlanırsan gidebilirsin çok zevkli
çok haklısın zaman çok çabuk geçiyor
super afiyetolsun canm
Çok guzel canim afiyet olsun
Güzel olmuş canim
Çok iyi canim ama yargıya yaklaşıyoruz akşam yemeklerinde bakliyat olmasa daha iyi
Güzel olmuş canim afiyet olsun
Gunde bir iki uc güne arada iciyorum cnmYok canım bu uyku hiç ama hiç kaçmıyor
Sabah bir ara hastayım deyip bankaya gitmesem mi diye düşündüm. Sonra dedim izinden yeni döndüm kızım kalk süslen püslen git
Şimdi ben şunu anlamadım? Yürürken farketmediğin yiyecekler var ya hani. Ne yürüyüşü? İşlerinin arasında koştururken öğle yemeği niyetine mi yedin yoksa spor amaçlı yürüyüş yaparken yanına kuruyemiş mi alıyorsun?
Krep beyaz undan mı yapılmış ve boyutu ne kadar küçük?
Akşam hem pirinç pilavı hem ekmek olmamış. Menülerinde protein ve sebzeye biraz daha ağırlık vermen gerekiyor :)
Günaydın canım benim
Günaydın canım, muhtemelen üşütmüşsündür. Ilık su iç gün içerisinde. Çok geçmiş olsun
Canım kayısılı form çayını neden içiyorsun ve ne kadar sıklıkla tüketiyorsun
tavada yumurta, yağla kızartılandan mı
ekmeklerin türü nedir onu da belirtir misin?
ekmek yiyebilirsin ölçüsünü bilmek koşuluyla. ekmek yedin diye üzülme. vücudun ekmeğe de ihtiyacı var :)
öğlen lahana yemeğinin yanına ayran ya da yoğurt kondurabilirdin, sabah börek olmamış ama sabah olduğu için tölere edilebilir, yanına yeşillik yiyebilirdin. Akşam yumurtanın yanında yine yeşillik ya da salata yiyebilirdin.
günaydın
maşallah tatlım enerjin bol olsun
gecmis olsun cnm bisey dokunmadiysa usutmusundurGünaydın kızlar. Niye bilmiyorum mide bulantısıyla uyandım. Üşüttüm mü acaba
uyarsan guzel cnmGünaydınlar
Son 2 gün
Kahvaltım idare eder
Öğle yum salatası yapıcam
Akşama da ıspananak kökünden az yağlı az tuzlu bir yemek ( yanına meecimek çorbası yapıcam evdekiler için bana yok )yanına salata ve yoğurt
İnşallah uyarım :)) planım bu .
formu sıkmi iciyorsun cnmKahvaltımı yaotim kayısılı form çayımı da içiyorum sonra temizliğe girisicrm kızlar gun içinde gelemesem dr aksama. Burdayım Allah in izniylr bol bol kalori yakalim insAllah
O enerji birazda bende olsaGünaydın günaydın günaydın bugün bi enerjigimki sormayın evde bir sürü iş var hazır enerjim varken yapayım
Bahane kabul etmiyoruz :))) evden hazirlayip goturcen o zaman cnmEvet canım minimum karbonhidrat bundan sonra inşkahvaltımı iş yerinde yapıyorum canım
Hosgeldin cnm daha iyi olmaniza sevindimHayırlı sabahlar kızlar artik aranıza tekrar geri dönmek istiyorum.oglumun koluda bir iki gün oldu açılali yine bir hafta daha dikkat edecegiz şuan iyi durumu.sizlerde ne var ne yok.site değişmiş şuan hiç hoşuma gitmedi alışırım umarım
Gecmis okurken kahvalti fasli girdi arayaMefkurem zuhal ablaaaaaaaaa
Nirdesiiiiiiiin.
O zaman accık pratik ol bacım.
Duş yapmadan da prenses gibi olabiliyorsan bi dene:)
Gulbe sanki son zamanlarda hep sislik yapicak seyler yedin cnmİnşallah kuzum ama tartı inmiyor beni çıldırtıyor
Guzel olmus afiyet olsunHerkese iyi geceler çok geç oldu farkındayım ama anca fırsat bulabildim kayinvalidem geldi şehir dışından onunla ilgilendim tüm gün pek fırsatım olmadi menümü yazıp gidip uyuycam hemen
Sabah 8.30 bir küçük muz bir bardak süt (kv karşılamaya gittik kahvaltı yapamadim)
Öğlen 13.00 (disardaydim)
Bir kase mercimek çorba
Karişik ızgara tabağı (2 köfte 3 4 parca kuzu sis 1 parca pirzola 1 küçük parca antrikot)
1 bardak ayran
Akşam 19.00 bir kase pul biber naneli yoğurt
(Pizza spariş etti insafsizlar tadına bile bakmadim)
3.5 litre su
Hepinizi opuyorum yarın görüşmek uzere
Yogurt ve salata da ekle menune canim. Sabah borek yerine 1 dilim ekmek 1 kk peynir payabilirsin ise giderken, yanina da azicik domates, salatalik, yesillik falan da koyabilirsin.SABAH
1 AVUÇ BÖREK
ŞEKERSİZ ÇAY
ÖĞLEN
1 TABAK LAHANA YEMEĞİ
1 DİLİM EKMEK
ARA
3 HURMA
AKŞAM
TAVADA YUMURTA
YARIM DİLİM KADAR EKMEK
Suda 2 lt içmişimdir .Ekmekle aram iyi değil normaldeama yedim..Daha düzene girecek inş
Guzel olmus canim, miden nasil oldu? Gecti mi tamamen ?Menumi yazip gecmise uçayım
12.15
1 kase tarhana çorbası
15.30
1 kase çorba
1 kase Karnabahar salatası
1 parca haşlanmış tavuk budu
1 bardak ayran
18.10
1 elma 15 fındık
Su.2lt
Spor.3ml leslie 135 puan 50 zıplama yarim saat tempolu yürüyüş 90 puanPnrrr-12
Bende bir ara boyle dusunuyodum ama her sey icin de pko yu suclamamak lazim, dikkat etmeyince her ay 1 kilo cok rahatlikla alabilir normal bir insanda. 6 ay da 4.5 kilo almissin, eger cok dikkat ettim yine de aldim diyosan bir sey diyemem ama dikkat etmeyince herkes aliyor. Benimde pkom var, bende gecen sene pek dikkat etmedim ve haliyle aldim. Ben de senelerce kendime ay kolay alip zor veriyorum dedim sonra bakis acimi degistirdim, vericem ben bu kilolari dedim. Ocak ayinda 5 kilo verdim. Bir senede aldigimi 1 ayda verdim aslinda bence hic kotu degil :)Aynen canım Ağustos ta 56,5 a kadar indim daha kaç ay geçti üstünden hop 61 oldum, çok çabuk kilo aldırıyor
Slmmmmm guzeller
Nedense bende bazen site cikis yapiyor kendiliginden onun icin aksam aldigim alintilar gitmis
Menuler yorumlanmis zaten geriye donmeyim simdi :)))) haksizlik olmasin diye bugun yazilanlarada bisey demicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?