Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Tatlim gecenin 11 inde ben kendi cocugumu bile aramam acil bisey yoksa
Aranmakda istemem
Bence bu terbiyesizlik

Basiniz sagolsun cnm

Sık gorusursen sana ceza vericez
Biraz kendini düşün cnm yaa

Senin kara köpek yasamiyor heralde

Aynen salsam simdiye eskinkiloma donerdm herhalde

Neyi alintiladm bulamadm dunden kalinca

Oyle yapalim cnm
Sen eski duzeninde devam edersen zaten eksi gelir cnm :)

Insallah abla haklisin

Cok sevindm gulbe insallah hersey yoluna girer cok mutlu olursunuz

Hemen onlemini alınca 1 haftadaki artı bir günde eksiye dönüşmüş Dengelemeyi hayatımıza geçirdiğimiz zaman hem istediğimizi yemeyi hem istediğimizi giymeyi elde etmiş olucaz

Aynen oyle cnm dengeleme cok onemli ama yapmazsan kilolar yapisiyor, mrsela kv burdayken 2 hafta dikkat edemedm dengelemede olmayinca o 2kg yapisti resmen ya

Spor listesi Sonuclar

1. @medine66 860
2. @zsaracoglu 620
3. selensu82 600

Tebrikler kizlar

Ellerni saglik nazli
Tebrikker kizlar

Birde kaynanam kuruvatör çikolata yaptı üzümlü falan ve yemedim
Övün beni Övün sevin öpün okşayın

Tu tu ru masallah sna kizz sen aşmışsın bu isi sen yemiycem dednmi kimse bisi yediremez sana bnu anladim :)

Yumurtaya alternatif şeyler arıyorum kahvaltı için kızlar

En guzeli yulaf cnm yumurtadan daha yararliymis da hem

Günaaydınlaar
Gece 855 kere kalktık uykumu hiç alamadım

Gunaydn cnm cok zor oluyor oyle ya. Diş mi acaba?

çok üzücü başınız sağ olsun ,inşallah diğer kedilere bulaşmamıştır enfeksiyon fib in ne olduğunu merak ettim baktım kedi coronavirusüymüş

Konu hakkında bir sürü spekülasyon dönen ve anlaşılması çok karmaşık olan FIP (Feline infectious peritonitis) Türkçe adıyla Kedilerin enfeksiyöz peritonitisi.

FIP hakkında az çok bilgisi olan arkadaşlar bu hastalığın ortaya çıktığından tedavisi olmadığını ve 100% ölümle sonuçlandığını biliyorlardır. Evet, kulağa çok ağır geliyor ama maalesef henüz bu hastalığı tedavi edecek bir yöntem keşfedilmiş değil. Fakat FIP ile ilgili bir diğer önemli detay daha var, FIP'e neden olan FCoV (Feline coronavirus) yani Kedi corona virüsü, kan tahlillerinde tespit edilse de nadir vakalarda FIP'e dönüşür.

FCoV kediler arasında çok yaygın ve genellikle belirti göstermeyen bir virüstür FCoV taşıyan kedilerin %92-%98 kadarı ömürleri boyunca FIP olmadan ve belirti göstermeden yaşarlar. Hatta şu an evdeki kedilerimize FCoV için kan tahlili yaptırsak en az yarısının kanında bu virüs tespit edilecektir. Yani kedinize kan tahlili yapıldı ve FCoV tespit edildiyse bu direkt kediniz FIP'e yakalanmış anlamına gelmez. Çünkü FIP'in oluşması için kedinizin taşıdığı FCoV virüsü bir mutasyon sonucu ölümcül halini almalıdır ve bu da önceden belirttiğim gibi az sayıda vaka da ortaya çıkan bir durumdur. FIP'ten şüphelenmek için öncelikle kedinizin ciddi belirtiler göstermesi gerekmektedir.

Nedir bu belirtiler:

En sevdiği şeyleri bile reddedecek kadar şiddetli iştahsızlık

Halsizlik, mesela sevdiği oyun şekillerine tepki vermeme

Yüksek ateş

Karın bölgesinde toplanan su nedeniyle oluşan şişlik (Islak FIP)

Göz renginde değişiklik (ciğerlerin iflas etmesi sonucu sarılık benzeri bir tepki)

Ciddi solunum zorluğu (bağışıklık sistemi iflas ettiğinden kedi nezlesi oluşması)

Ablacığım çıkan 4 disi var oyuzden çiğ sebzeler veremiyorum boğazına kaçarsa korkusuna

cok sevindim gulbecim
Insallah kararli olup devap ettirirsiniz, sonucuda guzel olur
ben de bir ara öldürdüm sandım içimde ki kara köpeği yaşıyor dün emin oldum ama çok cılızlaşmış garibim
ayy bana ne ceza vereceksiniz mefkuşummm
şu anda aklima bisey gelmedi
Ya spor cezası yada ev işi yapmama cezasi olabilir
Ablacığım çıkan 4 disi var oyuzden çiğ sebzeler veremiyorum boğazına kaçarsa korkusuna
Insallah kolaylikla cikarir tatlim
Bi patlayirverse rahatlar
Belki buyume atagiyla ayni döneme denk gelince zorlamistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…