- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #290.801
Abla fazla da zorlama kendini allah korusun bisi olur filangün aydın gün güzel gün ramazannn:))
bu gün ben de niyetlendim ilaçlarımı dün akşam ezanından 1 saat önce içtim , iftarda da sadece ilaçları içip 1 saat sonra yemek yiycem bakalım bünyem ne tepki verecek
Sağol canımSüper oluyo hatta sende onlarla eşlik et kalori yakarsin ve çocukların çok hoşuna gidiyo
Canim 22-23 civari uyuyo sabah 6.30da kalkıyor 7de servis alıyo
Sporda menunde çok güzel olmuş canım afiyet olsun
Öyle oldu canım tatmadım kendimi ama telafi edicem
Uykuyu alamamak zor oluyo ya
İnşallahtelafi edicem canım
Evde de öyleyim balım, yakında içim bayılır gene danzzz danzz danzzz moduna girerim muhtemelenvalla kuzum zaten yogurt yumurta vs. Yemiyorsun cok yetersiz geliyor senin menuler
seninkiler ayni sehirdemi tatlim uzaktami
sana yakismiyor ama bu sakinlik
Bebeğim hiçbişey bulamıyorsan çantada ceviz,fıstık falan bulundur biraz. Zaten menülerin bizimkilere oranla zayıftı şimdi Ramazan gelince hepten yemeyi bırakmışsın:) bir de avakado tüket lütfinnnnAbla elimden geldigince ekstra bisiler bulmaya çalışıyorum ama dışardayken bu kadari bulabiliyorum
Aaaah menü yazma korkusuyla ne ziyafetlere uzaktan bakıyoruz:) tabii sonrasında yaşanan iç huzur paha biçilemezben uyuyayım sahura kalkmak zor oluyor yoksa. iyi geceler canlarım. iyi ki varsınız minnoşlar yoksa bugün kayınvalidemin içli köfte ve sigara böreklerinden gömerdim. size bildirim yapıcam korkusuyla yemedim
Ben de bugün bi vücudumu yoklayacağım abla, iftardan sonra çıkarmışım gibi gelmiyor hiç.. belki de senle gece sporlarımıza yeniden başlamalıyız sahur öncesiOrucken yuruyus vs. Yapabiliyomusunuz kizlar
Gündüz benim elim kolum kalkmiyor
Bide genelde ben cok susarim
O yuzden orucken spor hic dusunemiyorum
Amin tatlım teşekkür ederimHe tamam cnm anladım hadi hayrlisi Allah kabhk etsin simdiden
Ben süttenmişim canım, tekne orucu tutuyormuşumIns abla bakicaz artık:)
Gecmis olsun abla bu kaçıncı ki
Valla ekstradan bisi yok bende abla ama isyeri ve gidip gelmeler gene yürüyüş oluyor bana
Ancak kalktim abla
Tam dicektim sahur iftar kahvalti ne alakaaciklamayi gördüm afiyet olsun canim
Suya koyulan meyve olayini bi dene istersen canim
Hoşgeldin Ramazan menüsü olmuş ama çok kötü değil bence:) afiyet olsunMenumu yazayim
Sahur: 04:15
Sahanda 2 yumurta
2 ceviz
Yeşillik
Yarım salata
İftar: 20:15
1 kase mercimek çorbası
2 kaşık et döner
2 kaşık bulgür pilavı
Salata
Yarım kase şekersiz komposto
1 el ayasi kadar pide (son olucak yemem artık
1 kk. Kadar muhallebili kadayıf (biliyorum olmamaliydı ama böyle şeyler yemem artık yani bugünlük böyle oldu
1.5 litre su
Spor yok ama iftardan sonra çocuklarla yarım saat oyun havaları vs oynadık baya terletti
Birilerinin Pakistanlı ya da Bangladeşli bir komşusu var galiba:) afiyet olsunHayırlı sabahlar. Sahur yaptım yatıyorum. İlk gün itibari ile oruç iyi geçti ama tam iftar vakti gelen bol acılı kızartmalı börekler( samosa diyorlar burda) maalesef beni yoldan çıkardı. Midem de mahvoldu başım da fena ağrıdı. Oh olsun gerçi hakettim.
Sahur tam istediğim gibi olmadı ama olsun direnmeye devam. Ramazan’da daha bi motive oldum şu iradesizliğimi alt edeceğim gibi minik bir his var işimde. Bu arada Pazartesi bildirimini unutmuşum, burada okullar tatildi, Pazar sanıyorum. 96,6 tani +300 gr. Cuma’ya eksiye döner inşallah.
Her şeyi geçtim de Doğum kısmı üzücü olmuş.. kendilerinin farkındalar mı peki canım, bir de diğer kardeşlerinize karşıda mı tutumları böyle? Çok takma kafana, demekki bilmiyorlar-beceremiyorlar. Kendilerinin farkında olsalar böyle yapmazlardı.anladım canım. yok be gülüm 18 yıllık evliyim ne zaman ihtiyacım olsa doğum, taşınma, iflas gibi gelmediler gitmediler arayıp sormadılar. geldiklerin de ya bir hafta kalıp gittiler ( ki o zamanlarda da destek olmak yerine hizmet beklediler) ya da tüm yalvarmalarıma rağmen yüzüstü bırakıp gittiler.
benim de 2 evladım var dişi dolgu yapılırken bile içim bir tuhaf oluyor. neler yaşadım neler gördüm geçirdim sadece seyrettiler...daha neler neler ...yazsam roman olur vallahi
sağol canım. artık hiçbir şey beklemiyorum da (Allah canlarına sağlık versin). birileri konuşunca üzülüyor insan ister istemez. milletinki anne baba kayınvalide de benimkiler ne acaba diye... hiçbir şekilde vicdanları sızlamıyor . ben evlat değil miyim diye düşünüyor insan..Her şeyi geçtim de Doğum kısmı üzücü olmuş.. kendilerinin farkındalar mı peki canım, bir de diğer kardeşlerinize karşıda mı tutumları böyle? Çok takma kafana, demekki bilmiyorlar-beceremiyorlar. Kendilerinin farkında olsalar böyle yapmazlardı.
Ayyy avokado hic sevmiyorum ki ben yaaa bi iki kere yemeye çalıştım i ihh olmadıEvde de öyleyim balım, yakında içim bayılır gene danzzz danzz danzzz moduna girerim muhtemelen
Bebeğim hiçbişey bulamıyorsan çantada ceviz,fıstık falan bulundur biraz. Zaten menülerin bizimkilere oranla zayıftı şimdi Ramazan gelince hepten yemeyi bırakmışsın:) bir de avakado tüket lütfinnnn
Aaaah menü yazma korkusuyla ne ziyafetlere uzaktan bakıyoruz:) tabii sonrasında yaşanan iç huzur paha biçilemez
Ben de bugün bi vücudumu yoklayacağım abla, iftardan sonra çıkarmışım gibi gelmiyor hiç.. belki de senle gece sporlarımıza yeniden başlamalıyız sahur öncesi
Amin tatlım teşekkür ederim
Ben süttenmişim canım, tekne orucu tutuyormuşum
Hoşgeldin Ramazan menüsü olmuş ama çok kötü değil bence:) afiyet olsun
Birilerinin Pakistanlı ya da Bangladeşli bir komşusu var galiba:) afiyet olsun
Her şeyi geçtim de Doğum kısmı üzücü olmuş.. kendilerinin farkındalar mı peki canım, bir de diğer kardeşlerinize karşıda mı tutumları böyle? Çok takma kafana, demekki bilmiyorlar-beceremiyorlar. Kendilerinin farkında olsalar böyle yapmazlardı.
Kuzum önce bi baktır doktora istersenKızlar ya benim uyanır uyanmaz başlayan bir ense-omuz ağrım var. O bölge sürekli katır kutur ses yapıyor, ellerim sürekli ensemde. Eşimi bezdirdim ovsana diye diye adamın ellerinde derman kalmadı. Spor yapınca biraz iyileşiyorum ama yapmadığım zaman direkt tekrar ediyor. Var mı bir çözümünüz dostlar ?
Uykusuzluktan olanilir canım. Vücudu mahvediyorSelam kızlar
Ayağa kalkacak takatim yok. Ya hasta oluyorum yada kaç günkü uykusuzluğumun eseri
Üzme kendini canım...sağol canım. artık hiçbir şey beklemiyorum da (Allah canlarına sağlık versin). birileri konuşunca üzülüyor insan ister istemez. milletinki anne baba kayınvalide de benimkiler ne acaba diye... hiçbir şekilde vicdanları sızlamıyor . ben evlat değil miyim diye düşünüyor insan..
geçen arkadaşın annesi ramazanda zorlanmasın diye geldi. hem gelirken taaa samsundan kızım yorulmasın diye pazar alışverişini yapıp gelmiş. bizimkiler bizim dolaplarını doldurmamızı bekliyorlar. onlar hiçbir destek vermeyecek ama biz kul köle olacağız. hayır öyle zor günler geçirdim ki yalnız... işte insanın ister istemez canı sıkılıyor böyle şeyleri duyunca..
Seneler önce gitmiştim, manyak doktor evlenince geçer demiştiAyyy avokado hic sevmiyorum ki ben yaaa bi iki kere yemeye çalıştım i ihh olmadı
Kuzum önce bi baktır doktora istersen
Uykusuzluktan olanilir canım. Vücudu mahvediyor
Zaten bizim milletimizde hersey evlenince geciyorSeneler önce gitmiştim, manyak doktor evlenince geçer demiştiburanın doktora da görünene kadar Türkiye’ye giderim herhalde.
Avakado, evet dünyanın en güzel şeyi değil ama yedikçe alışırsın bebeğim. Sağlıklı yağ fışkırıyor, aranı düzelt onla:)
Ah kuzum, Peyami Safa’nın sözüydü sanırım; ‘zaman armutları olgunlaştırır, insanları değil’ diye.. insan hem yaşlarından, hem anne baba sıfatlarından dolayı haklı olarak beklenti içerisinde oluyor ama bazı insanlar bunların içini dolduramıyor. Mecbur olgun ve hoşgörülü kişi sen ve eşin olmak zorunda kaldınız.. hani konuşun duygularınızı anlatın desem, neden bahsettiğini anlayacak olsalar zaten bu kadar yıpranmış olmazdın. En iyisi çok ayrıntılı düşünmemek, hayatta her şeyde olduğu gibi bu da bir nasip sonuçta.. bu konuda nasibin yokmuş diyelim ama Allah farklı konularda maddi manevi bereketler versin sana inşaallah. Bir yerden üzülüp bir yerden sevineceğiz, hayatın kuralı..sağol canım. artık hiçbir şey beklemiyorum da (Allah canlarına sağlık versin). birileri konuşunca üzülüyor insan ister istemez. milletinki anne baba kayınvalide de benimkiler ne acaba diye... hiçbir şekilde vicdanları sızlamıyor . ben evlat değil miyim diye düşünüyor insan..
geçen arkadaşın annesi ramazanda zorlanmasın diye geldi. hem gelirken taaa samsundan kızım yorulmasın diye pazar alışverişini yapıp gelmiş. bizimkiler bizim dolaplarını doldurmamızı bekliyorlar. onlar hiçbir destek vermeyecek ama biz kul köle olacağız. hayır öyle zor günler geçirdim ki yalnız... işte insanın ister istemez canı sıkılıyor böyle şeyleri duyunca..
Bi de her gün bol bol su içersen böyle güzel kalmaya devam edersin demişti, adamın kafa o an farklı çalışıyormuş da ben çok safmışım anlamamışımZaten bizim milletimizde hersey evlenince geciyor
Bebeğim vücudun alarm veriyor demekki, kendini zorlama bugün. Güzelce uzan, toparlarsın inşaallahSelam kızlar
Ayağa kalkacak takatim yok. Ya hasta oluyorum yada kaç günkü uykusuzluğumun eseri
onlar daha çocuk nasıl baksınlar sana asıl onların bakıma ihtiyacı var. ama Rabbim büyük konuşturmasın inşallah ben kızlarıma böyle olmayı düşünmüyorum. sağlığım durumum el verdiği ölçüde kanımın son damlasına kadar yanlarında ve destek olacağım. ben de anneme babama ve kv e karşı aynı şeyleri hissediyorum canım. sağolasın canım hemen alıp okuyacağım. desteğin için çok teşekkür ederim.Üzme kendini canım...
Birçok annede babada böyle şeyler var.
Benim annemde evlat ayrımı yapar.
Geçen yıl kızkardeşimle hamileliklerimiz çakıştı.
Kızkardeşim normal doğum ben sezeryan..annem ne dese beğenirsiniz "sana kızların baksın(7-10 yaşındalar), ben x' e gidecem"
Sanki ben evlat değilim..Herkeste bilirki normal doğum yapan 3-4 saat sonra yürürerek hastaneden çıkar, sezeryan olan günlerce elini biri tutmazsa oturamaz bile... asıl benim bakıma ihtiyacım var
Benim annem artık benim için herhangi biri, sıradan, onu kalbimden gönlümden sildim.
Annelik hakkı dolayısıyla ihtiyacı olursa yanında olurum ama kalbimde zerre sevgi kalmadı (tek yaptığı bu değil, yıllarca benzeri şeyler yaptı, kendimi hep annesiz hissettim)
Şimdilerde "Annenin duygusal yokluğu" diye bir kitap okudum, biraz iyi geldi..sana da tavsiye ederim canım.
çok teşekkür ederim canım çok haklısın. yine de canım acıyor zaman zaman. ben de anneyim şimdi bakmaya kıyamıyorum evlatlarıma. bir türlü anlayamıyorum bu insanlardaki despotluğu... desteğin için teşekkür ederim canımAh kuzum, Peyami Safa’nın sözüydü sanırım; ‘zaman armutları olgunlaştırır, insanları değil’ diye.. insan hem yaşlarından, hem anne baba sıfatlarından dolayı haklı olarak beklenti içerisinde oluyor ama bazı insanlar bunların içini dolduramıyor. Mecbur olgun ve hoşgörülü kişi sen ve eşin olmak zorunda kaldınız.. hani konuşun duygularınızı anlatın desem, neden bahsettiğini anlayacak olsalar zaten bu kadar yıpranmış olmazdın. En iyisi çok ayrıntılı düşünmemek, hayatta her şeyde olduğu gibi bu da bir nasip sonuçta.. bu konuda nasibin yokmuş diyelim ama Allah farklı konularda maddi manevi bereketler versin sana inşaallah. Bir yerden üzülüp bir yerden sevineceğiz, hayatın kuralı..
sende biliyorsun hatayı zatenMenumu yazayim
Sahur: 04:15
Sahanda 2 yumurta
2 ceviz
Yeşillik
Yarım salata
İftar: 20:15
1 kase mercimek çorbası
2 kaşık et döner
2 kaşık bulgür pilavı
Salata
Yarım kase şekersiz komposto
1 el ayasi kadar pide (son olucak yemem artık
1 kk. Kadar muhallebili kadayıf (biliyorum olmamaliydı ama böyle şeyler yemem artık yani bugünlük böyle oldu
1.5 litre su
Spor yok ama iftardan sonra çocuklarla yarım saat oyun havaları vs oynadık baya terletti
kesinlikle detaylı kan ve cihaz bağlıyorlar birkaç gün kalıp düzenli ölçüm yapıyor seni sürekli olarak ona göre ilaç vsAile hekimine gittim bana dr git dedi' hem ölçüm yaparsan iyi olur dr gösterirsin diye'
Ama aşırı baş ağrısı ve halsizlik yapıyo çünkü kaç ay önce hep yüksekti simdı ise duşuk cikiyo ve bana ister istemez gün içinde yansıyo
Zaten olması gereKen 12-8 tabi her insanda böyle olucak diye bişey yok her insanda farklılık gösterebilir mesela sendede farkli ama benim önceden yüksek olup sonradan dusuk olması normal değil.
Bugün iftardan önce 9-5 çıktı kalbim içimden cikicak gibiydi çarpıntı yapıyo
Harika canım cumaya daha daha iyisi gelicek inşallah
Süper canım cumaya güzel eksi gelicek
muhtemelen yol ödemidir canım atarsın sen onu
Canim menunde artı getirmiş olabilir
Maşallah kuzuya
Harika canim
İnşallah tatlim
Çok güzel olmuş afiyet olsun cnm
Afiyet olsun canımm
Harika canım yürüyüşte var ohh
Afiyet olsun canım gayet güzel olmuş
O nasıl hesaptır o oyle
Afiyet olsun çok güzel olmuş canım
Gayet güzel canım afiyet olsun
Afiyet olsun canım
Kocaman tebrikler canım
Güzel olmus canım afiyet olsun
Gayet güzel canım
herkeste öyle canımBenim uyku düzeni allakbullak oldu 1.5 saat yatıp sonra kalkıp sahur yaptım 6:30dada kızı kaldıricam okul için yat kalk yat kalk yapmaktanbaşımın feri döndi daa
Neyse ben kalkimde biraz spor yapam
dikkat et canım ramazanda kilo almak diğer zamanlardan daha kolayHayırlı sabahlar. Sahur yaptım yatıyorum. İlk gün itibari ile oruç iyi geçti ama tam iftar vakti gelen bol acılı kızartmalı börekler( samosa diyorlar burda) maalesef beni yoldan çıkardı. Midem de mahvoldu başım da fena ağrıdı. Oh olsun gerçi hakettim.
Sahur tam istediğim gibi olmadı ama olsun direnmeye devam. Ramazan’da daha bi motive oldum şu iradesizliğimi alt edeceğim gibi minik bir his var işimde. Bu arada Pazartesi bildirimini unutmuşum, burada okullar tatildi, Pazar sanıyorum. 96,6 tani +300 gr. Cuma’ya eksiye döner inşallah.
akşam çorba bir yanında birşeyler olsaydı ya canımGünaaaydınnn
Ben dün menümü yazmayı unutmuşum
07.00 1 ceviz 1 kayısı 1 incir
09.00 2 zeytinyağlı yumurta
15 zeytin
Yarım çay bardağı kuruyemiş
13.00 1 fincan kahve 1 hurma
16.00 2 kase yoğurt çorbası
Su: 3 lt
Spor: 4 mil Leslie 30 dk yürüyüş @Pnrrr-20 210 puan
Allah kabul etsin abla inşallah zorlanmadan güzel geçergün aydın gün güzel gün ramazannn:))
bu gün ben de niyetlendim ilaçlarımı dün akşam ezanından 1 saat önce içtim , iftarda da sadece ilaçları içip 1 saat sonra yemek yiycem bakalım bünyem ne tepki verecek
spora devam bu tür boyun omuz fitiklari zaten sporla başka çaresi yokKızlar ya benim uyanır uyanmaz başlayan bir ense-omuz ağrım var. O bölge sürekli katır kutur ses yapıyor, ellerim sürekli ensemde. Eşimi bezdirdim ovsana diye diye adamın ellerinde derman kalmadı. Spor yapınca biraz iyileşiyorum ama yapmadığım zaman direkt tekrar ediyor. Var mı bir çözümünüz dostlar ?
üzülme arkadaşım uzulmekle elimden bir şey gelmiyor insanın daha da hasta ediyorsağol canım. artık hiçbir şey beklemiyorum da (Allah canlarına sağlık versin). birileri konuşunca üzülüyor insan ister istemez. milletinki anne baba kayınvalide de benimkiler ne acaba diye... hiçbir şekilde vicdanları sızlamıyor . ben evlat değil miyim diye düşünüyor insan..
biraz uyu gündüz varktin olursaSelam kızlar
bu ayrım istemeyerekte olsa bence de var hissediyor insanÜzme kendini canım...
Birçok annede babada böyle şeyler var.
Benim annemde evlat ayrımı yapar.
Geçen yıl kızkardeşimle hamileliklerimiz çakıştı.
Kızkardeşim normal doğum ben sezeryan..annem ne dese beğenirsiniz "sana kızların baksın(7-10 yaşındalar), ben x' e gidecem"
Sanki ben evlat değilim..Herkeste bilirki normal doğum yapan 3-4 saat sonra yürürerek hastaneden çıkar, sezeryan olan günlerce elini biri tutmazsa oturamaz bile... asıl benim bakıma ihtiyacım var
Benim annem artık benim için herhangi biri, sıradan, onu kalbimden gönlümden sildim.
Annelik hakkı dolayısıyla ihtiyacı olursa yanında olurum ama kalbimde zerre sevgi kalmadı (tek yaptığı bu değil, yıllarca benzeri şeyler yaptı, kendimi hep annesiz hissettim)
Şimdilerde "Annenin duygusal yokluğu" diye bir kitap okudum, biraz iyi geldi..sana da tavsiye ederim canım.
Neyse bisi demeyim benBi de her gün bol bol su içersen böyle güzel kalmaya devam edersin demişti, adamın kafa o an farklı çalışıyormuş da ben çok safmışım anlamamışımAh gençlik ..
O durumda cok zor canim ya valla bakan perisan oluyorŞimdi iki saat uyumuşum kendime geldim eşimin anneannesi burda kv bakıyor ve ileri derece alzheimer dün gece sürekli gezdi bizim odalara girdi çıktı zaten iftar sahur uyan geri yat bölünuyor uyku birde o geldi gitti herkes pertti hala aynı şekilde kafası çok karışmış durumda bedeni çok sağlam kimse demez 92 diye ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?