Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

TŞK EDERİM CNM üşenmeden yazdığın için
krep yaparsam sabahları 2 yumurta yemekten kurtulurum
krep ve muffin bide muhallebi tarifin var mı cnm dukan topiğine baktım biraz kafam çorba gibi oldu
akşam alışverişte yağsız ürünler bulabilirmiyim bilmiyorum yarım yağlı ve light ürünler ancak bulabilrim gibi geliyo :26:

12 yk yulaf kepeği
2 yk mısır unu
1 çaybardağı ılık süt
2 yk yoğurt
2 yumurta(sarılardan biri üstlerine sürmek için)
8 kaşık süt tozu
1 tk kuru maya(süt ile sulandırıldıktan sonra en son eklenecek
1 tk nane
1tk kırmızı biber
Beyaz peynir

bütün malzemeleri sırası ile karışıtırın bir yumurtanın sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırın.. mayayı ısıttığınız sütün içerisinde eritip en son ekleyin hazırladığınız karışıma 1 tk nane, pulbiber ve peyniride (peynir miktarını ve baharatları istediğiniz kadar koyabilirsiniz.) ekleyin çok katı bir hamur olmadığı için dağılmasın diye muffin kalıplarına koydum..
önceden ısttığınız fırına koyun bir 10 dk kabardıktan sonra çıkarın üzerine yumurtalarını sürün ben bir tutam kadarda çörek otu koydum yumurtaya sürerken ortaya bunlar çıktı.. afiyet

PUF PUF EKMEK.......dukan ekmeğim ; ilk denemem ve harika oldu :)

2yumurta
6 yk yulaf kepeği
1tk mısır unu 1tkmısır nışastası
4 yk süttozu 1tktatlandırıcı
1 fıncan süt
1 pakete yakın kabartma tozu ve biraz tuz 3 günlük ekmeğim hazır ye ye bitmez...:))))160c dakıkası ustu kızaarana kadar yanında bekle:)

GÜÇLEDİRME NİŞASTA ÖĞÜNÜNDE TATLI YEMEK İSTEYENLERE....
BİR HATAY TATLISI: PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

yarım çay bardağı irmik
bir çay bardağı takita formtat 60
bir buçuk çay bardağı su
40 gr künefe peyniri(eriyebilen herhangi tuzsuz peynir olablr; dil peyniri gibi...)

tatlandırıcıyı sıcak suda eritip ocakta kaynamaya bırakıyoruz... kaynayan şerbetin içine irmiğimizi atıyoruz.... irmiği iyice kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz... kıvamı oldukça yoğunlaşan irmiğmize çok küçük ufalanmış peynrmizi de ekleyip peynr tamamen sünene kadar karıştırıyoruz... peynirin eridiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatıp servs edebilirsiniz...

ÖDÜL ÖĞÜNÜ İÇİN; üzerine biraz tereyağını eritip ekleyebilirsiniz. Ve peyinrini irmiğin üç dört katına kadar çıkarablirsiniz... şu durumda şekerini de biraz artırmanız gerekeblir...

LİMONLU KURABİYE

2 yemek kaşığı splenda
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
6 kaşık yulaf kepeği
yarım limon kabuğu rendesi
3-4 damla vanilya aroması
3-4 damla limon aroması
2 çay kaşığı kabartma tozu
Tüm malzeme iyice karıştırılır ve kaşıkla yağlı kağıt serilmiş paylaştırılır.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dk.pişirilir. — D

FIRIN MÜCVER(atak hariç)

MALZEMELER:
2 kabak rendesi
2 yumurta
1 kaşık yoğurt
3 kaşık yulaf
2 kaşık lor peyniri
2 kaşık soğan tozu(yarım soğan rendesi de olabilir)
yarım paket kabartma tozu
dereotu

Önce sulu malzemeleri çırpıp içine kuru malzemeleri ekleyelim.kabak rendesinin suyunu sıkıp ekleyelim.
Muffin kalıplarında önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk.pişirelim. — Çalışan Dukancan ve Fatoş Gnc ile birlikte.

ZENCEFİLLİ MUFFIN(her evre)

MALZEMELER:
2 yumurta
3 kaşık splenda
6 kaşık yulaf kepeği
1 kaşık yağsız yoğurt
Yarım çay br.yağsız süt
5-6 damla vanilya aroması
1 çay kaşığı zencefil
yarım paket kabartma tozu

Yumurtalar splendayla çırpılır.Sonra tüm malzeme karıştırılarak muffin kalıplarında yaklaşık 25 dk.pişirilir.

HAVUÇLU MUFFIN(atak hariç)

malzemeler:
-2 yumurta
-3 kaşık splenda
-3 kaşık yağsız yoğurt
-çeyrek paket kabartma tozu
-tarçın
-6 kaşık yulaf kepeği
-1 havuç
-3-4 damla vanilya-butter aroması(dr.oetker)
-haşhaş

Yumurtaları splenda ile çırpalım.Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.Üzerlerine az haşhaş serpip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk.üzerleri kızarana dek pişirelim.

KREM KARAMELLİ KEK(her evre)

MALZEMELER6 muffin kalıbı için)

KREM KARAMEL İÇİN:
-1 çay bardağı yağsız süt
-1 yemek kaşığı splenda
-1 yumurta
-4 damla kremkaramel aroması(gurmenetten)-4 damla vanilya aroması

KEK İÇİN:
-1 çay bardağı yağsız süt
-1 yemek kaşığı splenda
-1 yumurta
-4 yemek kaşığı yulaf kepeği(tepeleme)
-1 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao
-1 çay kaş.kab.tozu
-4 damla vanilya aroması

Önce krem karamel hazırlamak için yumurta ve splenda çırpılıp,süt ve aroma eklenerek karıştırılır(fazla köpük oluşmamalı,oluşan köpük alınmalı) cam veya silikon kalıpların yarısını dolduracak şekilde bölüştürülür.

TAZE TARHANA ÇORBASI(atak hariç)

MALZEMELER:
-2 olgun domates
-1 kırmızı biber
-2 çarliston biber
-1 bardak yağsız yoğurt
-1 kaşık yulaf kepeği

Tüm sebzeler rondoda püre haline getirilir.Yoğurt ve kepekle karıştırılarak yoğunluğuna göre su eklenerek pişirilir.Piştikten sonra tuz ve istenen baharatlar eklenerek el blender'ıyla pürüzsüz hale gelinceye dek karıştırılır. — Sarı Papatya ile birlikte.

Kuş kadarki menüm : 1 fincan 3in1 nescafe

Öğle: 3 çatal yoğurtlu kavrulmuş havuç ve kabak

Akşam: 1 kase ıspanak
1 kaşık yoğurt

1portakal
3 kayısılı su...

1 saat yürüyüş

Son düzenleme:
Selam kizlar spordan yeni geldim cok enerjik ve fit hissediyorum

sabah (yani gec kalktigim icin oglen) krep yemistim yagsiz peynirle
aksam yemegim 200 gr vejeteryan tavugu, 200 gram yagsiz yogurt, 5 tane salatalik tursusu, diet cola
su henuz 1 lt anca icebildim 500 ml daha icerim birazdan
sporumu da yaptim 1bucuk saate yakin
bugun cok usluyum aferini hakettim

canim simdi gelebildim ondan biraz gec oldu kusura bakma, fadime paylasmis muffini sanirim krep ve muhallebiyi goremedim onu da ben paylasayim

krep: 1.5 kasik yulaf kepegi (seyire gecince 2 kasik oluyor atakta 1.5), 1 yumurta aki, 5-6 kasik yagsiz sut, 1 cimdik tuz
karistiriyorum iste teflon tavaya 2 damla zeytinyagi damlatip pecete ile yayiyorum. sonra tava iyice kizinca karisimin yarisini dokup tavayi biraz evirip cevirip yayiyorum. ustu delik delik olmaya baslayinca bi spatula ile ceviriyorum obur tarafini pisirmek icin. sonra da 2. krep ayni sekilde yapiyorum :)) bu kadar.. beyaz peyniri de sonra icine koyup durum yapip yiyorum super oluyor.

muhallebi: 4 bardak süt 2 çorba kaşığı mısır nişastasıı, 2,5 çorba kaşığı tatlandırıcı ve 3 çorba kaşığı gojiberry ile pişirilip 4-5 damla vanilya aroması ilave ediliyor.

muhallebi2: Malzemeler:
-Yarım kg yağsız süt,
-1 yumurta sarıs,
-Tadina bakarak dilediginizce splenda
-4 kaşık yulaf kepeği,
-Vanilya aroması
-Uzeri icin tarcin

Yapılışı:
Süt ve yumurta sarısını ocakta çırparak (iyi cirparsaniz daha guzel olur)bir süre karıştırın. Tatlandırıcıyı ilave edin ve ocaktan almadan 10 dakika önce yulaf kepeğini ekleyin. Ben günde kaç porsiyon yiyeceksem o kadar yulaf kepeği ve kaselere bölüyorum.(Normalde keskul un ve yarim cay bardagi nisasta ile yapilir isteyen nisasta hakkini kullanabilir bunda).

limonlu lorlu kek: (yulaf kepegi kullanilmadigi icin porsiyon sinirlamasi yok)

Malzemeler:
1 yumurta
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 yemek kaşığı light süt tozu
1/2 bardak lor
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
4-5 damla vanilya aroması
4-5 kaşık limon aroması

Tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz. Renkli silikon kaplara paylaştırıyoruz, benden 5 kap zor çıktı. Bir dahakine iki ölçü yapacağım. :) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişince eve mis gibi bir koku yayılıyor, çayımızın yanında afiyetle yiyoruz.

iki renkli cheesecake
: 900 gram yagsiz tuzsuz krem peynir (labne?)
2 yemek kasigi kakao (seker katilmamis olandan)
6 yumurta
50 gr jelatin
10 yemek kasigi splenda/tatlandirici
birkac damla vanilya aromasi
yapilisi: 1- 3 yumurta sarisi, tatlandirici, peynir (yarisini) ve vanilya aromasini karistiriyoruz
2- jelatinin yarisini, yarim bardak sicak suyun icine koyup karistiriyoruz sonra sogumaya birakiyoruz
3- 3 yumurta akini iyice cirpiyoruz
4- soguyan jelatini peynirli karisimin icine dokuyoruz
5- cirptigimiz 3 yumurta akini yavasca karisimin icine dokup karistiriyoruz, sonra kek kalibimiza dokup buzdolabina koyuyoruz
6- malzemelerin kalan yarisi ile ayni seyleri tekrar yapiyoruz fakat bu kez karisimin icine 2 kasik kakaoyu da koyuyoruz
7- buzdolabindaki sogumus olan beyaz karisimin uzerine kakaolu olani dokup yeniden buzdolabina koyuyoruz - bu kadar
8- yemeden 15 ila 30 dakika once buzdolabindan cikariyoruz (tadi oyle daha guzel oluyormus)

Son düzenleme:
Kuş kadarki menüm : 1 fincan 3in1 nescafe

Öğle: 3 çatal yoğurtlu kavrulmuş havuç ve kabak

Akşam: 1 kase ıspanak
1 kaşık yoğurt

1portakal
3 kayısılı su...

1 saat yürüyüş

hah iyice ac birak kendini de 30 kiloya dus
toplam 300 kalori anca almissin bugun. bence biraz dikkat et canim biraz porsiyonlari arttir veya ara ogun ekle yoksa kitlik moduna girecek vucudun

hah iyice ac birak kendini de 30 kiloya dus
toplam 300 kalori anca almissin bugun. bence biraz dikkat et canim biraz porsiyonlari arttir veya ara ogun ekle yoksa kitlik moduna girecek vucudun

Dünü telafi içindi canım... Aç kalmadım aslında hastayım cnm bişey istemiyor bende bu durumu lehime çeviriyorum. Sadece ilaç alcağım öğünlerimi yedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…