- 19 Ekim 2018
- 1.844
- 7.131
- 108
- 35
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #285.481
Evet daha kalorili besleniyordum, tatlı yemeden günü kapatmazdım. Bı kendime geleyim, daha düzenli bir liste oluşturacağım.yediğim şeylere dikkat etmiyordum demişsin, yani daha fazla kalori alıyorsundur. Şu an aldığın kalori miktarı az, sorun o zaten beybim
Fazla alisveris yapma kiz kendini 36 bedene hazirla o zaman yeni bi gardrop gerekecekDışarı çıkmıştım bi bluz iade etmek için, şimdi geri geldim ve bişey farkettim. Ben bildiğin idare edecek kadar giyiniyormuşum, hani ortamına uygun olsun, biraz da güzel-orijinal olsun yeter. Buraya taşındığımdan beri de hepten sallamaz oldum. Nasılsa çok yakışmayacak diye yeni çıkan şeylere alıcı gözüyle pek bakmadığımı farkettim. Hımm güzelmiş, giysin gençler modundayım. 28 yaşında giyinme hevesim sönmüş kilodan dolayı. 3 gün önce aynı mağazada elime bi pantolon aldım, normal siyah ama 40 beden ki normalde 44 bedendim. İç sesim tamam kilo verdin ama abartma bence diye bıd bıd konuşuyordu, denedim oldunasılll sevindim, aldım hemencik. Bugün de tekrar göz gezdirince iyice bi gaza geldim, senelerdir kendime haksızlık ediyorum, sanki bedenim zihnimdeki kadar güzel giyinmeyi haketmiyormuş gibi hissediyorum- davranıyorum. Öyle işte paylaşayım dedim:)
Kiz kaçamak degil oGüzel olmuş canım, sabah ben de fırında pattiz kaçamağı yaptımafiyet olsun
Ama daha cok yorgun dusersin canim bu seferBitki çayları yapıp içtim biraz, sıcak sıcak.
İştahım sıfır şu anda, en sevdiğim yemek olsa canım çekmez.
Sıcak su torbası denemedim ama battaniyenin altında kendimi sıcak tutuyorum.
Diyete başlamadan evvelde yeme düzenim böyleydi aslında, sadece ne yediğime dikkat etmiyordum, benim bünye alışık bu duruma.
ayy çok şükür hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız araba kullanmayı nasip etsin rabbim :))))))))))))))
cok sagolun kızlarAy cok sevindim tatlim hadi hayirli olsunnnn
guzel ölmüş canimMenum
10:00
Kk peynir
5 zeytin
1 Haşlanmış yumurta
3 çilek
Bir bardak kefir
13:00
15 gr fındık
14:30
Bir kepçe mercimek çorbası
2 y.k. fırında patates
Salata
17:30
2 kepce mercimek çorbası
Salata
Su 2 ye tamamlarim
geçmiş olsun gülüm dikkat et kndineAslında buradayım, ama keyifsizim, bir türlü yazamadım
cok Saol gülümhayırlı olsun canım kazasız belasız inşallah
hadi ya
güzel olmuş
abla senin mesai saatin yok ki hafta boyu full
hayır olsun
guzel canim böyle şeyleri yapmak için voltajı yüksek makinalar gerekMenü
Sabah(10:30)
1 greyfurt
3 yumurta azcik tereyağı ile pisti
1 kk peynir
Akşam(17;30)
1 tK fıstık ezmesi ev yapımı robotu da yaktım sonunda olmuş mu diye bakarken 1tk olmuştur benim tadimlarda
4 YK tavuk yemeği
1 büyük bardak ayran
Şu: 2 lt Spor: 45dk Leslie 5k 12 dk Leslie bölgesel = 171 puan @bi prenses annesi
az olmuş gibi tatlım doydunmu yoksa caninmi istemedi07:30=== 2 çatal salçalı yumurta
6 siyah+6 yeşil zeytin
13:00=== 1 büyük fincan sade kahve
15:00=== 3 adet kaşarlı mantar
2 kase yoğurt
2 lt su
geçmiş olsun canim rüzgâra çıktıysan aniafri yaparKizlar basima cok fena bi agri girdi niye boyle oldum bilmiyorum ya
Çok iyi bi menü afiyetler olsun tatlimSabah 10.30
1 yumurtalı 2 dilim pastırma
Peynir zeytin
Yarım domates
Yarımçay bardağı çiğ fındık
Yarım portakal
Ara 17.30
1 fincan sütlü kahve 10 fındık
Akşam 18.30
Fırında balık
Salata
1 tatlı kaşığı tahin balık için
Su 2.5 lt
Spor 40 dk Tempolu yürüyüş
Afiyet olsun canim ama tahin genede sırf yag fazla tuketmemek lazimSabah 10.30
Peynir zeytin
Yarım domates
Yarım portakal
Ara 17.30
Akşam 18.30
Fırında balık
Salata
Su 2.5 lt
Yok tatlim cikmadim isyerindeydimcok sagolun kızlar
guzel ölmüş canim
geçmiş olsun gülüm dikkat et kndine
cok Saol gülüm
guzel canim böyle şeyleri yapmak için voltajı yüksek makinalar gerek
az olmuş gibi tatlım doydunmu yoksa caninmi istemedi
geçmiş olsun canim rüzgâra çıktıysan aniafri yapar
Çok iyi bi menü afiyetler olsun tatlim
Afiyet olsun canimBende menulerimi yazayim dunkiyle birlikte
11.20
1 yumurta
1 dl peynir
8 zeytin
1 salatalık
3 ceviz
17.2p
1 tabak kuru fasulye
1 minik kase yoğurt
2 erik turşusu
Bugunki menü
11.40
Sahanda yumurta
1 kasik kekik
zeytin salatası
1 dl peynir.
2 dl tam buğday ekmeği
15.00
1 armut
10 findik
18.20
3 parca tavuk
Salata
Su.3lt
İştahım yok canım.az olmuş gibi tatlım doydunmu yoksa caninmi istemedi
Vardım canım ama ben seni miye hatrlayamadmkiValla 1 küsür olur sabah tartilmadim sürpriz olacak canim benimki :)
Afiyet olsun tatlim
Valla iste sarka sarka bu zamana kaldi bizimkide canim.
Ne bilim bence vermese iyi ama bisi diyemicem canim nornalde benimde baya düşkünlüğüm var
Merak etme abla dikkat edicez tabiki
Kiz esin bisiler yapıyor olmasin
Gunaydin canimmm
Is oldu galiba abla
Gunaydin canim afiyet olsun
E gidenin cogu yagsa gayet iyi canim
Kolay gelsin tatlim
Hosbuldum canım. Bisi sorcam sen eskidende vardin dimi
06:30=== 3 haşlama yumurta
1 kase murç salatası
12:30=== 1 kase bakla
1 kase yoğurt
1 kase murç salatası
2 lt su
Kızlar diyetim 2 öğünden ibaret olduğu için sadece bugüne mahsus ya sabah-öğlen ya da öğlen-akşam yiyecektim, ben sabah-öğleni tercih ettim.
Şu an aç hissetmiyorum, zaten birazdan yatacağım, gün boyu çok yoruldum, pazartesiden beride bebeğim uyutmuyor.
Güzel menüydü:)İyi geceler kızlar
Menum
3 haşlanmış yumurta
1kk peynir
15:00-18:00
2dilim ananas 1 kase yogurt
Su:3lt
Canım yazdıklarnı okudum,herkes cok güzel şeyler yazmış ve hepsine de katılıyorum..ben de şunu sölemk isterim.bu niyete girebilecek bi yüreğin var,niyetini gerçeklestirmek için yola çıkacak cesaretin ve iraden..takdir e şayansın..sakın üzülme,çok değerlisin..Kizlar selam, ben bu aralar kursa git eve gel ders calis yemek yap, kosturmacasindan cok ugrayamiyorum. Ama en kisa zamanda duzenimi oturtup daha cok gelmeye calisicam. Hemen menumu yaziyorum
Saat 9:00
2 yumurtadan sebzeli omlet
Yarim avuc ici kadar peynir
5 zeytin
Domates
Salatalik
Yarim cb ceviz
Saat 10:30
1 sade filtre kahve
Saat 13:30
Sutlu nescafe
Saa 18:15
1 rezene
Azicik peynir uzerine
Su 2lt
Spor 30 dk bisiklet toplam 60 puan @bi prenses annesi
Insallah yarina guzel bir eksi gorurum. Bugun biraz canim sıkın, bazen issizlik boyle vuruyor bana
SüperrrrBildirimimi yapayım
Aslında WC’ye çıkamadım henüz ama daha fazla da bekleyemem çünkü ilaç kullandığım için birkaç tane, su içmeye başlamam gerek o da şişirecek
Belki Pazartesi’ye daha da düşmüş olurum
Geçen hafta: 67
Bu hafta: 65,6
Fark: 1,4
Yüzde: 2,089
İnş en hayırlı zamanda gelsin,nasip olsun cnmama henüz olmuyor yaklaşık bi senedir istiyoruz nasip bklm
tebrikler canim eksi eksidir
Canım ablam ben deee:)şimdi mutlu oldun muu ben oldum valla
Olsn haftya dahada güzeli olur inşBildirimim
Geçen hafta :96.4
Bu hafta:96.2
Fark:-0.2
Yüzde: 0,2
Kızlar o kadar az yememe rağmen pazartesiden bu yana sadece 100 gr gitti. Regl olacam ondan mı bilmiyorum. Biraz canım sıkıldı.
Harikaaaa,inş canımBugün tam 1 ay olmuş buraya başlayalı ve 4.6 kg vermişim böyle devam ederse yaza fit gircem nasipse
Çok merak ettimPlanimi merak edenler e sesleniyorum
Daha önce yine böyle azalmaya başlamıştı kilo verimim bende 5 te 5 diyeti uygulamıştım ve güzel sonuç almistim mutlaka çoğunuz biliyorsunuzdur bilmeyenlere yazayım 1 gün sebze 1 gün meyve 1 gün yumurta diye gidiyor ben meyve günü çok acıkmıştım onun yerine çorba yaparim belki bakalim p.tesi başlamak planım
:)ne güzel sonuçlar
canını sıkma her zaman aynı sonuç olmaz totele bakmak gerekli
oo planlar süper
daha önce ise uaradiysa deneyebilirsin bence de bende bu hafta danimarkayi if ve Karatay uydurup ugluyorum
Teşekkür lerrrrcanımmmmTeşekkür ederim kelebeğim:)
sonra gördüm daha çok vermişsin ama gene de bu alıntı üzerinden tebrik edeyim:) süper
İşte gerçek diyet ruhu budur
Sağol kankim
Tebrik ederiiiim
Teşekkür ederim
Kııız, dibi tutmuş dolmaya bayılırım
Wuhuuuu, tebrik ederim süperrr
Yiiiiiy, iyi gidiyoruz
Tebrikler gülboş gayet güzel
Tebrikler canım
Hayırlı uğurlu olsun ablacımmmmBuarada benim kiloda bi degisiklik yok sabitim
Ama hayatta degisiklik var :))
Allah izin verirse pazartesi işe basliyorum
Yogun gunler beni bekliyor
İşin kötüsü bu ay, gecen gun naviyi acinca netim bitmis
Ay sonuna kadar disarda netim yok
Yani iş saatlerinde buraya bakamicam
Neyse ayin ortasi geldi zaten
Ayyyy ne becerikli bi hatınsun..evdekiler cok sanslı,enerjin atrı güzel,MaşAllahbu gün de akşam olduuu:))
dün yatak odasında ki sandık üstü, içi ,hurçlar boşaltıldı temizlendi diğer odaya taşındı tabi her iki oda da temizlendi tekli koltukları yatak odasına taşıdım sandık onların yerine yerleşti tek başıma yaptım hepsini aferin banaaa ve akşam oram buram ağrıyor demedim çok şükürbu gün öğleden sonra buz dolabı derin dondurucuyu çektim sağını solunu sildim ne ara yağlanıyorlar yavfff(aspratör kullanmıyorum başımı ağrıtıyor) yerleri sil süpür hatta 3 lü piriz bile kir olmuş diye söktüm cifledim yıkadım :)) tabi evi de toplayıp çamaşır yıka ser yapıp tontişime gittim dün de çağırdı işim var dedim bu gün de desem kesin sen bana alındın mı diye ya arayacak ya mesaj trafiği başlayacak diye işini bitir gel diyince tamam dedim , gelince koştur koştur yemek yaptım o arada kendime karnıbahar haşladım , tart kalıbın da kek yapıp krema pişirdim incecik kekin arasını da kesip kremaladım benimkiler yemeklerini yerken o iş de bitti bulaşığı yalaşığı topladım çay koydum az gittim yattım yarım saat dinlendim geldimmmm vee maşallah banaaaa gayet iyiyim sapasağlamım kolum boynum şişmediiiii ve kendimi çook mutlu hissediyorum
ve artık şuna inanıyorum tedavisi yok denilen fibromiyalji hastalığı bence artık ben de yoookk
Gayet iyi şimdi naslsn canımİyi geceler kızlar menüm gecikti
Kahvaltıdan önce bağırsak düzenleyen kür
Kahvaltı 08:20
5 zeytin
2 kk ev usulü kaşar peyniri
Kiraz domates
Salatalık
Marul
Maydanoz
5li bitki cayi
Öğle: 14:30
Yarım su bardağı garniturlu yeşillikli şehriye salatasi
2 parmak kalinliginda bi tane sigara boregi
Açık çay
Akşam 19:00
6-7 kaşık kabak yemeği
4 Ispanaklı eriste
Domates
Salatalık
Su 1.5 lt
Spor yok
Menüm çok iyi değil farkındayim kızlar ama ben hala çok aç hissediyorum bugün bi türlü doyamadım ya tövbe estağfurullah
Canım birseyler istiyor sanki sonra midem bulanıyor gibi içim almıyor falan
Haklısın ablacm inş telafi ederimbenimkide seytan kulagina kurşun cok iyi kac senedir pil bile degismedim
Kuzum geri gonderirsen tarti işini ne yapicaz
sagolasin tatlim
aksam kurunun yanina ekmek yerine salata olmaliydi cnm
Annenede nice mutlu yillar
birazdaha pisirseydin madem yemegi :))
hayyy masallahhhhh kadinin icinden temizlik perisi cikmis yine
Bundan sonrada hiiiiicccc agri sizi olmicak ins. Tatlim
ellerine saglik cnm
Cemre ebru gulbe tebrikler
amin cnm sagolasin
liste liste dedin
Al sana liste
ins. Oyle olur cnm sagolasin
Sadece yoldan biraz tirsiyorum
sabah zaten doymamisin oglen guzel cnm
Sonraki ayranida gordum iyi yapmisin
Bu kadar ac birakma kendini
gayet guzel cnm
dhl de paketleme cnm
sabah yumurta olmadigi icin cok doyurucu olmaz
Oglen yedigin sey seni zaten doyurmaz aksine aciktirir
Aksamda yogurt yesillikli salata olsaydi aclik hissetmezdin cnm
aksam guzel cnm :)) digerleri olmamis
neyseki bitirmisin Allah bereket versin cnm
Ne işi yapiyosun
gecmis olsun cnm bugun nasilsin
elif hadi borek kacamagin olsun sonraki lokma ne oluyor tadimlikda degil
Ustune bide cig kofte ustelik dürümlü
Seninki cuma kacamagindan cok ipini koparmak olmus hic olmamis
Hosgeldinnnn guzellikkkkksende cok ozlendinnn
Haklısın canımTamam kuzum yarina kadar toparlarsın sende iyice bol bol eglen aksam
Kiz napim gidecek bu kilolar bıktım artık
Ins canimm
Arkamdan konusmayin goruyom
Gunayfin canim
Cok gecmis olsun canim suan iyisin dimi
Hic olmamis ki elifcim ya hadi bi tanesi kacamak ama hepsi pespese ins arti olarak dönmez
Gunaydin canim hoşgeldin
Gunaydin kizlar
Tesekkur ederim beybiiii
Çok güçlü bi kadın olduğunu düşünüyorum nacizane elbette..oğlunn psikolojisi nasl,etkilenmemştr inş bu süreçten canımNapayim abla gülüp geçiyorum. Durursam oldugum yerde sayarim gelecek onemli her zaman
Ayy en sevdiğim anlardan:)Hava yağmurlu spor sonrası bir üşüme geldi şimdi battaniye altında kahve keyfi hazır sipamda spor sonrası uyudu :) benden çok terlemeyi başarıyor
Evet maalesef öyle oldu canim sarhosken kiskanclik krizine girdi sonu mahkemede bitti hem darptan hem bosanmadan
Ohh ins yarin bende aynisini yapcam en guzelini yapmisin canim
Hoşgeldinnnnnn canımmmmAlıntıları eklerken sanırım 2 alıntıyı yanlışlıkla sildim kusura bakmayınhepinize toplu hoşbuldum :)
Hosgeldinnnnnn tekrarrrrr
Handandandan evet tanışmıştık seninle
@nanekekik az dinlenmeye aldım kendimi, iş dışında genel olarak sadece uyuyorum bu aralar. Şimdilerde yavaş yavaş aranıza dönüyorum
@mefkurem hayırlı olsun işin, hiç haberim olmadı he
Harikaaaaa.Rabbim kazasız belasız kullnmuı nasip etsn inşKızlar çok heyecanlı ve mutluyummmmmm sınavı gectim çok şükür ehliyet cepte
Çok iyi menüMenum
Kk peynir
5 zeytin
1 Haşlanmış yumurta
3 çilek
Bir bardak kefir
13:00
15 gr fındık
14:30
Bir kepçe mercimek çorbası
2 y.k. fırında patates
Salata
17:30
2 kepce mercimek çorbası
Salata
Su 2 ye tamamlarim
Gayet iyi spor ayrı güzelMenü
Sabah(10:30)
1 greyfurt
3 yumurta azcik tereyağı ile pisti
1 kk peynir
Akşam(17;30)
1 tK fıstık ezmesi ev yapımı robotu da yaktım sonunda olmuş mu diye bakarken 1tk olmuştur benim tadimlarda
4 YK tavuk yemeği
1 büyük bardak ayran
Şu: 2 lt Spor: 45dk Leslie 5k 12 dk Leslie bölgesel = 171 puan @bi prenses annesi
Geçmil olsun canımmmYok canım, kaç günlerdir uykusuz kalmamın açısı çıktı, fena grip oldum...daha kötüsü böbreklerim çok ağrıyor, o kadar su içtim, wc ye gidemedim. Akut böbrek yetmezliği mide bulantısı ve iştahsızlık yapıyor.
Çok az olms canmmm07:30=== 2 çatal salçalı yumurta
6 siyah+6 yeşil zeytin
13:00=== 1 büyük fincan sade kahve
15:00=== 3 adet kaşarlı mantar
2 kase yoğurt
2 lt su
Böle hissetmen ne hoş..devamı gelsin inş canımDışarı çıkmıştım bi bluz iade etmek için, şimdi geri geldim ve bişey farkettim. Ben bildiğin idare edecek kadar giyiniyormuşum, hani ortamına uygun olsun, biraz da güzel-orijinal olsun yeter. Buraya taşındığımdan beri de hepten sallamaz oldum. Nasılsa çok yakışmayacak diye yeni çıkan şeylere alıcı gözüyle pek bakmadığımı farkettim. Hımm güzelmiş, giysin gençler modundayım. 28 yaşında giyinme hevesim sönmüş kilodan dolayı. 3 gün önce aynı mağazada elime bi pantolon aldım, normal siyah ama 40 beden ki normalde 44 bedendim. İç sesim tamam kilo verdin ama abartma bence diye bıd bıd konuşuyordu, denedim oldunasılll sevindim, aldım hemencik. Bugün de tekrar göz gezdirince iyice bi gaza geldim, senelerdir kendime haksızlık ediyorum, sanki bedenim zihnimdeki kadar güzel giyinmeyi haketmiyormuş gibi hissediyorum- davranıyorum. Öyle işte paylaşayım dedim:)
gayet iyi canımmmSabah 10.30
Peynir zeytin
Yarım domates
Yarım portakal
Ara 17.30
Akşam 18.30
Fırında balık
Salata
Su 2.5 lt
Yok kız lazımdı ondan:) değilse ben de hakkımı daha zayıf olacağım-inşallah- günlere saklıyorumFazla alisveris yapma kiz kendini 36 bedene hazirla o zaman yeni bi gardrop gerekecekama cok sevindim senin adina hevesinide öldürme genclere tas çıkartırız biz
Kiz kaçamak degil oafiyet olsun sanada beybi
Ama daha cok yorgun dusersin canim bu sefer
Menü
08.15
Bir muz
3 ceviz
10.30
Bi kase tavuk suyuna corba
15.00
Yarım lavaşla çiiğköfte
15.30
1 elma
19.00
Yarım lavaşla ciğer(1 porsiyon)
22.00
Bi sütlü kahve
Belki az tuzsz fıstık
Su
2 lt üstü
Spor
60 dk yüryş
Bilmemki ama ben seni hatirliyorum canim bahar merve zuhal abla istikrar dur bakim baska kimler varVardım canım ama ben seni miye hatrlayamadmki
Güzel menüydü:)
Canım yazdıklarnı okudum,herkes cok güzel şeyler yazmış ve hepsine de katılıyorum..ben de şunu sölemk isterim.bu niyete girebilecek bi yüreğin var,niyetini gerçeklestirmek için yola çıkacak cesaretin ve iraden..takdir e şayansın..sakın üzülme,çok değerlisin..
Süperrrr
İnş en hayırlı zamanda gelsin,nasip olsun cnm
Canım ablam ben deee:)
Olsn haftya dahada güzeli olur inş
Harikaaaa,inş canım
Çok merak ettim
:)
Teşekkür lerrrrcanımmmm
Hayırlı uğurlu olsun ablacımmmm
Ayyyy ne becerikli bi hatınsun..evdekiler cok sanslı,enerjin atrı güzel,MaşAllah
Gayet iyi şimdi naslsn canım
Haklısın ablacm inş telafi ederim
Haklısın canım
Çok güçlü bi kadın olduğunu düşünüyorum nacizane elbette..oğlunn psikolojisi nasl,etkilenmemştr inş bu süreçten canım
Ayy en sevdiğim anlardan:)
Hoşgeldinnnnnn canımmmm
Harikaaaaa.Rabbim kazasız belasız kullnmuı nasip etsn inş
Çok iyi menü
Gayet iyi spor ayrı güzel
Geçmil olsun canımmm
Çok az olms canmmm
Böle hissetmen ne hoş..devamı gelsin inş canım
gayet iyi canımmm
Oglen lavas aksam lavas olmamis canim aksamda fıstık fazla kacar bence afiyet olsunMenü
08.15
Bir muz
3 ceviz
10.30
Bi kase tavuk suyuna corba
15.00
Yarım lavaşla çiiğköfte
15.30
1 elma
19.00
Yarım lavaşla ciğer(1 porsiyon)
22.00
Bi sütlü kahve
Belki az tuzsz fıstık
Su
2 lt üstü
Spor
60 dk yüryş
Aynen öyle bebegim ne ciciler alicaz bizYok kız lazımdı ondan:) değilse ben de hakkımı daha zayıf olacağım-inşallah- günlere saklıyorum
Ohoooo burdada kacamak var afiyet olsun kuzumCumartesi menüsü geldi haaanım
11.30
1 veya 1.5yumurtayla yeşillikli omlet
1 parça beyaz peynir, 1çk krem peynir
3 zeytin, 5 fındık
2 çeri, 2-3 dl salatalık, bir avuç aysberg
1 hurma, 5-6 ince dilim muz
2 servis kaşığı kadar domatesli yoğurtlu fırında pattis
Yarım çb yy tarçınlı süt
Yemekten sonra da çayla beraber bir adet rulokat yedim
15.00
Sade Türk kahvesi
19.00
130g fırında somon
2 yk bulgur pilavı
1 kase cacık
Su: 2 lt
En azindan bugünü atlattin canim. Tabi yogunluk olarak menü olarak atlatamamissin olmamis biliyosun bunu afiyet olsunKızlar selam
Bugün de yorgunluktan ölmediysem bana bişe olmaz
Sabah 3.30dan beri uyanığım şimdi gitti misafirler ayak bileklerim sızım sızım sızlıyor
Menüm çok kötü çok saçma
Sadece kahvaltım iyi
Sabah 10.00 2 yumurta
2 ceviz
4 badem
15.00 1 dilim pizza
18.00 5 sarma
Yarım dilim pasta
Su 1 lt
Hiç hiç hiç olmadı hem de ama İnan hiç oturmadım kahvaltımı bile iki yumurta haşlayıp ayakta yedim o yüzden misafirlere ne hazırladıysam ayaküstü attım bişeler ağzımaEn azindan bugünü atlattin canim. Tabi yogunluk olarak menü olarak atlatamamissin olmamis biliyosun bunu afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?