- 15 Mayıs 2013
- 1.777
- 6.817
- 158
- 38
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #279.621
Gec olmus ama sun canim yine de saglikli bir sonuc olmus :)Menü
Sabah(8:30)
2 yumurta
1 dilim peynir
1 dilim ekmek
Öğle (14:30)
1 dilim peynir
2 yumurta
Akşam(20:00)
Geç kaldı baya
3 parca tavuk ızgara
Salata
Su: 2.t lt spor: 30 dk yürüyüs @Pnrrr-20 60 puan
Vuhuu cok az olmus ama guzel sonuc getirmis sanirim degmis :)Bugünkü menum
Kahvalti 12:00
Yulaflı yoğurt (2 kaşık yulaf ve 4 kaşık yoğurtla)
Akşam 17:00
2 haşlanmış yumurta
Biraz salata
2.5 litre su
Spor yok
Super, ilk haftalar boyle guzel gider, bunlara tutunup sonraki haftalar bunlarin yuzu suyu hurmetine pes etmiyor yola devam ediyoruz :)Günaydın herkese bol eksili günler olur inşallah
Başlangıç 10 mart :82kg
Guncel:80.3
Eksilen :-1.7kg
Harika sonuc tebrikler canim, takimin yuz akisin bu hafta :)Alıntılara cevap vermeden hemen bildirim yapmak istiyorum
Geçen hafta 99.4
bu hafta .97.7
fark .1.7
Sarı saç beni çok yıprattı kızlar, yani saçın kendisi yıpranıyor ne kadar kaliteli olursa olsun, ne kadar iyi bakarsan bak sarı saç zor iş imiş.
Bu hafta birkaç kişi de saçlarını biraz koyultsan mı dedi.
Sanırım yarın birşeyler yapacam ben saçlarıma, yine sardım kendime
Canim olsun en azindan sabitsin pztsi o artiyi iyi sifirladin yine de, pztsiden bei 1.8 verdin oyle dusun bedenini sev
gecen cuma :76,8
bu cuma:76,8
malesef sabıt buhafta sacma sapan artıyla ugrastım ve eksıye gecemedım
Ilk haftalar biyle gider, super, devami d ahep boyle gelsin insallahMefkurem
Geçen cuma: 75.9
Bugün:74.6
Fark:1.3
10 günde 2.7 kg gitmiş oldu. Motivasyonu ve destekleri için tüm diyet arkadaşlarıma teşekkür ederim
Yaa sabah kardesim aile grubumuza yazmisti, guzelim ulkeyi ne ne hale getirdiler diye, demek o yuzden yazmis, sabah telasesinden soramamistim internetten bakarim demistim. Allah rahmet eylesin, Allah bunu yapanlarinda bir an evvel pisman olup tovbe etmesini nasip etsin.Canım Yeni Zelanda’da iki camide Cuma namazı sırasında manyağın biri ateş açmış. 49 ölü var şimdilik, Allah rahmet eylesin..
Ahahah harika ama buni cok izleyip bilincaltina yanlis mesaj vermeyelim
Sahane ablamm superr tebriklerKilo bildirimi
Gecen hafta 94.8
Bugun 92.2
Fark 2.6
Kahvalti yapip gelecem
Rakibem senin bildirimini bi ara gördüm simdi bulamadın sende benim gibi -500 vermişsin berabere kaldık ceren in bldirimine bakıyım yazdımı bildirimi bizi gectimi
kilona göre guzel gitmis cnm tebriklerÖNCEKİ KİLOM: 60,50
GÜNCEL KİLOM: 60
ARADAKİ FARK :-500
cok guzel baslangic zeynepcim hep boyle devam etsin insallahGünaydın herkese bol eksili günler olur inşallah
Başlangıç 10 mart :82kg
Guncel:80.3
Eksilen :-1.7kg
tartiya yakin bolca bugday, doner yedigin icin sislik olmasi cok normal cnmKilo bildirimi70.6
Guncel 70.3
Yuzde 0.4
Bu hafta hic spor yapamadm siskinligim var birde su yerine cay cok iciyorum onlara bagliyirum insallah haftaya toparlanirn
Vavvvvvv sevgiiiiii superrrrrr cnm masallah cok guzel gitmisAlıntılara cevap vermeden hemen bildirim yapmak istiyorum
Geçen hafta 99.4
bu hafta .97.7
fark .1.7
aylincim lutfen bugunden itibaren menulerini yazmaya baslaGüncel kilom, 80.9
lutfennnnnn şu 7 lerden iyice bi uzaklas cnmBu güzel bildirimlerin üstüne bunu yok sayın
Cuma: 69.7
Güncel: 70.4
1800 den 700 kaldı hiç ödem çayı icmezsen böyle olur tabi :deyip eksikleri mi not aldım
* Yeşilçay
* Saks suyu
*Geç kapatmak
*Yetersiz uyku
*Yetersiz spor
*Yetersiz su
*Öğün atlamak ara yapmamak
hafizeeeee ne guzel eksi cok sevindim cnmMrblar kizlar kilo bildirimimi yapıp gidiyorum akşama görüşürüz artikin
Sjnir oldum dun gördüğüm rakami göremedim su an regl bu kadar nie fark ediyor hala eksideyim ama memnun olmadim tartıda ki rakamdan
Gecen hafta: 89.1
Bu hafta: 87.7
Fark: -1.4
Yüzde: %1.57
guzel eksi elifcim tebrik ederimGünaydınnn kilo bildirimimi yapayım
Geçen hafta 76.70
Bu hafta 76.00
Fark;-700
her hafta boyle gitse cok guzel olur senin icin cnm :)Kilo bildirimi
Cuma 65.6
Bugün 65.1
-500
Günaydın kızlar
bi guzel başlangıç dahaGünaydınnnnn hemen kilo bildirimi yapiyim
Başlangıç 12 mart: 91.6
Güncel :90
Fark: -1.6
Yüzde: 1.75
moral bozacak bi arti degil pinarim asma suratiniKilo bildirimim:
Gecen hafta 69.8
Bu hafta 70.2
Fark +400gr
70ler geldi
elinden geleni yaptin bitanem bu hafta vucut dinlenmek istedi demekki
gecen cuma :76,8
bu cuma:76,8
malesef sabıt buhafta sacma sapan artıyla ugrastım ve eksıye gecemedım
neden diye soracaktim sonradan okudum cnmGünaydın hatunlar,
Güzel bir sonuç aldım çok şükür ama dünyanın öbür tarafından gelen haberler tüm mutluluğumu soğurup gitti..
bundan sonrada boyle devam eddrsen insallah haftaya listeye girersin cnmMefkurem
10 günde 2.7 kg gitmiş oldu. Motivasyonu ve destekleri için tüm diyet arkadaşlarıma teşekkür ederim
ohhhh gulbecim ne guzel gitmis
hastaligi bahane edip kacamak yapmadigin icin tesekkuer ederim cnmKilo bildirimi
Geçen hafta: 83.3
Bu hafta: 82.6
Fark -700
Mefkurem abla bu hafta pek sporum yoktu beslenmeye ne kadar dikkat ettiysemde bu kadar oldu ama söz haftaya daha iyisini yapicam
kizzz cemre sana ne diyim, dun yemesen ne olacakti acaba :)))Geçen hafta 63.7
Bu hafta 61.5
Fark -2,2
Yüzde 3,4
melisimmm bitanem gecen haftaki eksiden sonra yinede guzel gitmis cnmKilo bildirimim:
Geçen hafta:97.9
Bu hafta:97.3
Fark:-600
Yüzde :0.61
sonraki yazinida okudum berrinimKizlar selam,
Ben de biraz uzgunum cunku dunku eksimin bir kismini bugun kaybetmisimneyse bimdirimi yapayim sonra baska bir mesajda dusunceleri paylasicam
Gecen hafta 67,4
Bugun 67.0
Fark -400
Yuzde 0.6
cananim bikac gunluk dikkat yetmiyor cnmKqç saat aç kaldım 100 gr oynadı.
69.5
+200
Bence spora gitmek senin ruhuna iyi gelir cnm hani kikboksa gidecektinben sabah tartılmayı unuttum bu arada. tartı bildirimi yapamicam üzgünüm :)
saçım sonrası sporla da ilgili düşüncelerim var. salona ara verip sadece yürüyüş mü yapsam diyorum.
kabızlığım bugün nispeten daha iyi, sanırım o düzelecek ama bu artı bayağı canımı sıktı, yeniden düzene girmem gerekiyor.
kilona göre guzel gitmis cnm tebrikler
Menulerin kotu sayilmaz katiliminda iyi bide spora baslarsan süper olacak :))
Eminim eksilerin daha fazla olacak o zaman
Bizim takimin kurali yeni uyeleri min. Yuzde 1 i tutturunca listeye alabiliyoruz
Bu hafta istedim seni almayi ama, seni ekleyince takim yuzdesi dusuyor
Haftaya min. Yuzde 1 i tutturursan listeye girersin
Tabi guzel devam etmek şartıyla :)
cok guzel baslangic zeynepcim hep boyle devam etsin insallah
tartiya yakin bolca bugday, doner yedigin icin sislik olmasi cok normal cnm
Sana suyu artir diyoruz ama dinlemiyosun
Vavvvvvv sevgiiiiii superrrrrr cnm masallah cok guzel gitmis
Benim acele etmem lazim
aylincim lutfen bugunden itibaren menulerini yazmaya basla
lutfennnnnn şu 7 lerden iyice bi uzaklas cnm
hafizeeeee ne guzel eksi cok sevindim cnm
Listeye hosgeldinnnnn
Haftasonu aman dikkat et tatlisim
guzel eksi elifcim tebrik ederim
her hafta boyle gitse cok guzel olur senin icin cnm :)
bi guzel başlangıç dahainsallah boyle devam et cnm
moral bozacak bi arti degil pinarim asma suratini ❤❤❤
neden diye soracaktim sonradan okudum cnm
bundan sonrada boyle devam eddrsen insallah haftaya listeye girersin cnm
ohhhh gulbecim ne guzel gitmiscok sevindim cnm
hastaligi bahane edip kacamak yapmadigin icin tesekkuer ederim cnm
Hastaliga ragmen cok guzel gitmis hic moralini bozma
kizzz cemre sana ne diyim, dun yemesen ne olacakti acaba :)))
Tanimadigim bi uye olsa perşembe kacamak yapan birini kesinlikle listeye almazdim sonuc ne olursa olsun
Ama seni biliyorum listede boyle bi hata yapmazsin
Listeye aldim seni, eminim guvenimi boşa cikarmican
melisimmm bitanem gecen haftaki eksiden sonra yinede guzel gitmis cnm ❤
sonraki yazinida okudum berrinim
Tabiki gönül daha fazla verelim istiyor
Bazen de olmayinca olmuyor
Sende sporun etkili oldugunu gorduk ama bisiklet okadar işe yaramiyor sanki
Haftasonu niye spor yapmiyosun
Esin kalkana kadar yapabilirsin
Jillan sart degil baska biseyde olur
Bide aksam saatlerine dikkat şart cnm
cananim bikac gunluk dikkat yetmiyor cnm
Lutfen bugunden itibaren dikkat et
Boyle kendini yipratiyosun
Bence spora gitmek senin ruhuna iyi gelir cnm hani kikboksa gidecektin
Tabi sen bilirsin yinede
Spor bitti simdi kahvaltiya, saat 12.30 oldu ama napalim, kilolar gitsin diye gec kalktim, spor yaptim gecmis yaptim ancak :)
Onceki karamsar gibi gozuken mesajimin etkisini atayim, kimsenin de modunu dusurmeyeyim diyerek olumlu seylerden d ebahsedelim biraz
BUnlar sadece birkaci 2.5 ayda aslinda hayatimda cok buyuk etkiler yaptiniz her biriniz, iyiki de yaptiniz. Sabah ki mesajim tamamen icimdeki adalet duygusundan, yeyeri kadar veremeyip takima kostek oluyorsam diye onden acik acik soylemek istedim. Benim icin listede olmak ya da olmamamin hic bir farkli yok. Listeye girmeyi versigim kilolarla takima destek olmak icin istemistim, yeteri kadar veremezsen listeden cikabilirim ama bu benim icin hic bir sey degistirmez, size her turlu sonuna kadar bagliyim :)
- Bu 2.5 ayda memlekete gidip az tatli boreklerle kendimi baltalamama ragmen toplamda 7 kilo verdim
- Jillian michaels 30 days shred programina 2013 ten beri ara ara yapmama ragmen ilk defa 2. Seviyesini bitirmek nasip oldu (bugun itibari ile) en fazla 12. Gunu girebilmistimki bugun 20. Gununu yaptim.
- Sizinle olan sohbetlerimiz sayesinde gurbette olma hissim azaldi, disarda kimseyle gorusmesemde kendimi burda kimsesiz hissetmedim, sizinle yalnizlik hissim kayboldu
- Diyet yaparken gelen o bikkinlik hissi sizin sayenizde pek olmadi, ben yersem ve takim kotu etkilenirse diyerek irademi guclendirdiniz
- Bir suru sey ogrendim, bilincaltim nasil calisir, hangi yemek sislik yapar (o kadar diyetisyene gittim bulgurun sisirdiginden haberim yoktu mesela), odem cayi nedir, dukan bira nedir, su nasil yudum yudum icilir, kisa ozel limonlu tarcin cubuklu ilik su ve daha sayamadigim niceleri
- Is gorusmelerine gittim olmadi ama sizin desteginizle hayirlisinin biyle olduguna inanmam daha kolay oldu
- Esimle tartistim ama burda sizin paylasimlarinizla aslinda yasadiklarimizin cok dogal kldugunu fark ettim, kendimi bu konuda nasil gelistirebilirim farkli yontemler gordum sayenizde
Ama tabiki gonlum istiyor ki sporumu da duzgun yalinca hep yuzde 1 in uzerinde verip kisa zamanda listeye de faydam olarak mezun olmakokuyan herkese tesekkur ederim, sizi cok yordum bugun gozlerinize saglik
berrinim bitanecimOnceki karamsar gibi gozuken mesajimin etkisini atayim, kimsenin de modunu dusurmeyeyim diyerek olumlu seylerden d ebahsedelim biraz
BUnlar sadece birkaci 2.5 ayda aslinda hayatimda cok buyuk etkiler yaptiniz her biriniz, iyiki de yaptiniz. Sabah ki mesajim tamamen icimdeki adalet duygusundan, yeyeri kadar veremeyip takima kostek oluyorsam diye onden acik acik soylemek istedim. Benim icin listede olmak ya da olmamamin hic bir farkli yok. Listeye girmeyi versigim kilolarla takima destek olmak icin istemistim, yeteri kadar veremezsen listeden cikabilirim ama bu benim icin hic bir sey degistirmez, size her turlu sonuna kadar bagliyim :)
- Bu 2.5 ayda memlekete gidip az tatli boreklerle kendimi baltalamama ragmen toplamda 7 kilo verdim
- Jillian michaels 30 days shred programina 2013 ten beri ara ara yapmama ragmen ilk defa 2. Seviyesini bitirmek nasip oldu (bugun itibari ile) en fazla 12. Gunu girebilmistimki bugun 20. Gununu yaptim.
- Sizinle olan sohbetlerimiz sayesinde gurbette olma hissim azaldi, disarda kimseyle gorusmesemde kendimi burda kimsesiz hissetmedim, sizinle yalnizlik hissim kayboldu
- Diyet yaparken gelen o bikkinlik hissi sizin sayenizde pek olmadi, ben yersem ve takim kotu etkilenirse diyerek irademi guclendirdiniz
- Bir suru sey ogrendim, bilincaltim nasil calisir, hangi yemek sislik yapar (o kadar diyetisyene gittim bulgurun sisirdiginden haberim yoktu mesela), odem cayi nedir, dukan bira nedir, su nasil yudum yudum icilir, kisa ozel limonlu tarcin cubuklu ilik su ve daha sayamadigim niceleri
- Is gorusmelerine gittim olmadi ama sizin desteginizle hayirlisinin biyle olduguna inanmam daha kolay oldu
- Esimle tartistim ama burda sizin paylasimlarinizla aslinda yasadiklarimizin cok dogal kldugunu fark ettim, kendimi bu konuda nasil gelistirebilirim farkli yontemler gordum sayenizde
Ama tabiki gonlum istiyor ki sporumu da duzgun yalinca hep yuzde 1 in uzerinde verip kisa zamanda listeye de faydam olarak mezun olmakokuyan herkese tesekkur ederim, sizi cok yordum bugun gozlerinize saglik
hep diyoruz cnmTamam kaptanım bu haftada deneme süresinde geçsin benim için daha iyi listeye girebilmek için daha azimli olurum
insan ulaştığının nankörü ulaşamadığının delisi olurmuş
Bitanecim inan almak istiyorum cnm@mefkurem tesekkürler kaptanım.benmde hedefim yüzde 1 i tutytrmak olsun bu hafta ama bunn için kac kg vermeliyim acaba )belki o zaman bana da listeye alıyorum seni dersin de öperim seniii gervi demesen de öpeyim ben seni..
Gec olmus ama sun canim yine de saglikli bir sonuc olmus :)
Vuhuu cok az olmus ama guzel sonuc getirmis sanirim degmis :)
Super, ilk haftalar boyle guzel gider, bunlara tutunup sonraki haftalar bunlarin yuzu suyu hurmetine pes etmiyor yola devam ediyoruz :)
Harika sonuc tebrikler canim, takimin yuz akisin bu hafta :)
Ayni ben bende ne zaman sari yapsam 3 aya kendi rengime donuyorumsac sarida cok yipraniyo, kendi rengine don zaten akacak o boyle ombreli gibi olacak bi sure sonra :)
Canim olsun en azindan sabitsin pztsi o artiyi iyi sifirladin yine de, pztsiden bei 1.8 verdin oyle dusun bedenini sev
Ilk haftalar biyle gider, super, devami d ahep boyle gelsin insallah
Yaa sabah kardesim aile grubumuza yazmisti, guzelim ulkeyi ne ne hale getirdiler diye, demek o yuzden yazmis, sabah telasesinden soramamistim internetten bakarim demistim. Allah rahmet eylesin, Allah bunu yapanlarinda bir an evvel pisman olup tovbe etmesini nasip etsin.
Onceki karamsar gibi gozuken mesajimin etkisini atayim, kimsenin de modunu dusurmeyeyim diyerek olumlu seylerden d ebahsedelim biraz
kilona göre guzel gitmis cnm tebrikler
Bizim takimin kurali yeni uyeleri min. Yuzde 1 i tutturunca listeye alabiliyoruz
Benim acele etmem lazim
Listeye hosgeldinnnnn
Tanimadigim bi uye olsa perşembe kacamak yapan birini kesinlikle listeye almazdim sonuc ne olursa olsun
Tabi sen bilirsin yinede
Haftasonu genelde disari cikiyoruz o yuzden yapamiyorum ama evde oldugum zaman hoplama falan yapabilirim, ip alip atlayabilirim dogru diyosun abla, ip atlama da cok guzel sonuc veriyor diyorlarkilona göre guzel gitmis cnm tebrikler
Benim acele etmem lazim
Listeye hosgeldinnnnn
Tabi sen bilirsin yinede
Ilk universitede bir gurbetlik hissi olusmustu ama bir zaman sonra alismistim. Buraya gekirken de hep kendimi sey diyerek avuttum, zaten ailelerimizle ayni sehirde yasamiyoruz ha ankara ha hollanda demistim. Ama oyle degilmis, insan yine de cevresini, arkadaslarini, firindan alabildigi simitini ozluyormus :) cok sukur burda cok Turk var ve Turkiyeden de tanidigimiz ve bizim gibi gelen de cok arkadasimiz var ama gurbet yine de gurbetmis yasayinca anliyor insan :) ama iyi ki siz varsiniz, boylece her sey daha kolay geliyor.ne güzel şeyler yazmışsın canım gurbet deyince içime öküz oturuyor kimsenin taşıyabileceği bir yük değil, bende çevremde yeni insanlarla tanışıyorum iyileri de var çok içlerinde ama bir ailen gibi olamıyorsun yada çocukluk arkadaşların kimse yerini tutmuyor,aslında sen zoru başarıyorsun
TebriklerrrrrrAlıntılara cevap vermeden hemen bildirim yapmak istiyorum
Geçen hafta 99.4
bu hafta .97.7
fark .1.7
Ye
Tebriklerrrrgayet iyi yüzde biri geçmişsin başarılara sevinmezsek , başarısızlıkta yikiliriz
güzel ekşi canım
ooo Sevilay hanım
Çoookkk iyiiiGünaydınnnnn hemen kilo bildirimi yapiyim
Başlangıç 12 mart: 91.6
Güncel :90
Fark: -1.6
Yüzde: 1.75
Estagfurullah canım sende artılarundan kurtuldunnnn
SüperrrrMefkurem
Haarikaaaa
Haftaya sonu karbona sekere dikkat et canim hep hafta sonu dikkat etmediğimiz için artilarla uğraşıyoruz bende pazartesi artıydim
Rabbim rahmet eylesin geride kalanların yar ve yardımcıları olsun inşCanım Yeni Zelanda’da iki camide Cuma namazı sırasında manyağın biri ateş açmış. 49 ölü var şimdilik, Allah rahmet eylesin..
Yap ama yeme canımm napalım..Yarın çocukların doğum günü ne yapacağım ben
aynen bende öyle teselli ediyorim kendimi
başarima seviniylrim kuzum yanlis anlasilma olmasin dun 87 net rakam görmüştüm bugun sabah regl oldum direk 87.7 olmusum ondan hosuma gitmedk biraz yoksa sevindimtsl ederim
saglikla büyüsün kız o surat ne toplamda ne kadar aldin cnm sen simdi
tsk ederim cnm
arti değilsin en azından cnm haftaya guzel eksj görürüz inşallah
tebrik ederim kaptanım guzel sonuç
teşekkürler cnm
tebrik ederim cnm guzel sonuç
saol cnm aynen inşallah
tebrik ederim rakibemben bu hafta seni gecmis bulunmaktayim yüzde olarak haftaya hayrlısı
tebrik ederim cnm cok iyi rakam
TebrikkkklerrCanım tebrikler cok iyi kilo vermissin
Kilo bildirimim:
Geçen hafta:97.9
Bu hafta:97.3
Fark:-600
Yüzde :0.61
Çok iyi
Güzelmişşşcok iyi tebrikler
tebrikler
tabi hedefine gore haklisindir ama kiloda yerinde saymak bile buyuk basari
tebrikler
insallah
insallah canm
bu ne ya masallah
Çok iyi bnce devamı gelsn inşKizlar selam,
Ben de biraz uzgunum cunku dunku eksimin bir kismini bugun kaybetmisimneyse bimdirimi yapayim sonra baska bir mesajda dusunceleri paylasicam
Gecen hafta 67,4
Bugun 67.0
Fark -400
Yuzde 0.6
Süüperrrsinn ablam helalllKilo bildirimi
Gecen hafta 94.8
Bugun 92.2
Fark 2.6
Kahvalti yapip gelecem
O kadar güzel yazmışsın ki...okumak yormadı..zevk verdi...canımOnceki karamsar gibi gozuken mesajimin etkisini atayim, kimsenin de modunu dusurmeyeyim diyerek olumlu seylerden d ebahsedelim biraz
Senin kiloda ipi rahatlikla atliyabilirsin cnmHaftasonu genelde disari cikiyoruz o yuzden yapamiyorum ama evde oldugum zaman hoplama falan yapabilirim, ip alip atlayabilirim dogru diyosun abla, ip atlama da cok guzel sonuc veriyor diyorlar
berrinim bitanecim ❤❤❤❤❤❤❤butun duygularmiz karsilikli
Iyiki boyle bi guzel kalp buraya gelmis seni tanimisiz
Zaten aramizda bu gonul bagi olmasa, ne saatlerimizi buraya harcariz nede basarili olabiliriz
hep diyoruz cnm
Kilo fazla olunca menulere dikkat edince bi sekilde gidiyor ama az kiloda sadece menuye dikkat yetmiyor spor şart oluyor
Tabi bide beyaz ekmegi birakiyoruz
Senin kiloda ipi rahatlikla atliyabilirsin cnm
Hem kilo verme hemde sikilasmada etkili
Senin kiloda ipi rahatlikla atliyabilirsin cnm
Hem kilo verme hemde sikilasmada etkili
Ayyyyy bunu duyduğuma çok sevindim çok çok çok..canım ablammBitanecim inan almak istiyorum cnm
Yeni uye girisleriyle, izin dönüşü farkli oluyor
Sen izin kilondan fazla oldugun icin her halukarda eksi yuzdeyle gireceksin listeye
Bak fitcivciv 0.83 oldugu halde listeye alamadik cunku onu eklesek takim yuzdesi dusuyordu
Eksi bi yuzde listeyi alt ust ediyor
Diger takimlara bakicaz, eger seni ekleyince derece kaybetmiyorsak alicam
Yoksa menulerin iyi, paylasiminda artiyor eminim kaynaytikca daha da iyi olacaktir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?