- Konu Sahibi Handandandan
-
- #349.481
Sağol canım.Basiniz sagolsun cnm
Çok pis bir hastalık. Diğer bebekler8 iyi duruyorlar. Umarım böyle devam eder.çok üzücü başınız sağ olsun ,inşallah diğer kedilere bulaşmamıştır enfeksiyon fib in ne olduğunu merak ettim baktım kedi coronavirusüymüş
Konu hakkında bir sürü spekülasyon dönen ve anlaşılması çok karmaşık olan FIP (Feline infectious peritonitis) Türkçe adıyla Kedilerin enfeksiyöz peritonitisi.
FIP hakkında az çok bilgisi olan arkadaşlar bu hastalığın ortaya çıktığından tedavisi olmadığını ve 100% ölümle sonuçlandığını biliyorlardır. Evet, kulağa çok ağır geliyor ama maalesef henüz bu hastalığı tedavi edecek bir yöntem keşfedilmiş değil. Fakat FIP ile ilgili bir diğer önemli detay daha var, FIP'e neden olan FCoV (Feline coronavirus) yani Kedi corona virüsü, kan tahlillerinde tespit edilse de nadir vakalarda FIP'e dönüşür.
FCoV kediler arasında çok yaygın ve genellikle belirti göstermeyen bir virüstür FCoV taşıyan kedilerin %92-%98 kadarı ömürleri boyunca FIP olmadan ve belirti göstermeden yaşarlar. Hatta şu an evdeki kedilerimize FCoV için kan tahlili yaptırsak en az yarısının kanında bu virüs tespit edilecektir. Yani kedinize kan tahlili yapıldı ve FCoV tespit edildiyse bu direkt kediniz FIP'e yakalanmış anlamına gelmez. Çünkü FIP'in oluşması için kedinizin taşıdığı FCoV virüsü bir mutasyon sonucu ölümcül halini almalıdır ve bu da önceden belirttiğim gibi az sayıda vaka da ortaya çıkan bir durumdur. FIP'ten şüphelenmek için öncelikle kedinizin ciddi belirtiler göstermesi gerekmektedir.
Nedir bu belirtiler:
En sevdiği şeyleri bile reddedecek kadar şiddetli iştahsızlık
Halsizlik, mesela sevdiği oyun şekillerine tepki vermeme
Yüksek ateş
Karın bölgesinde toplanan su nedeniyle oluşan şişlik (Islak FIP)
Göz renginde değişiklik (ciğerlerin iflas etmesi sonucu sarılık benzeri bir tepki)
Ciddi solunum zorluğu (bağışıklık sistemi iflas ettiğinden kedi nezlesi oluşması)
Sağolcanım. Bizimde bütün duamız bu yöndebasın sagoksun. Ins dıgerkerıbe bulasmaz canım
Afıyet olsun canım. Akşam acıkmadınmı bısey yememıssın.
Akşam aç kalmışsın üstünede spor supersin valla.
Bnm canım memleketimKapalı bir İskenderun sabahından...Eki Görüntüle 2595309
AntakyalıyımBnm canım memleketim❤
Sen de mi oralısın cidden
İyi akşamlar canım,Herkese iyi aksamlarr
Kizlar bı konuda fikrinizi almak istiyorum. Kardeşim benimle yaşıyor biliyorsunuz 13 yaşında şu anda tam ergenlik başlangıcı ve karakterinin oturmaya başlayacağı bı donemde. Zaman zaman karşıma alıp konuşuyorum. Hep çok güçlü bir kız olarak goruyodum onu ama bugün beni çok şaşırttı. Bugün bı arkadaşıyla hoparlorde konusuyodu yanımda ve arkadaşı kardeşimi zor durumda bıraktı bir konuda bende israrla tavrını belli etmesini söyledim ama hicbisey demeden kapattı. Sonra neden böyle yaptığını sorduğumda küsemem arkadaşız kalırım dedi. O kızla küserse bütün grubu ona küser diye korkuyo. Az önce karşıma aldım güçlü olmasi gerektiğini haksızlığa sonucu ne olursa olsun cevap vermesi gerektigini anlattım. Ama sonra çok üzüldüm. Benim için ne kadar küçük ama onun için ne kadar büyük bir olay. Karakterinin silik olmasını istemiyorum sürekli konuşuyorum bu yüzden onunla hep de arkasındayız ama sizce ne yapmalıyım nasıl yonlendirmeliyim ne anlatmalıyım ona? İnsan kendi başına gelince tıkanıp kaliyo. Önerilerinizi bekliyorum
Yok canım dubleksi almaktan vazgeçtik bi ev beğendim içime sindi o yüzdn satalım dedikVazgeçtik satmaktan demiştin sanki, yanlış mı hatırlıyorum
Tamamdır teşekkür ederim:)inşallah gider kilolar:)S Sevdalinka00 burası canım
İlk sayfada takım kurallarımız var okuyup kabul edersen yine oradaki "9.Takım Katılım Formu" nu doldurup burada paylaşırsan seni tanıyalımTamamdır teşekkür ederim:)inşallah gider kilolar:)
Tamam dolduruyorum teşekkür ederim.İlk sayfada takım kurallarımız var okuyup kabul edersen yine oradaki "9.Takım Katılım Formu" nu doldurup burada paylaşırsan seni tanıyalım
İnşallah canım ya inan akşamdan beri boğazım düğümlendi çok üzüldüm onun durumun içinden cikamamasina. Dediğin gibi yanlışın farkında ama tepki veremem arkadaşsız kalırım falan diyo. Ben de arkadaşına mesaj attırdım zorla. Araniz bozulur ama yavaş yavas anlarlar sana bı daha bunu yapamayacaklarını falan dedim. Yarın nasıl davranicam diye tereddütlü o da şimdi. İnşallah yanlış bişey yaptirmamisimdir çocuğa.İyi akşamlar canım,
Yaşı çok küçük, zamanla şekillenir diye düşünüyorum.
Şu anda arkadaş çok önemli onun için, okulda yalnız kalmamak, yanlız kaldığında arkadaşları tarafından dışlanacak ve kendini kötü hissedecek.
O yaşta bizdeki özgüvenin onda olmasını bekleme.
Olaylar karşısında nasihat etmekten ziyade daha sonra onun üzerinde konuşup yanlış olanları görmesini sağlamalısın.
Benim kızımda 12 yaşında, okulda yalnız kalmaktan korkuyor, yanlış arkadaşları da var ama diyaloğu kesmek istemiyor, yalnız kalıyorum diyor.
Benim için doğrunun ne olduğunu bilmesi önemli, zamanla kafasındaki doğruya göre davranmayı öğrenecektir zaten.
Kız ne dişi ya hiç bir şeyi yok tamamen huysuzluk. Beşiğine yatırıyorum bi süre sonra ciyak ciyak. Alıp yanıma yatırıyorum mememin üstüne yatıp uyuyo. Çok fennaAynen salsam simdiye eskinkiloma donerdm herhalde
Neyi alintiladm bulamadm dunden kalinca
Oyle yapalim cnm
Insallah abla haklisin
Cok sevindm gulbe insallah hersey yoluna girer cok mutlu olursunuz
Aynen oyle cnm dengeleme cok onemli ama yapmazsan kilolar yapisiyor, mrsela kv burdayken 2 hafta dikkat edemedm dengelemede olmayinca o 2kg yapisti resmen ya
Ellerni saglik nazli
Tebrikker kizlar
Tu tu ru masallah sna kizz sen aşmışsın bu isi sen yemiycem dednmi kimse bisi yediremez sana bnu anladim :)
En guzeli yulaf cnm yumurtadan daha yararliymis da hem
Gunaydn cnm cok zor oluyor oyle ya. Diş mi acaba?
13 yaşındaki kız için ortam her şeydir. Boşver takılma kesinlikle üniv de arkadaş tarzı şekillenir.Herkese iyi aksamlarr
Kizlar bı konuda fikrinizi almak istiyorum. Kardeşim benimle yaşıyor biliyorsunuz 13 yaşında şu anda tam ergenlik başlangıcı ve karakterinin oturmaya başlayacağı bı donemde. Zaman zaman karşıma alıp konuşuyorum. Hep çok güçlü bir kız olarak goruyodum onu ama bugün beni çok şaşırttı. Bugün bı arkadaşıyla hoparlorde konusuyodu yanımda ve arkadaşı kardeşimi zor durumda bıraktı bir konuda bende israrla tavrını belli etmesini söyledim ama hicbisey demeden kapattı. Sonra neden böyle yaptığını sorduğumda küsemem arkadaşsız kalırım dedi. O kızla küserse bütün grubu ona küser diye korkuyo. Az önce karşıma aldım güçlü olmasi gerektiğini, haksızlığa sonucu ne olursa olsun cevap vermesi gerektigini anlattım. Ama sonra çok üzüldüm. Benim için ne kadar küçük ama onun için ne kadar büyük bir olay. Karakterinin silik olmasını istemiyorum sürekli konuşuyorum bu yüzden onunla hep de arkasındayız ama sizce ne yapmalıyım nasıl yonlendirmeliyim ne anlatmalıyım ona? İnsan kendi başına gelince tıkanıp kaliyo. Önerilerinizi bekliyorum
Herkes aynı şeyi söylemiş çocuğun arkadaşıyla arasını bozdum durduk yere13 yaşındaki kız için ortam her şeydir. Boşver takılma kesinlikle üniv de arkadaş tarzı şekillenir.
Bn İskenderun uyum ama antakya da yaşıyoruzAntakyalıyım
Keşke mesaj attırmasaydın canım.İnşallah canım ya inan akşamdan beri boğazım düğümlendi çok üzüldüm onun durumun içinden cikamamasina. Dediğin gibi yanlışın farkında ama tepki veremem arkadaşsız kalırım falan diyo. Ben de arkadaşına mesaj attırdım zorla. Araniz bozulur ama yavaş yavas anlarlar sana bı daha bunu yapamayacaklarını falan dedim. Yarın nasıl davranicam diye tereddütlü o da şimdi. İnşallah yanlış bişey yaptirmamisimdir çocuğa.
Bı de bu yaş grubu ne kadar garip. Biriyle aram bozulunca hiçbiri benimle konuşmaz diyo. O da ilginç.
Mesajın için teşekkür ederim Nirancım. İnan birinin fikir vermesine çok ihtiyacım vardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?