- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #340.581
markete yapıştı eşim gel diye ama bir yandan ıspanak yıkıyordum bir yandan soğan kavuruyordum çamaşır makinesinin de işi az kalmıştı serilecek, akşam yemeğine katmer(gözleme istedi el açması) bana ne dedim sen hiç kıpırdama yat anca dedim yoksa yemeği yetiştiremem dedim de tek gitti yırttım bu hafta market işinden yani heheheheOzaman aslinda 55 falan iyi olur cnm tabi kilonun durusuda onemli :)
Hayirlisi olsun abla bosuna zorlamamis olmuslar enazindan
Hahha ayy bennm kv yagli yapar yemekleri bide hamurisi sever yapmayida yemeyide :)
Bizimkide tam olarak gecmedi canim
Anaa onu mazur gor benimkileri cok gor neden kaptanimama ben emziriyorm hem emzirmedigim donemde 26 kg verdim ve hergun 1-2 parca bitter gene yiyordm. Tamamen kisitlayinca ters tepiyor bende
Hahha ayy cok tatlisiniz
Basiniz sagolsn ve cok gecmis olsun cnm insallah cabuk atlatirsiniz.
Bencede olmamis cok az ben diyettw bile olsak bukadar kismaya karsiyim sonradan koruma doneminde sapitabiliyor insan. Saglikli ama yeterli yemelisin niranin yazdigi ornek menu guzel
Aynen napalim bu zipirla artik uykusuzda isler3 kosuyorm :)
Ohh sebze meyve olmayinca ev bos oluyor ya iyi yapmislar marketide senmi gidiceksin
kalpten inanarak ne istersen evrene katalogdan ürün seçip sipariş vermiş gibi olursun insanın başaramayacağı bir şey yok yeter ki kendine sınır koyma gülüm yanlış inanışları bilinç altından silip doğru şeylere inandın mı rabbim olması için kapılar açıyor , kısaca buna çekim yasası diyoruz aklın da kalbin de ne varsa iyi ya da kötü onu mıknatıs gibi kendine çekersin bu sağlık da olabilir doğru kişiyi hayatına sokmak da , para da olabilir , kalpten iste bol dua et ve sanki istediğin şey olmuş gibi hayalini kurup şükrederek o mutluluğu yaşa ki hızlı olsun :)Kızlar, istediğimizde herşeyi başarabiliriz dimi? bunun için motivasyon istiyorum sizlerden lütfen
denediğim hem hafif hem lezzetli hem de ertesi güne değişmeyen yöntem tavuğu teflon yada yapışmayan bir tencereye koyup üzerine soğan halkası onun üzerine de biraz patates koyup ocağın en küçük yerine koyup ağzını kapatıyorum kendi kendine yavaş yavaş bir kaç saat pişiyor hem hafif hem lezzetli oluyor o soğan ne yapıyorsa kötü tavuk kokusu da kalmıyorHanımlar fikrinizw ihtiyacım var .Ben tavuk haşlayıp ertesi gün de kalan tavuguda yemek istiyorum .2 gün yemek derdim olmasin
lakin tadı değiş gelip yiyemiyorum buzluğa atsamda yiyemedim Varmı onersi olan.
ben sene de 1-2 kere gidiyorum malatya kültürünü tam almamış olsam da yine de var evlenmeden önce 9 sene malatyada yaşadım zaten annem de tipik Malatyalı kimi görse doyurup ikramlamaya çalışanlardan :)Ben istanbulda yaşıyorm malatyaya da hayatımda 1 kere gittim küçükken
rabbim şafi ismiyle şifalandırsın inşallah bilinci bir yerine gelse hasar gören organlar tedavi edilir yeter ki beyin de çok büyük hasar olmasın bol bol dua edicez gülüm elimizden , elinizden başka bir şey gelmez rabbim her şeye kadir dirKızlar merhaba
Sabahtan beri girip durdum ama elim gitmedi bi türlü yazmaya sanki yazınca herşey daha da kötüleşecek gibi hissettim
Abim sabah kalp krizi geçirmiş, halam aradı hemen hastaneye gelmemi abimin kalbimin durduğunu şu anda çalıştırdıklarını ama durumunun kötü olduğunu söyledi
Bütün gün hastanedeydim beni eve gönderdiler kızların yanına git diye
Doktor hiç olumlu konuşmuyor
Durumunun kritik olduğunu, geri dönse bile kalp krizi ve girdiği şeker komasının 4 organına zarar verdiğini söyledi
Tomografi çekilmiş beyni de hasar almış kriz sonucu
Kabus gibi bunları yazarken bile hikaye yazıyormuş hissi var içimde keşke yarın sabaha herşey düzelse ama en az 3-4 gün bekleyeceğiz ne olacağını bilmeden
Annem babam perişan bi yandan onlara da bişe olacak diye aklım çıkıyor
Bi yandan vicdanım sızım sızım sızlıyor çünkü ben abimle küsmüştüm aslında kendimce haklı bi sebebim vardı ama şu anda o sebep o kadar önemsiz ki, ona bişe olursa ona küs olarak ayrılmış olacağım çok korkuyorum
Kimseyle küs kalmayın Kızlar yarınımız bu kadar belirsizken sakın küsmeyin
Bugünden sonra abimi ne bekliyor bilmiyorum buran girip yazacak gücü kendimde bulabilir miyim bilmiyorum
Ama bilin istedim sadece
kaş yapayım derken göz çıkmasın gülüm dizlerine zarar gelebilir birden çok sayıda başlama bence alıştıra alıştıra arttır dizler aşınmasınKızlar bu arada ben ip atlıcam hergün.. kafaya koydum 500 sabah 500 öğlen 500 akşam :))
mefkuşum haklıııı :))Aşkolsun abla
Yok artık ciddi misinnnmefkuşum haklıııı :))
eşim emekli olunca malatya ya taşınırsak allahın izniyle hem malatyanın sosyetesi hem de raconu sorulanı ağır abisi(ablası) olmaya karar verdim bildiğin değişmiş tuhaf tipler türemiş son 4-5 senedir silahla dolanan çok da o yüzden benim neyim eksik dedim :)
çok geçmiş olsun gülüm hastanede yatış verdiklerine göre ateşi neredeyse 40 olmuş kuzumun inşallah çabuk iyileşir çabuk çıkarsınızIyi geceler kızlar.ben yarin kilo bildirimi yapamicam.cuma günü yaparim.
Bebegimin atesi var.gecmiyor.yatis verdiler.kac gün yatariz belli degil.
başka şehirlerden acayip göç almış Malatyalı olmayan çok var oğlum çarşıya her gittiğin de omuz atıp kavga çıkarmaya çalışıyorlar bir kısım süriye den ama çingeni gibi düşün valla korkuyorum çocuğu yollarken öyle bir anlatıyor ki yeğenim kayınlarım neler olduğunu ister istemez insan evladı için korkuyor zaten benim sıpanın tipi de ağır abi gibi 18 in de ama 16 yaşından beri 22-23 yaşın da sanıyorlar :)Yok artık ciddi misinnn
Afiyet olsunMENUM:
9:00 1 fincan kahve, 3 hurma, 10 fındık
11:00 2 hasl. Yumurta, 1 kk peynir, 3 yk yogurtlu havuc lahana salatası
12:30 1 turk kahvesi, 2 kare bitter
14:30 1 kase yogurt tarcınlı, 2 yk yulaf, 2 ceviz, 5 badem
16:30 1 fincan kahve
17:30 1 kepce sut corbasi, 1 kepce mercimek
yemegi, sogan ve yogurt
3lt Su
Rezene ve papatya cayı
10 dk leslie 30p (cocuktan yarim kaldi)
110 mekik5 dk falan 15p
200 zıplama 20 p =toplam 65puan @Dream00
2 adet Peynirli çubuk krakeri yemeseydin leptin hormonun daha erken salgilaanmaya başlardı.Menüm
Saat 14.30 da
2 haşlanmis yumurta
Saat 16.20 de
1 tabak eksili köfte
Saat 19.30 da
2 tanee peynirli cubuk kraker
Su 1.5 lt
Spor yok.
19.01. PAZAR
13.00
Tavada tereyagli yumurta +1 kş hc sütü
1 avakado
Az kaşar
16.30
Kgk
5 brezilya cevizi
18.25
1 tb kiymali isbanak.
1 kş süzme peynir
Menüm
Sahur
2 çubuk peynir
2 ceviz
1 activia
1 tk bal
İftar
1 etli bulgurlu biber dolması
1 kase mercimek çorbası
Soğanlı mantar kavurması
1 kase yoğurt
18.30
Sütlü kahve
10.00
4 5 kaşık bol yumurtalı menemen
2 3 kaşık yoğurt
15.00
Bir top dondurma
17.00
1 dilim salam
19.00
1 tavuk but
2 3 kaşık pirinç pilavı
Su 2 lt
Fırında balığın miktarı ne kadardı canımSabah 10.00
2 yumurta
1 dilim tbe
Peynir5 zeytin
Yarım gün kurusu cennet hurması
ara 16.00
1 büyük fincan sütlü kahve
1 kare bitter
akşam 19.00
Fırın balık
Salata
su 2-2.5 lt arası
Spor 25 dk yürüyüş = 50 p @Dream00
14:30
Sucuklu yumurta (abartılı değil)
1 yeşil zeytin
Biraz beyaz peynir
17:30
2 kepçe Buğdaylı nohutlu yoğurt çorbası
2 içli köfte
Biraz karnabahar-brokoli salatası
Su: çok emin değilim 2 litreyi geçmiştir
Spor: misafirim var spor yok maalesef
60 dk 'ya tamamlasaydın ya
Afiyet olsun.10.00
Ispanak kavurmalı yumurta (1 kaşık ıspanak k.+1 yumurta)
1 dilim kepekli ekmek
Ara
3 adet gün kurusu kayısı
1 adet elma
18.00
1 kase Nogay çayı (sütlü çay)
1 ince dilim köy ekmeği
2 kk peynir
8 zeytin
Su 2.5 litre
.spor 100 ip atlama 20 p @Dream00
İçtiğin şu miktarını da yazarsan güzel olur canım12:00
Mantarlı yumurta bir tane
Bir parça peynir
6 zeytin
İkinci dilim tbe
16:00
Sütlü kahve
19:00
Bir kase keşkek
3 kaşık et sote
Salata
Ayran
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin tez zamandaIyi geceler kızlar.ben yarin kilo bildirimi yapamicam.cuma günü yaparim.
Bebegimin atesi var.gecmiyor.yatis verdiler.kac gün yatariz belli degil.
Biliyorum kaptanım da evde misafir olunca bütün düzen şaştı gece boyu susadım zaten yarın gidiyorlar her şey rayına oturur inşallah yineKilona göre 3 lt kadar su tükenmen gerekiyor canım, 2 senin için yeterli değil.
Tatlım menün kötü değil ama kahvaltıda patates kızartması olmasaymış daha iyi olurmuş akşam öğününde yediğin döner ekmek arası değilse o da iyi ve suyun çok yetersiz canımİyi akşamlar ablalarıııımmmmmenümü yazayım
Sabah 10.30
Biraz sucuk
Bir dilim kadar falan beyaz ekmek
Bir kk kadar peynir
Bir haşl yumurta yoğurtlu
Bir yk kızarmış patates
Saat 16.15 gibi
4-5 tane fıstık
Saat 18.30 gibi
Döner
Ayran
Su miktarı yarım litre
Spor yok
Çok kötü mü ya gün boyu kendimi baya tutmaya çalıştım
Ben bunu denerim iştedenediğim hem hafif hem lezzetli hem de ertesi güne değişmeyen yöntem tavuğu teflon yada yapışmayan bir tencereye koyup üzerine soğan halkası onun üzerine de biraz patates koyup ocağın en küçük yerine koyup ağzını kapatıyorum kendi kendine yavaş yavaş bir kaç saat pişiyor hem hafif hem lezzetli oluyor o soğan ne yapıyorsa kötü tavuk kokusu da kalmıyor
Benimkinin kendisi ateşaman seninki de sinirli uyku apnesi olmasın sakın benimki de ateş parçasıydı uyku apnesi varmış meğer son seneler makineyle uyuyor da siniri yarı yarıya geçti şükür
Benim amcamlar dedemler falan istanbuldan geri malatyaya gittiler. Bende diyorum neden ? E bizimkilerde aşşşırı çingendir hemde paralı yobaz çingenlerdenbaşka şehirlerden acayip göç almış Malatyalı olmayan çok var oğlum çarşıya her gittiğin de omuz atıp kavga çıkarmaya çalışıyorlar bir kısım süriye den ama çingeni gibi düşün valla korkuyorum çocuğu yollarken öyle bir anlatıyor ki yeğenim kayınlarım neler olduğunu ister istemez insan evladı için korkuyor zaten benim sıpanın tipi de ağır abi gibi 18 in de ama 16 yaşından beri 22-23 yaşın da sanıyorlar :)
Tüm gün ayaktaydım halim kalmadı kaptanım ama haftada en az 3 gün yapmam lazım spor haklısınMenün güzel, spor yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?