- 24 Ocak 2012
- 14.421
- 50.809
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #350.341
Ata tohumuyla katkısız unla yapılan ekmeğe seviyelerde izin var mıydı canm yoksa 7.seviyeden sonra mı yeniliyordu gözünee çarptı mı hiç?canım ben grupla başlamaya karar verdim
ama kurallara dikkat etmeye çalışıyorum bir anda zorlanmamak için ama bi tık daha esneğim
mesela dün akşam 1 kaşık acem pilavı yedim
Seviye 1 40 gün yazıyor canım ama dediğin gibi telegramdan canlı takip etmek daha doğru olacak sanırım, belki her seferinde değişiklik yaptıkları şeyler oluyordurAğustosta bu seviye 3 hafta değilde 2 hafta yapılmış hatta seviye bitiminde 1 serbest gün yapılmış. 1.seviye 40 gün mü 30 gün mü
yüzde baz alacağız yine canımCnm bn istemiyorum milim milim de olsa veriyprum zaten her durumda diğer kişi beni yener
Canım burda da 30 gün süren seviye 1 diyorSeviye 2 (Kıyıya Çıkış)
ÖN AÇIKLAMA
30 gün süren seviye-1 programını tamamlayarak metabolizmamızın düzeltilmesinde çok büyük aşamalar kaydettik. Bir başka deyişle, çağımızın illeti olan "bozuk beslenme denizinde" boğulurken “seviye-1 can simidine” tutunduk. İşte şimdi seviye-2 ile kıyıya çıkıyoruz inşallah. Seviye-1 ile sağlığımızı korumak veya geri kazanmak amacıyla atmamız gereken ilk adımı attık. Daha atacak birçok adımlarımız var, bunu biliyoruz. İşte şimdi sırada ikinci adımda...
Seviye-1 ile hayatımıza giren yasaklılar listesine seviye-2'de aynı şekilde devam ediyoruz. Sıvı alım kuralları ve altın kurallar zaten bir ömür geçerli. Seviye-2'nin 1'den tek farkı şu. Artık öğlenleri 13:00'da yumurtalı kahvaltı yapmıyoruz. Onun yerine 3-5-7 adet hurma + su şeklinde öğünü geçiştiriyoruz. Akşam yemeği ise seviye 1 ile aynı şekilde devam ediyor. Haftanın 2 günü hurma yerine 3 adet kuru incir yiyebilirsiniz. Bazende hurma yemeyerek öğlen 13:00'da 1 avuç ceviz yada kavrulmamış fındık yada kabuklu fıstık tüketiyoruz. Kafanızın karışmaması adına tüm bunları sizlere aşağıda örnek bir menü şeklinde veriyorum.
Seviye-2'yi uygulama süresi 21 gündür. Programa başlayacağınız akşam Allah’ım niyet ettim senin rızan için sağlığımı kazanmak amacıyla 21 gün boyunca beslenmemi düzeltmeye diyerek aşağıdaki programı kalbinizden geçirin.
Pazartesi: 10:00: Türk kahvesi -- 13:00: 3-5-7 adet hurma (üzerine su yada yeşil çay serbest) -- 19:00: Klasik bulgurlu akşam yemeği.
Salı: 10:00: Türk kahvesi -- 13:00: Bir avuç dolusu kavrulmamış kuruyemiş.-- 19:00: Klasik bulgurlu akşam yemeği.
Çarşamba: 10:00: Türk kahvesi -- 13:00: 3 Adet kuru incir -- 19:00: Klasik bulgurlu akşam yemeği.
Perşembe: 10:00: Türk kahvesi -- 13:00: 3-5-7 adet hurma (üzerine su yada yeşil çay serbest) -- 19:00: Klasik bulgurlu akşam yemeği.
Cuma: 10:00: Türk kahvesi -- 13:00: Bir avuç dolusu kavrulmamış kuruyemiş. -- 19:00: Klasik bulgurlu akşam yemeği.
Cumartesi: 10:00: Türk kahvesi -- 13:00: 3 Adet kuru incir -- 19:00: Klasik bulgurlu akşam yemeği.
Pazar: 10:00:Türk kahvesi -- 13:00: 3-5-7 adet hurma + 1 avuç kuruyemiş -- 19:00: Klasik bulgurlu akşam yemeği.
Yukarıda gördüğünüz 3-5-7 adet hurma kelimesinin manasını açıklayım. Hurmayı tek sayılarda yemek Peygamber (s.a.v)'in sünnetidir. Bizde sünnete ittibâ ederek hikmetinden faydalanıyoruz. Ayrıca rakamları değişik olarak vermemin sebebi şu. Şimdi 40 kilo bir bayan için 3 hurma yeterlidir. Ama 80 kilo olan ve çalışan bir erkek için 3 değil 7, hatta çalıştığı işe göre 9 hurma daha uygun olabilir.
Bu hurma olayında anlamanız gereken şudur. Hurmaları doyma amaçlı değil ama akşama kadar bizlere enerji vermesi amacı ile yiyoruz. O yüzden doymadım 2 daha, doymadım 2 daha diyerek kalkıp 15 tane hurma yemeyiniz. Herkes kendi temposuna ve yaşam koşullarına göre hurmaların sayısını ayarlasın.
Hurma ile ilgili bir diğer konuda, hurma Medine ya da Mekke hurması olmalı, Tunus, Kudüs, İran hurmalarından uzak durun. Marketlerde satılan ucuz paketlenmiş hurmaları zaten hiç yemeyin çünkü arkasını çevirip baktığınızda “glikoz şurubuna bandırılmış” yazısını göreceksiniz.
Yukarıda verdiğim örnek menüye mutlak manada uymak zorunda değilsiniz. Bazen hurmanız yoksa, yada incir almayacaksanız kavrulmamış kuru yemişlerle de devam edebilirsiniz. Ben sadece en uygun şekilde ayarlayarak menüyü optimize ettim. Ama illaki aynen öyle olacak diye bir şey yok. Hurmanız bittiyse 1 avuç taze fındık kırıp yiyin olsun bitsin.
Eğer bu programa tip-1-2 diyabet hastalığı ile mücadele etmek amacı ile geldiyseniz hurmayı ve özellikle inciri ne kadar az yerseniz o kadar çabuk iyileşirsiniz. Bunların yerine kuru yemiş ile devam ederek gayet basit bir şekilde seviye-2'yi bitirebilirsiniz.
Şunu unutmayın, seviye-2'yi sizden önce yüzlerce kişi çok rahat bir şekilde grubumuzda tamamladı. Bir başkası yapabiliyorsa sizde yapabilirsiniz. Siz ezikmisiniz? Tabiki hayır.. Onlar yaptı ben yapamam ki şeklinde yanlış ve zayıf düşünceleri kabul etmiyorum. Eğer seviye-1'i tamamladıysanız seviye-2'yi tamamlamamak için hiç bir bahaneniz ve gerekçeniz olamaz. Kendinize şunu sorun; bu programı uygulayıp sağlığınızı geri kazanmak ve korumak yolunda ilerlemek mi istiyorsunuz, yoksa bozuk beslenme sistemine geri dönerek, eninde sonunda bizi götüreceği hastahane köşelerinde tuzsuz yalapşap lapamı yemek istiyorsunuz. Hurmamı daha iyi lapa mı?
***ALINTIDIR
ata tohumunun ne olduğunu hiç bilmiyorum desemAta tohumuyla katkısız unla yapılan ekmeğe sevilerde izin var mıydı canm yoksa 7.seviyeden sonra mı yeniliyordu gözünee çarptı mı hiç?
Seviye-1 önceden 30 gündü(ilk uygulamalarında)Ağustosta bu seviye 3 hafta değilde 2 hafta yapılmış hatta seviye bitiminde 1 serbest gün yapılmış. 1.seviye 40 gün mü 30 gün mü
aaaaaa ben bunu niye ısrarla 40 gün diye okuyorum acabaCanım burda da 30 gün süren seviye 1 diyor
Ahmet Apa bir köydeki değirmendn alıyormuş gdosuz katkısız ata tohumuyla ekilmiş unu. Raporları kesin okumalısın beni motive eden onlarata tohumunun ne olduğunu hiç bilmiyorum desem
bir de ben sadece seviye açıklamalarını okudum, yorumları ya da raporları hiç okumadım
ama açıklamalardan anladığım seviye 1de hiç ekmek yok
Hm ağustosta 40 gün yapılmşSeviye-1 önceden 30 gündü(ilk uygulamalarında)
Birkaç seferdir 40 gün olarak uygulanıyor
40 gün tatlımaaaaaa ben bunu niye ısrarla 40 gün diye okuyorum acaba
çok şaşırdım şu an 40 günü nerden çıkardım acaba
Bende önceden okudum hep 40 gibi kalmış aklımda 30 gün yazdığını senin paylaşımında farkettim ki niran açıklama yaptıaaaaaa ben bunu niye ısrarla 40 gün diye okuyorum acaba
çok şaşırdım şu an 40 günü nerden çıkardım acaba
Tamam kaptanım bu haftaU UcanSupurge canım yarışmaya sadece listede olanları alsan daha iyi olur sanki
9.Takımın geçmişi ve diğer takımlarda da sadece listede olanları yarışmaya dahil etmişler.
Fredekiler rahat takıldığı için dereye etkisi olmaz
Tmm canımTamam kaptanım bu haftaPoni Bon ve Jasminium84 listeye giriyorlar diye hatırlıyorum denemedikiler de belli olsun ona göre ayarlayayım
Canim doğru anladigina göre anlaşılır olmuşÇok güzel canım akşamki meyve kaçamaklarını saymazsak tabi
sebze yemeği + pirinç pilavı olsa göze batmazdı canım iki karbonhidratlı yemeği aynı öğünde tüketmezsek daha iyi olurmuş
canım menü paylaşımın çok anlaşılır değil "3 patlican 2 biber karniyarik( boyutlari baya küçüktü)" ben bu cümleden biberden karnıyarık mı olurmuş? 5 karnıyarık mı yemiş gibi düşüncelere daldım sabah yediğin peynirin miktarını da yaz kuzu ama anladığım bir şey var gün içinde çok sık yediğin ve pilavın olduğu yerde ekmek tükettiğin :)
Harika canımm havuç pişmemiş tüketilebiliyordu hatırladığım kadarıyla
Göze batan bir şey yok canım meyvenin ve sabahki ara öğünün saatini yazmamışsın ve akşam öğününden sonra bir şey yemezsek daha iyi olur
Lahmacun sayısı 1 olsaymış daha iyi olurmuş canım ayrıca su miktarını belirtmeyi unutmuşsun herhalde
Harika bir menü canım spor daha ne olsun böyle bir menüye 8000 adım yeter de artar
Suyun bol da canım miktarını yazsan daha iyi olurmuş leblebiyi çayın yanında bir iki bir iki attığın için mi saatini belirtmedin sporun da harika ayrıca
Maaleseff ki dün doymak nedir bilemedimÇok güzel canım akşamki meyve kaçamaklarını saymazsak tabi
sebze yemeği + pirinç pilavı olsa göze batmazdı canım iki karbonhidratlı yemeği aynı öğünde tüketmezsek daha iyi olurmuş
canım menü paylaşımın çok anlaşılır değil "3 patlican 2 biber karniyarik( boyutlari baya küçüktü)" ben bu cümleden biberden karnıyarık mı olurmuş? 5 karnıyarık mı yemiş gibi düşüncelere daldım sabah yediğin peynirin miktarını da yaz kuzu ama anladığım bir şey var gün içinde çok sık yediğin ve pilavın olduğu yerde ekmek tükettiğin :)
Harika canımm havuç pişmemiş tüketilebiliyordu hatırladığım kadarıyla
Göze batan bir şey yok canım meyvenin ve sabahki ara öğünün saatini yazmamışsın ve akşam öğününden sonra bir şey yemezsek daha iyi olur
Lahmacun sayısı 1 olsaymış daha iyi olurmuş canım ayrıca su miktarını belirtmeyi unutmuşsun herhalde
Harika bir menü canım spor daha ne olsun böyle bir menüye 8000 adım yeter de artar
Suyun bol da canım miktarını yazsan daha iyi olurmuş leblebiyi çayın yanında bir iki bir iki attığın için mi saatini belirtmedin sporun da harika ayrıca
Ben isterim hedefime az kaldı inşallah bi azim daha iyi asılırımKızlar grup içi yarışmamıza yarından itibaren başlayalım artık takımın birinin koçluğunu ben yapmak istiyorum diğer takıma kim koçluk etmek ister ?
Handandandan
@mefkurem
@Zeycan123
U UcanSupurge (yani ben)
@Elalis ( mezuniyet istiyordu )
@Tekrar dene
@askrhpozitif
@Ucmelekannesi
Listede olduğunuz için yarışmaya dahilsiniz
DENEME SÜRESİNDEKİ ÜYELER siz de yarışmada olmak ister misiniz?
huban1234
@selensu82
E ela_2019
@Furha63
🏖İZİNDEKİ ÜYELER🏖 siz de katılmak istersiniz diye düşünüyorum
Poni Bon
Jasminium84
Free üyelerden de katılmak isteyen olursa söyleyin kızlar
@ekim2009
@L4L4
@Dream00
@Pnrrr-20
@eceboce
@Gulbe seker
@medine66
GastrikAsit
İnşallah unuttuğum yoktur dönüş yaparsanız yarın listeyi kurayı halledeyim başlayalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?