- Konu Sahibi Handandandan
-
- #29.741
facete bahsettıgım bı grup vardı ya bugun psıkolojıyle ılgılı yazılar paylasıyor kopyalamak ıstedım:)
BÜTÜN HAFTA UĞRAŞTIKTAN SONRA AZ KİLO VERİNCE ÇOK BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYORSANIZ...
Çoğu insan fazla kilolarını hızlıca üstünden atabilmek için sihirli bir değnek veya mucize bir ilaç bekler. Maalesef böyle bir çare yoktur. Gerçekçi bir hedef haftada bir ya da iki kilo vermektir. Beklentileriniz çok yüksekse bu adım sizin için yıkıcı olabilir. Yavaş ve sağlam bir yol en sağlıklısıdır ve bu şekilde yapılan diyetle kilo verme sürecinde duraklama dönemine daha geç girilir.
Aşağıdaki stratejileri kullanabilirseniz, kilo verme döneminizi daha motive ve mutlu geçirebilirsiniz:
• Tüm dikkatinizi tartıya odaklamayın. Bunun yerine daha sağlıklı beslenmeye ve daha fazla egzersiz yapmaya odaklanabilirsiniz.
• Kendinizi “diyetteyim” fikrine alıştırmayın. Bunu yerine daha sağlıklı bir yaşam için pozitif bir adım attığınızı düşünün.
• Enerji artışı, sağlığınızın düzelmesi, kendinizi daha iyi hissetme gibi kilo vermenin yararlarını anlatan bir liste hazırlayın. Motivasyonunuzda bir düşme hissetiğiniz de bu listeyi aklınıza getirin
• Hayattaki iniş ve çıkışlarınızı diyeti bırakmak için bir bahane olarak kullanmayın. Eğer çok stresli bir dönem yaşıyorsanız biraz diyeti gevşetebilirsiniz ama asla bırakmayın.
• Haftada bir kilonun bir yılda 50 kilo ettiğini hatırlatın.
uzm. psk aslıhan topyay özfidan
gunaydin kizlar, evet yeni kalktim
1 dilim cavdar, 30 gr peynir, 1 haslanmis yumurtadan olusan kahvaltimi yapiyorum su an. 2 saat sonra da spor salonuna gidiyorum cok heyecanliyim :18:umarim iyi gecer, uzun zamandir salona gitmedigim icin biraz garip hissediyorum simdi.. alisirim heralde 1 hafta icinde :)
Mursh, supersin canim ya evet boyle dusuneyim: bunlar bu salona gide gele zayifladi.. harika fikirgercekten de oyleleri vardir eminim.. ben de siradayim
Merhaba kızlaaar
2ye gelirken uyandım yeni bitirdim yemeğimi eee siz neler yapıyorsunuz bakalım?
evet bazen ayda 10 kilo vermek gibi hedefler koyup husrana ugruyoruz yani sahsen ben eskiden oyleydim.. onemli olan buyuk resmi gorebilmek ama degil mi :) 10 kilo verdim 3 ayda sallana sallana 2 ileri 1 geri seklinde.. ama aslinda soyle dusunursem, 3 ayda 10 kilo demek 12 ayda 40 kilo demek. yani hedef kilom :) o yuzden moral bozmadan yavas yavas ilerlicem. boyle yazilari okumak da iyi geliyor hatirlatiyor yani ne yaptigimi ne icin yaptigimi ve de pes etmemem gerektiginiTeşekkürler cnmmmmözellıkle son madde cok etkıleyıcı olmuş...
Merhaba kızlaaar
2ye gelirken uyandım yeni bitirdim yemeğimi eee siz neler yapıyorsunuz bakalım?
Git sporunu yap kcl yak gel.Salona yazıldıgından berı bı heyecan bı azım ıyı gelecek bu spor sana
evet bazen ayda 10 kilo vermek gibi hedefler koyup husrana ugruyoruz yani sahsen ben eskiden oyleydim.. onemli olan buyuk resmi gorebilmek ama degil mi :) 10 kilo verdim 3 ayda sallana sallana 2 ileri 1 geri seklinde.. ama aslinda soyle dusunursem, 3 ayda 10 kilo demek 12 ayda 40 kilo demek. yani hedef kilom :) o yuzden moral bozmadan yavas yavas ilerlicem. boyle yazilari okumak da iyi geliyor hatirlatiyor yani ne yaptigimi ne icin yaptigimi ve de pes etmemem gerektigini
gunaydin canim sen benden de betermissin bu gec kalkma konusundaben iyiyim cicilerimi giydim spor salonuna gitcem 1.5 saat sonra.. simdi de kk'de takiliyorum issiz olmak ne rahatlikmis ay yok ya calisiyor olmayi tercih ederdim kimi kandiriyorum ki..
bu yazıyı bende beğendim yılda 50 kg süpermiş ama aynı yazıda anlatıldığı gibi ben tartıya odaklıyım artıları görünce moralim bozuluyo yiyorum
bide kızlar haftada 3 yada 4 gün spor yapmam yeterli mi siz hergün mü yapıyosunuz çünkü eşimle anlaştım haftada 3 gün oğlumu o uyutacak uyutacak derken sadece yanına yatıp masal vs anlatıyoruz inanın bu bile erkeklere zor geliyobende bu zaman zarfında sporumu yapıcam ama 30 dk kesmiyo 45 dk bisiklet 15 dk mekik vs 1 saate çıkarmayı düşünüyorum ne dersiniz
fulyacım sen 3 gün mü gideceksin hocanın tavsiyelerini bizede ilet
benimde yeşil çay falan almam lazım silkelenmem lazım spor tamam diğerlerini frenlemeliyim
bu yazıyı bende beğendim yılda 50 kg süpermiş ama aynı yazıda anlatıldığı gibi ben tartıya odaklıyım artıları görünce moralim bozuluyo yiyorum
bide kızlar haftada 3 yada 4 gün spor yapmam yeterli mi siz hergün mü yapıyosunuz çünkü eşimle anlaştım haftada 3 gün oğlumu o uyutacak uyutacak derken sadece yanına yatıp masal vs anlatıyoruz inanın bu bile erkeklere zor geliyobende bu zaman zarfında sporumu yapıcam ama 30 dk kesmiyo 45 dk bisiklet 15 dk mekik vs 1 saate çıkarmayı düşünüyorum ne dersiniz
fulyacım sen 3 gün mü gideceksin hocanın tavsiyelerini bizede ilet
benimde yeşil çay falan almam lazım silkelenmem lazım spor tamam diğerlerini frenlemeliyim
Ohhhh ben ozledım bole uyumayı yaa dun saat 10 gıbı uyandım butun gun kafam kazan gıbıydı vucut alısınca hergun 7 ye uyuyamıyor.
evet bazen ayda 10 kilo vermek gibi hedefler koyup husrana ugruyoruz yani sahsen ben eskiden oyleydim.. onemli olan buyuk resmi gorebilmek ama degil mi :) 10 kilo verdim 3 ayda sallana sallana 2 ileri 1 geri seklinde.. ama aslinda soyle dusunursem, 3 ayda 10 kilo demek 12 ayda 40 kilo demek. yani hedef kilom :) o yuzden moral bozmadan yavas yavas ilerlicem. boyle yazilari okumak da iyi geliyor hatirlatiyor yani ne yaptigimi ne icin yaptigimi ve de pes etmemem gerektigini
gunaydin canim sen benden de betermissin bu gec kalkma konusundaben iyiyim cicilerimi giydim spor salonuna gitcem 1.5 saat sonra.. simdi de kk'de takiliyorum issiz olmak ne rahatlikmis ay yok ya calisiyor olmayi tercih ederdim kimi kandiriyorum ki..
cnm haftada 4 gun iyi cnm 1 1:30 arası normal verım alamazsın yoksa :)
nagiscigim ben haftada 6 gun gitmeyi planliyorum yeni ise baslayana kadar, onun da ne zaman olacagi belli degil.. yani en az 3-4 hafta var gibi gorunuyor. evde bos bos oturmaktansa hergun gitmeyi planliyorum, pazar haric. esim de benimle gelecek aksamlari gidecegiz, o tembellik eder gitmem derse ben oglenleri tek basima gidecegim. oyle yani plan bu..
ama sen bana bakma, haftada 3 iyi diyorlar. ben simdi bu "biggest loser" yarismasini izleye izleye cok gaza geldim tabiri caizsetabi onlar gunde 5 saat egzersiz yapiyorlar ben oyle olmam. ama zaten ayda 10-15 kilo vermeyi aklimin ucundan bile gecirmiyorum haftada 1 kilo hedefimi koydum ben de - ozellikle su yaziyi da okuduktan sonra hepten kararimi verdim-
30 dk kesmez tabi canim zaten asil yag yakimi 20 dakika sonra basliyormus leslie de oyle diyordu (annem de) bence toplamda 1 saate cikarman cok iyi olur. ben de en az 1 saat yapicam. su elliptik olan bisikleti hep merak etmistim en cok o kalori yakiyormus, bugun gider gitmez onu denemeyi dusunuyorum.
ayrica bu hocayla konusup programimi yapayip zaten buraya yazicam hocanin tum dediklerini..
oohhhh bitki çayımıda yaptım bıde yanında bu sarkı Sertab Erener - Söz Bitti - Unutursun - Dailymotion videosu Kafamı dınlıyorum :) Bendende sıze gelsın bakalımBu moddayım aynen :126:
selam kızlarrr
gece saatt 2 de yattım bugünde 11 de uyandım artık erken yatmalıyımkii
erken kalkıyım böyle rahatsız hissediyorum kendimi
dışarda işim vardı onları haletim geldim
şimdi bi şehriye çorba yapıyorum kendime
sabah kahvaltıda atıştırdım sadece
Teşekkür ederim dinleyeyim sen neden o moddasın mursh?oohhhh bitki çayımıda yaptım bıde yanında bu sarkı Sertab Erener - Söz Bitti - Unutursun - Dailymotion videosu Kafamı dınlıyorum :) Bendende sıze gelsın bakalımBu moddayım aynen :126:
gün sana ,fulyaya ve büşraya güzel yatın anasını satımmbunlar iyi günleriniz büşra kursa fulyayla sende işe sefaya son bu arada edoş hazır boşken spora gitsene sende
sabahtan hiçbişeyim yoktu şuan bütün bademciklerim boğazımı dolduruyo sanki kulaklarımdan ateş çıkıyo kafam kazan gibiinş hasta olmam yanımda hap falanda yok
Teşekkür ederim dinleyeyim sen neden o moddasın mursh?
Güzel bi gün karlı soğuk uykuluEldiven alcam birazdan akşama kartopu savaşı yapcaz baya bi eğlencem galiba ist.da en son 3 yıl önce yapmıştım bunu
ohh sefan olsun güzel şarkıdır severim bende
gün sana ,fulyaya ve büşraya güzel yatın anasını satımmbunlar iyi günleriniz büşra kursa fulyayla sende işe sefaya son bu arada edoş hazır boşken spora gitsene sende
sabahtan hiçbişeyim yoktu şuan bütün bademciklerim boğazımı dolduruyo sanki kulaklarımdan ateş çıkıyo kafam kazan gibiinş hasta olmam yanımda hap falanda yok
süpersiniz yaa..yazdıklarınızı okuyunca kendimi iyi hissediyorum motive oluyorum bende bakam bu hafta su kayısı ve spor üçlüsünü bırakmıycam ama spor 3 gün yapmayı planlıyorum....haftada 1 kilo versem iyidir bana..duraklama dönemi nasıl oluyor kızlar ben hiç ilerleyemediğim için duraklama dönemi nedir anlamadım kilo verilmiyormu yani çok sinir bozucu ole olunca ne yapmak lazım...
süpersiniz yaa..yazdıklarınızı okuyunca kendimi iyi hissediyorum motive oluyorum bende bakam bu hafta su kayısı ve spor üçlüsünü bırakmıycam ama spor 3 gün yapmayı planlıyorum....haftada 1 kilo versem iyidir bana..duraklama dönemi nasıl oluyor kızlar ben hiç ilerleyemediğim için duraklama dönemi nedir anlamadım kilo verilmiyormu yani çok sinir bozucu ole olunca ne yapmak lazım...
psikolojik yemeleri nasıl durdurabilirim :26::26::26::26::26::26::26:
ahh ahhh walla çok alıştım eve :)
ama ev işleri zor geliyo sadece.. 20 gün sonra zabıt katipliği sınavına gircem klavye çalışmam lazım bol bol :))
spor en önemlisi sıkılaşmak için ahh birde bogazlarımızı tutarsak tamamdır
ben regl olacam oyüzden tatlı çekiyo canım çok fenaaa
psikolojik yemeleri nasıl durdurabilirim :26::26::26::26::26::26::26:
ahh ahhh walla çok alıştım eve :)
ama ev işleri zor geliyo sadece.. 20 gün sonra zabıt katipliği sınavına gircem klavye çalışmam lazım bol bol :))
spor en önemlisi sıkılaşmak için ahh birde bogazlarımızı tutarsak tamamdır
ben regl olacam oyüzden tatlı çekiyo canım çok fenaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?