- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #358.761
yolla tarifi gelsin gariiiiiii :)İstek çok olursa vereceğim
bunu patlıcanla da yapıyorlardı hatta patlıcanlar çok iriydi bir kere denemiştim çok güzel hafif olmuştu kabakla denemek aklıma gelmemişti süpersin niranım ellerine canına sağlık canoommPeki şimdi yazayım o zaman
MALZEMELER
1 kg kabak
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
3-4 Domates
Az miktarda Domatess ve biber salçası(toplam 1 tatlı kaşığı)
Tuz
Yağ
YAPILIŞI
- Kabakları soyup istediğimiz şekilde doğruyoruz( ben minik doğruyorum, çocuklar yesin diye)
- Sarmısağı doğruyoruz
- Domatesleri doğruyoruz.
- Daha sonra tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine yağını döküp orta ateşte 1 saat karıştırmadan pişiriyoruz. (Saatini siz ayarlayın, basit ocaklarda 1 saatte yanabilir)
- Ben altını kapattıktan sonra tekrar zeytinyağı ekliyorum üzerine (tercih sizin)
evet ya benim eşim de yiyor ve gayet iyi aşırı gıcık oluyorum hep ben dikkt etme zprundayım ama o istediği her şeyi yiyip içiyorben ucune de kullanmadim canim. Bi sikintida olmadi. O yuzden marka veremeyecegim.
supersintabiki devami gelir canim
Ah o esler yiyip yiyip kilo almiyorlar ya bide en sikici kisim o. Yani benimki oyle en azindan
e hamur leğeni gibi de olmuyorlarki. maşallah ya ne güzel yaptığından hiç tatmamak benim için mucize gibi bir şey. o yüzden o da yemesin istiyorum amaoo eşlere çoluk çocuğa bakma gülüm hiç umurları değil benden ne isterlerse pişirip taşıyorum ben genel de yemiyorum tadına bile bakmıyorum onlara ayrı kendime ayrı pişiriyorum, kendime pişirmeye erinirsem salata üstü peynir ,haşlama tavuk yada ton balığı yiyorum bazen de yoğurda meyve katıştırıyorum :)
perşembeleri özel dikkat edince cuma yüzümüz gülüyor işte gülüm biz de onun hevesiyle bir gün yemeyiz olur biter kocalar yesin canan teyzenin dediği gibi hamur leğeni gibi onlar olsun
Ama iyice merak ettim bugun yapinca odem falan yapar diye yapamadim yarin ilk is deneyecegimayy yapma yapma canini seviyorsan yapmaaaaa
Ya ablacim iyi gidiyorum şuana kadar biraz önce kahve ile ceviz yedim aksamada Allah kerim :)bu gün birbirimizi destekleyip gazlayıp akşamı da sağlıklı hafif geçirip yarın tartısına hazır olalım gülüm
Ya teşekkür ederiz canım afiyet şifa olsun size annem de bütün sebze türlü yemeklerini su koymadan yapar ben de öyle yaparım bence seninkinin lezzet sırrı kesinlikle sarımsak ve ekstra su eklememenPeki şimdi yazayım o zaman
MALZEMELER
1 kg kabak
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
3-4 Domates
Tuz
Yağ
YAPILIŞI
- Kabakları soyup istediğimiz şekilde doğruyoruz( ben minik doğruyorum, çocuklar yesin diye)
- Sarmısağı doğruyoruz
- Daha sonra tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine yağını döküp orta ateşte 1 saat karıştırmadan pişiriyoruz. (Saatini siz ayarlayın, basit ocaklarda 1 saatte yanabilir)
- Ben altını kapattıktan sonra tekrar zeytinyağı ekliyorum üzerine (tercih sizin)
Patlicanlısını da şimdi senden duydum canım.bunu patlıcanla da yapıyorlardı hatta patlıcanlar çok iriydi bir kere denemiştim çok güzel hafif olmuştu kabakla denemek aklıma gelmemişti süpersin niranım ellerine canına sağlık canoomm
Bende sebze yemeklerini susuz bol domates ile pişiririm, sebzenin lezzeti susuz pişirilmesinde.Ya teşekkür ederiz canım afiyet şifa olsun size annem de bütün sebze türlü yemeklerini su koymadan yapar ben de öyle yaparım bence seninkinin lezzet sırrı kesinlikle sarımsak ve ekstra su eklememen
Bende şimdi demliyorum, geç vakte kalmışım sanırımSon bitki cayımı da ıctom gunu kapadım
ben takip edemiyorum pek ilac falan. Bide gerek oldugunu da dusunmedim. Kontrollerde de soyledim hatta durumu iyi sen bilirsin dedi hemsire. Ama saglik ocaginda kotusunu vermiyorlardir heraldeinşallah canim
Bence o korkuyla ne kadar erken yuzleşsen o kadar iyi olur..
bundan sonra çarşamba ve perşembeye kabağı fiksliyorum
ayy yapma yapma canini seviyorsan yapmaaaaa
grup kabak
ayyy inşallah insallahhh .. özledik yahuuu nerelerdesinn..
kabakkk yiii kabakkkk
bizde de hamur işi var. Hemde en sevdiğim
ooo supersinnn... eşine bakma sen. Bizde iki gündür gece tatlilar çerezler havada uçuyor ağzımı sürmedim.
bitti mi canim 2 litrebide ismin neydi acaba merak ettim tabi sakıncası yoksa
sağlık ocağı kullan dedi, neden kullanmadin ki
7 li rakamlari görünce bi deneyeyim şimdi leslie ye devam.
canim sen neden kullanamadin
Hiç sevmez kabağıbana da diyor kabaktan bikmadin mi.. Yakında kabak tadi veririm
bende istiyorum diyecektimki yazmissin. Fotolu tarifte isteriz yinedeTakımın ruhunu kapmışsın canım
Yapılan araştırmalar demir ilacı kullanımının kanseri tetiklediği yönünde.
Birde doğal yola yükseltebilirsin.
Çekirdekli siyah kuru üzüm çok iyi yükseltiyor.
Kabak tarifi vereyim, deneyin.
Beğeneceğine garanti veriyorum.
Tek sevmediğim sebzeydi önceden.
Sesli güldüm ya
eline emegine saglik canimPeki şimdi yazayım o zaman
MALZEMELER
1 kg kabak
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
3-4 Domates
Tuz
Yağ
YAPILIŞI
- Sarmısağı doğruyoruz
Yarin tartidaki eksileri dusun ablabenimkilere mantı ,fırında da kek pişiyor :) bana kurutma kabak yoğurtlaması adalet mi bu
afiyet olsun canim. Nasil oldun canim8 nisan çarşamba menüm
17.00
Fırında 2 tavuk şiş
1 kase yoğurt
2 parça lahana turşusu
Su 1.5
Spor yok
gayet guzel canim afiyet olsun9 Nisan Perşembe
11:00=== 3 adet ceviz
3 yk kabaklı yumurta
16:30=== 5 yk kabak yemeği
2 kase yoğurt
Spor=== 60 dk bantta yürüyüş
Fitt_anne 180 puan
Son cubuk krakerleri girmezsek gayet iyi canim09.00
1 tane haşlanmış yumurta
2 dilim peynir
6 7 tane siyah zeytin
13.00
1 kase muzlu yoğurt
15.00
1 tbk taze fasülye
17.00
susamlı çubuk kraker(10 tane yemişimdir)(
Aynen canım köyde oturduğumuzda kendi bahçemizden toplardık her şey boldu o yüzden belki de annem su eklemezdi hiç. ben de o lezzete alışmışım su ekleyince bana da lezzetsiz geliyorBende sebze yemeklerini susuz bol domates ile pişiririm, sebzenin lezzeti susuz pişirilmesinde.
Su koyarak pişirinler oluyor tabi ama lezzet kalmıyor o zaman yapılan yemekte
İşte kaptan işte perşembe menüsü9 Nisan Perşembe
11:00=== 3 adet ceviz
3 yk kabaklı yumurta
16:30=== 5 yk kabak yemeği
2 kase yoğurt
Spor=== 60 dk bantta yürüyüş
Fitt_anne 180 puan
Canım akşam yemeğini 17 gibi yiyip yanına da yoğurt ekleseydin susamlı krakere gerek de kalmazdı. Kraker haricinde güzel09.00
1 tane haşlanmış yumurta
2 dilim peynir
6 7 tane siyah zeytin
13.00
1 kase muzlu yoğurt
15.00
1 tbk taze fasülye
17.00
susamlı çubuk kraker(10 tane yemişimdir)(
Süperrr9.nisan persembe
11.30
1 yumurta haslama
1 dlm peynir
2 yaprak marul
Aralarda
Kahve
Yesil cay
18.00
5 ksk semiz otu yemegi
Salata
Yogurt
Su 1.5 litre
40 dk leslie 120Fitt_anne
Akşam leblebi olmasa daha iyi olurmuş sanki ama o da çok değil9 nisan persembe
10.00
1kase etli pirasa
2yk yogurt(kahvalti yapmak istemedi canim)
15.00
1 bardak chia tohumlu ayran
18.30
3 kanat firinda
1 kase tarcinli yogurt
1 elma
1 avuc leblebi
spor 30 dk kosu 35dk yuruyus toplam 225 puanFitt_anne
Ama susuz nasıl pişiyor ki kızlarAynen canım köyde oturduğumuzda kendi bahçemizden toplardık her şey boldu o yüzden belki de annem su eklemezdi hiç. ben de o lezzete alışmışım su ekleyince bana da lezzetsiz geliyor
Bol domates ile pişiriliyor canım.
Tamam kuzum muhakkak deneyeceğim sağolBol domates ile pişiriliyor canım.
Mesela bir kg yeşil fasulyeye 6-7-8 orta boy domates konuyor.(daha fazla koyarsan daha da lezzetli olur)
Kaynamaya başlayınca altını kısıyorsun.
Suyunu çekince yemek pişmiş oluyor.
Tane tane oluyor yemek, sulu görüntü yok yani
Takımın ruhunu kapmışsın canım
Yapılan araştırmalar demir ilacı kullanımının kanseri tetiklediği yönünde.
Birde doğal yola yükseltebilirsin.
Çekirdekli siyah kuru üzüm çok iyi yükseltiyor.
Kabak tarifi vereyim, deneyin.
Beğeneceğine garanti veriyorum.
Tek sevmediğim sebzeydi önceden.
Sesli güldüm ya
Ellerine sağlık canim kaydettim kesin deniycem , ama haftaya çarşambaPeki şimdi yazayım o zaman
MALZEMELER
1 kg kabak
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
3-4 Domates
Tuz
Yağ
YAPILIŞI
- Sarmısağı doğruyoruz
Benimkiler de kiymali gözleme. Dolapta da Sütlaç ve ayva tatlisibenimkilere mantı ,fırında da kek pişiyor :) bana kurutma kabak yoğurtlaması adalet mi bu
Evet abloşumsenin kan gurubun sıfırdı süt galiba bana yaramıyor diyordun değil mi gülüm ben de akşamı süt v.s. geçiştirirsem ben de de zayıflama baya azalıyor sanki biz en iyisi yoğurda dadanalım ne yapalım :))
Dene canim sonra demedin demeAma iyice merak ettim bugun yapinca odem falan yapar diye yapamadim yarin ilk is deneyecegim
Ben oglum da baya sıkıntı çektim ya plesenta ayrilmasi olduu ve ikimizde kan kaybettik baya çok şükür 5 dakika ile kurtardilar oğlumu mucize çocuk diyordu doktorumben takip edemiyorum pek ilac falan. Bide gerek oldugunu da dusunmedim. Kontrollerde de soyledim hatta durumu iyi sen bilirsin dedi hemsire. Ama saglik ocaginda kotusunu vermiyorlardir heralde
bende istiyorum diyecektimki yazmissin. Fotolu tarifte isteriz yinede
eline emegine saglik canim
Yarin tartidaki eksileri dusun ablabir tebessum belirdimi yanaklarinda
Benim eşim sulu sevdiği için mecbur koyuyorum. Yoksa bende böyle taneli severim.Bol domates ile pişiriliyor canım.
Mesela bir kg yeşil fasulyeye 6-7-8 orta boy domates konuyor.(daha fazla koyarsan daha da lezzetli olur)
Kaynamaya başlayınca altını kısıyorsun.
Suyunu çekince yemek pişmiş oluyor.
Tane tane oluyor yemek, sulu görüntü yok yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?