- 13 Haziran 2019
- 10.081
- 46.901
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #306.161
Hıcbırımız dıyet yapmak ıstemıyoruz ama saglık ıste. Bı hastalıgı ogrenmemek onun olmadıgı anlamına gelmıyorkı en azından ılerleyısını durdurur tedbırını alırsın bılemedım canımBugünlerde eşimin de ayak altı yanmalari başladı, dedim bı gidip şekerine baktıralim, "hayır, öğrenmek istemiyorum, öğrenirsem diyet yapmak zorunda kalırım, ben rahat rahat yiyip içmek istiyorum" diyor....aynı düşünce yapısı çocuklar içinde geçerli..
Bazen oluyor insanın üstünde bı ağırlık nazar bile değmiş olabilir oku bence kendiniBugün çok çok sağlıksız bi gündü benim için sabah elim yüzüm şiş uyandım yataktan kazıdım adeta kendimi ve nitekim sonra geri yattım nerdeyse akşama kadar hala da başım ağrıyor ensem alnım gözlerim catliycak gibi ağrıyor
Sıcaklardan mi neden bilmiyorum ben hiç hafif hissetmiyorum bu ara kendimi
Olabilir canim aynen saolasin,Bazen oluyor insanın üstünde bı ağırlık nazar bile değmiş olabilir oku bence kendini
Maalesef her zamanki tavırları böyle canim. Küçüklükten beri fazla müsamaha gosterildi kendisine oda bunu kullanmaya devam ediyor. Yasi kucukte degil. Yok anlamaz hala konusmuyoruzTüh kuzum ya üzüldüm
İnşallah herşey düzelir.
Bazen böyle saçma atarlar yiyebiliyoruz karşımızdan.
Senin niyetin güzel gerçekten. Biraz saçmalamış kardeşin neden böyle yaptı anlamadım altında başkabirşey varmış gibi ....
Yaşı küçükse tamam deyip çocukluğuna verebilirsin de...
Diğer türlü ciddi patavatsız olmuş..
Zor ve gıcık bir durum benim gibi kırılgan bir kişilik açısından bakınca...
İnşallah hatasını anlar ve özür diler....
Yarin yiyebilirsin canimKızlar ya yağsız kek yapıp 1-2 dilim yesek olur mu ? Kaç gündür canım çekiyor
Tarti öncesi bu menü hic olmamisMerhaba arkadaşlar,
Günümün çoğu dışarda gecti, bazı şeyleri halledemedim ama neyse
Menü yok bende çünkü buna menü denmez
saat 10.00
Evden cıkarken 2 tost ekmeğinden yumurtalı ekmek yedim.
Saat 11.00
Çilekli milkshake içtim kücüktü
Saat 15.30
Yarım ay karpuz
Akşam 16.30
Yarım tabak tavuk çiğeri sotesi
Yarım kase yoğurt
Su 2 litre
20 dk tempolu yürüyüş 40 puanFit mutlu anne
Leslie de yapıcam öğlede yapamadım evde olmadığım için
Gel kiz gelll bu ara hepimiz kayiplardayizKızlar kızlar gelem mi sizi bir kez öpem miNaparsınız bakalım
Tamam canim
sagol canım yıyecek olursam bırdaha gununu ayarlarım artık
sagol canım
hayırlı yasları olsun esının canım senınle kuzucugunuzla
afıyet olsun canım
afıyet olsun canım
az kalmıs canım kolay gelsın
cok guzelmış ya
afıyet olsun canım
Ikı gundur gunduzlerı buraya gelemıyorum bı bosluk var gıbı oluyor canım bugun komsularım vardı sabah ev ısı hazırlık onlar gıttıler eev topla yemek hazırla gunluk rutın ısler sen napıyon canıkom
Hosgeldin dilegimm ay keyfin yerine gelmis cok sevindim vallaaSelam kızlar
Afiyet olsun dilegimMenumu yazayim beni idare ettiğiniz için teşekkür ederim
Kahvaltı 2.00
Biraz peynir
Domates
Salatalık
1c.k tereyağı bal
1 parça bazlama
Arada kahve
Aksam
Tavuklu salata
2 kaşık kadar közlenmiş patlıcan
Bol su
Kuzu ne deyimki bu hafta evet zordu senin icin ama salmaman lâzımdıBu hafta diyet yalan oldu ne yazikkibahane biliyorum ama doğru düzgün yemek yapamadım genelde dışardan yada makarna kahvalti tarzı birşeyler hazırladım açıkçası diyet yapacak ne duzenim nede pisikolejim vardı
Aşırı yemelerim olmadı ama yarın artı olmayabilirim yani
Çok özür dilerim
Hosgeldin tatlim iyim sen nasılsınSelamlaaaaarreerr
Nasılsınız hanımlarrrr
Handandandan kuzum keyfim yok demişsin, yapabileceğimiz birşey var mı senin için
Dilegim daha onceden yaptin gene yapacaksin sende o azim varResimlere bakınca ne kadarda çok kilo aldigimi daha net görüyorum
Dün eşimin telindeki fotolara bakarken 2 sene önceki bir fotoğrafimizi gördüm büyük ihtimalle 65 kilo olduğum zamanlar nasilda zayifim güzelim:) hatta onun yanında minyon gibi görünüyorum ki iri kemikliyimdir:)
Ama şuan kocamanim sankio fotoğrafi kendi tel ekran görüntüsü yapicam inşaallah motive eder beni
Oturup konusmaktan baska care yok gibi nirancim sonucta ikinizinde cocugunuzun sağlığı söz konusu. Sen akıllı kadınsın eşinin bi zayıf noktasi vardir oraya odaklanmaya calis ordan vur onu belki öyle anlar durumun ciddiyetiniTeşekkür ederim canım ilgin için..
Değerli takım arkadaşlarım, hepiniz sordunuz teşekkür ederim ama cevap yazacak güç bulamadım kendimde...
Ama artık yazmam lazım...
Eşimle çocukların eğitimi, terbiyesi, giyimi, boş zamanlarını değerlendirmeleri vs.. hemen hemen tüm konularda çatışıyoruz, tabi böyle olunca bir konuda hangimiz toleranslıysak çocuklar onu kullanıyor...
Mesela ben çok fazla film izlemelerine karşıyım, baba ise tüm gün izleseler niye demez...bu konuda babaya yapışıyorlar, kontrol edemediğim durumlarda onları hep film izlerken buluyorum ( tabletten izliyorlar, odalarında olunca farkedemeyebiliyorum)
Giyim konusunda baba sıkı, onda da beni kullanıyorlar annem izin veriyor diye( baba tayt giymelerine, sıfır kol elbise giymelerine karşı)
Bende asıl patlak veren mevzu... Haftanın 3 günü okçuluk kursları var, Çarşamba günü giderken benide eve bırakın dedim, çocuklar "annemiz gelmesin" dediler, eşimde "tmm" dedi.... Çok üzüldüm tabi, eşimde çocuklara dondurma alacağını söyledi (yarım kiloluk paket 2 kızım için)...ben sadece haftada 1 gün yemelerine izin veriyorum, onun haricinde izin vermiyorum diye çocuklar kendileriyle gitmemi istemiyorlar...
Bende küçük kızıma dikkat edilmezse bir kaç yıla şeker hastalığı olacağının teşhisi kondu, bu nedenle şekerli besinler fazla tüketmelerine izin vermiyorum...(şeker hastalığının tüm belirtileri var, şekeri diğer çocuklara göre çok yüksek)... Bu sağlık konusunda bile eşimin bana destek vermemesi beni çok üzdü açıkçası.. kızım henüz 8 yaşında, ben şimdi dikkat etmezsem hastalık süreci hızlı ilerleyecek biliyorum...
O kadar üzüldüm ki bu anlaşmazlığa, bı aklım dedi "çocukların hepsini babaya bırak, çek kapıyı çık, ne halleri varsa görsünler"... bugün kızkardeşlerimle konuştum kendine gel, olur mu diyorlar, karışma ne yerlerse yesinler diyorlar...
ama ben anneyim ilerde kendimi suçlamak istemiyorum dikkat etmedim diye...
Sizi ne diyorsunuz?
Afiyet olsun canimSABAH 11.40
1 haşlanmış yumurta
1 bardak çay
ÖĞLEN YOK
ARA 16.00
1 bardak sütlü kahve
AKŞAM 19.00
yarim tabak patlıcan yemeği (kızartma degil)
1 kase mercimek çorbası
Su şimdilik 2 litre
Kızlar k.b bugün bütün gün yattım nerdeyse alıntılarimi yaotim henüz cvplayacak kadar kafamı toplayamadim spor bildirimlerini de yarin sabah ya da akşam üzeri düzenliycem insAllah arkadaşlarım gelecek parkta oturcazHandandandan canım senin konuna yazmadan edemedim sağlık konusu çok önemli elbette çocuklar her zmn böyle biz frenlemeliyiz bi cok kisi bu kafa da nedense özellikle erkekler hasta olma ihtimali yüzünden kısıtlanmamak için doktora gitmiyorlar ortak nokta bulursunuz insAllah cnm
hayirdir canim niye boyle oldun bugünBugün çok çok sağlıksız bi gündü benim için sabah elim yüzüm şiş uyandım yataktan kazıdım adeta kendimi ve nitekim sonra geri yattım nerdeyse akşama kadar hala da başım ağrıyor ensem alnım gözlerim catliycak gibi ağrıyor
Sıcaklardan mi neden bilmiyorum ben hiç hafif hissetmiyorum bu ara kendimi
Teşekkür ederim canım ilgin için..
Değerli takım arkadaşlarım, hepiniz sordunuz teşekkür ederim ama cevap yazacak güç bulamadım kendimde...
Ama artık yazmam lazım...
Eşimle çocukların eğitimi, terbiyesi, giyimi, boş zamanlarını değerlendirmeleri vs.. hemen hemen tüm konularda çatışıyoruz, tabi böyle olunca bir konuda hangimiz toleranslıysak çocuklar onu kullanıyor...
Mesela ben çok fazla film izlemelerine karşıyım, baba ise tüm gün izleseler niye demez...bu konuda babaya yapışıyorlar, kontrol edemediğim durumlarda onları hep film izlerken buluyorum ( tabletten izliyorlar, odalarında olunca farkedemeyebiliyorum)
Giyim konusunda baba sıkı, onda da beni kullanıyorlar annem izin veriyor diye( baba tayt giymelerine, sıfır kol elbise giymelerine karşı)
Bende asıl patlak veren mevzu... Haftanın 3 günü okçuluk kursları var, Çarşamba günü giderken benide eve bırakın dedim, çocuklar "annemiz gelmesin" dediler, eşimde "tmm" dedi.... Çok üzüldüm tabi, eşimde çocuklara dondurma alacağını söyledi (yarım kiloluk paket 2 kızım için)...ben sadece haftada 1 gün yemelerine izin veriyorum, onun haricinde izin vermiyorum diye çocuklar kendileriyle gitmemi istemiyorlar...
Bende küçük kızıma dikkat edilmezse bir kaç yıla şeker hastalığı olacağının teşhisi kondu, bu nedenle şekerli besinler fazla tüketmelerine izin vermiyorum...(şeker hastalığının tüm belirtileri var, şekeri diğer çocuklara göre çok yüksek)... Bu sağlık konusunda bile eşimin bana destek vermemesi beni çok üzdü açıkçası.. kızım henüz 8 yaşında, ben şimdi dikkat etmezsem hastalık süreci hızlı ilerleyecek biliyorum...
O kadar üzüldüm ki bu anlaşmazlığa, bı aklım dedi "çocukların hepsini babaya bırak, çek kapıyı çık, ne halleri varsa görsünler"... bugün kızkardeşlerimle konuştum kendine gel, olur mu diyorlar, karışma ne yerlerse yesinler diyorlar...
ama ben anneyim ilerde kendimi suçlamak istemiyorum dikkat etmedim diye...
Sizi ne diyorsunuz?
Eşimle her zaman konuşuyorum ama bu konuşmayı her sefer yapmam gerek, çünkü çocuklar konusunda çok esnek, onların dediği olsun, mutlu olsunlar da ne olursa olsun kafasında...
Kızımla oturup detaylı konuşmuştum aslında anladı ve kabul etti, ciddi ciddi şekerli hiçbirsey yemez oldu, neyi yemesi gerekiyorsa onu yemeye dikkat ediyordu, ama babasının esnekliği yüzünden yeniden kendini kaybetti.
Haklı olarak anne olarak bi otorite kurmak bi disipline olsunlar istiyorsun. Ayrıca eşin madem mutlu olsun istiyorlar o zaman kıyafete de karışmasın yani bence eşin biraz işine gelen konuları alttan alıyor çocuklara karşı. Yalnız olduğunuz bir an karşına alıp konuşman taraftarıyım evli değilim ama bir öğretmenim ve benim işim çok daha küçük çocuklarla. Anne baba arasında eğer bir tutum birliği olmazsa bu ileride daha büyük sorunlara sebep olabilir. İstersen şunu da yapabilirsin eğer eşim konuşmamla anlamayacak diyorsan bi müddet bırak onun dedikleri olsun çocuklara zarar verdiğini görecektir elbet. Gerçi küçük kızda şeker hastalığı riski varmış bu da gerçekleşebilir ve hoş olmaz. En iyisi karşına alıp konuşmakBunu konuştuğum zaman kendisine uymamı istiyor, bunu da ben kabul etmiyorum...
Her konuda esnek, ben ise çocuk yetiştirirken bazı konularda disiplin istiyorum..
Ver bi nanakGel kiz gelll bu ara hepimiz kayiplardayiz
Yaaa vermemmiVer bi nanak
Evet yengeç ler bide tam bi evcimen anne baba burcudiyim sana 19 da gelcek
Amin canim sagolasinn
sagol canım yıyecek olursam bırdaha gununu ayarlarım artık
sagol canım
hayırlı yasları olsun esının canım senınle kuzucugunuzla
afıyet olsun canım
afıyet olsun canım
az kalmıs canım kolay gelsın
cok guzelmış ya
afıyet olsun canım
Ikı gundur gunduzlerı buraya gelemıyorum bı bosluk var gıbı oluyor canım bugun komsularım vardı sabah ev ısı hazırlık onlar gıttıler eev topla yemek hazırla gunluk rutın ısler sen napıyon canıkom
İyki araştırıp bulmusuz bunu yoksa bandajla günler geçmek bilmezdi bize şimdi daha iyiyiz
Sen nasılsın senin yakisiklidan ne haberler 40 tamamliycak gibi :)
Bence super bi motive olucaktir, hem suan cok iyi gidiyorsun emzirmeninde avantajiyla cok kisa surede hedefine ulasicaksin bence canimResimlere bakınca ne kadarda çok kilo aldigimi daha net görüyorum
Dün eşimin telindeki fotolara bakarken 2 sene önceki bir fotoğrafimizi gördüm büyük ihtimalle 65 kilo olduğum zamanlar nasilda zayifim güzelim:) hatta onun yanında minyon gibi görünüyorum ki iri kemikliyimdir:)
Ama şuan kocamanim sankio fotoğrafi kendi tel ekran görüntüsü yapicam inşaallah motive eder beni
Ah pınarım eski dileğin Azmini hırsını bir türlü yakalayamadım öyle olaydım şuan 80 lerdeydim neyse geç olsun ama olsun dimiBence super bi motive olucaktir, hem suan cok iyi gidiyorsun emzirmeninde avantajiyla cok kisa surede hedefine ulasicaksin bence canim
afiyet olsun çok güzelMenumu yazıyım canlar
11.00
Tam bugday ekmegının bır tarafını yumurtaya batırıp fırında kızarttım {2 tam bugday ekmegı yedım bu sekılde}
Domates salatalık
Semız otu
Cay
1 kk peynır
16.00
2 kayısı
1 seftalı
1 kase yogurt
19.30
1 kase tarhana corbası
Avuç içi kadar tavuk gogsu
Bolca salata
2 ucgen dılım karpuz
Su 2bucuk lt
40 dk orta tempoda yuruyus 80 puanFit mutlu anne
Ay benim eski hoduk yengecti kendisinden nefret ediyorumAynen bence guzel ama bilmiyorm etrafimdaki yengecleri seviyorm :)
Ay hadi insallah canim
Amin canim sagolasinn
Cok sevindim canim hayirlisiyla atlatirsiniz insallah sureci :)
Tamamliycak bencede hic gelesi yok :) fazla uzatmaz insallah gununde gelse keske
Afiyet olsun canimMenumu yazıyım canlar
11.00
Tam bugday ekmegının bır tarafını yumurtaya batırıp fırında kızarttım {2 tam bugday ekmegı yedım bu sekılde}
Domates salatalık
Semız otu
Cay
1 kk peynır
16.00
2 kayısı
1 seftalı
1 kase yogurt
19.30
1 kase tarhana corbası
Avuç içi kadar tavuk gogsu
Bolca salata
2 ucgen dılım karpuz
Su 2bucuk lt
40 dk orta tempoda yuruyus 80 puanFit mutlu anne
Sagol canım pazartesıden berı tartılmıyorum bu haftada kendımı baya frenledım bana gore sabah ne cıkacak merak edrıyorumafiyet olsun çok güzel
Sagol tatlımAy benim eski hoduk yengecti kendisinden nefret ediyorum
Afiyet olsun canim
Yeni nesil daha ana karnında tembel oluyorAynen bence guzel ama bilmiyorm etrafimdaki yengecleri seviyorm :)
Ay hadi insallah canim
Amin canim sagolasinn
Cok sevindim canim hayirlisiyla atlatirsiniz insallah sureci :)
Tamamliycak bencede hic gelesi yok :) fazla uzatmaz insallah gununde gelse keske
Beklentin ne peki 2 gelirmiSagol canım pazartesıden berı tartılmıyorum bu haftada kendımı baya frenledım bana gore sabah ne cıkacak merak edrıyorum
Gelse ne guzel olurBeklentin ne peki 2 gelirmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?