Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Yaz günü bir iki bardak hepimiz öyleyiz kuzum Mefkurem ve Handandandan bu tip sorunu olanlara yudum yudum için der bence bu kadar az su içerek böbreklerine zarar verebilirsin son zamanlarda kontrole gittin mi hiç ? Babam 3 yıl diyaliz sonrası nakil oldu böbreğin ne demek olduğunu bilirim

canım teyzem evde o kadar sular detokslar içmesine rağmen küçük tuvalete çok az cıkıyor
çok çıkmayı hiç sorun etme bence en azından 1-1.5 lt iç bari canım

yok canım hiç gitmedim açıkçası. tekrar içmeye başlayayım en iyisi. en azından bu sefer yudum yudum deneyeyim.
çok geçmiş olsun. yemek ve su ne kadar önemliymiş. can boğazdan gelir ama oradan da çıkar. dikkat etmem gerek...

canım teyzem evde o kadar sular detokslar içmesine rağmen küçük tuvalete çok az cıkıyor
çok çıkmayı hiç sorun etme bence en azından 1-1.5 lt iç bari canım
bugünden başlayacağım. en azından yudum yudum içeyim.

Su saatlerini net olarak belirleyeceksin canım.

En güzeli sabah kalkar kalkmaz 1 bardak
Akşam yatarken 1 bardak
Yemeklerden 1 saat önce 1 bardak
Yemeklerden 2 saat sonra 1 bardak
Birde susadıkça....

Tabi birden kafaya dikmeyeceksin bardağı, yavaş yavaş yudum yudum içersen hem zayıflamaya etkisi olur, hemde böbrekleri yormaz..

Çok sık tuvalete çıkmanın 2 sebebi daha var;
1_) Su tutmayan böbrek
2_) Şeker hastalığına yatkınlık (ailede varsa adayın)

Takımın çoğunluğu spor yapmıyor buna çözüm bulmaliyiz kızlar
ben işe başlamadan önce az da olsa yapıyordum ama işe başladıktan sonra hepten bıraktım
evde tembellik yapıyorum. spor salonlarını seviyorum ama malum korona var ve artmaya devam ediyor.
aslında benim spor yapmam gerek. skinny fat dedikleri vücut yapısındayım.
instagramda bir spor eğitmeni var. ondan eğitim almayı düşünüyorum uzaktan. kendi başıma istikrar sağlayamıyorum.
ya da kendi aramızda. liste oluştursak. bugün yapılacak sporlar diye. herkes kendine uygun olanı seçse ve o gün kesin yapsa. her gün ya da iki günde bir listeden bir spor yapmak zorunda olsak.

Evet spor motivasyonu için biseyler yapmaliyiz
Handandandan

bu dediğin yöntemi deneyeyim. sadece akşam yatarken yapamam. gece tuvalete kaldırıyor beni.
dedem geçen yıl rahmetli oldu. gut, şeker ve yüksek tansiyon vardı. babamda da yüksek t. var. bende ne zaman ölçtürsem yüksek çıkıyor. bir yazıda yüksek t. olanlarda da oluyormuş diye okumuştum. şuan bende şeker yok. yüksek tansiyon için yıllardır tuzsuz yiyorum ama buda çare değilmiş sanırım. şeker içinde sanırım aralıklı oruç insülini dengelediği için iyi bir beslenme düzeni diye okumuştum. ve kadınların hormonları için de insülin çok önemliymiş (polikistik over için).
işte bazen bazı konulara dikkat ediyorum ama bazı konuları atlıyorum işte.
bu grubu çok seviyorum ya. bir birimizi düşünen ve uyaran bir grubuz

ya da kendi aramızda. liste oluştursak. bugün yapılacak sporlar diye. herkes kendine uygun olanı seçse ve o gün kesin yapsa. her gün ya da iki günde bir listeden bir spor yapmak zorunda olsak.
Öneriler çok güzel

Gönüllü arıyorum

Spor yapmaya bayiliyorum hele hele sagopa sarkilari esliginde. Ama sabah 6 bucukta kalkip kahvalti hazirliyorum kocisi ac gondermemek icin 7 bucukta servise yetisiyorum 5 dakika yuruyorum sadece sabah. Aksama kadar oturup ogle arasi yarim saat yurumek disinda bi hareketim olamiyor. 18 30 da evdeyim. 9 da sofraya oturana kadar ev ahalisi mutfakta yemek hazirligi yapiyorum. Masayi toplayip cay faslina gecisimiz 10u buluyor. Cumartesi gunum full ev temizligi. Pazarda cocuklar ne isterse onu yapiyoruz. Simdi ben hangi ara spor yapabilirim diye dusunup duruyorum ama o bir saati cok nadir gunlerde ayirabiliyorum kendime. Cocuklar babaannedeyken vesaire ayda bir oda. Kosu bandim var ama ac kapat vakit olmuyor iste. Diyet 1 kilo ise spor ve diyet 2 kilo goturuyor yasadim gordum ama yok vakit yok.bazen yorgunluktan icim cekiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…