- 19 Ekim 2018
- 1.844
- 7.131
- 108
- 35
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #282.341
Yaa iste bizi hep bu cocukluktan beri girdigimiz sinavlar bitirdi. Yaa 7 yasinda kurslara basladim 9 yasinda tek basima dolmusa binip dershaneye gidiyordum evden, simdi 9 yasindaki cocuk birak dolmusu evin karsisindaki bakkala tek gonderilmiyor. Hep boyle bir seyi haketmek icin once diyetini odememiz gerekiyormus gibi kodlandik yillarca. Halbuki her halimizle, her seyin hep en guzeline layigiz.İnşaallah busecim, geçen yaz askıda hoşuma giden pileli etekler giyince hiç yakışmamıştı, bi onları gözüme kestirdim:) bi tatlı kaşığı humus bugün De attım ama yarın durayım artık..
Valla itiraf edeyim, ilk defa bu sitede yapılan bir yorum gözlerimi yaşarttı, beni anladığını hissettim. Bazı konularda kendime karşı çok merhametli değilim galiba, güzelliklere ulaşmam için kendimi kanıtlamam gerektiğini düşünüyorum. Çok haklısın, sadece ve sadece varlığımla da isteklerimi hakedecek kadar kıymetliyim. Üstelik başka bir gözle bakınca az şey de atlatmadım ama işte gene de ömrüm geçiyor, ben de kenardan izliyormuşum gibi hissediyorum bazen:) ‘içerdeyken düşünecek çok vaktim oldu’ tarzında farklı bir ülkede yalnız kalınca da insan hayatını ve hayatındakileri sorgulayacak vakit buluyor. Bu sorgulamalarım esnasında ben de kendime yatırım yapmanın beni çok ama çok iyileştirdiğini farkettim. Aynı sebepten de Flemenkçe kursuna yazılmana çok sevindim ve seni çooook destekliyorum:)
Tamam belki dünyanın en zor şeyi değil ama bir yaştan sonra, Türkiye’deki koşulların da çok kötü değilken başka bir yerde en baştan başlamak yoruyor(Ki ben aşırı isteyerek geldim). Dilinden tut ehliyetine, banka hesabına, evine, işine kadar her yerde yeniden var olmaya çalışmak enerjini tüketiyor. Sosyal ilişkiler kısmı ise bambaşka bir dünya zaten ama en azından şunu söyleyeyim; etrafında insanlar olsa da alışık olduğun ilişkilere göre çok yüzeysel kalıyor her şey. Valla bir dokundun bin ah işittin, benim de içim çok doluymuş:). Tabi iyi özellikleri yok mu, çok.. bu benim bir noktada çocukluk hayalimdi, gel seni geri götürelim deseler gitmem herhalde
Bu arada bugün bizde de bamya pişti
Keke dayanamamışsın ama irade gösterip ikinci Çatalı almamışsın:) tebrik ederim o yüzden
Menün güzel, Jillian konusundaki istikrarın ise efsane:) pestodan Berrin’e bir adet nazar boncuğu geliyor:)
Vuhuuu super olmus mis gibi erken de olmus, cok acikirsan erken yat ya da 2-3 kasik yogurt ye kuzumÇarşamba
Kahvaltı 08.45
1 tavada yumurta
1 dilim tbe ile pestolu beyaz peynirli tost
1 parça peynir
6 adet zeytin
3 kiraz domates
Yarım çarliston biber
1 avuç roka-maydanoz karışımı
5 badem
1 tk humus
1 çk biber salçası
1 çk baharatlı krem peynir
1 çb tarçınlı yarım yağlı süt
Öğle-akşam 15.35
1 tabak tavuklu bamya (tavuğu 2.5 kanat kadar tükettim)
3 yk yoğurt
1 avuç roka
Aşırı minik beyaz peynir
4 zeytin
2 küp karpuz
Erken kapatmada kendi rekorumu kırdım, inşaallah gece uzun olmaz:)
Su:2 lt
Spor: yapmayı düşünüyorum ama bakalım..
saol cnm insAllah tartida da guzel sayılar görürümİnşaallah busecim, geçen yaz askıda hoşuma giden pileli etekler giyince hiç yakışmamıştı, bi onları gözüme kestirdim:) bi tatlı kaşığı humus bugün De attım ama yarın durayım artık..
Valla itiraf edeyim, ilk defa bu sitede yapılan bir yorum gözlerimi yaşarttı, beni anladığını hissettim. Bazı konularda kendime karşı çok merhametli değilim galiba, güzelliklere ulaşmam için kendimi kanıtlamam gerektiğini düşünüyorum. Çok haklısın, sadece ve sadece varlığımla da isteklerimi hakedecek kadar kıymetliyim. Üstelik başka bir gözle bakınca az şey de atlatmadım ama işte gene de ömrüm geçiyor, ben de kenardan izliyormuşum gibi hissediyorum bazen:) ‘içerdeyken düşünecek çok vaktim oldu’ tarzında farklı bir ülkede yalnız kalınca da insan hayatını ve hayatındakileri sorgulayacak vakit buluyor. Bu sorgulamalarım esnasında ben de kendime yatırım yapmanın beni çok ama çok iyileştirdiğini farkettim. Aynı sebepten de Flemenkçe kursuna yazılmana çok sevindim ve seni çooook destekliyorum:)
Tamam belki dünyanın en zor şeyi değil ama bir yaştan sonra, Türkiye’deki koşulların da çok kötü değilken başka bir yerde en baştan başlamak yoruyor(Ki ben aşırı isteyerek geldim). Dilinden tut ehliyetine, banka hesabına, evine, işine kadar her yerde yeniden var olmaya çalışmak enerjini tüketiyor. Sosyal ilişkiler kısmı ise bambaşka bir dünya zaten ama en azından şunu söyleyeyim; etrafında insanlar olsa da alışık olduğun ilişkilere göre çok yüzeysel kalıyor her şey. Valla bir dokundun bin ah işittin, benim de içim çok doluymuş:). Tabi iyi özellikleri yok mu, çok.. bu benim bir noktada çocukluk hayalimdi, gel seni geri götürelim deseler gitmem herhalde
Bu arada bugün bizde de bamya pişti
Keke dayanamamışsın ama irade gösterip ikinci Çatalı almamışsın:) tebrik ederim o yüzden
Menün güzel, Jillian konusundaki istikrarın ise efsane:) pestodan Berrin’e bir adet nazar boncuğu geliyor:)
afiyet olsun canım güzel olmuşÇarşamba
Kahvaltı 08.45
1 tavada yumurta
1 parça peynir
6 adet zeytin
3 kiraz domates
Yarım çarliston biber
5 badem
1 tk humus
1 çk biber salçası
Öğle-akşam 15.35
3 yk yoğurt
1 avuç roka
Aşırı minik beyaz peynir
4 zeytin
2 küp karpuz
afiyet olsun canım güzel olmuşSabah 10.45
2 yumurta
Peynir zeytin
Domates salatalık
1 dilim elma
Akşam 18.30
1 tabak taze fasülye
1 kase salata
6 yk yoğurt
Ardından sütlü kahve 1 incir
Su 2.5 lt
Spor 2 mil Leslie =90 pPnrrr-12
Afiyet olsun canim, guzel olmjsSabah 10.45
2 yumurta
Peynir zeytin
Domates salatalık
1 dilim elma
Akşam 18.30
1 tabak taze fasülye
1 kase salata
6 yk yoğurt
Su 2.5 lt
Hadi bakalım hayırlı olsun inşallah güzel sonuç verirAfiyet olsun canim, guzel olmjs
Yarin ben de karatay denicem, zaten 2 ogun yiyorum, bugun gittim kendime ceviz aldim :)
Sana zaten bahsetmistim denicem diye ama alisverise cikamamistim bakalim senin paylasimlarindan kurcalayip detaylarini ogrenmeye calisicam nasil uygulayacagimi :)
Tesekkkürler canimAfiyet olsun canım süper menü .
Karnabaharim yok alabilirsem denerim canım sağ olGeçen gün yaptım çok beğendim. Karnabaharı çiğden ince ince doğradım çok az zeytin yağı ile soteledim . üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos enfesssss oldu. Tavsiye ederim
Güzel canımHanimlar bir menumu yazayim gecmis e donecegim kusura bakmayin yogunum
Sabah 11 gibi
2 yumurtali sebzeli omlet peynir 3 ceviz 5 badem biraz kuru uzum
Aksam 17 gibi
200 gr kadar et bonfile marul sogan salatalik
2 lt su 200 hoplama.
Gun icinde Iki kupa sutlu kahve
Kuzum sağ ol uzun uzun yazmıssın. Rezene bulamam. Kereviz,pırasa,bamya,mantar yiyememRezeneeee :)
Ama rezeneyi bulamazsan ben pirasali omlete bayiliyorum. Sebzeli omlet dedigim o her sabah :)
Kiymali bamya da yapabilirsin bugun ben yaptim
Pirasali omlete de pirasalari ince kiyiyorsun icine istegine gore maydonoz dere otu falanda kiyip ekleyebilirsin, seviyorsan azicik sogan da koyabilirsin, istege gire bazen ban mantar da ekliyorum. Sebzeleri once az zeytinyaginda soteleyip sonra 1 yumurta ve azicik sut koyup cirptigim karisima sebzelerimi ekleyip karistirip tekrar tavaya dokuyorum. Omlet gibi pisiriyorum.
Bence cok lezzetli oluyor ve bagirsaklari da guzel calistirip bence odem atmaya yardimci oluyo.
Aa bir de zeytinyagli kereviz gibi zeytinyagli yer elmasi yapabilirsin. O da bagirsak calistirmada falan cok iyi diyette cok tavsoye ediliyor. Portakalli kerevizle ayni tarifi sogan, havuc, yer elmasi, zeytinyagi biraz portakal suyu ekleyip kisik ateste pisiriyorsun.tabi seviyosan kereviz de yapabilirsin :)
Ya da aksam hafif gecsin deyip yulaf lapasi yapabilirsin
Cok guzel canım afiyet olsunÇarşamba
Kahvaltı 08.45
1 tavada yumurta
1 parça peynir
6 adet zeytin
3 kiraz domates
Yarım çarliston biber
5 badem
1 tk humus
1 çk biber salçası
Öğle-akşam 15.35
3 yk yoğurt
1 avuç roka
Aşırı minik beyaz peynir
4 zeytin
2 küp karpuz
Afiyet olsun canim güzelSabah 10.45
2 yumurta
Peynir zeytin
Domates salatalık
1 dilim elma
Akşam 18.30
1 tabak taze fasülye
1 kase salata
6 yk yoğurt
Su 2.5 lt
Ayy tüh cnm ya kıskançlık olayi da kötü Rabbim yardmcin olsun duzelir insAllahAy kızçeler o kadar Yorgun’um ki anlatamam geçmiş yapamadım kusura bakmayın
Misafirim vardı çok yoruldum bu arada kızım kardeşini çok kıskanıyor Altına yapmaya başladı
Canim senin kizin en azindan kardesini kiskanmis. Ben kucukken 1 yasinda alismisim tuvalete hatta konusunca ilk cis demisim oyle temiz bir cocuk hayal et. Sonra köye gitmisim babaannemin yanina, orda danalari, saka yapmiyorum, danalari ozenip tekrar altima yapmaya baslamisim. Komsumuz konusmus benimle, kizim bak annen ne kadar yoruluyor, sen altina yapinca her yer kirleniyor annenim bir suru temizlik yapmasi gerekiyor diye. Ben o zaman soylemisim ama babaannemin danalari olduklari yere yapiyorlar diyeAy kızçeler o kadar Yorgun’um ki anlatamam geçmiş yapamadım kusura bakmayın
Misafirim vardı çok yoruldum bu arada kızım kardeşini çok kıskanıyor Altına yapmaya başladı
Güzel menü,seker orucunn etkileri nasıl????
Merhaba :) MENUM
SABAH 09.00
6 adet kaşarlı mantar
6 - 7 Zeytin
Domates salatalık
ARA 12.30
Şekersiz Türk Kahvesi
1 adet tahıllı piko( sırf merak ettiğim için yedim yemesem olurmuş)
AKŞAM 16.30
1 kase tarhana çorbası
1 porsiyon kabak yemeği
1 kase sütlaç
SPOR
15 dk leslie 15*3 =45
35 dk bölgesel 35*3= 105
105+45 150 spor puanımPnrrr-12
Çok şükür yemek faslı bugünde bitti. Akşam şekersiz çay içerim o kadar ve Suuu
06:00-10:30=== 1 lt su
11:00=== 2 haşlama yumurta
2 kk peynir
6 siyah+6 yeşil zeytin
2 ceviz
1 tk cevizli biber
1 yk kekik salatası
13:00-16:30=== 1 lt su
17:00=== 8 yk pırasalı pilav
2 kase cacık
19:00-20:30=== 1 lt su(içeceğim)
21:00=== Zencefil, karabiber, zerdeçal, tarçın, yoğurt karışımı(henüz yemedim)
Akşam yemeği görüntüde ki kaselere 2'şer kase(fazla mı sizce, emziriyorum ama 1 er kase yeterli midir)
Menüm
Sabah 09.00
1küçük armut
2 yumurtadan biberli omlet
1 dlm hellim
1 dlm süzme peynir
Salatalık
12 badem
Aksam 17.45
1 tabak fırında kıymalı sebze
1 kase yoğurt
Su:3 lt
Spor:40 dk yürüyüş
Menüm
13.00
1 yumurta
1kk peynir
5 zeytin
bol roka
1 kasik kekik
1 avuç kadar badem
18.10
3 parca ızgara tavuk
1 sis ciğer
Soğan salatası
Su 3lt olacak
Spor yarim saat yürüyüş
Bugünün menüsü kızlar
Kahvaltı 10:30
Bi fincan hindiba kahvesi
Bi kupa 5i form çayı
1 yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağında dereotu da koydu içine
1 kk beyaz peynir
6 zeytin
Domates salatalık marul
Öğle 14:00
3 kaşık kısır
Bi büyük kase salata
Bi çatal ıslak kek
Ara
Yeşil çay
Akşam 19:00
4 kaşık pirasa yemegi
Bol salata
Bi kase yoğurt
Su 3 litre biter
Spor 5 mil leslie şimdilik gece yatmadan yaparim biseyler daha☺
Yarına detoks suyu yaptim gun icinde içicem insAllah
Kizlar selam,
Yine cok erken yiyemedim ama cok gece de kalmadim en azindan
Saat 11:30
1 yumurtadan sebzeli omlet
1 kk peynir
1 dilim cavdar ekmegi
Salata
Domates
1 zeytin
1 tk kuru domates
Saat 18:30
70 gr kadar adana
1 tabak kiymali bamya yemegi (yaklasik 6yk kadar)
3 yk yogurt
Yarim kase yagsiz tuzsuz salata
Su 2.5 lt
Spor
Jillian 26. Gun 108 puan
Bisiklet 35 dk 70 puan
Toplam 178 puanPnrrr-12
Menüm
10.00
Birkac dilim peynir
2 dilim turp
1 kivi
2 has yumurta
Bol domts saltlk ve yeşillik
12.00
1 armut
18.00
Bir küçük muz ve ananas karısımlı bol yoğurt
Su
2 5 lt
Spor.60 dk orta yürüyüş
Kaç yaş araları var canımAy kızçeler o kadar Yorgun’um ki anlatamam geçmiş yapamadım kusura bakmayın
Tesekkürler canımHarika olmuş bitenem afiyet
Cok güzel canim afiyet olsun. Guzel bir eksi göreceksin benceBugünkü menum
Kahvalti 10:30
1.5 kk peynir
2 ceviz
Çay
Ara
sade Türk kahvesi
Akşam 17:00
1 yumurtadan kiymali omlet
1elma
Ara
1 s.b. süt
2 litre su
1 kupa kiraz sapı çayı
Spor yok çok ağrım vardı yapamadım
SEKERSİZ 11. GÜN TAMAMLANDI
Yaa iste bizi hep bu cocukluktan beri girdigimiz sinavlar bitirdi. Yaa 7 yasinda kurslara basladim 9 yasinda tek basima dolmusa binip dershaneye gidiyordum evden, simdi 9 yasindaki cocuk birak dolmusu evin karsisindaki bakkala tek gonderilmiyor. Hep boyle bir seyi haketmek icin once diyetini odememiz gerekiyormus gibi kodlandik yillarca. Halbuki her halimizle, her seyin hep en guzeline layigiz.
Her seyin bi sebebi var aslinda, dusunuyorum, bir yildan uzun suredir burda issizim ama bu zamana ihtiyacim varmis gercekten, kendimle ilgilendim, kendimi yeniden tanidim :)
Sen de hic issiz kaldim diye dusunme, kendimle ilgileniyorum, kendimi gelistiriyorum de :) bi senedir evdeyim anneme yemek tarifi verir hale geldim mesela
Esim cok yemek secer, yedigi en guzel ev yemeklerinin bizim evde pistigini ifade etti gecende
Neler geldi gecti, evde oldugumuz zaman da bir daha geri gelmeyecekmis gibi dusunup bu zamani da dolu dolu, doya doya gecirelim. Sonra bi daha boyle firsatimiz olmayacak oyle bak olaya
Vuhuuu super olmus mis gibi erken de olmus, cok acikirsan erken yat ya da 2-3 kasik yogurt ye kuzum
aynen bende hatayliyim:) ama orada yaşamıyorum 17 yıl oldu ayrılalı ailem hepsi orada ama hemşehriyiz demek:)Bugün boş günüm, evde olunca erken kalkıp işleri bitireyim dedim...bitti de şükürler olsun.
Gebelik öncesinde düzenli yürüyüşlerim vardı, gebelikte menisküs zedelenmesi nedeniyle sporu yürüyüşü bıraktım...
Hala dizimde ağrı olduğu için biraz kilo vermeden spor yapmak istemiyorum ama spor yapmadan da kilo vermek çok zor.
Bugün geçti ateşi şükürler olsun, 1 hafta sürdü ama.
15 dk lik bir Leslie buldum, ondan başlayacağım inşaallah
15 dk ile başlayacağım, sanırım 1 mile Leslie oluyor
Sonradan acıkır da tekrar yemek zorunda kalırım diye korkuyorum, bu defa geceye denk gelir..kilo vermek isterken alırız mazallah.
Pazartesi başladım, henüz göbekte bir etkisini görmedim ama tatlı yeme isteğimi sıfırladı...
Pirinç ile değil bulgur ile yaptım, nişastasız olsun diye...lezzet pirinçte ki gibi olmadı ama olsun.
Hataylıyım, sizde mi buralardansınız yoksa?
aynen başladım canimGüzel olmuş, kaşarlı mantara dayanamam...
Eklentideki resimler motivasyon kaynağım oldu bugün.
Kahvaltı ile akşam yemeği arasında 9 saat fazla gibi geldi bana ama....
Aynısı dün ben yaptım ama dışarda ve yoğundum, eve gelirnce de saat 6 olmuştu.
Güzel olmuş canım, 27 Mart'ta başlanan seviyeleri uygulamaya başladınız....yemek saatlerinizden dolayı öyle düşündüm.
1 çatal almışsın bence buda büyük başarı dilimin hepsinide yiyebilirdin öyle iyle yememeyi öğrenicez gayet güzel b3nceBugünün menüsü kızlar
Kahvaltı 10:30
Bi fincan hindiba kahvesi
Bi kupa 5i form çayı
1 yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağında dereotu da koydu içine
1 kk beyaz peynir
6 zeytin
Domates salatalık marul
Öğle 14:00
3 kaşık kısır
Bi büyük kase salata
Bi çatal ıslak kek
Ara
Yeşil çay
Akşam 19:00
4 kaşık pirasa yemegi
Bol salata
Bi kase yoğurt
Su 3 litre biter
Spor 5 mil leslie şimdilik gece yatmadan yaparim biseyler daha☺
Yarına detoks suyu yaptim gun icinde içicem insAllah
guzel olmuş canimKizlar selam,
Yine cok erken yiyemedim ama cok gece de kalmadim en azindan
Saat 11:30
1 yumurtadan sebzeli omlet
1 kk peynir
1 dilim cavdar ekmegi
Salata
Domates
1 zeytin
1 tk kuru domates
Saat 18:30
70 gr kadar adana
1 tabak kiymali bamya yemegi (yaklasik 6yk kadar)
3 yk yogurt
Yarim kase yagsiz tuzsuz salata
Su 2.5 lt
Spor
Jillian 26. Gun 108 puan
Bisiklet 35 dk 70 puan
Toplam 178 puanPnrrr-12
afiyet olsun canim guzelMenüm
10.00
Birkac dilim peynir
2 dilim turp
1 kivi
2 has yumurta
Bol domts saltlk ve yeşillik
12.00
1 armut
18.00
Bir küçük muz ve ananas karısımlı bol yoğurt
Su
2 5 lt
Spor.60 dk orta yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?