- 27 Kasım 2019
- 5.691
- 27.469
- 548
- 37
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #372.081
Cok geçmiş olsun. Bir çok sebebi olabilir.eklemler arasindaki sıvı da azalmış olabilir mi ki? Oda ağrı yapar. Ihmal etme git mutlaka. Sonucu da haber et.Gunaydinnnnnn kizceler
Kalktim ama işe gitmicem, sonra dr a gidecem
Bu hafta perşembe tatil diye idare edeyim demistim ama dizim agriyor, hala şiş
8 saat ayakta dolanamicam
Evet yorumlar genelde o yönde. Herkes cok memnun. 16 saat aç kaliyorum 8 e de uydum mu tamandir.gerçekten öyle. Insan ne yapacağını şaşırıyor
kesinlikle ediyor canım. Ben yürüyüş te yapıyorum. Yağdan verdiriyor kiloyu. Görünüşündeki fark, tartidakinden daha fazla oluyor. Yani daha zayıf duruyorsun
gülüm çok mu kötüleşti durumu kp ninGunaydinlarrr
Yerimi yadirgiyorum 2 gundur uyku duzenim yok.
Bide kp oyle gordukte icim eziliyor yiyip ictigimizinde tadi yok heralde o yuzden de uyuyamiyorum.
Bunun iyi tarafi kendimi baya hafif hissediyorum
Minigim uyandi ama benim uykum var mecbur onunla oyun oynuyoruz simdi.
Oğlan değil sadece kafana ekstra bir şeyler takmışsın canim. Yada kaç gündür evi temizlemiyorsan oda yapiyor biliyorum çünküben seni yaradana bin kere kurban olurummmmm
ne yapayım gülüm oyy oyy ağrım var diye dolansam daha ağrır , bak geçen yatarken zihin de canlandırmayla spor bilene yaptım tam tamına 82 saniye plank , 100 kere de bacak içi kas çalıştırma yaptım hayalen, ne oldu bacaklarım kasıldı ağrıdı
Canim dün nasil geçmiş, cocuklarin bir şey anlatti micanımın içiiii o kadar tatlısın ki yazdıklarınla üzülürken bi anda kahkaha atıverdim
seviyorum seni, Allah tez vakitte şifanı versin canımm
bunların cogu bende varsağ olun kızlar
Fibromiyalji sendromu, uyku bozukluğu, kaslarda yaygın ağrı ve hassasiyet, aşırı yorgunluk, halsizlik ve sabah tutukluğu ile kendini belli eden kronik yumuşak doku romatizmal ağrı sendromudur. Özellikle vücudun belli noktalarından aşırı hassasiyet ile kendini belli eder.
Fibromiyalji sendromu olan kişilerin özel bir karakteri vardır. Kendilerinden beklentileri çok yüksektir, mükemmeliyetçidir, çok titizdir ve duygu durumları çok çabuk değişir. Bu kişilerin stresli zamanlarında ağrılarının artma ihtimali çok yüksektir. Özellikle bel ve boyun ağrıları, kronik yorgunluk sendromu, depresyon, hipotiroidi ve uyku bozuklukları ile karşılaştırılan fibromiyaljinin belirtileri şöyle sıralanabilir;
Fibromiyalji aynı zamanda psikolojik boyuta sahip bir hastalıktır. Depresyon hastalarında, uyku bozukluğu alanlarda ve anksiyetesi yüksek olan kişilerde fibromiyalji çok daha fazla görülüyor. Genellikle 25-55 yaş aralığındaki kadınlarda daha sık görülen Fibromiyalji sendromu (yumuşak doku romatizması)erkeklerde ve çocukluk döneminde de görülebilmektedir. Hastalık özellikle eğitim ve ekonomik düzeyi ortalamanın üzerinde olan kişilerde daha sık görülmektedir. Mükemmeliyetçi ve işkolik kişilik yapısı da fibromiyalji hastalığına yakalanma nedenleri arasında gösterilebilir. Gazetecilik, Mimarlık, Finans Sektörü gibi meslekler ile uğraşanlarda fibromiyalji sıklıkla görülür. Ayrıca işini sevmeyen kişilerde de fibromiyalji görülür. Mutsuzluk ağrıları artıran bir faktör olduğu için yaptığı işten memnun olmayanlar da en az stresli mesleklerde çalışanlar kadar fibromiyalji olma riskine sahiptir.
- Herhangi bir ağrıyı normalden daha fazla algılamak.
- Ağrı yapmayan uyarıcıları da ağrı gibi hissetmek.
- El ve ayaklarda karıncalanma hissi ve uyuşma
- Çarpıntı
- Egzersize karşı dirençsizlik
- Kabızlık, ishal ve gaz şikayetleri
- Depresyon hali
- Hafıza problemleri
- Gün boyunca yorgunluk hissi
- Dinlenemeden uyanmış olma hissi
- Uyku kalitesinde azalma
- Noniseptif uyarılar nedeniyle, ağrının azaltılması ile hissedilen genel hassasiyet
- Konsantrasyon bozukluğu, yeni şeyler öğrenme zorluğu
- Kişiye göre değişen ödem hassasiyeti
- Hastaların % 30-50’si eklem hipermobilitesine sahiptir.
- Vücudun üst kısmı ile sınırlı olan kızarma eğilimi
- Vücudun belli noktalarından aşırı hassasiyet de bu hastalığın en belirgin özelliği sayılır.
Genel olarak bakıldığında Fibromiyalji nedenleri uyku bozukluğu, ağrı algılama bozukluğu, santral sinir sisteminde nörotransmitter denilen maddelerin dengesizliği, sinir sistemi ve hormonal sistem bozukluğu, kas ve kas işlevlerinde bozukluk, sempatik sistemin aşırı çalışması olarak sıralanabilir.
sordum büyük kızıma pek birşey yapmamışlar o tablet tv takılmış teyze de kardeşimle ilgilendi dediCanim dün nasil geçmiş, cocuklarin bir şey anlatti mi
şahaneYürüyüşümü yaptım ama pertim çıktı, yığıldım kaldım yatağa, kalkacak mecalim yok
Sabahleyin kendimi çok zayıf hissettim ve eski yıllardan kalma 38 beden kıyafetlerimden denedim, hepsi de oldu kızlar.
Sanırım tartılar bana yalan söylüyor,
Darısı bizim basımıza canım senin adına sevindimYürüyüşümü yaptım ama pertim çıktı, yığıldım kaldım yatağa, kalkacak mecalim yok
Sabahleyin kendimi çok zayıf hissettim ve eski yıllardan kalma 38 beden kıyafetlerimden denedim, hepsi de oldu kızlar.
ev dr na geldim cnm, buda cok anlamaz ama :)) rapor icin mecbur gelmem lazimdiahhh be ablamm ya çok geçmiş olsun ihmal etme, hastaneden sonra bize de haber ver ne diyecek bakalım doktor
öğlen 2 ye kadar iyiydim ama sonrasi cok aciktim cnmaksama kadar kahveyle iyi duussun abla.bide evelsi gun
gunu erken kapatmistin
dizlerim zaten problemli cnmeskidende agrirmiydi yoksa ise yeni basladigin icinmi oldu
kuzum yaaaabu ara dellenmiş bedenim daha arttı gülüm geçer bir kaç güne , bu ara pek gelmezsem şaşırmayın canoom
altinda bi videyo daha vardi cnm gormediysenIzliycem şimdizahmet etmissin çok teşekkür ederim
mutlaka o da vardir cnmCok geçmiş olsun. Bir çok sebebi olabilir.eklemler arasindaki sıvı da azalmış olabilir mi ki? Oda ağrı yapar. Ihmal etme git mutlaka. Sonucu da haber et.
Sen gorunusunden memnunsan bi süre korumaya calis istersen cnmYürüyüşümü yaptım ama pertim çıktı, yığıldım kaldım yatağa, kalkacak mecalim yok
Görüntüm fena değil ama dizlerim için 60 'ı görmem lazım.Sen gorunusunden memnunsan bi süre korumaya calis istersen cnm
Dün aksam 2 tane videyo attim cnm ordan bakabilirsinGünaydın kızlar bu aralıklı oruç nedir acaba
Sağol abla bakıyorumDün aksam 2 tane videyo attim cnm ordan bakabilirsin
sagolasin tatlim
heee iyi hatirlattinGörüntüm fena değil ama dizlerim için 60 'ı görmem lazım.
Ramazan'ın başından beri korumadayım zaten
Yavaş yavaş vermem lazım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?