- 1 Haziran 2018
- 27.720
- 82.184
- 598
- 31
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #281.781
Tabiki en güzelini sen bilirsin cnm her doktor degil ama bazıları bu inisiyatifi kenidne birakiyor tut tutma demiyor 7 bitip 8 in içinde olacaksın ama tam kilo alma gelişme zamanı olabilir hayrlisiKizz hepsini ayni gun mu yedinn
Canim baya karisik durumlar ama senin de pek yapabilecegn bsi yok aslinda o yuzden fazlada kafana takmamaya calismalisin
Ablana gelince tabi duzen oturtmak zor ama esi gelmesse mecburen oda donucek haklarinda hayirlisi olsun keske bastan hepberaber donselermis
Esininde bence nereye gittigni kimlerle oldugnu biliyorsan oyle sinirlama yapma cunku ozaman belliki ozgurlugu kisitlanmis hissediyor :)
Bilmiyormki canim cok kararsizim aslinda gelisimiyle ilgili kotu olur diye korkuyorm acikcasi yoksa ben cok iyiyim sukur hamileligimde iyi gidiyor, bir de tam kilo alicagi donemler olucak 30 haftalik olucaz ramazan baslangici belki doktoruma sorabillirim
Tabiki en güzelini sen bilirsin cnm her doktor degil ama bazıları bu inisiyatifi kenidne birakiyor tut tutma demiyor 7 bitip 8 in içinde olacaksın ama tam kilo alma gelişme zamanı olabilir hayrlisisaglikla gelsin bebegin sende sağlıklı ol da sonra tutarsin insAllah tutamasan da
içli köfte haslamadir dimiMenüm
Sabah 10.30
2 kaşık menemen
1 dlm hellim
1 dilim kaşar
1 kk dil peyniri
1 tatlı kaşığı acuka
Domates
Salatalık
1 dlm siyez ve tb ekmeği
Akşam 17.00
2 içli köfte
Bol limonlu,sumaklı soğan
18.00
Kahve yanında 1 kare bitter
Su:3 lt
neyse ki yetişmiş atlatmissiniz ablaSlmmm guzellerrr
Sabah selam vermeye bile vaktim olmadi
Saati kurmustum kapatip uyayakalmisim
Bi kaktim saat 8.30
Allahtan bakkala esim gitti
O sirada bende patatesi yaptım kiyma kavurdum sofrayi hazirladim
Hazir borek kizarttim vs.
Yetisti yani :)))
Bugün oglanin maçı vardi cok istiyordu bende bakmaya gideyim diye onemli maçtı
Onlar gidince direk maça gittik
Havada baya serindi usudum
Bide 3-2kaybettiler
Oglum uzulecek diye bende ona uzuldum
Benimki kaleci
2 penalti yediler
Benimde sinirden basim agridi
Biraz once geldik eve
Simdi kahve iciyom
sporda eklenirse süper süper11.00 tarçınlı süt ve tahinli muz
14:00 100 gr döner ve bol yeşilli soğanlı salata
17:00 yarım bardak kefir
18:30-19:00 3 kepçe kapuska+ bir kase yoğurt + 2 dilim tam buğday ekmeği
Şimdiye kadar 2 lt su içtim.
Yarına umarım biraz zayıflamışımdır
mercimek çok olmuş sanki Tuğçe 10 sıkımMenüm
10:30 1 yk yağsız çökelek salatası, 4 zeytin, bol yeşillik, 1 haşlnmış yumurta, 1 dilime eş değer pide ekmek
14:00 sade türk kahvesi, 1 minik tarçınlı kurabiye
18:00 10 sıkım mercimek köftesi, bol salata
90 dk tempolu yürüyüş *2= 180 puanPnrrr-12
1 yıllık pasta yemişsin stokla bariHurmanın zararı olmaz ki, saf şeker olmicak programda :)
Hii valla 5 pasta üfledim 4,5 ince dilim yidim
evet abla yaş geldi çiçekler açtı evde durulmaz artıkyetersiz beslenmede ruh halimizi etkiliyor cnm
Ben aç kaldikca sinirli sabirsiz oluyorum :))
oyyy sendemi tatile kacican
Allah kolaylik versin cnm ins. Sonuna kadar gidersin
icli kofteler kizartma degilse guzel cnm
bugun icin guzel cnm
Cumaya yakin lahana gibi sislik yapicak seyler yemiyelim aklinda olsun
mercimek kofteben
Senin icin guzel cnm :))
Selamlar..ben geldim..canım çok sıkkın..sizinle paylaşmak istedim..kimseyle konsmk istemiyrm cünkü suan..
Sabah gayet güzel başladım güne cok sükür arladsslrla kahvaltya gidecektik öncesnde avlam aradı ve canım çok sıkıldı sonrasnda cıktık kahvaltya gittik güzel de gecti,biraz da yürüyüş..ardından oğlumn eksiklerni alıp eve döndükk ki tekrar ablam aradı ve canım daha da sıkıldı..bi taraftan pazar günü ev toparlama derken yemek faslı da bittti..sonra eşim yardım etti işlerde ve snra dısarı cıkayım biraz gec gelebilirm dedi(esim haftann 3 4 günü cıkar ama belli yerlre ve sınırlı saatlerle cok sükür,iş stresini böle daha cabuk atıyor,bende buna alıştım ve saygı duymaya calısıyrm)bende bugün pazar ve hep konstgmz gibi erken gelmelisn dedim o da ben sana yardm ettim iş yükünü azalttım ama sen hala saat sınırlması yapma peaindesin dedgn dedik cinsinden tepkiler verdi ve cıkıverdi ben yolculamaya fırsat kalmadan..
eşinle arandaki duruma takılma 3-4 gün izin veriyorsun daha saatte filan takılmasın valla senin var mı extra 3 -4 gün vaktin kafa dağıtmak için bulmuş simarmasin bulamayan var benim ki gibiUzun yazdgmı biliyrm ama okumadan direkt gececklere saygım sonsuz..gercekten paylasma ihtiyacı hissindeyim ve cok gerginim..
Ablamın meselesi kısaca su..ablam ve ailesi 6 7 ay önce yurtdısndan kesn dönüş yaptılar 3 cocugu var 16 17 yıldır ordalardı.eniştem bizim memlketten ama orada doğmus büyümüş ve aslnda oldukca iyi biridir zaten birlkte dönüş kararı aldılar ve o kendsi bikac sene daha calısıp(ailesıyle kalıyor suan)para birktrp gelmye karar vermsti.bu süredede ablam ve yegenlerimn denemesni istedi ve hersey yolndaydı harika bi düzenleri oldu,ama enstem son aylarda vazgecti,kesinlkle dönmyecgni sölüyrö ve onların geri gelmsni istiyr.buraya ayak uydramycgnı düşnüyr ve yazın tekrar geri dönecekler..sıfırdan yeni bi düzen..yeni bi şehir..tekrar gurbet..ablam taniyon ilacı kullnmya basldı ve kötü hissediyr,zor durumda ve onların hepsi memlekette.ben baska bi sehirdeyim burdan bişeyde yapamıyrm.ailem onların gidişine cok ayrı üzülüyr özellkle annem..konu bu..ve teglime cok az kaldı vücudum şiş içinde ve gerginim..üst üste geldi..burada tecrübeli bilincli ablalarım kardeslerim var..yazmak istedim..biliyrm cok uzun oldu..lütfen hakkınızı helal edin;(
afiyet olsun güzel ama oğlene yemek 8 yerine 5 yK olup yanında salata da olsa daha güzel olurmuş ama akşam yemeyeceğinde düşünülürse sorun değil06:00-08:30=== 1 lt su
09:00=== 4 kaşık menemen
1 kk peynir
6 siyah+6 yeşil zeytin
2 ceviz
1 tatlı kaşığı Cevizli biber
1 adet yeşil soğan
11:30-14:30=== 1 lt su
15:00=== 8 kaşık nohutlu bulgur pilavı
300 ml yoğurt
1 adet muz
17:30-20:30=== 1 lt su
21:00=== Zencefil, karabiber, zerdeçal, tarçın, yoğurt karışımı(henüz yemedim)
güzel menüIyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 11:00
4 yeşil-2 siyah zeytin
1 kk beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
1 orta boy patates haşlama
Domates salatalık marul yeşil biber
2 dilim sucuk
Çay
Eki Görüntüle 2249979
Ara çeyrek elma
Akşam 19:00
Bol salata
Avuc içi kadar haşlanmış tavuk göğsü
2 kaşık bulgur pilavı
2 bardak ayran
Eki Görüntüle 2249981
Saat 20:30
Kayısılı form çayı
Su 2.5 lt olur
Spor henuz yok ama yapmadan yatmayi düşünmüyorum bildirim yaparım
afiyet olsunPazar Menüm
12.00
Domates salatalık
Yarım sebzeli omlet
Bikac dilim peynir
Birkac zeytin
Yarım dilim ekmek
Yarım cay kasgı tereyag recel karısımı
Ara
Cok az sütlü kahve
18.00
1 lahmacun
2 çiğköfte
Su 2.5 lt
Spor
30 dk orta yürüyüş
afiyet olsun canım güzelSabah 10.45
Resim çekemedim çocuklardan
2 yağda yumurta
Peynir zeytin
Maydanoz
Domates salatalık
Ara 17.00
1 fincan sütlü kahve 1 incir
Akşam 18.15
Fırında balık ızgara
1 Barak süt
Su 2.5 lt
Spor 2 mil LesliePnrrr-12
Dip köşe temizli
Amin insAllah cnmAmin canim insallahhaklisin belkide bi gun tutar 1 gun tutmam falan ole dengelerim ozamanlar gelsinde bakalim Allahim hayirli yolu gosterir insallah
Saol cnmiçli köfte haslamadir dimi
neyse ki yetişmiş atlatmissiniz abla
sporda eklenirse süper süper
mercimek çok olmuş sanki Tuğçe 10 sıkım
1 yıllık pasta yemişsin stokla bari
evet abla yaş geldi çiçekler açtı evde durulmaz artık
eşinle arandaki duruma takılma 3-4 gün izin veriyorsun daha saatte filan takılmasın valla senin var mı extra 3 -4 gün vaktin kafa dağıtmak için bulmuş simarmasin bulamayan var benim ki gibiablan konusunda yapabileceğin tek şey ailenle konuşup durumu duygusal olarak zorlastirmasinlar her anne yanında ister hele hele bu kadar gurbetten sonra ama madem mutlu bir evlilik mecbur gidecek kadınlarla erkekler farklı erkeklerin yeni bir işe yeni ortama yeni ülke vs alışması zor uyum sağlama konusunda kadınlar daha iyi yaşam koşullarını da düşünüp dönsün eşinin yanına babam bana evlenirken ben hep arkandayım ama aile demek önce eş kendi çocuğun demek demişti onun için önce ilk evdeki aile sonra anne baba tarafından aile
afiyet olsun güzel ama oğlene yemek 8 yerine 5 yK olup yanında salata da olsa daha güzel olurmuş ama akşam yemeyeceğinde düşünülürse sorun değil
güzel menü
afiyet olsun
afiyet olsun canım güzel
ohh ne güzel ben bugun yürüyüş yapamadım ama leslir yapmayi planlıyorum insAllah
Malesef benim de gözlerde var o portlemis gözlerle geziyorum iki yıldır birine yine yok artık demiştim Allah kafama taşı hemen vuruyor hiç ertelemeden , yurtta da bı arkadaşa regl dönemi memeleri çok ağrıyor dedi diye yok canım demiştim o gün bugün memeler isyandahayır bı akılla bir çeneni tut nerdeeeeeeee
Dedigim grubta yiyeceklerin cignenmesinin cok onemli oldugunu soyluyor
Agizda nerdeyse sivi hale gelmesi gerekiyormus
Zararli bisey yenmesede iyi cignenmeyen bi sey sanki zararli bisey yemis gibi insilunu yukseltiyormus
Birde sivi kurallari var
Yemekten yarim saat once 1 bar su iciliyor
Yemekten 1.5-2saat sonrasina kadar sivi alinmamasi gerekiyor diger kalan zamanda su cay sutsuz kahve vs. Istedigin kadar iciyosun
Uzun yazdgmı biliyrm ama okumadan direkt gececklere saygım sonsuz..gercekten paylasma ihtiyacı hissindeyim ve cok gerginim..
Ablamın meselesi kısaca su..ablam ve ailesi 6 7 ay önce yurtdısndan kesn dönüş yaptılar 3 cocugu var 16 17 yıldır ordalardı.eniştem bizim memlketten ama orada doğmus büyümüş ve aslnda oldukca iyi biridir zaten birlkte dönüş kararı aldılar ve o kendsi bikac sene daha calısıp(ailesıyle kalıyor suan)para birktrp gelmye karar vermsti.bu süredede ablam ve yegenlerimn denemesni istedi ve hersey yolndaydı harika bi düzenleri oldu,ama enstem son aylarda vazgecti,kesinlkle dönmyecgni sölüyrö ve onların geri gelmsni istiyr.buraya ayak uydramycgnı düşnüyr ve yazın tekrar geri dönecekler..sıfırdan yeni bi düzen..yeni bi şehir..tekrar gurbet..ablam taniyon ilacı kullnmya basldı ve kötü hissediyr,zor durumda ve onların hepsi memlekette.ben baska bi sehirdeyim burdan bişeyde yapamıyrm.ailem onların gidişine cok ayrı üzülüyr özellkle annem..konu bu..ve teglime cok az kaldı vücudum şiş içinde ve gerginim..üst üste geldi..burada tecrübeli bilincli ablalarım kardeslerim var..yazmak istedim..biliyrm cok uzun oldu..lütfen hakkınızı helal edin;(
Kizz hepsini ayni gun mu yedinn
Canim baya karisik durumlar ama senin de pek yapabilecegn bsi yok aslinda o yuzden fazlada kafana takmamaya calismalisin
Ablana gelince tabi duzen oturtmak zor ama esi gelmesse mecburen oda donucek haklarinda hayirlisi olsun keske bastan hepberaber donselermis
Esininde bence nereye gittigni kimlerle oldugnu biliyorsan oyle sinirlama yapma cunku ozaman belliki ozgurlugu kisitlanmis hissediyor :)
Bilmiyormki canim cok kararsizim aslinda gelisimiyle ilgili kotu olur diye korkuyorm acikcasi yoksa ben cok iyiyim sukur hamileligimde iyi gidiyor, bir de tam kilo alicagi donemler olucak 30 haftalik olucaz ramazan baslangici belki doktoruma sorabillirim
içli köfte haslamadir dimi
neyse ki yetişmiş atlatmissiniz abla
sporda eklenirse süper süper
mercimek çok olmuş sanki Tuğçe 10 sıkım
1 yıllık pasta yemişsin stokla bari
evet abla yaş geldi çiçekler açtı evde durulmaz artık
eşinle arandaki duruma takılma 3-4 gün izin veriyorsun daha saatte filan takılmasın valla senin var mı extra 3 -4 gün vaktin kafa dağıtmak için bulmuş simarmasin bulamayan var benim ki gibiablan konusunda yapabileceğin tek şey ailenle konuşup durumu duygusal olarak zorlastirmasinlar her anne yanında ister hele hele bu kadar gurbetten sonra ama madem mutlu bir evlilik mecbur gidecek kadınlarla erkekler farklı erkeklerin yeni bir işe yeni ortama yeni ülke vs alışması zor uyum sağlama konusunda kadınlar daha iyi yaşam koşullarını da düşünüp dönsün eşinin yanına babam bana evlenirken ben hep arkandayım ama aile demek önce eş kendi çocuğun demek demişti onun için önce ilk evdeki aile sonra anne baba tarafından aile
afiyet olsun güzel ama oğlene yemek 8 yerine 5 yK olup yanında salata da olsa daha güzel olurmuş ama akşam yemeyeceğinde düşünülürse sorun değil
güzel menü
afiyet olsun
afiyet olsun canım güzel
Yaofim cnm bikdirim de yaptimYaptınn mı leslie ni :)
Demekki neymiş yok artık demicekmişizKız ben de demiştim regl meme ağrısı ne alaka diye, birkaç yıl sonra bende de başlamıştı
Yavaş yemek yememe rağmen bazen ben de tam çiğneyemediğimi düşünüyorum
Bence ya hep birlikte dönselerdi ya da hiç dönmeselermişzor bir durum. Allah tez zamanda feraha çıkarsın kuzum
Yeniden düzen oturtmak zor ama ablan ailesiyle olmalı. Zaten senin yapbileceğin birşey yokki
Eşinin mereye kimlerle gittiğini biliyorsan kısıtlamamaya çalış. Bak ne güzel sana destek de oluyormuş, o evde yokken kendine ayırdığın bir zamanın da olur hem
Yok kız 5 gündür yiyom
10 sıkım çok mu cidden ya
Bana ölçülü gelmişti , neyse yedim artık yapacak birşey yok
Geçen sene hiçbir doğum günü pastamı/pastalarını yememiştim diyet yapıyorum diye. Herkes çok kırıldığı için bu sene her pastadan incecik dilim yedim, gönül gördüm. Ama yine 1 yıl daha yemem sanırım ☺
Güzel olmuş ama ikisi bir arada yerine sütlü tercih etmelisin benceBugün menum
10.30 1 yumurtayla omlet
1 kk peynir
1 çk bal
1 domates
2 tbe
12.00 1 elma
17.00 2 tavuk kanat
Salata
1 tbe
18.00 2si1 arada (yarım paketi kullandım)
2 kare bitter
Su 3l spor yok
Haklısın ama 2si 1in kokusu çok hoşuma gidiyorGüzel olmuş ama ikisi bir arada yerine sütlü tercih etmelisin bence
Kokla bırak o zamanHaklısın ama 2si 1in kokusu çok hoşuma gidiyor
Kızı büyüttüm bu sefer oğlan var sürekli işte birşey çıkıyorBenim ki şükür bu sene hiç engel değil geçen seneye kadar genelde uyuduğu vakitleri secoyordim yarım kalmasın diye yada eşim gelince bu sene benden iyi plank yapıyor tek el üstünde hemde , zaten dünde bana daha çok spor yap ben zayıfim sen siskosun dedi açık açık
Afiyet olsun canımMenüm
Sabah 10.30
2 kaşık menemen
1 dlm hellim
1 dilim kaşar
1 kk dil peyniri
1 tatlı kaşığı acuka
Domates
Salatalık
1 dlm siyez ve tb ekmeği
Akşam 17.00
2 içli köfte
Bol limonlu,sumaklı soğan
18.00
Kahve yanında 1 kare bitter
Su:3 lt
Kuzum sen ekmeği neden sabah yemiyorsun11.00 tarçınlı süt ve tahinli muz
14:00 100 gr döner ve bol yeşilli soğanlı salata
17:00 yarım bardak kefir
18:30-19:00 3 kepçe kapuska+ bir kase yoğurt + 2 dilim tam buğday ekmeği
Şimdiye kadar 2 lt su içtim.
Yarına umarım biraz zayıflamışımdır
Afiyet olsun canım06:00-08:30=== 1 lt su
09:00=== 4 kaşık menemen
1 kk peynir
6 siyah+6 yeşil zeytin
2 ceviz
1 tatlı kaşığı Cevizli biber
1 adet yeşil soğan
11:30-14:30=== 1 lt su
15:00=== 8 kaşık nohutlu bulgur pilavı
300 ml yoğurt
1 adet muz
17:30-20:30=== 1 lt su
21:00=== Zencefil, karabiber, zerdeçal, tarçın, yoğurt karışımı(henüz yemedim)
Afiyet olsun canımIyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 11:00
4 yeşil-2 siyah zeytin
1 kk beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
1 orta boy patates haşlama
Domates salatalık marul yeşil biber
2 dilim sucuk
Çay
Eki Görüntüle 2249979
Ara çeyrek elma
Akşam 19:00
Bol salata
Avuc içi kadar haşlanmış tavuk göğsü
2 kaşık bulgur pilavı
2 bardak ayran
Eki Görüntüle 2249981
Saat 20:30
Kayısılı form çayı
Su 2.5 lt olur
Spor henuz yok ama yapmadan yatmayi düşünmüyorum bildirim yaparım
Afiyet olsun canımPazar Menüm
12.00
Domates salatalık
Yarım sebzeli omlet
Bikac dilim peynir
Birkac zeytin
Yarım dilim ekmek
Yarım cay kasgı tereyag recel karısımı
Ara
Cok az sütlü kahve
18.00
1 lahmacun
2 çiğköfte
Su 2.5 lt
Spor
30 dk orta yürüyüş
Afiyet olsun canımMenü (3. Gün - tartilmadim )
Sabah(9:30)
1 dilim tam buğday
1 kk peynir
2 ceviz
Domates
Öğle(13:30)
5 köfte küçüktü köfteler
4 YK bulgur pilavı
1 /2 bardak ayran
Ara(16:30)
2 kare bitter sütlü kahve
2 tane sunta bisküvi
Akşam (19:30)
1 el kadar fırında tavuk göğüs
1 çiçek karnabahar
1 bardak ayran
2 çatal tralice
Su: 2lt spor: yok
Afiyet olsun canımBugün menum
10.30 1 yumurtayla omlet
1 kk peynir
1 çk bal
1 domates
2 tbe
12.00 1 elma
17.00 2 tavuk kanat
Salata
1 tbe
18.00 2si1 arada (yarım paketi kullandım)
2 kare bitter
Su 3l spor yok
Bugün onu düşündüm bende canım ya dedim şimdi herseyim düzene oturdu çok şükür yeni bir bebekle ne olur diyeKızı büyüttüm bu sefer oğlan var sürekli işte birşey çıkıyor
Afiyet olsun canım
Kuzum sen ekmeği neden sabah yemiyorsun
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Ne guzel karbonsuz bi günse bence eksi görürsün insMerhaba güzeller,
Ancak girebiliyorum. Az bişey yürüyelim diye çıkıp dağ bayır gezmişiz. Eve gelince de geç yemeyim diye koştur koştur yemeğe giriştim. Sofrayı güzelce kurup çatalımızı atınca tavuğun yeterince haşlanmadığını farkettikO kadar acıkmıştım ki epey moralim bozuldu.
Bu arada sabah mis gibi, kokladıkça resmen ağlayacağım tarzda bir börek yaptım ama bir ısırık bile almadım. Akşam da pilav yemedim, hatta bugün ekmek de yemedim epey karbonsuz bir gün oldu ama geç akşam yemeğinin hediyesini almam yarın umarım.. menüme geçeyim
Saol cnmKızı büyüttüm bu sefer oğlan var sürekli işte birşey çıkıyor
Afiyet olsun canım
Kuzum sen ekmeği neden sabah yemiyorsun
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?