- 24 Ocak 2012
- 14.421
- 50.809
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #304.001
Senin annenin baba versiyonu benm babamda insan evladının okumasınj istemez mi ya ilginç ama senin iyi ki anneannen destek olmuş bnm anneanne babaanne ikisi de soğuklarbenim de bütün güzel anılarım anneannemle. üniversiteye bile onun sayesinde gittim. annem üniversite kazandım diye benimle 4 yıl konuşmadı. lise zamanı anneannemde kaldım hep. polonyadaki üniversitede burs kazandım 1 dönem polonyada yaşadım beni ne aradı ne sordu. anneannem hep kol kanat oldu bir annenin yapması gerekenleri o yaptı. şimdi ben de annemle 2-3 ayda bir görüşürüm o da babamın zoruyla. babam yeter artık gelin der de öyle gideriz. anneannemle haftanın 2-3 günü görüşürüz. Allah sevdiklerimize sağlık uzun ömürler versn
Süpeersin dilekkTartildim ve çok güzel bir rakam gördümMefkurem 94 cumaya göre eksi 1 yani ablacığım yarın sabahtan kızın kontrolü için hastaneye gidecem tartilamam bilgin olsun
Senin oğlan naptı cnm sonuç nasıl@ekim2009 başın sağolsun ablacigim Rabbim kalanlara ömür versin..
İnşallah oglunda emeginin karşılığını alır benim yigenimde sınava girdi oda iyi geçti diyor hayırlısı bakalım
Halaya kalkasım geldi,neyse ki tekimAccuk motivasyon hadi kızlar
Yapanlar nasıl yapıyo
Neyimiz eksik ayol
Bol su bol su tempo
Ne güzel yaylada olmak biz apartmanda tıkışıp kaldıkBugün iyiyiz canım şükürler olsun, bahçeye bile çıktık.
Ne kadar doğru makarnayı bile ekmekle yiyen bi ülkeyiz tatlı çeşitleri saymakla bitmezFarklı bir bakış açısı kızlar paylaşmak istedim
"Neden Japonya'daki çocuklara kahvaltıda yarım düzine yumurta yediriyorlar?
Dikkatli okuyunuz.
Osmanlı Devleti'nin son 200 yılı dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin gıda politikasını Emperyalistler dizayn ettiğinden beri zihinsel olarak sağlam bir gençlik maalesef yetişmiyor. Asıl sorunun kaynağına hiç inmedik, tartışmadık.
Japonya'da çocuklara 7 yaşından itibaren kahvaltı saati en az 6 yumurta yediriyorlar. Ekmek genellikle yok varsa da çok az. Her akşam ise kesinlikle sofrada deniz ürünü yani balık kesin oluyor. Japonya ve Güney Kore'de ceviz ithalatı son 50 yılda %140 artmis. Çocuklara durmadan ceviz yediriyorlar. Günde en fazla iki öğün yemek yiyorlar. Tamamen protein odaklı bir beslenme var...
ABD'de teknolojik üretimin merkezi "Silikon Vadisi'nin" nasıl beslendiklerini anlattılar, şok oldum. 1950'lerdeki Alman Devleti'nin gıda politikasını araştırın. Güney Kore'de Japonya'yi örnek almaya başladı. Bu ülkeler resmen çocuklara nasıl beslenmesi gerektiğini öğretiyor, dayatıyor..
Şeker, ekmek(Tam buğday, kepek farketmez) odaklı beslenme beyin hücrelerini öldürüyor, beyin gelişimini mahvediyor. Marketlerdeki karbonhidratlı paketli ürünler tamamen operasyon aracı olmuş.
ABD halkı da da gerizekalı, obezite olmuş. Çünkü aynı beslenmenin esiri olmuşlar. Sadece Beyin Göçü ile farkı kapatıyor yada özel olarak seçtikleri bireylerin beslenmesine önem veriyorlar.
Buradan net olarak söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde milli bir gıda politikası olmadan kalkınma imkansızdır
Türkiye'de protein bazlı ürünler pahalı iken karbonhidratlı ürünler neden daha ucuz? En büyük protein bazlı ürün olan kuzu etini Turkiye'de kaç kişi yiyebiliyor? Hayvancılık neden bitirildi? Asıl milli mesele budur. Beka sorunu budur.
Matematik zekası olmayan, kod yazmasını bilmeyen gençliğin ilerleyemez. Yapay zeka maalesef geliştiremez..
Anne, babalara sesleniyorum. Çocuklarınızdan şekerli ürünleri, ekmeği uzak tutun. Bu ülkeye yazık etmeyin.
Şahsen denedim. 1 aydır ekmek, şeker yemiyorum, acıkmamaya başladım. 6 kg verdim. Geçen gün test ettim. Bir kitapta bir sayfayı 32 saniyede okuyup anlarken şimdi 21 saniye de okuyup anlamaya başladım. Bu tesadüf olamaz!"
Mert Adaş
ah kuzum annesiz kuzular kıyamam ben sana.Seni cok iyi anliyorum canim benide babaannem ve halam büyüttü anne olacak kadinla hala görüşmüyorum ne hissettigini cok iyi biliyorum
Çık şimdi git eşin cocuklara bakmazmi gitsen
ooo bu gidişle incecik olursun kuzum. maşallahMenüm
Sabah (11.10)
2 dilim tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
Domates-salatalık-biber
4 siyah zeytin-3 yeşil zeytin
1 kk peynir
Ara 13.30
1 Türk kahvesi şekersiz
Öğlen Yok
Akşam(20.00)
1 adet fırında ızgara balık(balıktan anlamam önüme koydular yedim)
Salata
Su:3.5 litre o kadar temizlik yapınca çok su içtim
Spor: 75*4=300 puan aralıksız koşu (aslında akşama kadar da temizlik ettim ama onun puanı yok ne yazık ki) @Pnrrr-20
hey maşallah böyle görümce ne görüldü ne duyulduvalla daha yarım saat önce geldim abla duşa girdim çıktım pcye oturdumsabah saat 11 de beri abimlerdeyim 9 gibi koşuya çıktım sonra direk onlara geçtim sözde duşa gircektim gel bizde gir dediler oraya gitti direk kahvaltı yaptık ettik bu saate kadar temizlik yaptık desem yeridir. Camlar kapılar bebişin mobilyaları derken bide incik cinciğini yerleştirdik odasına eee eşyalar oturma odasındaydı hadi bide orayı sil süpür eee girmişken salon mutak yatak odası derken bütün evi temizledim geldim ama saolsun iyi baktılar nazım geçmese onlarında geçmez ne ekersen onu biçersin demişler ya aynen öyle yani abla
Allah hayırlı ömürler versin kuzum çok çektirmesin. annen gibi olmuş çok farklıdır yeriUfaklık hala emiyor kuzum ve buzlukta süt sadece bi tane var
Mamayı da becerip de verebilir mi bilmiyorum
İnşallah sabaha kötü haberle uyanmayız da gidebilirim yanına ufak kızımı bi kere daha görsün canımm benim nasıl da düşkün çocuklara
Süpeersin dilekk
Senin oğlan naptı cnm sonuç nasıl
Halaya kalkasım geldi,neyse ki tekim
Ne güzel yaylada olmak biz apartmanda tıkışıp kaldık
Ne kadar doğru makarnayı bile ekmekle yiyen bi ülkeyiz tatlı çeşitleri saymakla bitmez
saol cnm aynen öyle 4 kiz kardeşiz cnm.Afiyet olsun canım, kızkardeşlerimle biraraya gelmesi ne kadar güzeldir bilirim, kaç kızkardeşsiniz bu arada
kurutup mu citlion kiz kayıyor islakken cunki afiyet olsunÇıtladım canım karpuz çekirdeğiniçok severim sağol tatlım
Günaydınlar
Düşündükçe delirecem
68.1 i gördüydüm ben yaaa
Sabah 72 6 çıktım
Tombul tombul otur şimdi canan
Yaz başladıpofff
aynen abla biliyorumcook guzellll ecemmm
cok gecmis olsun cnm
Onun icin cranbery suyu iyi gelir, bide bol su
Ayaklarini sicak tutman lazim
Klimanin ayarini biraz düşürün
Bide işe gitmisin
Bugun iyimisin bari
yasimmm bitanem cok gecmis olsun
Hayatin gercekleri kuzucum insanoglunun elinden gelmediği seyler var
2 iyilikten birini versin Allah derlerya
Bi noktadan sonra aci ceksin istemiyorsun zaten
Kime ne zaman ne olacagini bilemiyoruz
Allah kimseye muhtac etmeden emanetini alsin
su haric guzel olmus cnm
kiz bütün evi yalayip yutmuşun heralde nazini cekecekler :))
spor harika menu guzel cnm
sabahki ekmekler kizartmamiydi cnm
Salam pek tercih etmiyoruz
Aksam kanatlari derisiz yemek gerekiyor
Salatada olsa iyi olurmus
Karpuz miktarini bilemedim
Fazlaysa iyi degil tabi
mesajlarin altinda alinti ya basarsan ordan coklu alinti yapabilirsin cnm
Tek yazmandanda sorun yok
Bazilari deger verip vaktini harciyorsa
Karsidakindende kendisine yorum yapilmasini bekler :)
Arada cok yogun oluruz vs. Okey
Ama surekli genel olarak boyle yaparsak pek yakisik almaz
herkes senin gibi 50 kilo degil bebegim
cok guzel dilegim
hic diyetis, en menüsü gibi degil cnm
Sabah patates varsa ekmek olmamaliydi ama yanina yesillik vs. Eklemeliydin
Aksamda bulgurla zaten ekmek hakkini doldurmusun ekmege gerek yokmus
guzel cnm ama menune yesillik salata falan ekle
limonata olmasa daha iyi olurmus cnm
bahcede de calismamisin elin niye agridiki cnm
Sicaklar cok başagrısı yapiyor
Menude olmayanlari biliyosun zaten
amin ins. Hep beraber cnm
vavvvv superrrrr
Ama lutfen nasil olsa eksiyim deyip hafta ici sapitma dilegim
Bu hafta min. Eksi 2 gelir ins.
Karışmaz cnm cevaplaya basma yanindaki alinti kismina bas cvp vermek istediklerine en sonunda toplu alintilari cvpla yaparsınDenicem ins. Coklu alinti olunca karisiyor. Cevapla yapinca sayfalar hep gidiyor geri gidip bakmam gwekwiyor hep nerde kalmistim diye
aklin yolu birCumaya Allah'in izniyle iki kilo garanti benden mefkusum
sen biraz dikkat etsen cok guzel veriyosunGünaydınlar
Düşündükçe delirecem
68.1 i gördüydüm ben yaaa
Sabah 72 6 çıktım
Tombul tombul otur şimdi canan
Yaz başladıpofff
1-2gunde odem cayi, dukan birasi yapsan cnmtişikkir idirim kaptaniçem
inşallah işe yarar da hiç değil bir -1 görmek istiyorum artık...
bitki cayi da ic cnm ama suyun yerini tutmazYaylada hiç su içme isteğim yok kızlar, nasıl çözeceğim bu sorunu bilmiyorum...acaba bitki çayları mı yapıp içsem, özellikle zayıflayamaya etkisi olanlardan...ne dersiniz
aynen oyle cnmAminn ablacım allah elden ayaktan düşürmeden akıl sağlığını bozmadan alsın yanına aksi çok çok zor
Kaynananm hep der 2 gün yatak 3. Gün toprak diye
paylastigin icin csagol cnm cok guzel bilgilerFarklı bir bakış açısı kızlar paylaşmak istedim
"Neden Japonya'daki çocuklara kahvaltıda yarım düzine yumurta yediriyorlar?
Dikkatli okuyunuz.
Osmanlı Devleti'nin son 200 yılı dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin gıda politikasını Emperyalistler dizayn ettiğinden beri zihinsel olarak sağlam bir gençlik maalesef yetişmiyor. Asıl sorunun kaynağına hiç inmedik, tartışmadık.
Japonya'da çocuklara 7 yaşından itibaren kahvaltı saati en az 6 yumurta yediriyorlar. Ekmek genellikle yok varsa da çok az. Her akşam ise kesinlikle sofrada deniz ürünü yani balık kesin oluyor. Japonya ve Güney Kore'de ceviz ithalatı son 50 yılda %140 artmis. Çocuklara durmadan ceviz yediriyorlar. Günde en fazla iki öğün yemek yiyorlar. Tamamen protein odaklı bir beslenme var...
ABD'de teknolojik üretimin merkezi "Silikon Vadisi'nin" nasıl beslendiklerini anlattılar, şok oldum. 1950'lerdeki Alman Devleti'nin gıda politikasını araştırın. Güney Kore'de Japonya'yi örnek almaya başladı. Bu ülkeler resmen çocuklara nasıl beslenmesi gerektiğini öğretiyor, dayatıyor..
Şeker, ekmek(Tam buğday, kepek farketmez) odaklı beslenme beyin hücrelerini öldürüyor, beyin gelişimini mahvediyor. Marketlerdeki karbonhidratlı paketli ürünler tamamen operasyon aracı olmuş.
ABD halkı da da gerizekalı, obezite olmuş. Çünkü aynı beslenmenin esiri olmuşlar. Sadece Beyin Göçü ile farkı kapatıyor yada özel olarak seçtikleri bireylerin beslenmesine önem veriyorlar.
Buradan net olarak söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde milli bir gıda politikası olmadan kalkınma imkansızdır
Türkiye'de protein bazlı ürünler pahalı iken karbonhidratlı ürünler neden daha ucuz? En büyük protein bazlı ürün olan kuzu etini Turkiye'de kaç kişi yiyebiliyor? Hayvancılık neden bitirildi? Asıl milli mesele budur. Beka sorunu budur.
Matematik zekası olmayan, kod yazmasını bilmeyen gençliğin ilerleyemez. Yapay zeka maalesef geliştiremez..
Anne, babalara sesleniyorum. Çocuklarınızdan şekerli ürünleri, ekmeği uzak tutun. Bu ülkeye yazık etmeyin.
Şahsen denedim. 1 aydır ekmek, şeker yemiyorum, acıkmamaya başladım. 6 kg verdim. Geçen gün test ettim. Bir kitapta bir sayfayı 32 saniyede okuyup anlarken şimdi 21 saniye de okuyup anlamaya başladım. Bu tesadüf olamaz!"
Mert Adaş
okudukca alintiya bas cevap vereceginde ekle deyince hepsi cikiyorDenicem ins. Coklu alinti olunca karisiyor. Cevapla yapinca sayfalar hep gidiyor geri gidip bakmam gwekwiyor hep nerde kalmistim diye
her ay adet olundugu icin mecbur tartiliniyor cnm :))Hayirli Günter arkadaslar, herkese iyi pazarlqr diliyorum. Hava yine Cok berbat ve disarda olmam gerekiyor. Birde adetimin ilk günü
Yarin tartilmamda sakinca varmi adetliyKen?
Aynen canım boyum 1.58 zaten 70 i geçince hiç olmuyor.saol cnm aynen öyle 4 kiz kardeşiz cnm.
kurutup mu citlion kiz kayıyor islakken cunki afiyet olsun
baya fark var kiz bi an once toparlamalisin
aynen abla biliyorum
Karışmaz cnm cevaplaya basma yanindaki alinti kismina bas cvp vermek istediklerine en sonunda toplu alintilari cvpla yaparsın
Evet ablacım artık dikkatliyim inşallah.burdayım:)aklin yolu birayni anda ayni seyi yazmisiz :))
sen biraz dikkat etsen cok guzel veriyosun
Kiz tombul dicek kadar kilon fazla degilki
1-2gunde odem cayi, dukan birasi yapsan cnm
Perşembe ananas yaparsan dahada fazla gider bence
bitki cayi da ic cnm ama suyun yerini tutmaz
Aramonlandirarak icmeyi dene
Su icmeden olmaz
aynen oyle cnm
Herjesin bi vakti varda ne zaman bilmiyoruz iste
paylastigin icin csagol cnm cok guzel bilgiler
Ülkede tarim ve hayvanciligin bitirilmesine öyle uzuluyorumki
Her tarafi betonlastirdilar, sonra ulke ilerledi oluyor
okudukca alintiya bas cevap vereceginde ekle deyince hepsi cikiyor
OUTE dan sonra cevabini yaziyorsun cnm
Sayfanin üstünde okunmamis mesaja git yeri var o zaman kaldığın yerden devam eder
Bazen bi sonraki sayfaya atliyor
her ay adet olundugu icin mecbur tartiliniyor cnm :))
Bu donemde suya tuza dikkat etmen lazim
Valla inş şimdilik çok iyiyizA.selam merve hoşgeldin
Allah rahmet eylesin ablaa. Son söulediğin ne kadar da doğru
Geçmiş olsn canım klima işi sakat ya
Rabbim acil şifalar versin
@Bayankokosh nice yıllara canım
Pumpkin00 hakkınızda hayırlısı olsun canm. Ayrılık nedeniniz neydi ki inşaallah herşey yolunda gider bu defa
Amin cnm sağol iyi dileklerin içinnerdesin kuzum yaylaya mı çıktınız?
hoşgeldin canımmm
pınarrrr canım sana söyleyecektim hep unutuyordum şimdi aklımdayken yazayım. şimdi doğum yaptıktan sonra ilk birkaçgün sütün sarı gibi gelir sonra gitgide beyazlaşır. bir profesör demişti ki; sütün o ilk birkaçgün sarı iken sağ buzluğa at.(süt poşetleri satılıyor e bebekte falan önceden al koy onlardan) 8 ay ömrü varmış o sütün. bu aylar içinde bebek hasta olursa ondan ver. o süt antibiyotikliymiş. canım ben kızıma öyle yaptım tabiki Allahın izniyle ilk sene hiç doktor yüzü görmedi benim kızım. hava soğuk olurdu bi yerden gelirdik azıcık verirdim. hapşururdu azıcık verirdim. ilk sene tertemiz geçti ve kızım şimdi 3.5 yaşında ya 3 ya 4 kere doktor yüzü görmüştür. ben çok faydasını gördüm. sen de dene canım.
benim kızım 2.5 yaşında kendiliğinden istedi. 1 hafta sürmedi düzene bindi canım. çocuklar zamanı gelince istiyor zaten ya. istersen yaz sonuna kadar bekle ağustos sonu eylül başı gibi kışa girmeden tekrar dene.
canım 6 yemek kaşığı olsa daha iyi olurdı sebze yemeği. menü güzel afiyet olsun.
minnoşum ne kadar az bir menü. azıcık meyve yiyeydin de şifa olaydı. afiyet olsun kuzum.
evde şekersiz mi yaptın milkshaki yoksa hazır mı? hazırsa nooooo!!! diğerleri iyi canım afiyet olsun.
canım sevindim. inşallah bu son olur eşin ciddiyetini farkeder korkar ve aynı hatalara düşmez. mutlu mesut yaşlanırsınız:)
kızzz senin boyun uzun tabi. ben de 70 lerdeyim. 165 olunca hiç iyi durmuyor bu kilolar
afiyet olsun canım. diyetisyenim sebze yemekleri 6 yk olacak demişti. aklında bulunsun. sabah makarna da varmış çünkü. afiyet olsun kilo olmasın kuşum.
noldu canım neyin var ya şimdi geçmişe bakınca gördüm.
Amin çok teşekkür ederim@askrhpozitif hg cnm bu arada alinti yaomayi unutmusumPumpkin00 cnm hakkında hayırlısı insAllah herdey cok guzel olur bilmezsin belki miladinz olur insanlar değişmiyor ama ders alabiliyor kiymetini bilir insAllah
İyi valla şort bile giyiyorum birşey demiyor telefonumu eline bile almıyor =) nazar değmesinAbbovvvvv
Eeee durumun nasıl ortam nasıl
Kız psikopat hiç huy değiştirir mi anam.
Ama inşallah iyi olur bu defa
kiz bütün evi yalayip yutmuşun heralde nazini cekecekler :))
herkes senin gibi 50 kilo degil bebegim
ooo bu gidişle incecik olursun kuzum. maşallah
Umarım hakkında hayırlısı olur canım çok sevindim senin adınaHerkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim biz kızı denize getirdik eve gitmem akşamı bulur kusura bakmayın tek tek cevap veremiyorum şimdiden eksiye düştüm bu arada
Ayyy ins. Hersey yolunda gider tugcem Allah huzur muhabbet versinHerkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim biz kızı denize getirdik eve gitmem akşamı bulur kusura bakmayın tek tek cevap veremiyorum şimdiden eksiye düştüm bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?