Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Kapanışı verdimben Kizlar
10:15
1 haşlanmış yumurta
2 zeytin
1 domates
Yarim salatalik
3 adet altınbaşak
1 tane karper üçgen peynir

14:00
2 kepçe yogurt çorbası
50 gr ton balığı
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır

17:30
150 gr ton balığı
Bir kase salata

Su 1 litreye yakin

Spor yapabilseydin çok iyi olurdu ama güzel bi beslenmeylede kilo verebilirsin

Boyun kaç canım

eger beni seviyor ve evde huzur istiyorsan karsilikli taviz verecez diceksin
Hep bana hep bana olmaz

Aynen haklısın abla ama defalarca bunu konuştuk ve beceremiyoruz malesef

ddrler ya karsidakini degistiremeyiz ama kendimizi degistirmek bizim elimizde
Sende alinganlik yapma ki olay buyumesin
O bi süre surat yapar duzelir
Dün dedigim gibi sen surat asmak yerine işi şakaya vur

Öylede abla en çok alttan alan benim birazda o alttan almayı bilsin ama dediğin gibi benim kendimi düzeltmem lazım

niran demis zaten spor cukulata gibi mutluluk hormonu salgilatir :)

Ay evet bilmiyordum ama spor yaparken çok mutlu oluyorum aynı çikolata yemiş gibi

Doğal selenyum kaynağı Brezilya Cevizi
Diyetisyen Nesrin Eriş, 'Brezilya Cevizinin doğal selenyum kaynağı olduğunu belirterek, birçok faydasının dışında karbonhidrat seviyesinin düşük olması nedeniyle sporcular tarafından tercih edildiğini söyledi.
17.04.2017 - 00:45 | Güncelleme: 01.11.2018 - 17:08
SAĞLIK

Nesrin Eriş, selenyumun kaynağı olarak belirtilen Brezilya cevizi (BrazilNut) ile ilgili detaylı bilgi verdi. Eriş, Brezilya cevizinin Amazon bölgesine has muazzam büyüklükte 40 metrenin üzerinde uzunluğa sahip, 2 metre çapındaki ağaçlarda, özellikle Bolivya ve Peru'da yetiştirildiği söyleyerek, Tüm dünyada bilinirliği artan Brezilyacevizinin Türkiye'de yeni tanındığını, sağlığa olan özel faydaları ile tüm doğal ürünlerden ve kuruyemişlerden ayrıştırdığını açıkladı.

Bin gram Brezilya cevizinde yaklaşık 1917 microgram selenyum var
Brezilya Cevizi içeriğindeki vitamin, antioksidan ve mineralleriyle sağlık açısından çok önemli bir kuruyemiş olduğunu belirten Dyt. Eriş, "Ancak ürünü asıl özel ve eşsiz yapan, içeriğindeki selenyum miktarı. Bin gram Brezilya cevizinde yaklaşık 1917 microgram selenyum bulunuyor. Bu oran ile Brezilya cevizi, bu miktarda doğal selenyum kaynağı olan tek gıda ürünü. Brezilya cevizinde, kendinden sonra en yoğun selenyum kaynağı ürün olan istiridyenin 10 katı oranında, 3'üncü en yoğun selenyum kaynağı ürün olan ton balığının ise 20 katından daha fazla selenyum bulunuyor.Vücudun yeterli miktarda selenyum alması için günde 4-5 adet Brezilya cevizinin tüketilmesi yeterlidir" dedi.

Selenyumun protein ve DNA sentezine katkıda bulunduğunu ifade eden Dyt. Eriş, "Selenyum vücutta bazı proteinlerin yapısına giriyor. Bunlar antioksidan özelliği olan proteinler ve hücreyi hasardan koruyorlar. Antioksidan özelliği olan Selenyum bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve tiroid bezinin iyi çalışmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Brezilya cevizi ile hamilelikte tiroid problemlerinin ve Hashimoto hastalığının doğal tedavisi mümkün

Hamilelik sürecinde selenyumun çok önemli bir mineral olduğunun altını çizen Dyt. Eriş, "Ayrıca ülkemizde çok görülen tiroid rahatsızlıklarının temel kaynağı selenyum eksikliğidir. Brezilya cevizi, tiroid dengesizliği yaşayan hamileler ve Hashimoto hastaları için, ilaç takviyesiyle alacakları selenyumu, yeterli miktarda almalarını sağlayacak doğal tek alternatif besin" diye konuştu.

Brezilya cevizinin diğer faydalarına da değinen Dyt. Eriş, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Kuruyemişler arasında en düşük karbonhidrat oranına sahip olan Brezilya cevizi, erkeklerde sperm kalitesini ve testosteron seviyesini, kadınlarda da doğurganlığı arttırıyor. Selenyumun yanında iyi bir protein kaynağı olan Brezilya cevizi, sporcular tarafından özellikle düşük karbonhidrat seviyesi nedeniyle oldukça tercih ediliyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar, selenyumun başta kanser olmak üzere pek çok hastalığın önlenebilmesinde önemli bir rolü olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, birçok çiğ kuruyemiş gibi, Brezilya cevizinin de, glutensiz olduğu unutulmamalı. Kendisini ayrıştıran özellikleri sebebiyle Brezilya cevizi, atıştırmalık olarak değil 'süper gıda' kategorisinde. Yine Peru ve Bolivya'da yetişen, kinoa ve chia gibi ürünlerle beraber değerlendiriliyor".

suyun çok az canım hem sağlığın hem diyetin için suyu artırmalısın
bir de haşlanmış mısır sanırım konserve, onlar çok ama çok sağlıksız tüketmesen daha iyi bence :)

Cok haklisin abla

kitap eft den bahsetmiyor gülüm. herkesin öğrenmesi gereken çekim yasasından bahsediyor ne düşünüyor ne hissediyorsan onu hayatına çekersin yarınını oluşturur

eşinle problemin ne bilmiyorum canım ama az çok anladığım kadarıyla bi iki bişe söylemek istiyorum
benim eşim de senin eşin gibidir
kavga ettiğimizde ya da memnun olmadığım bişe olduğunda asla ama asla surat asmamı küsmemi sevmez o anda konuşalım bitsin gitsin uzatır trip atarsam ufacık bir sebepten fırtınalar kopar
benim de elimde değil huyum bu mutsuz olduğum bişe olduğunda suratım düşer-di
o bana derdi surat asma diye ama ben ona şöyle yapma sevmiyorum dediğimde ben buyum der çekilirdi kenara
baktım olacak gibi değil ben ona uymuyorum o bana uymuyor, eeee kavgalar son bulmuyor ben ona uyayım dedim surat asmamı en aza indirdim yine bazen kaçıyor suratım ama minimumda inanır mısın kavgalarımız azaldı ve ben kendimi daha iyi hisseder oldum hem ne oldu biliyor musun eşimde de az da olsa kendine hakim olmaya çalıştığını hissediyorum o da çaba harcamaya başladı yani
o yüzden sen adım atarak başla sakın o yapmıyor o çaba harcamıyor ben niye uğraşayım deme sen adım at ki o da bu çabana karşılık versin
evlilik bu güç yarışı gurur savaşı değil
yanlış anlama seni yargılamıyorum zaten konunu ucundan okudum ama ben güç savaşı gibi yaşadım ilk 4 sene evliliğimi o yapmazsa ben niye yapayım mantığındaydım ama bu düşünceden vazgeçince herşey daha huzur verici gitmeye başladı
yine kavgalarımız olmuyor mu olmaz mııı hem ne kavgalar ama daha kolay anlaşma yolu bulabiliyoruz artık

harika bir söz ::)) sen değişirşen dünya değişir diye de boşuna denmemiş , kilo da değişir elbet:)
ramazan hedefim 79

Kilolarım gitmiş görünmüyor abla regl oluyorum şişlik var o yüzden sanırım dikkat ettim ben bu hafta inş yarın görürüm tartı da iki gündür nette sorun vardı yazamadım buraya giremedim

ben de bismillah deyip ilk menümü paylaşayım

sabah 09.00 2 yumurta
1 avuç ceviz, badem, fındık
2 parça peynir
salatalık
1 dilim tahin helva (süt yaparmış ve bol lif olduğu için yedim)
1 elma

ara öğün 14.00 1 bardak çay
1 avuç çekirdek
1 havuç

akşam: 17.00 5 adet köfte
2 kaşık makarna
1 kase yoğurt

su: bu zamana kadar 2,5 lt 1 lt daha içerim yatana kadar

yüreğine parmaklarina sağlık bukadar uzun yazmışsın canımm ama inanki bizim durumu anlatmışsın bizde aynen dediğin gibiyiz insallah bende senin gibi yaparım canım

yüreğine parmaklarina sağlık bukadar uzun yazmışsın canımm ama inanki bizim durumu anlatmışsın bizde aynen dediğin gibiyiz insallah bende senin gibi yaparım canım
inan bana yapabilirsin

eminim eşini seviyorsundur ve mutlu olmak istiyorsundur
ben de bi anda sihirli değnke değdi de değişmedim zamanla oldu yavaş yavaş
huyumj değiştirdikçe mutlu olduğumu görünce benim de daha çok hoşuma gitti
ve inan ben yapabildiysem herkes yapar çünkü ben de bildiğin keçi inadı vardır ve saçma bi gururum ben törpülediysem kendimi ohooooooooo herkes yapar

161 bi 10 kilo fazlam var

suyun çok az canım hem sağlığın hem diyetin için suyu artırmalısın
bir de haşlanmış mısır sanırım konserve, onlar çok ama çok sağlıksız tüketmesen daha iyi bence :)
Suyu aksama kadar tamamliyorum canim
Sabahtan akaama kadar isyerinde oldugum icin kacamak oluyor mecbur
Keske persembe makarna olmasaymis en azından günü erken kapatmissin afiyet olsun canim

Suyu aksama kadar tamamliyorum canim
Sabahtan akaama kadar isyerinde oldugum icin kacamak oluyor mecbur

Keske persembe makarna olmasaymis en azından günü erken kapatmissin afiyet olsun canim
Evet canım haklısın aslında makarna çok oldu olmasa da doyardım aslında :)

Gercekten senle ben çok benziyoruz bende cok inatçı ve gururluyum. Evet eşimi çok ama çok seviyorum onunda sevdigini çok iyi biliyorum.

Haklisin zamanla insalah bende kendimi torpulerim

Sağol canimm

Abla bu aralar yerime zor oturuyorum baya yoğun geçiyor izine az kaldı hazırlık yapıyorum bide bir kaç gündür bel sıkıntısı var sabah kalktimi ağrıyla uyanıyorum bu aralar kilomu iyi korumaya çalışıyorum bir gün fazla kaçırdım ertesi gün karbonsuz beslenip dengeliyorum bu aralar 64 -65 arası gidip geliyorum inşallah izinden gelince tekrar eskisi gibi diyetime devam edecem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…