- 1 Haziran 2018
- 27.720
- 82.184
- 598
- 31
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #286.261
Anladım canım adının ne olduğunu bilmesem de yazin pikniklerimizin vazgeçilmezi çok lezzetliAslında onun orijinal adı "abugannuş".... dalgasına babagannus deniyor.( Közlenmiş patlıcan, domates, biber, soğan ile yapılan bir salata, aslında "Antakya mezesi"..)
Afiyet olsun canımSağ ol canım . Ben de tam bilmiyorum ama köz patlıcandan yapılıyor. Kız kardeşim çok meraklıdır farklı yöre yemeklerine o yapmıştı
Ben kurutmazsam başım hemen ağrır. Saçlarıma banyo sonrası yağ sürünce kırılma da çok olmuyor
Klima bende asla açmam açtırmamÇok teşekkür ederim canım, yarın aktarlara soracağım inşaallah..
Bu sinüzit ağrısı o kadar kötü ki, arabada klima bile açamıyorum, açtığım anda alnım ağrımaya başlıyor, saçlarımı yıkamaya da korkar oldum.
Ne yağı sürüyorsun canım, gerçi ben o yağlılık hissinden de hoşlanmamBen kurutmazsam başım hemen ağrır. Saçlarıma banyo sonrası yağ sürünce kırılma da çok olmu
Öyle miymişAslında onun orijinal adı "abugannuş".... dalgasına babagannus deniyor.( Közlenmiş patlıcan, domates, biber, soğan ile yapılan bir salata, aslında "Antakya mezesi"..)
Canım çok az olmuş. Az yemekte baş ağrısını tetikler haberin olsunSabah 2 haşlama yumurta
Kızlar başka birşey yiyemedim, yataktan kalkamadım baş ağrısından, eşim geldi masaj yaptıda biraz kendime geldim, şimdide çay içiyorum, bu saatten sonra birşey yemek istemiyorum açıkçası, midem de bulanıyor, yersem çıkarırım diye korkuyorum, belki yoğurt yerim yatarken.
Ne yağı sürüyorsun canım, gerçi ben o yağlılık hissinden de hoşlanmam
Öyle miymişAntakya yöresine ait meze olduğunu biliyorum o kadar
Canım çok az olmuş. Az yemekte baş ağrısını tetikler haberin olsun
Afiyet olsun canımKızlar bugün gün boyu çok iyiydim taaki saat 5 bucuk civarlarına kadar bi halsizlik çöktü resmen içim ezildi sanki uzun süre aç kalmışım gibi oysa alakası yok cidden saatli yedim hep ben çok fena hasta olcam sanırım hem midem bulanıyor gibi hem açım hem de üşüyorum şimdi akşam öğünümude yicem kendimi iyi hissettiğim anda burdayım kizlar menümu vereyim çıkmadan
Kahvaltı 8:30
5 zeytin
1 kk ev yapımı kaşar
1 haşlanmış yumurta
Domates
Salatalık
1 dilim tbe
5li bitki çayı
10:30 ara
Bi orta boy yeşil elma
1 su bardağı süt
Öğle 13:40
6 yemek kaşığı semizotu yemegi
1 küçük kase yoğurt
Salata
Ara 16:00 kendimi çok aç hissettim
Bi kase salata yedim
Arada şekersiz çay
Akşam 18:30
6 kaşık güveçte patlıcan yemeği
İçinde tavuk da var yemeğin bi avuç içi kadar tavuk
Salata yapmaya halim yok hiç
1 kase yoğurt yerim artık
Su 1 lt anca hiç içemiyorum bu ara ya
Spor yok ev isi yaptım bi saat sadece
Afiyet olsun canım babagannuş nedirSabah 11.30
1 dlm peynir
1 kk kaşar
3 çatal babagannuş
3 çatal humusumsu bişey
Salatalık
Maydanoz
1 dlm tbe
Ara
2 ceviz
Akşam 18.30
Yarım tabak haşlama et
Salata
Ayran
Su:2.5 lt
Spor: 30 dk yürüyüş =90 puanFit mutlu anne
Saol cmm aynen öyleAfiyet olsun canım
Dikkat et kendine mevsim geçişi hastalık havası tam
O da ağrı yapar canım düşük ayarda kurutmaya çalışHavluyla kuruluyorum, saç kurutma makinası kullanmıyorum saçlarımı kırdığı için.
Yoğurt ye canım muhakkak açlık da baş ağrını artırırSabah 2 haşlama yumurta
Kızlar başka birşey yiyemedim, yataktan kalkamadım baş ağrısından, eşim geldi masaj yaptıda biraz kendime geldim, şimdide çay içiyorum, bu saatten sonra birşey yemek istemiyorum açıkçası, midem de bulanıyor, yersem çıkarırım diye korkuyorum, belki yoğurt yerim yatarken.
Gecmis olsun kuzum yat dinlen yoksa toparlanman zor olur.Kızlar bugün gün boyu çok iyiydim taaki saat 5 bucuk civarlarına kadar bi halsizlik çöktü resmen içim ezildi sanki uzun süre aç kalmışım gibi oysa alakası yok cidden saatli yedim hep ben çok fena hasta olcam sanırım hem midem bulanıyor gibi hem açım hem de üşüyorum şimdi akşam öğünümude yicem kendimi iyi hissettiğim anda burdayım kizlar menümu vereyim çıkmadan
5 zeytin
1 kk ev yapımı kaşar
1 haşlanmış yumurta
Domates
Salatalık
1 dilim tbe
5li bitki çayı
Bi orta boy yeşil elma
1 su bardağı süt
1 küçük kase yoğurt
Salata
Bi kase salata yedim
Arada şekersiz çay
Canim bende kestirmistim keske kestirmeseydim dedim bilmiyorum pisman oldum ben ama sen nasil rahat edeceksen oyle yaptir. Bide bende argan yağı kullaniyorum dustan sonra islak saca uyguluyorum oyle yaglilik hissi birakmiyorKızlar hamilelikten önce saçlarım çok kısaydı, hamile iken kestirmedim, şimdide belime yakın, kestirmeye kıyamıyorum. Hayatımda ilk defa saçlarım uzun. Ama uzun saç bende sinüzit yaptı, iki gündür başımı kaldıramıyorum ağrıdan, bebeğime bile bakamıyorum tam anlamıyla.
Muallakta kaldım, saçlarımı kestirem mı kestirmesem mı diye.
Eşim "kestir benim saçım gibi, uğraşma" diyor, ama ben istemiyorum.
Bildiğiniz bir yöntem var mı bitkisel, sinüzit ağrısını geçirecek birşeyler. Bulamazsam saçlarımı kestirmek zorunda kalacam
Abla cocuklardada kullanilirmi acabasinüziti kökünden hallet kullananların yüzde 95 in de işe yarıyor aktarlarda satılan enfiye çekiyorsun iki burun deliğine birden 50 ila 70 kez arası hapşurtup tüm sinüsleri boşaltıyor, sonrası gün aşırı 1-2 kere daha yapıp bırakıyorsun
ilk başta yakıyor burnunu genzini dayanıp gidip yıkamayacaksın ama, ve yanına 1 paket peçete ve bir poşet alacaksın anca yetiyor :)
Evet canim ama aliskanlik sikinti isteNeyseki önemli bişey değil canım
Benim de canım çekti kalkıp yapıcam
Ben de 10 yıldır takıyorum. Miyop mu senin
Afiyet olsun canım
Güzel canım
Saçlarını ıslak mı bırakıyorsun? Ben de uzun saç severim kestirmeye hiç kıyamam
Afiyet olsun beybiSabah 11.30
1 dlm peynir
1 kk kaşar
3 çatal babagannuş
3 çatal humusumsu bişey
Salatalık
Maydanoz
1 dlm tbe
Ara
2 ceviz
Akşam 18.30
Yarım tabak haşlama et
Salata
Ayran
Evet canim bisi istemedi kuzum ya bilmiyorumOooo çok erken kapatmışsın günü canım ya
Afiyet olsun güzel menü
Ay bisi yememissinki boyle olursa toparlanamazsinki canim ya cok gecmis olsunSabah 2 haşlama yumurta
Aynen canım yok karatay falan yaptgmdan degil de eşim hergün unutuyor bende cikamadim disari alamadm peynir mecburiyetten yiyorum yarina hallederim insAllahGecmis olsun kuzum yat dinlen yoksa toparlanman zor olur.
Birde canim hergün kaşar yiyorsun tamam karatayda var ama hergün yemen fazla degilmi ?
Canim bende kestirmistim keske kestirmeseydim dedim bilmiyorum pisman oldum ben ama sen nasil rahat edeceksen oyle yaptir. Bide bende argan yağı kullaniyorum dustan sonra islak saca uyguluyorum oyle yaglilik hissi birakmiyor
Abla cocuklardada kullanilirmi acaba
Evet canim ama aliskanlik sikinti iste
Afiyet olsun beybi
Evet canim bisi istemedi kuzum ya bilmiyorum
Ay bisi yememissinki boyle olursa toparlanamazsinki canim ya cok gecmis olsun
Sağ ol canım. Hatay yöresine ait köz sebzeli bir mezeAfiyet olsun canım babagannuş nedir
Tamam canim dikkatimi cekti ondan sordum cok fazla yag iceriyor ev yapimi olsadaAynen canım yok karatay falan yaptgmdan degil de eşim hergün unutuyor bende cikamadim disari alamadm peynir mecburiyetten yiyorum yarina hallederim insAllah
hay maşallah abla bir dunya şey yapmissinselam kızlarr misafirim vardı bu gün, atlattım çok şükür ama ben dahisi bardakta(şişman kadehlerde) puding gibi uydurma bir şey yapıyorum ondan yapıp sonra oradan çıkarıp etrafını hindistan çevizine bulayıp meyveyle süsleyip servis yapacaktım bardakları su ile ıslatmayı unutmuşumbardakla servis yaptım pek beğendiler bozuntuya vermedimmm tabii:))) ben hiç bir şey yemedim şimdi çorba koydum canım ne zamandır şehriye çorbası çekiyordu sebzelisinden pişsin de yiyeyim midem gırlıyor hafiften , bulaşık makinesinin ağzı açık dil çıkarır gibi bana bakıyor kalan bulaşığı da makineye atıp çalıştırdım mı benimkilerin de yemeğini verdim mi tamamdır horul horul yatıp uyuyacam benim akşam planım böylee iştee:)
cok erken kapatmışsinMenum
Sabah
9:30
Bir dilim tbe
3 zeytin
2 kk peynir
15:00
Bir porsiyon döner dedim ama toplasan 3 y.k kadardi
3 dilimde domates yedim
Su 2 ye tamamlarim
Belki birazdan yogurt yerim simdilik canim bisi istemiyor kızlar
Afiyet olsun suyu zorla canımKızlar bugün gün boyu çok iyiydim taaki saat 5 bucuk civarlarına kadar bi halsizlik çöktü resmen içim ezildi sanki uzun süre aç kalmışım gibi oysa alakası yok cidden saatli yedim hep ben çok fena hasta olcam sanırım hem midem bulanıyor gibi hem açım hem de üşüyorum şimdi akşam öğünümude yicem kendimi iyi hissettiğim anda burdayım kizlar menümu vereyim çıkmadan
5 zeytin
1 kk ev yapımı kaşar
1 haşlanmış yumurta
Domates
Salatalık
1 dilim tbe
5li bitki çayı
Bi orta boy yeşil elma
1 su bardağı süt
1 küçük kase yoğurt
Salata
Bi kase salata yedim
Arada şekersiz çay
himmm teşekkürlerVücutta su - tuz dengesi var, suyu fazla tükettiğiniz zaman o denge bozuluyor, bu defa hücreler kendini korumaya alıyor tuz eksik diye...yani kısaca herşeyin fazlası zarar. Su oranı kilo×0.033
ben direk kisa sac kullanıyorumKızlar hamilelikten önce saçlarım çok kısaydı, hamile iken kestirmedim, şimdide belime yakın, kestirmeye kıyamıyorum. Hayatımda ilk defa saçlarım uzun. Ama uzun saç bende sinüzit yaptı, iki gündür başımı kaldıramıyorum ağrıdan, bebeğime bile bakamıyorum tam anlamıyla.
Muallakta kaldım, saçlarımı kestirem mı kestirmesem mı diye.
Eşim "kestir benim saçım gibi, uğraşma" diyor, ama ben istemiyorum.
Bildiğiniz bir yöntem var mı bitkisel, sinüzit ağrısını geçirecek birşeyler. Bulamazsam saçlarımı kestirmek zorunda kalacam
her ikiside var canimNeyseki önemli bişey değil canım
Benim de canım çekti kalkıp yapıcam
Ben de 10 yıldır takıyorum. Miyop mu senin
Afiyet olsun canım
Güzel canım
Saçlarını ıslak mı bırakıyorsun? Ben de uzun saç severim kestirmeye hiç kıyamam
Afiyet olsun canımSabah 11.30
1 dlm peynir
1 kk kaşar
3 çatal babagannuş
3 çatal humusumsu bişey
Salatalık
Maydanoz
1 dlm tbe
Ara
2 ceviz
Akşam 18.30
Yarım tabak haşlama et
Salata
Ayran
ben bir an hissettiklerimi yaziverdim canim arkadaş konusujuda biraz sıkıntıliyimBen hep ‘huuv insanlar, kalabalıklar yaşasıııın’ modunda takılıyordum ama son zamanlarda iyi hissetmeme rağmen 2 gün kalabalıktaysam bir gün evde olmayı tercih ediyorum. Enerjim arınıyor gibi hissediyorum:) Allah kimseyi yalnız koymasın tabi, hiç keyifli bir şey değil.
merak etmiştimAslında onun orijinal adı "abugannuş".... dalgasına babagannus deniyor.( Közlenmiş patlıcan, domates, biber, soğan ile yapılan bir salata, aslında "Antakya mezesi"..)
bas ağrıması normal canımSabah 2 haşlama yumurta
Menum
Sabah
9:30
Bir dilim tbe
3 zeytin
2 kk peynir
15:00
Bir porsiyon döner dedim ama toplasan 3 y.k kadardi
3 dilimde domates yedim
Su 2 ye tamamlarim
Belki birazdan yogurt yerim simdilik canim bisi istemiyor kızlar
Kızlar bugün gün boyu çok iyiydim taaki saat 5 bucuk civarlarına kadar bi halsizlik çöktü resmen içim ezildi sanki uzun süre aç kalmışım gibi oysa alakası yok cidden saatli yedim hep ben çok fena hasta olcam sanırım hem midem bulanıyor gibi hem açım hem de üşüyorum şimdi akşam öğünümude yicem kendimi iyi hissettiğim anda burdayım kizlar menümu vereyim çıkmadan
5 zeytin
1 kk ev yapımı kaşar
1 haşlanmış yumurta
Domates
Salatalık
1 dilim tbe
5li bitki çayı
Bi orta boy yeşil elma
1 su bardağı süt
1 küçük kase yoğurt
Salata
Bi kase salata yedim
Arada şekersiz çay
Sabah 11.30
1 dlm peynir
1 kk kaşar
3 çatal babagannuş
3 çatal humusumsu bişey
Salatalık
Maydanoz
1 dlm tbe
Ara
2 ceviz
Akşam 18.30
Yarım tabak haşlama et
Salata
Ayran
Sabah 2 haşlama yumurta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?