Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

oo şahanesin ideal kilona da bir iki aya iner sadece sabitleme yaparsın , mezun olmuş başarmış birisin nasıl yapacağını biliyorsun gülüm .
ben diyet yapmadığım ve liste gibi sorumluluk da strese girdiğim için 2 yıldır free takılıyorum troid bezlerim alındıktan sonra 111 kiloydum 1 sene kadar bir kaç kilo verebildim sonrası ufak ufak derken geçen sene ekim de 79 u gördüm , fizik tedavicinin yüksek dozda antidepresan ağrı kesici karışımı ilaçları sağ olsun 20 gün olmadan ilk 5 kilosunu geri aldım sonrası da iyice çıkmışım geçen hafta 93.1 dim bu hafta 92.2 ye indim hızlıca 90 lardan kurtulmaya bakıyorum psikolojim için ( evdeki herifin sesini de keser belki) şart :)
benim kafam sakin de kalıp kalbimi huzurlu tuttuğum zaman bilinç altına emirler verip sakin sakin zayıflayabiliyorum yavaş olsun temiz olsun diyorum artık:))

Biraz fazla boyutta bende farkettim, birazdan sıcak su ile masaj yapacağım, elime koluma, geçer inşaallah.
Doktorlara antipatim var, kolay kolay gitmem ben, Allah muhtaç etmesin, eksikliklerini de vermesin
niranım valla sopalıksın haaa yarım saatte bir gidin belki antibiyotik gerekiyordur 2 güne geçecektir kendi kendine eziyet ediyorsun

Saol abla.cümlemizin ins.
Ben de 90 lardayim.bi 8 lere insem tipim.değisecek.
Nasil bisey oldugunu biliyorum.abla.aslinda balik.lezzetli.
Bi tane somonu sosla alüminyum folyaya sar firina ver.pince cok lezzetli olur.zaten bi yemege tata katan başta tuz sonra baharatlar.
Sevmiyorsan da bi hafta zorla.bak 2 kilo verirsin.sonra kendin istersin.

Birimin de 2. Mezuniyetim. İlk mezuniyetten sonra bir sene korudum ama sonra arka arkaya gelen tüp bebek tedavileri ile geri aldım. 2. Mezuniyette onlardan kurtuldum. Ama liste dışı çok konsantre olamıyorum vermek mümkün olmuyor, kaçırıyorum alıyorum sonra frene basıyor eski kiloma gidiyorum. Kasım sonu mezun oldum daha o kilonun altını göremedim.hep bir nedenim vardı :)
Aslında çok önemli bir şey söylemişsin ben de katılıyorum. bütün yeme aktivitelerimizin altında psikolojik nedenler var gibi geliyor bana da. Nerede öğrendim bunu bilmiyorum ama neyi unutmam gerektiğini biliyorum. Ben de bunun için çabalıyorum.
ilaçlarla bazen kilo almak kaçınılmaz oluyor ama fark edip geriye vermek de bence bizim başarımız olarak hanemize yazmalı :)

hadi gülüm ele ele verip inelim 80 lere mefkuşuma demiyorum o haftaya görür zaten 80 li rakamları
ben balığın hiç bir türünü yiyemiyorum ağzım da iğrenç tat bırakıyor çıkarıyorum hemen balığa bakamam pörtlek ceset bana bakıyor gibi tansiyonum düşüyor ellemem yemem o kadar uç noktadayım yani zorla ton balığı birazcık yiyebiliyorum ona da limon pul biber basıyorum onu zorlayıp hafta da bir yiycem inşallah

Evet canım bende üzüldüm bugun tartiyi görünce. Haftaya telafi edicem inşallah.
Kilo bildirimim
Geçen cuma 69.3
Bugün 68.9
Fark -400
Yüzde 0.58
Tebrikler canım. Geçen hafta çok iyi vermistin bu hafta böyle olması normal

ben zayıflamanın da kilo almanın da yemek içmekle pek de ilgili olduğunu düşünmüyorum belki 3. yada 4. sırada önce bilinç altını halletmek lazım sonra nefesi doğru alıp vermeyi öğrenmek lazım , suyu yudumlama sanatını bilip gerektiği kadar su içmek lazım , zaten bunları başarınca ister istemez doğru besleniyor insan
ben diyet kelimesini ağzıma almam diyet cezasını çekmek kefaret ödemek anlamına geliyor neden kendimi cezalandırayım ki acıktığım da yersem aç zannettiğim her defa su içip aç mıyım susuz muyum onu anlarsam( beden sürekli açlıkla susuzluğu karıştırır ) aç değilken ağzıma bir şeyler tıkıştırmazsa( duygusal açlıktan tıkınırız zaten) bedenin kendi terazisi var dengeyi sağlamak için bilinç altı çalışır zaten
kendini sevmeyen
hayatın da sürekli haksızlığa uğradığını düşünen
kendini diğer insanlara karşı savunamayan
söylemek istediklerini söyleyemeyen
sevgiye ihtiyacı olup sevgi görmeyen
kişiliğini rahat sergileyemeyen (birileri tarafından baskı gören)
kendini güven de hissetmeyip korumaya alan
korkuları olan
v.s…... bu liste daha uzar kişiler duygu sıkışması yaşar sonuçlarından biri de kontrolsüz açlık dışı yemek yemektir kimi temizliğe kimi alışverişe kimi istifçiliğe kadar gider takıntı hastalığı gibi
önce zihnimiz deki yanlış inançları silersek ideal kiloya indiğimiz de allahın izniyle geri kilo almayız
nasıl ki parmağın kesildiğin de bir kaç damla kan akıp sonra duruyor beden orayı pıhtılaştırıp iyileştiriyorsa azıcık kilo alsan beden bunu fark eder ve kendi kendine dengeyi sağlamak için çalışır

ayyy yine benim çenem düştü çok yazdım :))

Peki ablam nasıl basiracaz . Misal ben stres altında dengem hemen bozulur ne yedigimin önemi olmadan yerim
Yıllardır degistiremedim bu sorunu. çözümü nedir

Handandandan canım geçen haftanın listesini göremedim. Verilen kilolari listeye ekleyecektim. 3 te dersim var benim 5e kadar musait olmiycam.
Daha önceki gibi perşembe akşamdan bis listeyi buraya kopyalasak herkes kendi kilosunu eklese listeye daha kolay olmaz mı?

Hepsini okudum :) bir çok şeye katılıyorum. Hepimiz kendimizi tanıyoruz bu alıp verme süreçlerinde. Hepimizin kendimize göre çözümü vardır yeter ki yöntemlerimizi uygulayabilecek şartlarımız olsun ve istediğimiz sonucu alalım. İsteyince elimizden bir şey kurtulamaz bence :)

Bu hafta bende if düşünüyorum canım

Tatlım
Geçen hafta:
Bugün:
Fark:
%

Olarak paylaşıyoruz kilomuzu
Canım benim izinden dönüp listeye girecek bir kişi olalarak nasıl hesaplanıyor bilmiyorum
İzine ayirligim kilo 86.8 di
Ama geçen haftaki kilo ise lazım olan 86

Handandandan Kaptanım geçmiş olsun benimde oldu çok fenadir bilirim pişmiş sogani sarmak iyi gelir diye duydum ve birde eczanede kara merhem diye bisey (adı vardirda annemler öyle diyor )oda çok iyi geliyor sanki bana o fayda etmişti diye hatırlıyorum

Peki ablam nasıl basiracaz . Misal ben stres altında dengem hemen bozulur ne yedigimin önemi olmadan yerim
Yıllardır degistiremedim bu sorunu. çözümü nedir
stresle baş etmenin bence en kestirme yolu derin nefesle önce sakinleyip sonra da olumlama (kendine bir kaç kelimeyle telkin de bulunmak) yapmak , zaten sonrası stres azalınca mantıklı ve çözüm odaklı düşünebiliyor insan vee tabi ki timüs bezine parmak uçlarıyla minik vuruşlar yapmak , böylece stresi azaltıp mutluk hormonun salgılanmasını sağlamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…