Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Sağol canım

ooooo Allah kolaylık versin canım

Saol canım teşekkür ederim

niye ramazan gunu işe kalktinizki cnm bayram sonu yapsaydiniz

Abla evim 1+1'di
4 ay önce 2 oda ekledik buyuttuk ve evin a'dan z'ye herseyini yeniledik mutfak banyo vs hepsini)
Ama evim dağın eteğinde olduğu için kışın yağan yağmurun çoğu evime girdi (önlenemiyo) ev berbat oldu duvarlar hepsi küfle kaplandı)
Tabi odaları uzun zamandır kullanamıyoruz oturma odasinda uyuyoruz buda çok sıkıntı yani bayrama kadar beklenemez ama benim planlarım vardı halıları yorgan yastıkları hepsini yıkayıp sonra boya yaptiircaktim ama eşim dün benden habersiz boya almış ve boyaciyida ayarlamış, bende buna çok sinirlendim ben şimdi neyi nerden basliycam bilmiyorum ev karmakarışık

Son düzenleme:
ikisi birden galiba :)

Allah yardımcın olsun canım.
Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki...

Ben 4 aylık hamile iken annem bana "senin doğumuna gelmeyeceğim" demişti.... aslında beni üzen doğumuma gelmemesi değil, bunu direk yüzüme söylemesiydi, belkide hiçbirsey söylemeden doğum zamanı gelmeseydi bu kadar üzülmeyecektim....

yıkılmıştım, "bir insanı annesi sevmezse düşünmezse kim sever düşünürdü ki" diye düşündüm, kimsenin sevgisi umrumda değildi artık... intiharı düşündüm haftalarca, evim 8. kat defalarca çıkıp atlamayı düşündüm, küçük kızımda benimle birlikte evdeydi, her balkona çıktığımda yanımda biterdi, "ne yapıyorsun anne balkonda, içeri gel" derdi.... sürekli gözlerim dolar, içli içli ağlardım... bebeğimde içli içli ağlayan bir bebekti, benim psikolojim onlara geçmiş onu farkettim...

doğumdan sonra psikiyatriye gittim, lohusa depresyonu dedi, diyemedim ki "annem beni yıktı, ondan bu haldeyim"...ben ki yaşama sevinci ile dopdoluyum...

benimle kavga etti senden gönlüm geçti artık sana iyi davranmak içimden gelmiyor dedi

Senide yıkan muhtemelen annenin bu cümlesi....bunu sana söylemesi ona hiçbirsey kazandırmadı, aksine seni kaybetti.... keşke büyüklerimiz düşünerek konuşsalar.....

En güzeli iletişimi en aza indirmek, önceden hergün arardım, "ne oldu" diyerek telefonu açardı, buna rağmen aramaya devam ederdim.... şimdi ayda bir kere arıyorum, ayın ilk cuması...."yavrum" diyerek açıyor telefonu...belkide beni kaybettiğini anladı, ama iş işten geçti.... artık ben yokum...

Kuzu hatta sen artıdaydın dimi yanlis hatirlamiyorum eger oyleyse gene iyi gitmis tebrikler

Teşekkür ederim bitenemm

Evet canim artidaydim valla be de şaşırdım eksiye düştüğüme
Hem dün iftar sofrasında aç kalktım ve sahuru yogurtla geçirdim ama iyı geldi

Ne kadar güzel söylemişsin canım, anne yoksa hiçbirsey yok aslında,...

O kitapta diyor ki; anne hayat ağacıdır çocuklar için, dalından meyve koparacakları, gölgesinde gölgelenecekleri, tehlikeli durumlarda dalların arasına saklanacakları, hayatı keşfedecekleri....

Ve aslında anne çocuğun hayatında sandığımızdan daha önemli bir rol oynarmış... yetersiz bir anne-çocuk ilişkisi çocuğun hayatında yetersiz ilişkiler, yanlış eş seçimleri, vs....

Mesela; annem bana bir kere bile güzelsin demedi, kızkardeşlerime güzelsin derdi ama bana bir kere bile söylemedi.....ve eşim beni istediğinde ben "ben güzel değilim, beni bu adam beğenmişken evleneyim, bununla evlenmezsem bir daha beni kimse beğenmez " diye düşünerek evliliği kabul ettim...

Evlendikten ve iş hayatına atıldıktan sonra insanların davranışlarından ve söylemlerinden anladım ki, ben güzel bir kadınmışım, erkeklerin evlenmek istedikleri özelliklerdeymişim... annemin bana kullanmadığı tek bir cümle benim yanlış bir evlilik yapmama neden oldu maaalesef...

Kitabı okuduğunuzda herşeyin alt sebebini göreceksiniz...

"Annenin duygusal yokluğu" herkese tavsiye ederim bu kitabı....

Sadece annesinden annelik görmeyenlere değil, evlatları arasında ayrım yapmak istemeyen herkes okusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…