- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #309.181
Ben neyse ki kalamadım çok şükürBiri beni tarif etmiş
Oğlan kaç yasında? benimki 1 yaşını yeni doldurduydu ki gebe kaldım araları tam 2 yaş 8 gün allahım diyorum bu ne cesaretmiş
Yani bizim dusuncemiz arkadas olurlar birlikte vakit gecirirler paylasimlari cok olur yonundeydi ama bakimi da bi o kadar zor bence 5-6 yas iyi gibi benim oglan 2017 mart dogumlu cok haeeekeetli dur cus diyemiyorsun anlamiyor zor oluyor her sey daha da .Ben neyse ki kalamadım çok şükür8-9 aydır yırtınıyorum , bildiğin ovu tarihim benimle dalga geçiyor tam yumurta çatladı hop derken bi hafta sora çatlayıp bi hafta eşimle ilişkiye girmediğim zamana denk geldi ya da eşimin hep iş seyahatine. Son adetimde de hah bu sefer kesin tutturduk derken tam 4 gün soraya denk gelmiş ben istanbulda yalnızken . Hani denesek de olmasa sorun mu var dicem ama kader mi desem ne desem bilmiyorum kısmet böyleymiş var bi hayır bu işte. Oğlum şuan 2.5 yaşında.
gülüm dünya sevgi üzerine yaratılmıştır ...haklisin abla.bende sevgimi hic gosteremiyorum.annemden boyle gorduk..annemin bize sarilip optugunu hic harirlamam cocukken felan....ama ben en azindan kizimi sevip opuyor kokluyorum hic cekinmeden baskalarinin yaninda bile...ama esimi gectim anne babamizdan biz hic gormedigimiz icin onlara karsi bile belli ewemiyorum sevgimi
Bende irmik helvası yemek istiyorum 90 altına düşünce odulum olsunafiyet olsun
gidince bakarim ins
ögleden börek yemistim dedim fazla yemim onun yanina bol salata yemistim
free takil gitme
sonlara dogru malesef öyle oluyor. Az kaldi hayirlisiyla
artidan iyidir
masallah Cok iyi
cok iyi
adetten dolayidir o ödem. Adet olunca eminim yok olacak o arti
telafi edersin Cumaya ins
cumaya ins telafi edersin fazla bi artin yok
cok iyi
telafi edersin cumaya
insallah
artidan iyidir
mantiya göre yinede iyimistelafi Edersin cumaya
telafi edersin cumaya
sana masallah bu kadar az kilodasin ve vermeye devam ediyorsun
insallah basaracaksin
insallah
afiyet olsun
insallah
bazi erkekler öyle malesef
hosbulduk
bu hafta burasida Cok berbat Allah yardimcimiz olsun
telafi edersin fazla arti cikmamis
gecmis olsun ins
tsk ederim
tsk ederim. Sanirim öyle oldu dün
insallah
cok hakliymis. Yakin aile bireyleri tamam Ama gerisi yanlis. Bizim insanimiz sever hazirciligi malesef
afiyet olsun bayanlar
masallah
yani yakin zamanda kilo alipta vermeye calisinca daha mi hizli gidiyor?
basin sagolsun mekanlari cennet olsun ins
öglen oldu o yüzden hayirli günler bayanlar
hayırlı günler, kimin dügünüydü?
afiyet olsun
bazen banada böyle oluyor Ama cocuk olunca mecbur hazirlayip yiyorum
geçmiş olur inşallah
hayırlı günler
hayırlı günler kolay gelsin inş
Hayırlı günlerhelva deme ya valla kalkıp un helvası kavururum
Aynen aynen, sadece ay benim ikinciyle işi olmaz diyordu arkadaslarım, ben samimice gebe kalmak istiyorum tekrr dediğimde ter eylül ayıydı. Folik asite başladım oğlanın 2. Yaşıyla denemeleri açarız diyodum, inanır mısın aralık ocak şubat mart , böyle diyen net 15 kişi arayıp aaaaa gebeyiiimm. Kazayla oldu fln dedi beynim yandı. O sebeple çok takıldım bu konuya. Ben de gecen dedim kızım kendine gel bi ya, ben 3 yaş arayla 3 çocuk istiyodum, ama şöyle 3 yaş, bi çocugun anneyle bağı ilk 3 senede kuruluyo ya, yani gebe kalmak da 3 yaşın sonlarına doğru denk gelmeli ki gebelik zorluklarında çocugu ilgisiz bırakmamalı, bu düşünceden ne zaman bu noktaya geldim ben de şaştım.Yani bizim dusuncemiz arkadas olurlar birlikte vakit gecirirler paylasimlari cok olur yonundeydi ama bakimi da bi o kadar zor bence 5-6 yas iyi gibi benim oglan 2017 mart dogumlu cok haeeekeetli dur cus diyemiyorsun anlamiyor zor oluyor her sey daha da .
Kismet boyleymis demekki ehuheh cok da sey etmeyin
zaten uzun süre moralin bozuk stres altın da yaşamışsın ki ardı ardına hastalık çıkıyor gülüm tıp bilimi bile hastalıkların yüzde neredeyse 95 inin stres üzüntü kaynaklı olduğunu çoktan kabul etmiş , benim şimdiye kadar öğrendiklerime göre de uzun süreli yaşanan stres beden de farklı hormonları salgı bezlerini çalıştırıyor bu da bedenin enerji geçiş noktaların da( çakra da diyebiliriz) tıkanmalara sebep oluyor sonuç ta bir yerden rahatsızlık olarak kendini gösteriyorvalla özellikle sağlık canım ya son bir kaç haftadır arka arkaya doktordayım her gittiğimde yeni bir sorun çıkıyor moralim bozuluyor artık
Oha o nası bi manyaklıkKızlar bugün kendimi ayrı tebrik ediyorum misfirlerime poğaça, kandil simiti, browni ikram ettim ve hic birinden bi lokma almadm şekersiz 6. Günü de hasarsz atlattım
Vaavv iddali menuMenüm
10.00
1 yumurta
Domates salatalık biber
2 d peynir
Yarım şeftali
13.00
1 sb süt
Yarım çb leblebi
16.00
8 yk kıymalı türlü
1 sb ayran
20.30
1 köfte
Su 2
Spor tempolu yürüyüş 70×3= 210pFit mutlu anne
Vala tuttum kendimi ve regl oncesi bu sefer cok rahatım tuhaf bi şekildeOha o nası bi manyaklık
Tebrik ettim seni kırmızı kurdela taktım
Poğaçave kandil simitini yememişsin ya helal olsun
Benim önüme koysan bende diyet miyet kalmaz
ohh çok şükür şimdi iyisiniz sağlıklısınız ya gerisi geldi geçti , ben 1 aydır yoktum gülüm memleketteydim ayrıntıları o yüzden kaçırmışım :)Amin canim insallah.Evet cok guzek bir duygu isteyen herkeze yasatsin Allah.
Amin abla insallah dogdu 11 gunluk olduk bugun cok sukur :)
Dogum zordu hatta yazmistim uzunca suni sanci aldim ama gecti gitti hayirlisiyla saglikla normal dogumla geldi ya pasam daha ne isterim.
Aynen cok kalabaliktik baya bi ara 12 kisi falan olduk evimde kucuk :) haliyle durmadan batiyordu
Aynen abla kaldik cok sukur ama oda gidicek az kaldi :) kv meraktan deliriyor annem var diye bekliyor suan ayni anda gelmek istemiyor sanirim gider gitmez gelicek
tamam abla boyle niyet edicem:)niyetini yerim ben seninnnnnn:)
gel sözcüklerle oynayalım niyetini tekrar yazalım
cumaya kadar bedenimi, sadece ihtiyacı olan sağlıklı gıdalarla beslemeye niyet ettim .. olarak düzenleyelim
senin niyetinde guzelmiss:)))bugünkü niyetim:
kalan yarım günlük mesaimi sağ salim tamamlamak
evime aileme huzur bol kahkaha
küçük wc yerine büyük wc ye çıkmak, spor yapmak
ve tabii hayırlısıyla yakışıklı zengin efendi bir boyfriend
esime gosteriyorum sevgimi ama anneme babama iste yapamiyorum.Canım benim, annelerimizden babalarımızdan bir farkımız olsun, eşine sevgini göster bugünden tezi yok....
Eski insanlar başbaşa iken yaşarmış birçok duyguyu, belkide sen hissetmemişsindir..
10:00=== 1 haşlama yumurta
1 kk peynir
1 yk tuzlu yoğurt
Domates, salatalık
16:30=== 4 adet ızgara baget
1 kase salata
2 lt su
Iyi aksamlar kızlar
Bugünkü menüm
Sabah 10.00 kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
15 zeytin
1 dilim peynir
Salatalık biber
2 gün kurusu kayısı
Ara 15.30(bu ara 14.00 da olsa daha iyi olurdu.
1 bardak kefir
Akşam 18.30
5 küçük but(hanï pakette kanatla satılıyor ya .kanat yemedim.
Pişmiş biber sarimsak
1 kase yoğurt
Salata
Tavuk biber ve sarimsaklri teflona koydum ağzı kapalı pişirdim.hatta sarımsakları soymadım . Öyle attım.ay kizlar çok lezzetli oldu .bi abla vardi karatay yaparkrn facede ondan öğrenmiştim.sarimsak emikledum derdi.
Su şimdilik 2 olmuştur
Spor 1 saat eliptik yapmak istiyorum 20.00 de bakalim
afiyet olsun kizlarHellöö takım nabersiniz?
Saat 9.30
2 yumurta
10 tuzsuz yeşil zeytin
Çay
Saat 13.30
Türk kahvesi
Saat 15.30
3 kaşık mercimek çorbası
1 parça tavuk ızgara avuç içi kadar
3 kaşık karabuğday
4 kaşık patlıcan salatası
1 kaşık yoğurt
Yatana kadar da 3 lt su
@mefkurem
cok sukur :)alllah kimseyi aclikla terbiye etmesin :)İnsan tokken ayrı bir mutlu yahuuuu
Bin şükür
afiyet olsun12.00 kahvalti
2 yumurta 1 kaşık yulaf kepeği ile omlet
Bir dilim beyaz peynir
5 zeytin
Salatalık
3 biber
Ara 1 bardak ayran
5.00
3 köfte domates yarım kurusoğan 3 biber
1 bardak ayran
8.00
1 tabak türlü
Yoğurt
3 lt su
Dünkü yaptığım spor yarım saat eliptik kaç puan?
afiyet olsun:)Menüm
10.00
1 yumurta
Domates salatalık biber
2 d peynir
Yarım şeftali
13.00
1 sb süt
Yarım çb leblebi
16.00
8 yk kıymalı türlü
1 sb ayran
20.30
1 köfte
Su 2
Spor tempolu yürüyüş 70×3= 210pFit mutlu anne
gercekten dogru keske bunlari becerebilsekDiyetisyen yazıları okudum, düşündüm, derledim, topladimmm...
Her yedigimiz lokma vucuda kalori olarak dönüyor.
1 dilim baklavayi dengeleyebilirsin ama 1 kilo baklavayı dengeleyemezsin
O yuzden kacamak yapsan bile kararinda yap.
Ne de olsa bir tane yedim, biraz daha yiyeyim diye düşünme.
1 taneyi telafi edebilirsin ama sayi arttikca yağa dönüşüyor hepsi.
Amaaan bugünde gezme var tabagimda ne varsa yiyeyim, aksam yemek yemem, yarin ac gezerim, diye düşünme.
Aksam da ye, yarin da ye, ama az az protein ve salata olacak sekilde ye... Dengelemek icin o gezmedeki pasta çeşitlerinden 1-2 tanesini ye. Aksama da hafif ye, ertesi gune de hafif ye.
Diyeti bozup karbonhidarata gömülmek, bi pastayi bitirene kadar krizden cikmiscasina yemek, ne demek biliyor musun?
Ertesi gün yine karbonhidarat krizine girmek, doymamak, iradeni kaybetmek, yemek yeme duzeninin bozulmasi, diyete yeni baslamis gibi tatli krizi yasamak demek...
O yuzden lutfen kararinda kacamak yap.Kendini sev. Sağlığına zararli kh lari nefsini yenecek kadar ye.
Birak yarim kalsin. Midene degil çöpe gitsin, çünkü o sana zararli.Psikojine, diyetine, sağlığına zararli.
Kazanan sen olacaksın
Yarım bırakmayi öğren, tadımlık yemeyi öğren. Bugün bozuldu ne de olsa, deme ! Unutma. Bir lokma kala biraksan bile kârdasın.
Her lokma kalori. Birak tabakta kalsin, senin vücuduna girmesin. ✌
Kacamak yaparken de masum olani secmeye çalış ki dengelemek kolay olsun. Mesela kurabiye yedin, bildiğimiz ev kurabiyesi, hatta hizini alamadin 3 tane yedin.
Dur, hemen panik yapma. Ay tüh, ben diyettteydim ya bugün bozuldu deme.
3 kurabiye yiyerek sen o günün ekmek ve yağ hakkini yedin. Geriye ne kaldi, protein ve sebze. Tamam iste gidipte aksama pilav, makarna yeme. Hasla 100 gr tavuk göğsünü, yanina bol yesillikli salata, doldur bir bardak ayranini. Dengeledin iste hepsi bu.
1 dilim pasta mi yedin, bu demek ki sen o gün ekmek, süt, yağ hakkini yedin. Yine ayni mantik protein sebze aksam sana lazim olan.
Kebap ya da manti mi yedin, bu kez aksama ayran ve salata kaldi.
Tabiki bu kacamaklar haftada 1 veya 2 olursa dengeleyebilirsin. Kacamak günü diğer öğünleri ve ertesi günkü öğünleri hafif yemen lazim.
Yani üst uste 2 gün kacamak yaparsan denge bozulur.Bunu yapma
Kacamak sonrasi bol bol su iç. Metabolizmanin calismasi lazim. Biraz da hareket etmek lazim.
Koltukta yayilma, sen kacamak yaptin bunu mide sindirsin diye biraz hareketli ol. Evi toparla, markete git, cocukla dans et...
Hayatina bunu otutursan kazanacaksin. Yoksa diyetin 3 ver, 5 al seklinde yoyo etkisi yapacak.
Lutfen öncelikle kaçamak yapmamaya çalış. Yaparsan da gemileri yakma, telafisi var. Dengelemesi var.
Önce araştır, öğren, taklit et ve icsellestir.
Alıntıdır
su an turkiyedeler gelsinler sarilcam:)cok ozledim 3 aydir gormuyorumgülüm dünya sevgi üzerine yaratılmıştır ...
kalbimiz de sevgiyi hissetmek için yaşarız kötü duyguları barındırmayıp sevgiyi sürekli hissettiğimiz de ruhani gelişimimiz devam eder tamamlanır , kendine sınır koyma annene sarılmak mı istiyorsun sarıl, büyüdüm ama hala senin sevgine ihtiyacım var annemm de bir kere dene mutlaka sevgi karşılığını verir
şu eskilerin yanın da çocuklara sarılıp öpmemek sevmeme meselesi var ya hani onun merak edip araştırmıştım , çünkü peygamber efendimiz çocuklarını torunlarını sever öper oynarmış torunlarını omuzların da gezdirirmiş , eski türklere bakıyorum çocuklarını özgüvenli severek büyütme var eee bu çocuk sevmeme ayıplama neden olmuş didim araştırdım sonuç : savaş dönemlerin de çok şehit verdiğimiz zamanlar da , savaşa gidip de evine dönebilen çok az kişi olduğun da kendi çocuklarına sarılıp öpememişler bile eşi çocuğu şehit olanlar benim çocuğum babasız kaldı sarılanı yok der üzülür diye , böyle düşünceli bir davranış refah dönemlerine büyüklerin yanın da çocuk sevmek ayıp olarak taşınmış maalesef
afiyet olsun canimBugün baba yatırıyor, mutfak ve çamaşır ve duş bendesanki normalde bunları baba yapıyomuş da ben oğlanı yatırıyomuşum gibi yazmış oldum hep ben yapıyorum niye öyle yazdıysam
Neyse;
Sabah 09:00
2 haşlanmış yumurta
Dereotu
Kapiçino
Öğlen 14:00
Ton balıklı tavuklu zeytinli semizotu salatası ( ofis arkadasım yapto biryıgın zeytin koymuş normalde yemem ama ayıp olmasın diye 7-8 tane yidim)
1 dlm ekmek
Ara:
Yooookkkbi gram karpuz tattım oğlan yemeden önce bitane de böğürtlen
Akşam:
3 yk makarna salatası
Accuk mozarella
2-3 çeri domates (bahçemden)
2 litre su
1 litre soda sade
90 dakika bisiklet
270 kaloriFit mutlu anne
Helede kandil simidi ve bol ıslak browniye dayanamamOha o nası bi manyaklık
Tebrik ettim seni kırmızı kurdela taktım
Poğaçave kandil simitini yememişsin ya helal olsun
Benim önüme koysan bende diyet miyet kalmaz
Ay o ve benzeri kitapları bende okudum, ben uzun süre bu fikirlerle yaşadım, istediğim kiloya indim mesela, kendime hergün ayna karsısında diyordum ki, tam ideal kilomdayımzaten uzun süre moralin bozuk stres altın da yaşamışsın ki ardı ardına hastalık çıkıyor gülüm tıp bilimi bile hastalıkların yüzde neredeyse 95 inin stres üzüntü kaynaklı olduğunu çoktan kabul etmiş , benim şimdiye kadar öğrendiklerime göre de uzun süreli yaşanan stres beden de farklı hormonları salgı bezlerini çalıştırıyor bu da bedenin enerji geçiş noktaların da( çakra da diyebiliriz) tıkanmalara sebep oluyor sonuç ta bir yerden rahatsızlık olarak kendini gösteriyor
sır kitabının yazarı( the secret) kadın gözleri bozulup gözlük kullanmak zorun da kaldığın da 3 ay boyunca gözleri bozulmadan önce nasıl gördüğünü kitap okuduğunu yani sağlıklı halini hayal etmiş sanki gerçekten sağlıklıymış gibi de mutlu olmuş her imajinasyon yaptığın da 3 ay sonra gözlerin de sorun kalmamış bu ilk aklıma gelen örnekti, sağlıklı olmaya odaklanır gerçekten istersek hücrelerimiz de ona göre her yerimizi iyileştiriyor tabi bunun için sakin ve rahat olman lazım stresssss yoookkk:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?