- 1 Haziran 2018
- 27.720
- 82.184
- 598
- 31
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #281.821
Nasil gidiyor canim tartıda fark oldu muBugün şekersiz 8. Günümu tamamladım
Aksam cok hafif geldi bana afiyet olsunMenüm
Sabah 10.30
2 kaşık menemen
1 dlm hellim
1 dilim kaşar
1 kk dil peyniri
1 tatlı kaşığı acuka
Domates
Salatalık
1 dlm siyez ve tb ekmeği
Akşam 17.00
2 içli köfte
Bol limonlu,sumaklı soğan
18.00
Kahve yanında 1 kare bitter
Su:3 lt
Afiywt olsun gayet guzel olmus11.00 tarçınlı süt ve tahinli muz
14:00 100 gr döner ve bol yeşilli soğanlı salata
17:00 yarım bardak kefir
18:30-19:00 3 kepçe kapuska+ bir kase yoğurt + 2 dilim tam buğday ekmeği
Şimdiye kadar 2 lt su içtim.
Yarına umarım biraz zayıflamışımdır
Eveettt benimle rakip ol
Mercimek bol olmus ama baska bir sey yememissin zaten, afiyet olsun.Menüm
10:30 1 yk yağsız çökelek salatası, 4 zeytin, bol yeşillik, 1 haşlnmış yumurta, 1 dilime eş değer pide ekmek
14:00 sade türk kahvesi, 1 minik tarçınlı kurabiye
18:00 10 sıkım mercimek köftesi, bol salata
90 dk tempolu yürüyüş *2= 180 puanPnrrr-12
Selamlar..ben geldim..canım çok sıkkın..sizinle paylaşmak istedim..kimseyle konsmk istemiyrm cünkü suan..
Sabah gayet güzel başladım güne cok sükür arladsslrla kahvaltya gidecektik öncesnde avlam aradı ve canım çok sıkıldı sonrasnda cıktık kahvaltya gittik güzel de gecti,biraz da yürüyüş..ardından oğlumn eksiklerni alıp eve döndükk ki tekrar ablam aradı ve canım daha da sıkıldı..bi taraftan pazar günü ev toparlama derken yemek faslı da bittti..sonra eşim yardım etti işlerde ve snra dısarı cıkayım biraz gec gelebilirm dedi(esim haftann 3 4 günü cıkar ama belli yerlre ve sınırlı saatlerle cok sükür,iş stresini böle daha cabuk atıyor,bende buna alıştım ve saygı duymaya calısıyrm)bende bugün pazar ve hep konstgmz gibi erken gelmelisn dedim o da ben sana yardm ettim iş yükünü azalttım ama sen hala saat sınırlması yapma peaindesin dedgn dedik cinsinden tepkiler verdi ve cıkıverdi ben yolculamaya fırsat kalmadan..
Elifcim senin suan yapabilecegin tek sey ablana destek olmak. Evet sonradan enistenin fikir degistirmesi kotu olmus ama gurbette yasayan biri olarak ve gurbette yasamaya karar vermenin ne kadar zor oldugunu bilen biri olarak enistenin kaygilarini tahmin edebiliyorum. Enistenin temel kaygisi bir aile babasi olarak son bir senede karsisina cikan firsatlar sonucunda, Turkiyedeki ekonomik durumu da gorunce bence Turkiye ye donmekten vazgecmistir muhtemelen. Insan dogdugu degil doydugu yerde yasiyor. Benim annem babam Ordu da, bir ablam Ankara da biri Yenizelanda da ben Hollandadayim, kucuk kardesim Eskisehirde, kayinvalidenler Izmir de. Yani ailem diyecegim herkes bambaska yerlerdeler. Ben de isterdim dogdugum yerde yasayabilmeyi ama hayat bizi farkli seylerle siniyor daima. Allah bu sinavlari hakkiyla vermeyi nasip etsin. Madem enisten buna karar verdi, sen de ablanin bu sureci daha kolay atlatmasi icin manevi anlamda destek ol.Uzun yazdgmı biliyrm ama okumadan direkt gececklere saygım sonsuz..gercekten paylasma ihtiyacı hissindeyim ve cok gerginim..
Ablamın meselesi kısaca su..ablam ve ailesi 6 7 ay önce yurtdısndan kesn dönüş yaptılar 3 cocugu var 16 17 yıldır ordalardı.eniştem bizim memlketten ama orada doğmus büyümüş ve aslnda oldukca iyi biridir zaten birlkte dönüş kararı aldılar ve o kendsi bikac sene daha calısıp(ailesıyle kalıyor suan)para birktrp gelmye karar vermsti.bu süredede ablam ve yegenlerimn denemesni istedi ve hersey yolndaydı harika bi düzenleri oldu,ama enstem son aylarda vazgecti,kesinlkle dönmyecgni sölüyrö ve onların geri gelmsni istiyr.buraya ayak uydramycgnı düşnüyr ve yazın tekrar geri dönecekler..sıfırdan yeni bi düzen..yeni bi şehir..tekrar gurbet..ablam taniyon ilacı kullnmya basldı ve kötü hissediyr,zor durumda ve onların hepsi memlekette.ben baska bi sehirdeyim burdan bişeyde yapamıyrm.ailem onların gidişine cok ayrı üzülüyr özellkle annem..konu bu..ve teglime cok az kaldı vücudum şiş içinde ve gerginim..üst üste geldi..burada tecrübeli bilincli ablalarım kardeslerim var..yazmak istedim..biliyrm cok uzun oldu..lütfen hakkınızı helal edin;(
Canim hepimiz canimiz sikilinca ye.ege sarildik bu gune kadar, hemen toparla kendini, bunun hicbirimize faydasi olmadi, aksine hedefimizden uzaklastirip motivasyonumuzu kiriyor. Izin verme buna sen bundan daha guclusunHatırladğm kadarıyla yazayım
Menü
12.00
Yarım simit
15.00
Bi porsiyon kuzu şiş tabağı
16.00
Lokma tatlsı
19.00
Tavuk kanat ve az patates
22.00
Çay ve tuzsuz fıstık
Aralarda birkac tane zararlı atıatırmalıgım oldu.saatleri hatrladgm kadarıyla yazdım.menü acısndan berbat bi gün oldgnu biliyrm.ama bana ders oldu inş.hiç yazmak istemezdim ama @mefkurem ablam söleynce üstüne söz yok.tekrar tekrar özür dilerim.
Canim menu guzel sadece form cayinin icindekileri oku, eger sinameki varsa icinda sakin tuketme, sana baska bitki caylari onerelim. Sinameki uzun vadede bagirsak tembelligine sebep oluyor cunku.Iyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 11:00
4 yeşil-2 siyah zeytin
1 kk beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
1 orta boy patates haşlama
Domates salatalık marul yeşil biber
2 dilim sucuk
Çay
Eki Görüntüle 2249979
Ara çeyrek elma
Akşam 19:00
Bol salata
Avuc içi kadar haşlanmış tavuk göğsü
2 kaşık bulgur pilavı
2 bardak ayran
Eki Görüntüle 2249981
Saat 20:30
Kayısılı form çayı
Su 2.5 lt olur
Spor henuz yok ama yapmadan yatmayi düşünmüyorum bildirim yaparım
Afiywt olsun canim bugun dunden iyi olmusPazar Menüm
12.00
Domates salatalık
Yarım sebzeli omlet
Bikac dilim peynir
Birkac zeytin
Yarım dilim ekmek
Yarım cay kasgı tereyag recel karısımı
Ara
Cok az sütlü kahve
18.00
1 lahmacun
2 çiğköfte
Su 2.5 lt
Spor
30 dk orta yürüyüş
Karar verilmis artik, sen sadece manevi anlamda destegini ver ablana, onlar kendileri cozecektir durumuÖncelikle bu kadar ilgilenip böyle yazdığın için çok çok tesekkür ederim canım..ablamn zaten ordayken de cok mutlu bi yasamı vardı ikisi brlikte bu kararı aldılar hattaablam daha zor ikna oldu diyeblrm ama sonra bu seklde degsnce tabi üzücü oldu.bide tüm aile iç içe yasıyorlr syan..annem babam diger ablam kardedim..herkesin evi cok yakın..16 17 senenin ardından da bir lütuf.işte böle olnca herkes ablam da hatta büyük kızı da cok alıstı sevdiler.gurbet tecrübe edildi ya;(tekrarı agır geliyor bir de ortada tam bi sebep olmadan.ama tüm bunlra karşın ablam kabğl etti hatta çocukları bile büyük ölcüde o ikna etti.ama sanırım eniştemden daha cok ilgi ve destek bekliyor.cünkü bir evi bastan düzdüler,çocukları okullara yazdrdı,yepyeni bi yasama atıldı ve enstem yoktu yazın..getcekten cok cok yıprandı ve zorlandı.simdide böle tam bi sebep de olmadan gidiyor ya götürülüyor gibi hissediyor..bizede cok söleyemiyor bnce..ve ilgi ve belki biraz da tatlı bi mahcubiyet bekliyr sanırım eniştemden ve su ara göremiyor,işte buna cok üzülüyor su günlerde diye düşünüyorum..dua ediyorum..
Afiyet olsun canim super menu olmusSabah 10.45
Resim çekemedim çocuklardan
2 yağda yumurta
Peynir zeytin
Maydanoz
Domates salatalık
Ara 17.00
1 fincan sütlü kahve 1 incir
Akşam 18.15
Fırında balık ızgara
1 Barak süt
Su 2.5 lt
Spor 2 mil LesliePnrrr-12
Dip köşe temizlik
Yaaa baban ne guzel bir ogut vermis, onunde saygiyla egiliyorum, hatta babana bu sozu icin ellerinden optugumu de soyleyebilirsin. Hayran kaldim.içli köfte haslamadir dimi
neyse ki yetişmiş atlatmissiniz abla
sporda eklenirse süper süper
mercimek çok olmuş sanki Tuğçe 10 sıkım
1 yıllık pasta yemişsin stokla bari
evet abla yaş geldi çiçekler açtı evde durulmaz artık
eşinle arandaki duruma takılma 3-4 gün izin veriyorsun daha saatte filan takılmasın valla senin var mı extra 3 -4 gün vaktin kafa dağıtmak için bulmuş simarmasin bulamayan var benim ki gibiablan konusunda yapabileceğin tek şey ailenle konuşup durumu duygusal olarak zorlastirmasinlar her anne yanında ister hele hele bu kadar gurbetten sonra ama madem mutlu bir evlilik mecbur gidecek kadınlarla erkekler farklı erkeklerin yeni bir işe yeni ortama yeni ülke vs alışması zor uyum sağlama konusunda kadınlar daha iyi yaşam koşullarını da düşünüp dönsün eşinin yanına babam bana evlenirken ben hep arkandayım ama aile demek önce eş kendi çocuğun demek demişti onun için önce ilk evdeki aile sonra anne baba tarafından aile
afiyet olsun güzel ama oğlene yemek 8 yerine 5 yK olup yanında salata da olsa daha güzel olurmuş ama akşam yemeyeceğinde düşünülürse sorun değil
güzel menü
afiyet olsun
afiyet olsun canım güzel
Bahar bu 3. Gun dedigin ne? sen ozel bir sey mi yapiyosun suan onun disinda fena olmamis, biraz haftasonu menusu oldugu belli olmus nefis korleme yapmissin biraz ama guzel bence :)Menü (3. Gün - tartilmadim )
Sabah(9:30)
1 dilim tam buğday
1 kk peynir
2 ceviz
Domates
Öğle(13:30)
5 köfte küçüktü köfteler
4 YK bulgur pilavı
1 /2 bardak ayran
Ara(16:30)
2 kare bitter sütlü kahve
2 tane sunta bisküvi
Akşam (19:30)
1 el kadar fırında tavuk göğüs
1 çiçek karnabahar
1 bardak ayran
2 çatal tralice
Su: 2lt spor: yok
Ay canim o ikisi, ucu bir aradalardaki katki maddeleri hep baginlilik yapiyo, ben de eskiden cok dusuyodum tuzaklarina yapma etme, sut ve duz kahve kullan gozunu seveyimBugün menum
10.30 1 yumurtayla omlet
1 kk peynir
1 çk bal
1 domates
2 tbe
12.00 1 elma
17.00 2 tavuk kanat
Salata
1 tbe
18.00 2si1 arada (yarım paketi kullandım)
2 kare bitter
Su 3l spor yok
Karatay gibi olmus fena olmamis afiyet olsun aksam gec biraz ama zaten yazmissin eve gec gelmissin.Manas destanı kahvaltım 11.40
2 yumurtadan mantarlı yeşillikli omlet
4 dilim portakal
2 incecik dilim elma
5 badem
1 parça peynir
6 zeytin
Yarım havuç
1 yk sirkeli mor lahana
3 dilim salatalık, 2 kiraz domates
1 bardak tarçınlı yarım yağlı süt
Akşam 20.15
2 avuç içi kadar haşlanmış tavuk (yarısı göğüs diğer yarısı karışıktı
Ömrümde bir arada yemediğim kadar salata (1 salata tabağı kadar, zeytin peynir de içeriyordu)
Su 2 lt
Spor: nasip kısmet
Canim ramazan gelince karar verirsin ama ben nacizane bir sey demek istiyorum. Kendini de bebegini de riske etme, Allah bu kolayliklari bize sunmus ve bunun bi sebebi var. Gebelikte tutamadigin sureyi her sene fazladan 5-6 gun tutarak 5-6 senede borclarini verirsin. Hepsini bir tutman gerekmiyor, annem hep 3 aylarda fazladan bikac gun tutar bir de ramazan sonrasinda sevval ayinda da tutar. Hem ramazanda vucut alismis oluyor bayramdan sonra bikac gun daha tutar. Sen de sonraki senelerde 3 aylarda 3 gun sevval ayinda 3 gun tutar en fazla 5 senede hepsini kapatirsin :)Ne guzel cnm Allah kabul etsin. Bende cok kararsizim o zaman gelince dusuncem aslinda tutmayi dusunmuyordm bu sene ama simdi siz ole diyince kafam karisti demekki tutasabillirim
Ay Allah korusun benimde korkum o zaten bebege bi zarar gelse affedemem kendimiaslinda dedigin gbi Allahim boyle bir hak tanimisken sonra tutmak daha mantikli bu seferde birikiyor ama neyseki daha 1 ay var bakalim simdiden kafa yormiyim :)
canım onu daha önce söylediler elimde kalan son kayısılı form çayı da bitti artık sonradan aldıklarıma da baktım içinde sinemaki yok mate yaprağı kekik yeşil çay goji bery gibi şeyler var ki bu kayısılı DA garanti 10 gündür içmiyorum çok nadir içmeye çalıştımAksam cok hafif geldi bana afiyet olsun
Afiywt olsun gayet guzel olmus
Eveettt benimle rakip olbu hafta iddialiyim
Mercimek bol olmus ama baska bir sey yememissin zaten, afiyet olsun.
Elifcim senin suan yapabilecegin tek sey ablana destek olmak. Evet sonradan enistenin fikir degistirmesi kotu olmus ama gurbette yasayan biri olarak ve gurbette yasamaya karar vermenin ne kadar zor oldugunu bilen biri olarak enistenin kaygilarini tahmin edebiliyorum. Enistenin temel kaygisi bir aile babasi olarak son bir senede karsisina cikan firsatlar sonucunda, Turkiyedeki ekonomik durumu da gorunce bence Turkiye ye donmekten vazgecmistir muhtemelen. Insan dogdugu degil doydugu yerde yasiyor. Benim annem babam Ordu da, bir ablam Ankara da biri Yenizelanda da ben Hollandadayim, kucuk kardesim Eskisehirde, kayinvalidenler Izmir de. Yani ailem diyecegim herkes bambaska yerlerdeler. Ben de isterdim dogdugum yerde yasayabilmeyi ama hayat bizi farkli seylerle siniyor daima. Allah bu sinavlari hakkiyla vermeyi nasip etsin. Madem enisten buna karar verdi, sen de ablanin bu sureci daha kolay atlatmasi icin manevi anlamda destek ol.
Canim hepimiz canimiz sikilinca ye.ege sarildik bu gune kadar, hemen toparla kendini, bunun hicbirimize faydasi olmadi, aksine hedefimizden uzaklastirip motivasyonumuzu kiriyor. Izin verme buna sen bundan daha guclusun
Canim menu guzel sadece form cayinin icindekileri oku, eger sinameki varsa icinda sakin tuketme, sana baska bitki caylari onerelim. Sinameki uzun vadede bagirsak tembelligine sebep oluyor cunku.
Afiywt olsun canim bugun dunden iyi olmus
Karar verilmis artik, sen sadece manevi anlamda destegini ver ablana, onlar kendileri cozecektir durumu
Afiyet olsun canim super menu olmus
Yaaa baban ne guzel bir ogut vermis, onunde saygiyla egiliyorum, hatta babana bu sozu icin ellerinden optugumu de soyleyebilirsin. Hayran kaldim.
Bahar bu 3. Gun dedigin ne? sen ozel bir sey mi yapiyosun suan onun disinda fena olmamis, biraz haftasonu menusu oldugu belli olmus nefis korleme yapmissin biraz ama guzel bence :)
Ay canim o ikisi, ucu bir aradalardaki katki maddeleri hep baginlilik yapiyo, ben de eskiden cok dusuyodum tuzaklarina yapma etme, sut ve duz kahve kullan gozunu seveyim
Karatay gibi olmus fena olmamis afiyet olsun aksam gec biraz ama zaten yazmissin eve gec gelmissin.
Canim ramazan gelince karar verirsin ama ben nacizane bir sey demek istiyorum. Kendini de bebegini de riske etme, Allah bu kolayliklari bize sunmus ve bunun bi sebebi var. Gebelikte tutamadigin sureyi her sene fazladan 5-6 gun tutarak 5-6 senede borclarini verirsin. Hepsini bir tutman gerekmiyor, annem hep 3 aylarda fazladan bikac gun tutar bir de ramazan sonrasinda sevval ayinda da tutar. Hem ramazanda vucut alismis oluyor bayramdan sonra bikac gun daha tutar. Sen de sonraki senelerde 3 aylarda 3 gun sevval ayinda 3 gun tutar en fazla 5 senede hepsini kapatirsin :)
Gayet guzel gozukuyor canim afiyet olsunİyi akşamlar
Bugünkü menum
Kahvalti 11:00
2-3 kaşık menemen
1kk peynir
5 zeytin
2 ceviz
1 ç.b. süt
Ara 1 elma 2 kaşık yoğurt
Aksam 18:30
Sebzeli balık
Salata
Ara
Yarim avuc leblebi
2 litre su
1 kupa yeşil çay
Spor yok
Ben kucukken de cok severdim, suanda da cok seviyorumAfiyet olsun canım Sporunda güzel şu ip sekme olayını ben çocukluktan beri sevmezdim hala sevemedim bi de dısarda atlayamam ben evde de zorbol eksi getirsin insAllah sana
Hah super baktoysan ve yoksa iyi :)canım onu daha önce söylediler elimde kalan son kayısılı form çayı da bitti artık sonradan aldıklarıma da baktım içinde sinemaki yok mate yaprağı kekik yeşil çay goji bery gibi şeyler var ki bu kayısılı DA garanti 10 gündür içmiyorum çok nadir içmeye çalıştımtsk ederim ilgin için
ay ne güzel ya çok sevindim senin adına bol bol atlamaya devam et insAllah bol eksi getirirGayet guzel gozukuyor canim afiyet olsun
Ben kucukken de cok severdim, suanda da cok seviyorumben kucukken sirf boyum uzun olsun diye ip atlardim keyifle. Hatta atlamaktan ipim kopmustu tam ortadan, babam ipin koptugu uclari isitip/eritip icine kucuk bir cubuk takarak birlestirmisti :) ondan sonra bi daha kopmadi ama arada ayagima cubuk carpiyodu ama Allah razi olsun babamdan, sayesind eip atlamalarima devam edebildim. 4 kiz kardesiz en uzunlari benim bence ise yaramis
Hah super baktoysan ve yoksa iyi :)
Boş düşünceler Baharcığım, çocuklarının arası altı yıl olan birisi olarak söylüyorum yeni bebek yeni mutluluk ilkine göre çok daha kolay ve keyifli bence.Bugün onu düşündüm bende canım ya dedim şimdi herseyim düzene oturdu çok şükür yeni bir bebekle ne olur diye
Ağzını hayra aç, belki hemen hamile kalırsın.İyi ki hemen hamile kalamiyorum kendimi anca hazırlarim ben
Spor çok mucizevi gerçekten benim 80 yaşının üzerinde anneannem benden çok daha iyi durumda çünkü haftada üç gün pilatese gidiyor. Başladıktan sonra resmen 20 yaş gençleşti. Dediğin gibi o yaşta kadıncağızın kamburu gitti resmen.Kizlar bu arada ben jillian yapmaya basladigimdan beri daha dik duruyorum. Bugun esime soyledim, ben spora basladigimdan beri daha dik duruyorum gibi hissediyorum dedim. O da evet eskiden kambur duruyodun artik kambur durmuyosun dedi asiri mutlu oldum.
Ben senelerce ders calisma sonrasinda yine senelerce masabasi calismasindan sonra sirtta kamburlasma, belde cukurlasma olusmustu, 2015 de bir ay fizik tedavj gormustum bu sebeple ama sonra tabi yine birakmistim ve kamburlugum gecmemisti. Suan aynada baktigimda da goruyorum ama ayakta dururken bile direk hissediyorum dik durdugumu. Eskiden dik durmaya calissam da dik duramazdim. Sporla omiriligimi bile tedavi ediyorum suan acayip mutlu oldum.
Spor çok mucizevi gerçekten benim 80 yaşının üzerinde anneannem benden çok daha iyi durumda çünkü haftada üç gün pilatese gidiyor. Başladıktan sonra resmen 20 yaş gençleşti. Dediğin gibi o yaşta kadıncağızın kamburu gitti resmen.
bu çok güzel bi haber canım masAllah tebrik ederimKizlar bu arada ben jillian yapmaya basladigimdan beri daha dik duruyorum. Bugun esime soyledim, ben spora basladigimdan beri daha dik duruyorum gibi hissediyorum dedim. O da evet eskiden kambur duruyodun artik kambur durmuyosun dedi asiri mutlu oldum.
Ben senelerce ders calisma sonrasinda yine senelerce masabasi calismasindan sonra sirtta kamburlasma, belde cukurlasma olusmustu, 2015 de bir ay fizik tedavj gormustum bu sebeple ama sonra tabi yine birakmistim ve kamburlugum gecmemisti. Suan aynada baktigimda da goruyorum ama ayakta dururken bile direk hissediyorum dik durdugumu. Eskiden dik durmaya calissam da dik duramazdim. Sporla omiriligimi bile tedavi ediyorum suan acayip mutlu oldum.
waaoww kız hırsın beni bile hırsa getirdi iyiceAy cok sukur, buraya gelebiliyorum. Gecen hafta az kalsin geri donuyordum. Cuma sonucumda korkunctu ama artik eski performasima geri donuyorum, sporuyla, paylasimiyla, menusuyle tam kivaminda bir Berrin goreceksiniz bu hafta.
Gecen hafta dolunayda beni sanirim olumsuz etkiledi, basim cok acayipti.
Sizi seviyorum hanimlar, iyi ki varsiniz.
Canim sen jillian a ne zmn basladin yani vücudunun kaldırabilecegini naskl anladın bi de youtubedaki videolarlami yapiosun öyleyse ben b hangi videoyla başlamalıyım senceYaa kesinlikle, ben bu 30 dk lik sporlari buldugum icin cok mutlutum. Hem etkili hem suresi kisa o yuzden her zaman bir yere sikistirabiliyorsun gun icinde. Ben mumkunse sabahi tercih ediyorum tum gun enerji veriyor bana boylece :) gercekten spor cok etkili herkes yapsin di miPnrrr-12
bu çok güzel bi haber canım masAllah tebrik ederim
waaoww kız hırsın beni bile hırsa getirdi iyicebazen olur öyle tekrar eski formuna gelmene sevindim
Canim sen jillian a ne zmn basladin yani vücudunun kaldırabilecegini naskl anladın bi de youtubedaki videolarlami yapiosun öyleyse ben b hangi videoyla başlamalıyım sence
Saol cnm cok guzel anlatmışsın ben su an 3 mil olani yapıyorum ama 4 5 i yapmaya başlarım sırasıyla insAllah bende hazir olduğumda jilliana başlamayı planlıyorum o zmna kadar da insAllah 75 altında olmayi başarırım çok tsk ederim bilgilendirme içinCanim biraz da olsun hirs/heves verebildiysem ne mutlu
Simdi benim jillian hikayem cok eskiye dayaniyor aslinda taa 2013 e ilk kez o zaman basladim cok etkili okdugunu gordum ama gormen lazim ilk basladim merdiven inip cikamiyordum, nasil fenayim. O zamanlar bir de 56-57 kilo falanim ama kaslarim zayif. O arada ben bi yere dustum sonra devam edemedim 11. Gununde biraktim. Aradan zaman gecti bi daha diyete girdim yine bi 7-8 gun yaptim yine biraktim. Yillar icerisinde her sene bi 10 gun yapip biraktim ben bu jilliani en cok 12. Gune gelmisim bu seneye kadar. Bu arada jillianin bir suru videosu var ben jillian michales 30 days shred olani yapiyorum. 3 seviyesi var, her bir seviyeyi 10 gun yapiyosun toplam 30 gunluk bir program.
Ben yillar icerisinde hep ara ara yaptigim icin belli bir kas kutlem olusmustu zaten, o yuzden yeniden baslarken beni cok zorlamadi. Tabiki yine ilk 3 gun her yerim agridi o ayri bir d eseviye degistirdikce de yine her yerim agridi.
Suan 23 gunu bitirdim yani 3. Seviyedeyim suan ve bu bir ilk benim icin. :)
Simdi biraz programin bilgisini verdikten sonra kendini nasil olceceksin ona gelelim.
Eger leslie yapiyorsan ve leslienin en hizli programini (4 mil ya da 5 mil sanirim) bir sure yaptin, artik vucudunda agri falan hissetmiyorsun rahatlikla hareketleri yapabiliyorsun o noktaya gelince jillian a baslayabilirsin. Ben diyete 74 kilo ile basladim jilliana da diyete basladiktan cok kisa bi zaman sonra basladim. Ama dedigim gibi benim spor gecmisim vardi. 75 kilonun uzerinde jillian cok zorlayabilir (senin kilonu hatirlamiyorum) programda cok fazla atlama ziplama var her seyi karistirarak yaptiriyor aslinda ve nefes almana zaman birakmiyor.
Seviyeleri sirayla yapmak onemli cunku zorluk giderek artiyor.
Hic jillian yapmamis birine onerim once leslie ile baslamak ondan sonra jilliana gecmek. Umarim biraz bilgilendirebildim :) ama istersen daha da detay verebilirim videolarda de yaptiriyor sistem nasil bir sistem vb :)
Rica ederim ne demek :) jilliani tahminen 2 hafta icerisinde bitiricem, ondan sonra da insanity max 30 yapmayi dusunuyorum bakalim. Bilgisayara kaydetmisim seneler once kurcaladikca cikiyoSaol cnm cok guzel anlatmışsın ben su an 3 mil olani yapıyorum ama 4 5 i yapmaya başlarım sırasıyla insAllah bende hazir olduğumda jilliana başlamayı planlıyorum o zmna kadar da insAllah 75 altında olmayi başarırım çok tsk ederim bilgilendirme için
Hazirliginin yetişmesine sevindim ablacim. Evet insanın çocuğu üzülünce insan da üzülüyor.. Sağlık olsunSlmmm guzellerrr
Sabah selam vermeye bile vaktim olmadi
Saati kurmustum kapatip uyayakalmisim
Bi kaktim saat 8.30
Allahtan bakkala esim gitti
O sirada bende patatesi yaptım kiyma kavurdum sofrayi hazirladim
Hazir borek kizarttim vs.
Yetisti yani :)))
Bugün oglanin maçı vardi cok istiyordu bende bakmaya gideyim diye onemli maçtı
Onlar gidince direk maça gittik
Havada baya serindi usudum
Bide 3-2kaybettiler
Oglum uzulecek diye bende ona uzuldum
Benimki kaleci
2 penalti yediler
Benimde sinirden basim agridi
Biraz once geldik eve
Simdi kahve iciyom
Fena olmamış canim afiyet olsun11.00 tarçınlı süt ve tahinli muz
14:00 100 gr döner ve bol yeşilli soğanlı salata
17:00 yarım bardak kefir
18:30-19:00 3 kepçe kapuska+ bir kase yoğurt + 2 dilim tam buğday ekmeği
Şimdiye kadar 2 lt su içtim.
Yarına umarım biraz zayıflamışımdır
Teşekkürler canımcok iyi
Yarın görürümAksam ki bitter acaba tartiyi olumsuz etkilermi
Mercimek köftesi fazla geldi bana. Afiyet olsun canimMenüm
10:30 1 yk yağsız çökelek salatası, 4 zeytin, bol yeşillik, 1 haşlnmış yumurta, 1 dilime eş değer pide ekmek
14:00 sade türk kahvesi, 1 minik tarçınlı kurabiye
18:00 10 sıkım mercimek köftesi, bol salata
90 dk tempolu yürüyüş *2= 180 puanPnrrr-12
Yok abla haşlamaicli kofteler kizartma degilse guzel cnm
Canim hatanın farkindasin . Yarın toparlayacağina eminimHatırladğm kadarıyla yazayım
Menü
12.00
Yarım simit
15.00
Bi porsiyon kuzu şiş tabağı
16.00
Lokma tatlsı
19.00
Tavuk kanat ve az patates
22.00
Çay ve tuzsuz fıstık
Aralarda birkac tane zararlı atıatırmalıgım oldu.saatleri hatrladgm kadarıyla yazdım.menü acısndan berbat bi gün oldgnu biliyrm.ama bana ders oldu inş.hiç yazmak istemezdim ama @mefkurem ablam söleynce üstüne söz yok.tekrar tekrar özür dilerim.
Gayet güzel canım afiyet olsunIyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 11:00
4 yeşil-2 siyah zeytin
1 kk beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
1 orta boy patates haşlama
Domates salatalık marul yeşil biber
2 dilim sucuk
Çay
Eki Görüntüle 2249979
Ara çeyrek elma
Akşam 19:00
Bol salata
Avuc içi kadar haşlanmış tavuk göğsü
2 kaşık bulgur pilavı
2 bardak ayran
Eki Görüntüle 2249981
Saat 20:30
Kayısılı form çayı
Su 2.5 lt olur
Spor henuz yok ama yapmadan yatmayi düşünmüyorum bildirim yaparım
Afiyet olsun canim. Çiğ köfte olmasa vede lahmacunla ayran olsa süper olacakmişPazar Menüm
12.00
Domates salatalık
Yarım sebzeli omlet
Bikac dilim peynir
Birkac zeytin
Yarım dilim ekmek
Yarım cay kasgı tereyag recel karısımı
Ara
Cok az sütlü kahve
18.00
1 lahmacun
2 çiğköfte
Su 2.5 lt
Spor
30 dk orta yürüyüş
Afiyet olsun canım gayet güzelSabah 10.45
Resim çekemedim çocuklardan
2 yağda yumurta
Peynir zeytin
Maydanoz
Domates salatalık
Ara 17.00
1 fincan sütlü kahve 1 incir
Akşam 18.15
Fırında balık ızgara
1 Barak süt
Su 2.5 lt
Spor 2 mil LesliePnrrr-12
Dip köşe temizlik
Evet haşlama. Yazmayı unutmuşumiçli köfte haslamadir dimi
Biraz kacamaklı birgün olmuş. Afiyet olsunMenü (3. Gün - tartilmadim )
Sabah(9:30)
1 dilim tam buğday
1 kk peynir
2 ceviz
Domates
Öğle(13:30)
5 köfte küçüktü köfteler
4 YK bulgur pilavı
1 /2 bardak ayran
Ara(16:30)
2 kare bitter sütlü kahve
2 tane sunta bisküvi
Akşam (19:30)
1 el kadar fırında tavuk göğüs
1 çiçek karnabahar
1 bardak ayran
2 çatal tralice
Su: 2lt spor: yok
Güzel canım afiyet olsunBugün menum
10.30 1 yumurtayla omlet
1 kk peynir
1 çk bal
1 domates
2 tbe
12.00 1 elma
17.00 2 tavuk kanat
Salata
1 tbe
18.00 2si1 arada (yarım paketi kullandım)
2 kare bitter
Su 3l spor yok
Teşekkürler canımAfiyet olsun canım
Gayet güzel canım afiyet olsunManas destanı kahvaltım 11.40
2 yumurtadan mantarlı yeşillikli omlet
4 dilim portakal
2 incecik dilim elma
5 badem
1 parça peynir
6 zeytin
Yarım havuç
1 yk sirkeli mor lahana
3 dilim salatalık, 2 kiraz domates
1 bardak tarçınlı yarım yağlı süt
Akşam 20.15
2 avuç içi kadar haşlanmış tavuk (yarısı göğüs diğer yarısı karışıktı
Ömrümde bir arada yemediğim kadar salata (1 salata tabağı kadar, zeytin peynir de içeriyordu)
Su 2 lt
Spor: nasip kısmet
Süper canım afiyet olsunİyi akşamlar
Bugünkü menum
Kahvalti 11:00
2-3 kaşık menemen
1kk peynir
5 zeytin
2 ceviz
1 ç.b. süt
Ara 1 elma 2 kaşık yoğurt
Aksam 18:30
Sebzeli balık
Salata
Ara
Yarim avuc leblebi
2 litre su
1 kupa yeşil çay
Spor yok
Afiyet olsun canim . Akşam az biraz fazla olmuş. Yarin dengelersinKizlar once menumu yazayim sonra alintilarimi yaptim cevap yazicam
Saat 10:30
2 yumurtayla sucuklu yumurta (3-4 ince dilim sucukla
Yarim kk peynir
1 dtbe
Salatalik
Domates
Saat 16:00
Yarik muz
Yarim kuru incir
Yarim bardak sut
2 yk yulaf
1-2 minik dilim ananas (ananasin 10 da biri kadar falan)
Saat 17:30
Sade turk kahvesi
1 kare bitter cikolata
Saat 19:30
beyti (sarma degil normal kofte gibi)
Ceyrek dilim ekmek kadar lavas
3 tane cig kofte
1 tane icli kofte
Marul :)
Aksam biraz dolu gibi oldu ama porsiyonum o kadar buyuk degildi aslinda.
Su 2 lt civaridir yatana kadar 2.5 olur
Spor 510 ip atlama 102 puanPnrrr-12
Yaklasik 7 dk ip atladim (dinlenmesiz, dinle me kismiyla 10-12 dk sir toplam) toplam 510 kez atlamisim, ipim 65 kalori yaktigimi soyledi. Ip atlamak yeni favori sporum@mefkurem kaptanim bana haftasonu icin ip atlamayi onerdigin icin cok tesekkur ederim. Ufkum acildi, gercekten cok fark ediyor bence, kisa surede hem cok iyi terletiyor hem de wc sorunum var yine dun sehir disina gittik diye, onu da biraz hareketlendirdi, rahatlatti.
masAllah masAllah Rabbim azmini bol etsinRica ederim ne demek :) jilliani tahminen 2 hafta icerisinde bitiricem, ondan sonra da insanity max 30 yapmayi dusunuyorum bakalim. Bilgisayara kaydetmisim seneler once kurcaladikca cikiyoyaptikca sizi bilgilendiririm yine
saol cnmHazirliginin yetişmesine sevindim ablacim. Evet insanın çocuğu üzülünce insan da üzülüyor.. Sağlık olsun
Fena olmamış canim afiyet olsun
Teşekkürler canım
Yarın görürümama etkilemez bence
Mercimek köftesi fazla geldi bana. Afiyet olsun canim
Yok abla haşlama
Canim hatanın farkindasin . Yarın toparlayacağina eminim
Gayet güzel canım afiyet olsun
Afiyet olsun canim. Çiğ köfte olmasa vede lahmacunla ayran olsa süper olacakmiş
Afiyet olsun canım gayet güzel
Evet haşlama. Yazmayı unutmuşum
Biraz kacamaklı birgün olmuş. Afiyet olsun
Güzel canım afiyet olsun
Teşekkürler canım
Gayet güzel canım afiyet olsun
Süper canım afiyet olsun
Afiyet olsun canim . Akşam az biraz fazla olmuş. Yarin dengelersin
Günaydın canım afiyet olsun kactin ki cumaKahvaltı masamdan herkeseee günaydınnnnn
Musmutlu haftalar olsunnnnnn
Pastalara rağmen 56,1
Çok şükür normale döndü bedenimişkom
Aranızda daha önce slimpack kullanan var mı
masAllah masAllah Rabbim azmini bol etsin
saol cnm
Günaydın canım afiyet olsun kactin ki cuma
Anladım canım zaten Hedefin yok seninCumartesi 57 idim
Ben artık düzenli tartılmıyorum
Beslenmeyi kafamdan silmeye çalışıyorum
Hafta sonu kendimi çok rahat bırakıyorum filan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?