- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #353.381
Haklısın canımben İstanbul bahçelievlerde camdan bile baksam annem kıyameti koparırdı(ilk okul bebesiyim) neymiş kiloluyum diye ablamlar camdan bakıyor zannederlermiş camdan bakmak da ayıp sanki :)annemlere yaptığım tek sorun dışarı ev gezmesine onlarla gitmek istememdi onun sebebi de bir yerde konuşsam eve gelince ya azar ya tokat yerdim ve ne hata ettim ne dedim söylenmeden yerdim dayağı etimi bükerlerdi sokakta dik yürü diye liseye kadar içine kapanakmışım neden acabaaa, çünkü kalabalıkta konuşmaktan korkardım eve gidince annem döver mi kızar mı diye
senin benim zamanın da ergenlik depresyon yoktu anın da azar vardı ve biz büyüklere karşı çok saygılı hatta bizimle dalga geçen ezenlere karşı bile çok saygılı yetiştirildik , pekiii biz ne yaptık aman üzülmesinler aman strese girmesinler diye fazla çocuklarımızı hayatımızın merkezine koyduk çocuğa yüz verirsen astar ister sözü boşa değil biz yüzü de canı da zamanı da verdik o yüzden şimdi normal ergenlik kaprisleri delirmelerine boş veremiyoruz çok zorumuza gidiyor , ki kızlar daha anneye nazlanıp canını okuyor ,cidden bu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor gülüm rabbim misli misli sevabını da sabrını da verir inşallah
şimdi ben ne desem doğru mu yanlış mı bilemiyorum o yüzden uzaman birinden görüş almak lazım dedim
şu da var çok fazla fedakarlık yapmak çok kırılmamıza sebep oluyor hep içimize atıp tutup sonra patlamak açık açık kendi duygularını anlatıp kızının ne istediğini neden böyle davrandığını samimi bir şekilde konuşmaya çalışsan mı diyorum
Bitmiyor 2gündur tutturdu anne eve misafir çağır diyeYetmez valla çocukların enerjileri hiç bitmez çünkü
Sabah baktım, son rakam 18 idi canımBi arkadaşımın durumunda gördüm en son durum bu galiba
Cuma:79.9
Bugün:79.7
Fark:-200 gram
Çocukları eğlendirmek senin görevin değil canım, kendi kendilerini vakit geçirmeyi öğrenmeleri lazım.Bitmiyor 2gündur tutturdu anne eve misafir çağır diye
Biraz daha büyük olsalar bende bırakıcam ama biri 15 aylık biri 4.5 yaşındaÇocukları eğlendirmek senin görevin değil canım, kendi kendilerini vakit geçirmeyi öğrenmeleri lazım.
Ben kendimi hep onlara göre programladım
Bak şimdi sıkıntısını yaşıyorum
sağol canım, bu arada geçmiş doğumgünün kutlu olsun kuzumafiyet olsun menun guzell:)
kisir corba tabagi kadarsa guzel ama diger genis tabaklaysa miktari fazla bence.
guzel menu afiyet olsun
sağol canımafiyet olsun canim.borek bir dilimmis bisey demiyim
afiyet olsun canim
kisir biraz az olsaymis gayet iyiymis canim
gayet guzel canim
afiyet olsun canim guzel
Afiyet olsun canim
yok canım seviyelerde böyle miktar sınırı yokBörek sarma dolma afiyettt
Kız bulgur haftada 3 kaşık olacadı
Bence sorun yok ama bn kısırı öğlen tercih ederim
Güzel menü
Neyse köfte sayısını yürümenden ötürü görmüyorum
Niçin ekmek 2 dilim cnm
her nesil birbirinden farklı oluyor işte niranımEşim memleketine gitti
Evde olsa ilk yapacağım şey dışarı çıkıp hava almak olurdu.
Haklısın, hep can sıkıntısından bunlar
Şükürler olsun ki sağlıklılar
12 yaş canım, ergenliğe girişteyiz.
Haklısın benim annemde çok despottu, benim yerime o atardı ergenlik triplerini
geçmiş olsun kuzum inşallah neticesini iyi alırsınızHayırlı sabahlar
Cuma 56.2
Bugün 55.7
Fark 500 gr
Ne tadım kaldı ne bisey annemler ülkeden apar topar getirilip karantinaya alındı aklım hep onlarda
bak gördün mü pişman olmuş bile ama işte ergen gururu anca yeni yeni yanaşır yanınaHaklısın canım
Benim annemde aşırı elalem ne derci ve inatçı bir kadındı.
Bir kere misafir varken tek cümle kullandım diye bana "bir çuval inciri berbat ettin" dedi.
Konuşmak kötü birşey gibi öğretti.
Konuşmayı öğrenemedim ve hiç girişken değildim.
Evlendim 22 yaşında, konuşmuyorum diye eşim çok sorun çıkardı "ailemi beğenmiyorsun, konuşmuyorsun" diye... bilmiyor ki ben hiç kimse ile konuşamıyorum
Ama şanslıydım...
Çalışma hayatına öyle bir yerde başladım ki, annemin bana 22 yılda öğretmediğini, 3 yılda aynı odada farklı yaşlarda 15 kadından öğrendim. Hep derim "benim hayatımdaki dönüm noktası ilk işyerimdi" diye...
.....
Psikolog bir arkadaşım var, arada sorarım ona
Bana "sende yetersiz annelik sendromu" var dedi, "hep birşeyler yapmaya çalışıyorsun, sen fedakarlık yaptıkça onlar daha fazlasını isteyecek ve yorulacaksın, çocuklar dünyanın en bencil varlıkları, verdikce daha fazlasını isterler, senin enerjin onlara yetmez tükenirsin" dedi....
O günden sonra kendimi bir miktar törpüledim...
.....
Duygularını ve isteklerini akratan bir anneyim, hep konuşurum aslında..
"Sadece mutlu ve huzurlu olmak istiyorum, senden isteğim sadece sabahları yataktan mutlu kalk, suratı asık gezme, bu davranışlara tahammülüm yok, seni çok seviyorum ama böyle davrandığın zaman seni görmek istemiyorum" diyorum.
Sanırım yavaş yavaş alışacak...
Dün gelmedi yanıma ama bugün gelmiş kafasını göğsüme sokmaya çalışıyor
kuzum evet hatta bana sorarsan bu tatil işini yaza bağlayacaklar eğer virüsün tedavisi bir an önce bulunamazsa ki görüntü bulunabileceğini göstermiyorÇayımı demledim ve içmeye başladım
İlk öğüne kadar bir çaydanlık çayı devirmeyi düşünüyorum
Kızlar kendi hallerinde, bebe de oyuncakları ile oynuyor.
Bende kendime bir plan yapsam iyi olacak, bu tatil daha çok uzatacak gibi geliyor bana
kuzum ben yavaş yavaş bırakıyorum yine bi kulağım onlarda oluyor tabii ve hatta dakikada bir sürekli bir kafamı uzatıp bakıyorum ama büyüğüm alışsın istiyorum paylaşmayı kardeşiyle vakit geçirmeyeBiraz daha büyük olsalar bende bırakıcam ama biri 15 aylık biri 4.5 yaşında
Büyükte pek problem yok aslında ufakta hiç yok o kendini daha iyi eyliyor fakat ufak büyüğüme çok zarar veriyor isiriyor eline gecenle kafasina vuruyor gozumun onunden ayıramiyorum büyükte kiyamiyor ona ağlayip yanıma geliyor bende gozumun onunde biraz onlarla oynuyorum biraz is yapiyorum biraz oyun biraz hobilerimle uğrasiyorum derken gun bitiyor zatenkuzum ben yavaş yavaş bırakıyorum yine bi kulağım onlarda oluyor tabii ve hatta dakikada bir sürekli bir kafamı uzatıp bakıyorum ama büyüğüm alışsın istiyorum paylaşmayı kardeşiyle vakit geçirmeye
benim de büyük 5,5 yaşında küçük 14 aylık
12:30
1 haslanmıs yumurta
4 5 tel peynır
Biber bugulama
Bol yesıllık
18:00
1 kepçe mercimek çorbası
1 tabak kısır
3 yk et sote
Turp
Su:2 lt
Spor yok
Aksam fazla kacmıs sanki yazınca fark ettım
afiyet olsun canım güzel olmuş10:30
Sade kahve
13:30
1 buçuk haşlanmış yumurta
5 yeşil zeytin
5 siyah zeytin
Biraz çeçil peyniri
16:00
Tarçınlı Türk kahvesi
18:30
1 tabak Patlıcan-kabak türlü
2 kepçe mercimek çorbası
Su: şimdilik 2 litre
Spor: şimdilik yok elektrikler gelsin yine ip atlarım inşallah
gayet güzel canım afiyet olsun ama ayran ve kahve birlikte tadı nasıl oldu merak ettimiyi aksamlar
15 mart menum
2 yumurtadan peynirli omlet
2 ceddar peynir
3 tane kozlenmis mantar
2 tane kozlenmis biber
14.00
1bardak ayran
sekersiz turk kahvesi
16.30
2 kayisi ve sutlu kahve
18.00
salata
el buyukligunde somon
su yatana kadar 3 olur heralde
afiyet olsun kuzum gayet güzelMenüm
12.00
1 kase tarhana çorbası
1 kase yoğurt
2 yk bulgur p
17.00
1 ceviz
7 sıkım mercimek köftesi
1 kase yoğurt
1 salatalık turşusu
Su 1 buçuk
Spor 60 dk yürüyüş 180 p @Tekrar dene
güzel canım afiyet olsun12.00
1 yumurta
2 kk peynir
6 zeytin
Maydonoz
Marul
2 ksk et kavurma
Tarcinli kahve
18.30
1 kase mercimek corbasi
Yesil fasulye yemegi
Salata
Yogurt
Tursu 3 kornison
Su 2ltr
Spor yok
ekmeği biraz daha azaltabilirsen şahane olacak afiyet olsun canımSabah 10:30
Yulaf ezmesinden omlet ( 2 yumurta 2 kasik yulaf)
1h.yumurta
4 dilim peynir
Yeşillik
2 dilim t.b ekmeği
Ara
Sütlü türk kahvesi
1 hurma
2 kayisi
Akşam 16:45
1.5 kepçe kuru fasulye
3 kaşık bulgur p.
1 tabak yogurtlu kabak
Su 3 litre
Spor 45 dk leslie @Tekrar dene
güzel canım afiyet olsun15 mart
10.30
2 kaşık sucuklu yumurta
1 kiri
1 üçgen peynir
2 siyah zeytin
1 dilim domates
2 ceviz
15.00
Avuç içi kaju fındık leblebi kabak çekirdeği
18.00
1 yumurtalı ıspanak
Spor 35 dk antrenman 105p
Su 2.5 lt
@Tekrardene
inşallah bugün öğlene kadar çok acıkmazsın kuzum afiyet olsun15 Mart Pazar
12:30=== 4 yk soğanlı yumurta
2 kase yoğurt
2 avuç kabak çekirdeği
Su=== 1.5 lt
Spor=== 60 dk bantta yürüyüş
@Tekrar dene 180 puan
Uyuyakalmışım akşam öğün saatini kaçırdım
afiyet olsun canım güzel olmuş15 Mart
Sabah 12.00
2 h yumurta
2 dilim peynir
2 zeytin
2 lokma Ekmek ile kucuk ,menemen
Ara 14.00
Yarım muz
7.8 çiğ fındık
Aksam 19.00
5 mercimek köftesi
Salata ayran
Cay
reçeller tulumbalar kurabiyelerKahvaltı 11. 30
1,5haslanmış yumurta (kızdan kalanıda yiyorum yazık israf olmadın)
Yarım kase lor peynır
1DİLİM t.b ek meği
Birkac catal menemen
Bır dılim beyaz peynır
1t.k recel tereyag
Arada
1tanr tulumba
1tane kurabiye
1avuç çekirdek
Aksam 19.00
1tavuk pirzola 6tane kadar tavuk kanat
4köfta mangalda
2dilim t.b ekmeği
Salata lahana turşusu
Arada 1avuç fındık
Limonlu soda
1.5lt kadar su
Piknik yapınca anca bukadar dıkkat edebıldım
afiyet olsun kuzum güzel olmuşİyi geceler herkese
10.00
Patlıcan babagannus (sarımsak,domates ve köz patlıcan terayaginda azıcık çevirdim) 1 tabak
1 dilim kaşar
14.00
Sütlü hindiba kahve +2 gün kurusu
18.00
1 tabak sebzeli bulgur pilavı
Sus biber turşusu ev yapımı
1 kase cacık
19.40
1 bardak zencefilli rezeneli 1 yk ballı çay yaptım
Su 2.5 L
Spor gene yok ya
Muhteşem canim insallah cumaya guzel ekşi geliyorbildirimimi yapayım
cuma: 66,5
bugün: 65,6
fark: -900 gr
farkın bu kadar fazla olma sebebi şeker ve un ben de inanılmaz ödem yapıyor ve ne zaman bıraksam şekeri ve unu anında kiloma yansıyor
bakalım cuma ne gösterecek tartı
inşallah kuzumMuhteşem canim insallah cumaya guzel ekşi geliyor
Cumaya güzel bir eksiyle gelirsin abla inşallah seviyeler neticesini verir yavaş yavaşCuma 76.2
Bugün 76.1
Fark -0.1
Cuma:79.9
Bugün:79.7
Fark:-200 gram
Süper analiz yapmışsın canım.Şu an hiç birşeyin yolunda gitmediğini düşünüyor olabilirsin, kilolarla başın dertte, omad dan beklediğin sonucu alamadin ve bu da seni biraz gerdi. Ülke olarak zaten çok gergin günler geçiriyorken birde üstüne bunlar gelince sen ekstra gerildin. Uzun bir diyet yolculuğuna girdin ve farkında olmasanda seni huzursuz ediyor sonu guzel olacaksa bile . Sürekli daha iyi ne yapabilirim daha hızlı nasil kurtulabilirim kilolardan diye cok şey deniyorsun ama istediğin sonucu alamiyorsun. Çocuklar için devam eden bir evlilikse mutlu bir evlilik değil diye anladim ben, ayrica bunun gerginliğini yaşıyorsun. Kızın ergenlik donemindeyse evet normal bi durum aslında ama senin bu kadar huzursuzlugun içinde hiç bir şeye tahammülün kalmamış ta olabilir aslinda. Üstüne o cam da kırılınca sinirlerin çokk bozuldu ve bi anlık sinirle bu şekilde düşündün, diye düşünüyorum ben. Ayrica evde cocuklar için devam eden bir evliligi çocuklar da hissediyorsa onlarda mutsuz olup farkli bir şekilde yansitiyor olabilirler. Sanki bana istediğin kilo ya ulaşınca evliliğini kurtarıp huzuru yakalayinca herşey daha güzel olacak miş gibi geldi. Şu an nasil olduğunu da merak ediyorum aslinda. Bir şeyler yazsan seviniriz. Bir de biraz sakinleşip sürekli birşeyler denemek yerine kendine bi rutin oluşturmani tavsiye ederim. Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah.
Bende de basit karbonhidrat hep ödem yapar canım.bildirimimi yapayım
cuma: 66,5
bugün: 65,6
fark: -900 gr
farkın bu kadar fazla olma sebebi şeker ve un ben de inanılmaz ödem yapıyor ve ne zaman bıraksam şekeri ve unu anında kiloma yansıyor
bakalım cuma ne gösterecek tartı
Doğru diyorsun, benim annemde 7 yaşında iken kardeşi olduğu için okula gönderilmemiş, "bebeğe bakacaksın" demiş anneannem, 8 yaşında iken de yalvar yakar okula başlamışher nesil birbirinden farklı oluyor işte niranım
benim annem de çocukluğunu bilmemiş hiç
ya kardeşlerini büyütmüş ya ev işi yapmış
hatta anneannem çamaşırları yıkamadan annemi okula yollamazmış
ben çok şükür ki en azından çocukluğumu bildim ve Allah ondan razı olsun ki benden iş beklemezdi sen sadece dersine çalış derdi ama işte benden farklı olarak öyle nerde her istediğimi yapmak bi gözümün içine bakardı tir tir titrerdim ne oldu acaba neye kızdı diye ve hemen pısardım
benim kızı
Karlı bir Sivas sabahından günaydın 🌨Günaydınnnn cümleten yağmurlu bir Erzurum sabahından günaydın🌧
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?