Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Aslında sen böyle deyince aklıma peygamber efendimiz de (ass) aynı zamanda iki farklı türde et yemezmiş . Aklıma geldi doğrudur.
Ziyan olmasın diye yemistim

Bari 3 e düşürsen 5 çok değil mi
iyi pazarlik yapiyosun
Ben 25 eşim 31yasinda canım ama kel benim eşim ondan biraz fazla duruyo
yas farki cok yokmus:)saclar onemli tabiii
Herkese iyi geceler
Ancak gelebildim
iyi geceler canim:)
Dezenfektan almak istiyorum kızlar bir de yüzeyler için olanlardan da alicam. Ama alkol oranı ne olmali, hangileri iyidir şu anda çok bilgi kirliliği var. Sizlerin bilgisi var mı?
hic bi fikrim yok canim.gecenlerde aldim eczaneden ama artik hic biyerde bulamiyorum..eczane magzada felann yok
kardeslerimde gidiyor spor salonuna.bugun sormuslar virusden dolayi kapatacakmisiniz diye...onlarda karsidaki buyuk carfoure market var o kapanirsa bizde kapatiriz demisler. fr de olu sayisi 48 e cikmis.bildigim kadariyla cinin nufusu 1 bucuk milyarmis.avrupa ve cinde yasli nufus cok oldugu icin bu kadar cok etkili olmus virus.
Bir misafir dalgasını daha atlattım
En azından 15 20 gun kadar helede hamurişi yapıcagım misafir gelmesin
Bacaklarım tatlı tatlı sızlarken ıyı geceler diliyip yatam ben
iyi geceler canim:)bugunu iyi atlatmissin:)sira bende:)bende onumuzdeki cumayi atlatmam lazim:)
Aslında sen böyle deyince aklıma peygamber efendimiz de (ass) aynı zamanda iki farklı türde et yemezmiş . Aklıma geldi doğrudur.
Ziyan olmasın diye yemistim
evet bende duymustum bunu oyuzden hep dikkat ederim 2 farkli eti ayni anda yememeye

2 gundur herkes bulgur yiyo
Mefkurem abla olsaydi kizardi tartiya az kala pilav olmamis diye:)
Menüm
9.00 bitki çayı

11.30
Sucuklu 1 yumurta
Marul maydonoz
1 d peynir
Domates
1 avuç çiğ badem

17.30
7 sıkım mercimek köftesi
1 kase yoğurt
Marul

Su 2lt
Spor 45 dk yürüyüş 135p @Tekrar dene
15 kasik 1 tabak felanmi oluyo canim..gozume 15 cok gorundu
sabah guzel olmus ama oglen hic olmamis.botek olmasaydi daha iyiydi

Galiba öyle oldu ama kabak da vermiştim

Aa nasıl bişey abla toz suyla mı karıştırıp çekiliyo buruna?
direk toz olarak çekiyorsun gülüm daha önce de bir kaç kez yazmıştım denk gelmemiş sana demek ki ben bir kere denedim burun geniz baya yakıyor ama sinüzit kalmadı şükür oğluma gün aşırı bir kaç kez yapmıştık şükür onun da kalmadı

vah kuzum direk zeytin yağı mı içirsen 1 çay kaşığı
hayırlısı rabbim eli yüzü yüreği dili kalbi güzel gelin nasip etsin de bizim sıpalar da yardım etsin eşine inşallahhh

kızlar kabızlık bağırsak kurdu tenya zararlı bakterilere iyi gelen bir yöntem okudum portakal kabuğunu kurutup öğütüp yarı su yarı sütle bardak da karıştırıp içiliyor, çocuklar da boy da uzatıyor yazıyordu en sonun da,
daha denemedim yarın unutmazsam tam tarifi ponime atayım telefondan o da burada paylaşsın oluyorsa ben leptaptan nete giriyorum tarif tel ınstagramdaydı buradan olmuyor

Sirkadiyen Ritim ve Beslenme
Sirkadiyen ritim; dünyanın kendi ekseni etrafındaki 24 saatlik yolculuğu sonucunda ortaya çıkan canlılar üzerindeki biyokimyasal, fizyolojik ve davranışal ritimlerin tekrarıdır. Kısacası; vücudumuzun biyolojik saati olarak da tanımlayabiliriz.

Uyku-uyanıklılık döngüsü, vücut ısısı, kan basıncı düzenlenmesi, kalp hızı çalışma performansı, melatonin, büyüme hormonu, kortizol, nörotransmitter sekresyonu gibi çeşitli hormonların sentez ve sekresyonundan da sorumludur ayrıca. Görüldüğü gibi bir çok sistemi ve hormonu etkileyen sirkadiyen ritmin bozulması obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalıkları, hipertansiyon, metabolik sendrom ve kanser gibi hastalık risklerinin artmasına yol açıyor. Yine sirkadiyen ritmin bozulması besin seçimi ve enerji dengesinin etkilenmesi ile birlikte kilo yönetimi üzerinde büyük rol oynuyor.

Sirkadiyen Ritmi Etkileyen Faktörler

• Işık: Sirkadiyen ritmi etkileyen en önemli faktördür. Televizyon, telefon,bilgisayar gibi elektronik eşyalardan yayılan ışık sirkadiyen ritmin bozulmasında ana föktör.
  • Melatonin: Uyku, sirkadiyen ritimle ilgilidir. Uyku hormonu olarak da bilinen melatonin; sirkadiyen ritmimizi etkileyen bir diğer faktör. Melatoninin salınımı; 21.00-22.00'de başlar ve gece 02.00-03.00'e ulaştığında da en aktif olduğu saatlerdir. Bu saatler arası uykuda olmadığınız zaman sirkadiyen ritminiz etkileniyor ve gece atıştırmalıkları olabileceğinden kilo yönetiminde sorunlar çıkabiliyor.
  • Sıcaklık: Çoğu organizma için güçlü bir uyaran olan sıcaklıklıkla birlikte periferal dokular etkilendiği için sirkadiyen ritim bozuluyor.
  • Jetlag: Yolculuk sonucu iç saat ile varış yerindeki aydınlık/karanlık döngüsü arasındaki uyuşmazlık yani uykusuzluk hali iştah değişimi ve bağırsak sağlığında bozulmaya neden olur. Zaman farkı metabolik sistemi negatif yönlü etkiliyor.
  • Vardiyalı Çalışma Saatleri: Gece tutulan nöbetler, rotasyonlu iş değişimleri durumunda kişi uykuda olması gereken zamanda uyanıktır ve bu süreç iç ritmimizin bozulmasına yol açar.

Sirkadiyen Ritim ve Uykunun Beslenme Üzerine Etkisi
Uyku ve sirkadiyen ritim enerji metabolizmasının düzenlenmesinde temel bileşendir. Özellikle Jetlag ve vardiyalı çalışma durumlarında kişinin uyku-uyanıklıklık dönemleri değişiyor. Ritimdeki senkronizasyonun bozulması uyku miktarının azalmasıyla birlikte iştah mekanizmasında değişikliklere ve bunun sonucunda da yanlış sirkadiyen zamanda alınan aşırı enerji ile birlikte vücut yağ miktarında ve vücut ağırlık artışı görülüyor.
Sonuç olarak; modern hayat ile birlikte değişen yaşam koşulları, vardiyalı çalışma saatleri, sık seyahat etme, uyku bozuklukları gibi bir çok faktör bireylerin sirkadiyen ritmini olumsuz anlamda etkiliyor. Obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalıkları, hipertansiyon, metabolik sendrom ve kanser gibi hastalıkların altında yatan mekanizmalardan biri de sirkadiyen ritimdeki bozulmadır.

Sirkadiyen Ritmi Korumak İçin Neler Yapılmalı?

• Yeterli ve dengeli beslenmek, ana öğünlerdeki makro besin öge dağılımını günün uygun olan saatlerine göre ayarlamak sirkadiyen ritim dengesi için katkı sağlar.
  • Bulunduğunuz odada bulunan elektronik eşyalardan yayılan ışık sirkadiyen ritmi bozuyor. TV, telefon, tablet gibi elektronik eşyaların olmamasına özen gösterin.
  • Jet-lag durumunda gidilecek yere vardıktan sonra öğünlerin yerel zaman dilimine uygun olması, dehidratasyonu önlemek için bol miktarda sıvı tüketilmesi, seyahat edilen yere varıldığında, yüksek proteinli kahvaltı tüketilmeli ve yolculuk boyunca kafein ve alkol içeren içecekler tercih edilmemelidir.
  • Vardiyalı çalışan işçilerde sindirim problemleri görülebildiği için lifli besinler, taze sebze ve meyveler, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ya da esmer ekmekler, pirinç yerine bulgur tercih edilmesine önem verilmelidir. Basit karbonhidratlar kan şekerinde düzensizliklere neden olabileceğinden kompleks karbonhidratlar tercih edilmelidir.

Dyt. R. İrem Uysal
Beslenme ve Diyet

Dezenfektan almak istiyorum kızlar bir de yüzeyler için olanlardan da alicam. Ama alkol oranı ne olmali, hangileri iyidir şu anda çok bilgi kirliliği var. Sizlerin bilgisi var mı?
Marka bilmiyorum ama bence dezenfektan gereksiz.
Hastalarla yakın temasta olan kişilere ve hastane çalışmalarına gerekir.
Bize su sabun yeter.

Zeynepcim takıma geldin geleli çok güzel kilolar verdin.
Asla motivasyonunu kaybetme
Kilo verirken duraklanan bir kilo olabilir.
Direnç noktasıdır şu anki kilon.
Muhtemelen o kilolarda uzun zaman kaldın ve zayıflayıp o kiloya gelince vücudun o kiloyu tanıdı ve "bu kilo güvenli, burada dur" diye kendini frenleri.
Yapman gereken pes etmeden devam etmek.
İstikrarlı bir şekilde dikkat ederek devam edersen direnç kırılacaktır.

Karatay diyeti yapmak istiyorum ama ara öğün yapmazsam acikiyorum oğlan da hiç düşmüyor memeden ne yapsam ki bilemedim var mı bana önerisi olan basen bolgesinden muzdaribim
Karataya ilk etapta ara öğünle başlayıp sonra ara öğünü kaldırabilirsin canım.

kayisi bende çok işe yarıyor birde haşlanmış kabak. Bence yetersiz bir menü omad i sevmedim. Söyle yağlı birşeyler girmeli vucuda yemek olmalı yani kahvalti dışında.
Yemekte yiyebilirdim aslında ama nedense tercihim kahvaltıdan yana oldu her seferinde.

olsun kaptanim cisli seyler yememissin sonucta ama bulgur pilavi tartiya yakin yemesemiydin..gerci siz baska bidiyete gordiniz galiba..oyuzden bisey diyemiycem...bu ara bolca bulgur pilavi gorcez galiba 1.seviyede.
Cıslı şeyler yoktu ama dünkü yemeğin bugünkü tartıya katkısı +1.2
Acil eylem planı yapmam lazım

Bende yazayım benimkini de yorumla kaptanımmm
Olur, özelden at, uzun olsun yazı ama

Kaptanım omad işi gitmiyor sanki bıraksan daha iyi olur temiz güzel mis gibi iki öğüne devam etsen daha güzel olmaz mı ?
Dünden sonra bende aynı düşünceye kapıldım.

Canım omad işi seni çok zorluyor ki sabah 6da kahvaltı etmişsin öğlen yesen belki dayanabilir miydin bilmiyorum ben açıkçası iki öğüne geçmenden
Bugün ve yarında deneyeyim, yapamazsam 2 öğüne geçeceğim canım

Merak ettim tam tarifi, kabızlık için değil ama boy uzaması için büyük kıza birşeyler denemem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…