Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Gunaydinlarrrr azimli kizlarim

Sabah yine erkenden kalkmak durumunda kaldim bitki cayi vs. Ictim
Eşim gececiydi isten geldi
Beraber kahvalti yaptik, erkenden yemis oldum :)

Sonra 1 saat kadar falan kestirmisim
Simdi t. Kahvemi iciyorum

Bugun hava guzel olacak gibi

inşallah herşey planladığın gibi olur buluşma sonrasi detox mantıklı dikkate etsen ödem olabilir
sütlü hindiba kahvesi içtim 2 fincan , eşimi bekliyorum arabanın kış tekerlerini değişmeye gitti gelsin kahvaltı yapalım diye ama ben tıkandım ki sütle
ohh afiyet olsun niye sabaha sıkıştırmış eşin abla ben evden kahvaltisiz cikamazdim:)
dayim kendisi de öğretmen ama işte kimse anlamamis , şuan evli iki kızı var eside aynı şekilde ateşlenme sonucu bir rahatsızlığı var ve genetik olmadığı halde kızının birinin parmakları tomurcuk halinde kalmış hiçbir usg kontrolünde çıkmadi herşey normaldi demek ki sinavi buydu diyorum
abla bağırsaklar biraz da beyinle alakalı ben listede hep acaba cuma WC ne olacak derdim ve cuma WC facia olurdu oysa şimdi beynim bagirsagimi kontrol etmiyor ve çok rahatım takilmiyorum oraya :) ayrıca peynir yenmez mi ya peynir candır ben eve en çok peynir alırım kim neyi severse onu çeşit çeşit alırmış ben peynir eşim zeytin mesela eltimde reçel hastası çeşit çeşit reçel yapar alır

Yemeyin üstüne mi uyudun abla en az 3 saat gecmeliymis :)

kacamak yapinca baska bisey yemek istemedim. Getirmem zor yoğurt salata filan genelde oluyo zaten burda. Silivri otobüsüyle geliyorum cok kalabalik 1 saat yolum var onları yanimda tasiyamam yani
cok uzunmuş cnm yaa gelis gidis baya sürüyor
Kizlar bugun burda fazla olamicam cumartesi cok yogun oluyoruz ama genede fırsat bulunca gelicem öpüyorum hepinizi
kolay gelsin cnm
aaaa ben de girebilirim o zaman listeye di mi abla
kendinden emin oldugun, menulerini duzelttigin zaman girebilirsin cnm :))
emzirdigin icin sabah aksam arasi baya uzun olmus cnm
Hafta basi aksamin biraz gec olmasi sorun degil ama secimlerin yanlis
yet güzel olmuş abla iyi ki bulgur vermişler pirinç verirler ya genelde
tabakta hem pirinc hem bulgur pilavi vardi :)))
süs aci biber ya abla tuzsuz yapıyoruz sirke ve limon sarımsak çok yumusamadan uzun süre
tuzsuz olunca bozulmuyirmu cnm
daha bikac gun once duyduk bizde
Esimin kuzenin 4 yasindaki kizinda tümör varmis Allah kimseye yasatmasin, sifa versin
Insanin evladinda buyuk hastalik olmasi gercelten cok zor
Hic isyan etme şükret cnm
Geçen hafta 61.9
Bu hafta 60.8
Fark 1.1
Yüzde 1.77
guzel eksi tebrikler cnm
Ama bundan sonra cuma dışında bildirimleri saymicam ona gore :)))
simdiden kolay gelsin cnm
Elifcim madem geldin neden menunu yazmadin
Lutfen aksatma
Gelince butun menulerin yazilsin
ben hindiba kahvenin pek bi farkini gormedim heralde

Beyaz peynir sevmiyosan eski kasar falan da yiyebilirsin cnm
Yumurta yogurt yiyosan peynir sart degil aslinda
Ben cok severim :))
Yemeyin üstüne mi uyudun abla en az 3 saat gecmeliymis :)
biliyorum cnm ama sersem gibiydim hemen ustune yatmadim
Ama 3 saat degildi 1 saat gecmistir
Abla mayıs a hedef listesi yapıyor muyuz
Mefkurem
yapicaz cnm

Peynir yiyemiyorsan kendini hiç zorlama canım.

Kilonun gizli sebebi aslında, içindeki maya kaynaklı.

Eşin ne kadar kalacakmis belli degilmi
Kucuk cocukla konser de zor olur cnm o gürültüde

Kısır icin dogru gün ama cok abartma :))

hindiba kahvesi ne ola ki
İnülin, karbonhidratlar sınıfına ait olup fruktanlar olarak bilinir. Oligofruktoz inülinin enzimatik hidrolizi ile elde edilir. Fonksiyonel özellikleri, düşük kalori değeri, besinsel lif ve prebiyotik etkilerinden dolayı inülin gıda endüstrisinde kullanılmaktadır. Bağırsaklarda bifidobakterilerin gelişmesini uyarır. Bunlara ek olarak şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltır. Bu derleme, inülinin gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmasını ve sağlık üzerine etkilerini göstermek amacıyla yapılmıştır.
Yapılan çalışmalar, hindibada bulunan inülinin 3-60 monosakkarid biriminin polimerleşmesi ile oluştuğunu belirtmektedir (Murphy, 2001). Spesifik ayırma teknikleri uygulanarak inülinden 10-60 polimerizasyon derecesine sahip uzun zincirli inülin elde edilebilmektedir. Yüksek polimerizasyonlu inülin, ortalama 25 polimerizasyon derecesine sahiptir. Oligofrüktoz ve inülinin farklı fonksiyonel özellikleri zincir uzunluklarının farklılıklarından kaynaklanır. Polimerizasyon derecesi inülinin fiziksel özelliklerini etkilemektedir. Kısa zincirli fraksiyonu uzun zincirli fraksiyonundan daha tatlıdır. Çözünürlüğü düşüktür. Emülsifiye sağlar. Molekül yapısındaki hidroksil grupları, suyla etkileşimi sağlayarak sürfaktan özelliği kazandırır. Bu bakımdan peynirde yağ ikame olarak kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalarda inülinin, az ve tam yağlı yoğurtlara porlu yapı kazandırarak kıvamını azaltıcı etki gösterdiği belirtilmektedir.
İnülin ve oligofrüktozlar, kan şekerini düzenleyici ve lipit metabolizmasına olumlu etki göstermiştir. Oligofrüktoz, serum trigliserit düzeyini düşürmektedir. Ratlar üzerine yapılan bir çalışmada, diyetlerine 10 g oligofrüktoz eklendiğinde karaciğerde yağ yapımına azaltıcı etki gösterdiği gözlenmiştir (Kok ve ark., 1998).
Brighenti ve arkadaşları (1999), kan lipit düzeyi normal 20 kişiye inülin içeren tahıl karışımı verilerek, inülinin kan lipit düzeyi üzerine etkileri incelendiğinde kan lipit düzeyi değerlerini düşürdüğü gözlenmiştir. Yapılan diğer bir çalışmada, inülin miktarı arttıkça, serum kolesterol, trigliserit ve VLDL-kolesterol düzeyini azaltıcı etki gösterdiği bulunmuştur (Trautwein ve ark., 1998). Amerikan Diyetetik Derneği, şeker hastalığında görülen lipit metabolizması bozukluklarını düzeltmek için, yağ ikame olarak inülin gibi maddelerin kullanılmasını önermektedir. Ayrıca posalı yiyecekler fitat içerdiğinden demir, magnesiyum, kalsiyum, çinko ve mangan gibi minerallerin emilimini azaltmaktadır. İnülin ve oligofrüktoz, ince ve kalın bağırsakların pH’ını düşürür, uçucu yağ konsantrasyonunu artırarak mineral emilimini sağlar.
İnülin ve oligofrüktoz bifidobakteri sentezini artırarak kalın bağırsak kanseri riskini azaltmaktadır. Bununla birlikte lenfosit aktivitesini artırarak bağışıklık sistemini olumlu etkiler (Nurcan, 2010). Kalın bağırsakta bifidobakterilelerin oranı ile immünoglobülin miktarı arasında pozitif bir ilişki gözlenmiştir. İnülin ve oligofruktoz, bifidobakterilerin üremesini artırarak immünoglobülin aktivitesini de artırır. Anne sütü, oligasakkarit yönünden zengin bir besindir ve bebek sağlığı üzerine bir çok olumlu etkisi vardır. Bu bakımdan oligofrüktozların bebek mamalarında kullanılması uygundur (Nurcan, 2010).

özetle bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyip arttırıyor , kolestrole iyi , minarallerin emilimini arttırıyor , karaciğerin yağ yapını azaltıyor , şeker hastalığı , kalp hastalığı, kanser riskini azaltıyor :))

sabah olması iyi oldu yoksa çok sıra beklerdi
allah allah dediğin gibi bu da onların sınavı , yine de şükür hayatlarını kötü etkileyen bir şey yok , kızının parmakları tomurcuk halin de kalmış ya izmirde bir hastane varmış sadece el parmak sorunları kopma kesilme v.s. tedavi ediyorlarmış aklında bulunsun
ben bu ara tuhaflaştım gülüm peynirsiz yaşanmaz diyen ben çeşit çeşit peynire burun kıvırır oldum önce de yumurta dan soğumuştum dönem dönem gelip geçiyor benim bu cinsliklerim :)ev de şu an alışverişe daha gidilmediği halde 4 çeşit peynir var ben sadece 2 çatal yedim yine , bağırsak için vücudun 2. beyni deniyor çok önemli ve peynirde bağırsak beden için önemli çözücem ben bu işi :)

Kızlar gelemiyorum sınavım var lütfen beni idare edin şimdi molaya çıktık birazdan tekrar sınav başlıycak
Bana şans diyeyin
allah yardımcın olsun gülüm takıldığın yerde derin nefes al gevşe bilinç altın cevabı sana hatırlatır

benim ilk fark ettiğim etkisi sabah aç karnına içtiğim de daha enerjik oluyorum geri yatıp uyuma isteğim olmuyor gün için de daha çok şeyi yapıyorum ben hindiba kahveye başlayalı 2 ay oldu neredeyse 2. paketim bitmek üzere
eski kaşar var geçen bir lokma aldım neden sevmediğimi hatırladım :) taze kaşar da 2 ayrı markanın ki var onlarda tuhaf geliyor ezineleri hiç demiyorum bu ara benim iştah gitti ya normal tencere yemekleri de tiksindirici geliyor , normal beyaz ekmek de kötü kokuyor maya kokusu geliyor sanki , malum dönem bitmedi hala benim koku alma duyusu iyice kurtlaşmış sanırım :)

oh afiyet şifa olsun şimdiden , konsere bebişi götürme yaa yazık ses çok fazla, okustik oluyor , rahatsız eder kuzuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…