- 1 Ekim 2014
- 1.756
- 6.143
- 158
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #296.921
Selamm herkese
Yeni canlar gelmiş ben kndimi tanıtaym. Ben poni eskilerdenim 2015te gelmiştm buraya ilk kızım doğduktan sonra burası sayesinde 22 kilo vermiştim sonra boşlayınca yarısını aldm filan. Şimdi ikinci kızım doğdu 15 günlük olduk bende pko ve şekere yatkınlık olduğu için dün hamikeyken gittiğim diyetisyenime gittim. Güzel bi liste hazırladı ilk önceliğim kilo almamak çünkü ilk kızımda doğumdan sonra iki ay içinde 10 kilo almıştım süt olsun diye herşeyi yiyip içtiğim için.
@mefkurem mefkuşum kabul edersen free listede olmak istiyorm buranın atmosferi tartışılmaz malum.
Gebelik süresince aldığım kilo: 11 kg
Doğum kilom: 97kg
Doğumdan 2 hafta sonra: 90.5
Menüm (Emziren anne menüsü)
10.00
2 d peynir üzerine 2 tk zeytin yağı
2 d ekmek
Domates
12.00
1 yk fıstık
16.30
1 kepçe çorba
1 etli biber dolması
6 yk makarna( ekmekten değişim yaptım 2 yk makarna=1 d ekmek)
18.00
Elma
19.45
3 köfte
1 b ayran
1 kepçe çorba
Salata
22.00
1 porsiyon karpuz
Su 2.5
Spor -
Listem pek diyetik değil gibi görüniyor ama dr listesine uydum değişimlere izin var ve her öğünde 3 dlm ekmek var.
Herkese başarılar
Bnce gayet uygun cnm250 gr tavuk 3 mantar 1 domates 1 biber 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile tvauk sote yapsam yarın akşam öğününe 1 kase yoğurtla yesem bu tavuk diyete uygun olurmu?
Ya ben niye göremiyorum bu fotoarıııııKiz sen hic 85 gibi durmuyosun daha ince duruyosun
Tamam yürüyüş bitsin yat o zaman kizzz emek veriyosun o kadar sakin yeyim deme
vala esimde cok kızıyor bugün yapma dedi bklm camasirparla ugrasirim bende artk birazdan dışarı cikicaz gelince yaparm artkAh canım bu kadar hırpalama kendini lütfen.
İş her zaman yapılır ama sen bir daha dünyaya gelmeyeceksin. Yaşlılığınıza da pay bırakın
dışarıdan da herkes görüyor die silmistm cnm atarım yine senin icinohhh kalabalık evin avantajı bizim.kuzey beyde kucakta gezdi 40 çıkıp.herkes gidince anamı ağlattı
yedin çoktan ama ben olsam çorba yemem yarim pide salata ayran miss
çok şükür benim ki de domusmaz
abla ya
canim hem corba hem pilac hemde patates akdam hepsi karbonhidrat olmus , kahveye seker atma yaninda iki tane kuru meyve tuket
menüleri gordum ama israr bahane degil ben hic.bilmiyorum ki israr kiyamet masada tekkisiye odaklanilsin yemiyorsun ye derler bende yiyorum tikandim birazdan vs geçiştirilir sohbet vs arada kaynar . İrade senin elinde
canim yıkamaya ver niye gununu bunun icin harciyorsun
gece sahurdaki borek icin kim israr etti
ben sok ben iptal birde zor.geçiyordu dimi sezeryanin ama hala bir sonraki diyor ben.ikinciye tırsıyorum
sacmalama hilal ya baska yontemler ve sporla halledilir oyle soylemek gibi kolay.birsey degil hele ki.hatali ameliyatlari dusundukce , catlak dogumdan mi kaldi ona ne yapilir bilmem sen daha iyi bilirsin vucut yatkinsa kilo verme ile daha belirgin olmustur benim ne sezeryan gibegi nede.catlak.var sezaryan gobegide sehir.efsanesiymis kilo verince anladimama genetik g.. var ona napilir baci :))
@Sweetyy83 bak yeni bir laf daha malimiz var ama yiyemiyoruz
oo doguran geliyorbiz hala buralarda hosgeldin poni papatya ne kiz nereleemrde gezdin papatya olarak
dayan yuregim dayan
Dayan yaglara jnat
Gun gelir hepsi biterde
Eksiler kalir.sana hediye
ben goremedim ama
canim benim apse varsa antibiyotik sart yada sirkeli su ile.gargara yap dagitsin
20 likler gereksiz dis zaten saglam degil cene dis yapisini bozuyor cektir
benim ki dursn kiz lazim oluryilda bir araba degistirmesi disinda hic.kotu yani yok adam cennetlik dusunsene benimle evli
nasil ya planli degil mi gebelikler sanki tek basina saksıdami yetisiyor bebekler
vala bilmiorim ki eylulden beri boyle daha onvesinde 3 gun yogun iki gun de az gelirdi biterdi simdi iki gun orta geliyor sonra hep lekelenmeyle suruyor 5-6 gunu tamamliyor gittim doktora kac kez miktar onemli degil bizim icin olmaniz yeterli diolarCanim niye boyle duzensiz yeni olmadin mi sen en kotu ucgun yogun olmali sonra azalmasi normal ama bi daha git bence doktora
afiyet olsun cnm yanlis yazmissin snrm bende diom nie 2 kez sahur yapmışMenu
Sahur.
2 yumurta
1 kase yogurt
1/2 dilim.ekmek
1 kk peynir
Sahur
1'5 kepce mercimek.corbasi
2 yk bulgur pilavi
Yogurt
adet duzenini etkiliyor kilo verdikce daha duzene giriyor ama miitar eylulden beri böyle 90lardayken daha yogundu kanamam miktqrin alakasi var mi ki insAllah oyle olur cnm rahatlayamiorum cunki hic bi sekilde tam sokulmedigi icinKilo verdikçe kanama miktarın artacak canım.
Afiyet olsun canımGünaydın kızlar dün gece eltimgiller gidince sahuru beklemeyin uyuduk kızla nasıl iyi oldu uykumu almışım valla
Yemezsem biyerim şişer menüm
Kahvaltı 1 yumurtadan omlet
Beyaz peynir
4 zeytin
Domates salatalık
2 dilim t.b ekmeği
1ç.k bal
Öğlen 1 kase sütlü yulaf ezmesi 3 kayisi 1 cevizle
Akşam
1 kepçe çorba
1kiymali pidenin yarisi
Bol salata
Ayran
2lt su
Silmiştim ondan göremiyorsun cnmYa ben niye göremiyorum bu fotoarııııı
GünaydınnnnGunaydinlarrr
Elifimiz sezeryanla geldi canm sana da kolay doğmlar diliyorumBitmedi cnm 2 posta daha kaldi yikicagim ama 2 gune biter insallah :)
Cok sukur iyi canim :) evet benimde az kaldi cok heycanliyim.
Seninde haberini almistim ekim abladan canim hayirlisiyla buyusun insallah :)
Nasildi dogumun cnm sezeryanmi normal dogummu oldu ismi ne minigin :)
Darbe zamanında papatyaydımohhh kalabalık evin avantajı bizim.kuzey beyde kucakta gezdi 40 çıkıp.herkes gidince anamı ağlattı
abla ya
canim hem corba hem pilac hemde patates akdam hepsi karbonhidrat olmus , kahveye seker atma yaninda iki tane kuru meyve tuket
menüleri gordum ama israr bahane degil ben hic.bilmiyorum ki israr kiyamet masada tekkisiye odaklanilsin yemiyorsun ye derler bende yiyorum tikandim birazdan vs geçiştirilir sohbet vs arada kaynar . İrade senin elinde
ben sok ben iptal birde zor.geçiyordu dimi sezeryanin ama hala bir sonraki diyor ben.ikinciye tırsıyorum
sacmalama hilal ya baska yontemler ve sporla halledilir oyle soylemek gibi kolay.birsey degil hele ki.hatali ameliyatlari dusundukce , catlak dogumdan mi kaldi ona ne yapilir bilmem sen daha iyi bilirsin vucut yatkinsa kilo verme ile daha belirgin olmustur benim ne sezeryan gibegi nede.catlak.var sezaryan gobegide sehir.efsanesiymis kilo verince anladimama genetik g.. var ona napilir baci :))
oo doguran geliyorbiz hala buralarda hosgeldin poni papatya ne kiz nereleemrde gezdin papatya olarak
dayan yuregim dayan
Dayan yaglara jnat
Gun gelir hepsi biterde
ben goremedim ama
canim benim apse varsa antibiyotik sart yada sirkeli su ile.gargara yap dagitsin
benim ki dursn kiz lazim oluryilda bir araba degistirmesi disinda hic.kotu yani yok adam cennetlik dusunsene benimle evli
nasil ya planli degil mi gebelikler sanki tek basina saksıdami yetisiyor bebekler
Poni Bon canısı hoşgeldin, aferin kız sana maşallah doğumdan sonra hemen kilo işini çözmeye karar verdin
Bende anca iki ay sonra konsantre olabildim buna şükür
Bebiş nasıl nasıl gidiyor zorlanıyor musun kuzum
On kilo çok iyi bir rakam tebrik ederimAyyy kızlar ben takıma sonradan dahil oldum tabi ama 14 şubat diyet başlangıcım 95 kiloyla başlangıç yapmıştım şimdi son güncel kiloma göre 85.3 um 10 kg gitmiş nerdeyse 3 aydatabi daha yolun yarısına bile gelemedim en kötü 15 kg daha vermem lazım
Çok sevindim huzuru sakinliği daim olsun cnmElifimiz sezeryanla geldi canm sana da kolay doğmlar diliyorum
Darbe zamanında papatyaydım
Yok çok şükür tecrübeli olmanın rahatlığı var. Bu kızım ilk kızıma göre baya da sakin maşaallah.evcek stressiziz :)
Okudum evde prenses elden ele geziyormş ne güzel ya neşeniz daha da armıştır
Valla bende devamlı adet oluyorum anlamadım yine olucam heraldeHayırlı sahurlar kızlar ben yarına niyetlenirim artıkl leke gelmis cok az abdestim gene gitti su an acayip açım karnım gurulduyor resmen hemen uyumalıyım sanırım
Bu ay yine adetten bisey anlamadım yeminle ya 2 gunde 2 ped anca gitti dün zaten leke gibi geldi dun kizimin odayi temizledim yarun sira salonda Allah ixin verirse ama ellerim falan sismis resmen yorgunliktn
Afiyet olsunMenu
Sahur.
2 yumurta
1 kase yogurt
1/2 dilim.ekmek
1 kk peynir
Sahur
2 yk bulgur pilavi
Yogurt
Afiyet olsun lahmacun daha uygun ince olduğu içinGünaydın kızlar dün gece eltimgiller gidince sahuru beklemeyin uyuduk kızla nasıl iyi oldu uykumu almışım valla
Beyaz peynir
4 zeytin
Domates salatalık
2 dilim t.b ekmeği
1ç.k bal
Akşam
1 kepçe çorba
1kiymali pidenin yarisi
Bol salata
Ayran
2lt su
Valla kuzum dedogim gibi benim fikrim bu oldugu icin yaptirmiyorumÖyle mi vala o yüzden kararsz kaldm bi randevu alamadm diş ipi hic kullanmadm ama günde 2 mutlaka fırçalarım öğle hep unuturum
Sagol poni cok şükür mezun oldum ama buralardayim gene :)Hoşbuldumm
Allahım hafızaya bakasıl nickm bu canm
Çocuklarını Allah bağışlasn
Evet canm doğru hatrlıyosn mezun olmuşsun tebrik ederimm
Toplamda çok güzel vermişsin helal olsun o ladar kiloyu veren kalanıda verir
Ateş seni çağırıyor
Hoşbuldum Serenn Allah bağışlasın çocuklarını
Burasının etkisi inanılmaz ben gibi iradesiz biri bile 22 kilo verdyse herkes verir gerçi mefkuşm ve diğer arkdşlarda çok çekti kahrımı
Çok geçmiş olsnn ben çektirdim kendi kendine çürümüştü ya iyi gecelerr
Bende istiyorum ama eşimle anlaşamıyorz bu konuda o iki yeterli diyo ben kalabalık aile istiyorum
Kiz acele etme hepsini birden yapmaya çalışmaKizlar bende bugun hic oturmadim baya yogun bigundu toz aldm evi supurdm sildm balkonu temizledim. Sonra camasir atmisdm 1 posta dunkulerle 2 posta bebisin camasirlarini utuledim simdi dinleniyorum
Afiyet olsun canim ama su icli kofteye biraz ara versen nasil olurİyi geceler kızlar öyle yoğunum ki oturmaya fırsat bulamıyorum. İlk boşlukta bari menülerimi yazayım dedim. Beni affedin lütfen birkaç güne misafirlerim gider sanırım
Dünkü menüm
Sahur
1 yemek kaşığı yoğurt
1 dlm peynir
1 yumurta
Salatalık
14.00
5 kaşık güveç
1 kase yoğurt
19.40
1 kase mercimek çorbası
2 parça tavuk
2 haşlama içli köfte
20.30
10 badem
Su:2 lt
Bugünkü menüm
09.00
1 dlm kaşar
1 dlm beyaz peynir
1 tb lavaş
15.00
10 badem
1 armut
2 yumurtadan omlet
19.40
1 karnıyarık (kızartmadım)
4 kaşık bulgur pilavı
Yoğurt
Salata
21:00
1 top dondurma
Su:2.5 lt
Kuzum hayirdir nolduKızlaaarrrrr ben geldimmm ..cok yogundum..kafam da biraz bozuktu...gelemdim.ama yani gelmeyince kesinlikle diyet psikolojisi kötü etkileniyor
Pilav ve ekmek beraber olmasada olurmus afiyet olsun canimSahur
1 yağda yumurta
1 dilim beyaz peynir
Yarım tost( tam buğday ekmeği ve kaşar)
İftar
5 kaşık taze fasulye
3 kaşık pilav
Marul
5 hurma
1 tb ekmek
Avuç içi kadar fırında balık
Aha burdada pide var afiyet olsun canimKızlar iyi geceler bugün gelemedim gezindim bayağı hemen menümü yaziyim
11.00 1.5 haslanmis yumurta
1 kk peynir
1 dilim kaşar
13.00 3 ceviz
15.00 1 sade türk kahvesi
16.00 1 dilim elma 1 dilim kavun
18.00 1 kase kadar et sote
1 avuc içi kadar pide
Salata
2 dilim kavun
20.00 1 sade türk kahvesi
2 kare bitter
Spor 30 dk zumba 105pPnrrr-12
Hadi hayırlı olsun canim yeni evin saglikla oturun insKızlar selam
Şu saat oldu totom yeni yer yüzü gördü
Ama çok şükür taşıdık evi ama tabii ev dandini nasıl yerleşir bu kadar eşya bilmem
BEn yatıyorum hemen ufaklık da fena hasta burnu tıkalı güzel uyuyamıyor o uyanana kadar 1-2 saat dinleneyim
İyi geceler
DayanamamisHayırlı sahurlar kızlar 20 sayfa geçmiş var lakin başım çok ağrıyor yarın halledeceğim geçmişi ,
Kiz yok benimki gececek gibi bi göbek degil maalesef sarkık fazla varohhh kalabalık evin avantajı bizim.kuzey beyde kucakta gezdi 40 çıkıp.herkes gidince anamı ağlattı
abla ya
dayan yuregim dayan
Dayan yaglara jnat
Gun gelir hepsi biterde
ben goremedim ama
Afiyet olsun baharcimMenu
Sahur.
2 yumurta
1 kase yogurt
1/2 dilim.ekmek
1 kk peynir
Sahur
2 yk bulgur pilavi
Yogurt
Afiyet olsun canimGünaydın kızlar dün gece eltimgiller gidince sahuru beklemeyin uyuduk kızla nasıl iyi oldu uykumu almışım valla
Beyaz peynir
4 zeytin
Domates salatalık
2 dilim t.b ekmeği
1ç.k bal
Akşam
1 kepçe çorba
1kiymali pidenin yarisi
Bol salata
Ayran
2lt su
Gunaydin canimGüüünayyydınnnn
Kaldirmis kuzumBnce gayet uygun cnm
Ya ben niye göremiyorum bu fotoarııııı
Kiz sen 70 lere düş oda yetmeyecek bi sure sonraAyyy kızlar ben takıma sonradan dahil oldum tabi ama 14 şubat diyet başlangıcım 95 kiloyla başlangıç yapmıştım şimdi son güncel kiloma göre 85.3 um 10 kg gitmiş nerdeyse 3 aydatabi daha yolun yarısına bile gelemedim en kötü 15 kg daha vermem lazım
Gunaydin kuzumGunaydinlarrr
Gunaydin canimmGünaydın herkese bol kalori yakmalı günlerr
Merve Ekim abla nerelerdesinz sizi göremedim
Diyet alışverişi ne kizzzArkadaşlar diyet alışverişi yapmaya çıkıcamda ananası diyete bir faydası varmı alayımmı
Ya evde diyete uygun birşey kalmamışDiyet alışverişi ne kizzz
Ama alabilirsin yag yakıcı ozelligi var ananasin
Kuruyemis filanda al saglikli atistirmalikYa evde diyete uygun birşey kalmamışketen tohumu yulaf kepeği tavuk falan alıcam işte ama bu yağ takımına yardımcı şeyleri araştırıyorum gitmeden
aynen oyle valA cok tsk ederim hepimiz daha daua fazpa eksi gorelim insAllah sagliklaOn kilo çok iyi bir rakam tebrik ederim
Kıyafetler büyük gelmeye eş dostta kilo verdiğini fark edip iltifat etmeye başlamıştır
ne kadar sürüyor döngü cnmValla bende devamlı adet oluyorum anlamadım yine olucam heralde
anldm cnm tsk ederimValla kuzum dedogim gibi benim fikrim bu oldugu icin yaptirmiyorum
Sagol poni cok şükür mezun oldum ama buralardayim gene :)
Kiz acele etme hepsini birden yapmaya çalışma
Afiyet olsun canim ama su icli kofteye biraz ara versen nasil olur
Kuzum hayirdir noldu
Pilav ve ekmek beraber olmasada olurmus afiyet olsun canim
Aha burdada pide var afiyet olsun canim
Hadi hayırlı olsun canim yeni evin saglikla oturun ins
Dayanamamis
Kiz yok benimki gececek gibi bi göbek degil maalesef sarkık fazla var
Bugun daha kotuyum ağzımı acamiyorum ağrısı cok fena suan bisiler yeyim agri kesici alicam
Hahahha tamam seninkine izin var geri kalanlar boşasın
Afiyet olsun baharcim
Afiyet olsun canim
Gunaydin canim
Kaldirmis kuzum
Kiz sen 70 lere düş oda yetmeyecek bi sure sonra
Gunaydin kuzum
Gunaydin canimm
Ayy tüh kiz bi acile falan git bari daha kötü olmadanKizlar gunaydin agrim daha fena oldu evde mal gibi geziyorum resmen yüzüm de şişmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?