- 10 Eylül 2012
- 2.879
- 4.682
- 248
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #277.581
abla haklısın yazdıklarında ben unun çok aciktirdigini düşünüyorum inşallah bugün benim için son olurKuzum krep niye problem olsun beyaz un degilki karabugday unu ve 1 tatli kasigi
Yani 1 dil ekmekten bile az karbon demek
Dukan krep gibi yani yulaf yerine onu koydum
sağol canımAmin ınsallh canim
teşekkürler canim
ow maşallah tebrikler
Çok guzel canım
keşke tavuk göğsü yerine doğal oln hurma kayısı incir ceviz gibi şeyler yeseydin canim
harikaaa Çok çok sevindim tüm 9. Takımı tebrik ederimmm harikayız biz
guzel olmuş canim
guzel olmuş sporunda bayıldım
ekmeğin boyutunu yazmışsın zaten sirmaya ferek yok afiyet olsun canim
afiyet olsun canim guzel olmus ee hani spor
guzel olmuş canim afiyet olsun
ne karar verdiz ben takip edemedm
sağol canımAfiyet olsun canım güzel menü
mesela ne yemeliyim abla menü fikirlerine açığım
Tebrik ederim cnm
tsk cnm
saol cnm
afiyet olsun canım guzel menu
afiyet olsun canım çok iyi menü sporda yapmışsın
afiyet olsun canım
afiyet olsun canım guzrl menü olmuş
afiyet olsun canım
@AhSen_2504 rakip mi olduk biz şimdi haftalik hedefe göre mi belirledin abla rakipleriMefkurem
tsk cnm
afiyet olsun canım
Kahvaltı yapmadın mi canım anlamadım
Menün güzel olmuş afiyet olsun
Sağol canım benim inşallahİyi ki doğmuş prensesin nice uzun hayırlı yaşları olsun
Guzel görünüyor afiyet olsun canimKendisi detoks yapıyor banaEki Görüntüle 2243706
marketten alıyorum ama en iyisi kasap 85 tl di son ben de hep almıyorum korkuma ama maret bi alıyorum sosis felan çok tüketmeyiz zatenGüzel olmuş sucuğu kendinmi yaptiriyirsun markettenmi alıyosun canim son zamnlarda ben korkar oldum marketlerden almaya
Burasi tam bi bahar havasi kombileri kapattim dünden ınsallh böyle gider
Sende bu hafta kendinle rakip olBenim ki kim kim kim ?
Rakibem eksideymissin yeni gördüm cuma görüşürüzKimse yok mu napıyorsunuz kızlar
Nasıl geçti doğum günü kaçamaklar yaptın mıRakibem eksideymissin yeni gördüm cuma görüşürüz
fitcivciv canım hiç çekinme pasta börek serbest burda sen yenisin ben sana kuralları anlatıyım
Himm bak simdi sen böyle deyince içime kurt düştü :)Sende bu hafta kendinle rakip ol
Kimi tutuyon kız
Eski dost düşman olmaz beni seven pişman olmaz
Himm bak simdi sen böyle deyince içime kurt düştü :)Sende bu hafta kendinle rakip ol
Kimi tutuyon kız
Eski dost düşman olmaz beni seven pişman olmaz
Pisttt sana bir sır vereyim miMefkurem bugünkü menümü hiiiç yazmayayım kendme çok sinirliyim iyiki listede değilim ki listede uzun zamn kalmstım daha önce.listede olunca acayip motive oluyrm ve en küçük kacamaklra bile hayır diyebiliyorum.tabiki bu bir bahane değil,bu da liste öncesi bana ders olsn diyelim,tüm gün dısarıda olunca kahvaltdan snra da aksma kadar yemek yeme fırsatım olmaynca aksam yemegni kacrms oldm biraz yani oğlumn artıklarnı da tesim derken devamı geldi;(((bu yüzden normal diyetimi bikac gün detoks diyetleryle devam edip toparlancm inş.cumaya eksi fmrcm yine de inş,inanıyorum.ama daha iyi bi eksi için var gücümle çabalycam,söz ablam
Simdi kuzum seker zaten bagimlilik, yani glisemik endeksi en dusuk sey sekerin kendisi direk, en kotu karbon diyebiliriz kendisine. Tatli krizi ozellikle malum donemlerde tabiki bana da bastiriyor. Hatta bak ben kendimk sana soyle anlatayim, ben cocukken boyum cok uzun olsun diye dua ederdim, Allahim boyum cok uzun olsun ki ne kadar cok yesem de sisman olmayayimyaa boyle bir bebe dusun simdi. Cocukluktan beri tatli hep sevdim, annemde sagolsun hep evde yapardi. Ama benim diger sansim evde bol sebze de tuketilirdi karadenizin cesitli otlarindan, bir de ilkokul birden beri okul ne kadar uzaj olsada hep yuruyerek gittim. Yemek yemeye asik bir insanim yani ama hep hareket ettigim icin universite bitene kadar hic bir zaman kilolu olmadim, o zaman bile hep bir iki kilo fazlam var diye dusunuyordum o halimi bulsam agzini burnunu kirarim
Sonra okuldan mezun ol banka da 12-15 saat arasi mesai yap hooop geldi kilolar, sonra diyet sureclerim basladi al ver al ver devan etti. Ben her gun tatli yerdim normalde, hem de soyle yerdim, oglen kahvenin yaninda cikolata, aksam yemeginden sonra tatli, sabah kahvaltida cimolatali ekmek yani 3 ogun tatli yerdim oyle az uz degil.
Eger ben tatliyi kestiysem herkes kesebilir.
Bu arada esim hala gozumun onunde hapur hupur paket paket cikolatalar yiyor ben dokunmuyorum.
Peki tatli istegimi dizginlemek icin ne yapiyorum:
Canim tatli istemeden tatli istegini giderecek seyler yiyorum ve bunu ozellikle kahvaltidan sonraki donemde ve gunduz yapiyorum.
Yani kahvaltimi yaptim 2 saat gecti mesela kahvemin yaninda 2 hurma yiyorum, ya da armut yiyorum tabi kahvemde mutlaka biraz sut oluyor
Ya da mesela malum donemdeyim o zaman mesela yarim muz yarim incir yarim bardak sut 1 yk chia tohumu uzerine tarcin serpip biraz bekliyorum chia pudingi yapiyorum, bunun icine 2 yk yulaf katio sutu 1 bardaga cikartarak 1 ogun de yapabiliyorum, bunlar mesela inanilmaz tatli istegini bastiriyor. Ama dedigim gibi o atak baslamadan once caninin cekecegini biliyosun mesela malum donemdesin bu karisimi yapiyorum direk o zaman zaten bir daha istemiyor.
Normal gunumde de her gun genelde 1 meyve yiyorum ki o tatli istegi cosmasin.
Eger atak geldiysem mesela 2 kare bitter yiyorum, bitter hic sevmem zateb hemen kesiyo canim tatli bile cekmiyo yani o derece kusturuyo beni tatliyabenim cozumlerim bunlar tatlim, umarim senin de isine yarar.
Cuma menusu olmus diyelim bugun, afiyet olsun sonraki gunler daha dikkat edersin sen zaten
Simdi menune yorum yerine ne yediklerin hakkinda bikac bilgi vermek istiyorum, yorumu sana birakiyorum :)
Ceyrek simit 1 dilim ekmek demek sabah 2 dilim ekmek var
Sehriye makarna pilav bunlar tabakla degil yemek kasigiyla hesap ediliyor bir tabak ortalama 6-8yk eder 2yk sehriye 1 dilim ekmek demek yani aksam da 4 dilim ekmek var
Patates de ekmek sayiliyor aslinda ama miktarini bilmedigim icin dengini yazamiyorim
Ozetle karbonum canim benim canim benim seni ben pek cok pek cok severim gunu olmus
Canim biz de esimle evde telefonla takilmayi sevmiyoruz ve birbirimizi hep uyaririz ama esime ben bu gruba girerken soyledim, bak benim hedefim var motivasyon icin de buna ihtiyacim var, esimde anlayis gosterdi. Tabi hala arada o eve geldiginde elimde cok telefonu gorunce bitiremedin kk ya yazmayi diyo ama ben yine onun yaninda min. Giris yapiyorum. Belki sende bu sekilde anlatirsan isine yarayabilir
Ilk haftalar daha fazla bile gider kusum ilk 2 hafta cok guzel gidiyo diyete basladiginda
Canim hiiiccc uzulme sinav sonucuna, demekki senin henuz oradan gitmemen gerekiyor, hayatin senin icin planlari var daha orada. Biz 4 kiziz ve hepimizin universite sinavinda yasadigi sacma olaylar var, bir ablam midesini bozdu, kustu sinav gunu, otekinin sinav yerinde perde yokmus basina gunes gecti sinav kagidini gorememis yarim saat gozu kararmis, ben alerji oldum sinavi yetistiremedim sonra, kardesim tuvaleti geldigi ama cikamadigi icin sinavi istedigi gibi yapamadi. Ama aradan zaman gecip hayattaki diger taslari yerine koydugumuzda iyi ki boyle olmus diyoruz, her seyin bir sebebi varmis. Bir ust tercihimize gitsek muhtemelen hepimiz pisman olacakmisiz.
Ozetle bu sinavlara kaderdeki taslar gibi bakmak lazim, demekki senin daha yolun bitmemis suan ki oldugun yerde
Hos geldin canim, babana da gecmis olsun. Sen gel hep beraber veririz, yaza bir bakmissin ilk hedefin geride kalmis
Allah kabul etsin yinede cuma icin cok kotu olmamis afiyet olsun
Benimlesinn hatta sana da mesaj yazmistim dun gecee
Pisttt sana bir sır vereyim miböyle olursa almıyor Zuhal sultan listeye veremeyince de listeden atıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?