Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

16 kişimi aman yarabbim allah yardımcın olsun benim kapasitem 8 kişi :) fazlasına cesaretim yok. allah şimdiden kabul etsin büyük sevap yardıma ihtiyacın olursa seslen
bende çok zorlanıcam heralde bu kadar insanı bende ilk defa çagırıcam hepsi erkek
kızlarım var evde yardımcı olurlar ikizlerde sofrayı kurup kaldırırlar
işin kötü yanı balkonum çok büyük çayı orda içiceklermiş o kadar sandalye nerden bulucam

herkese hayırlı ramazanlar. oruçlar nasıl gidiyor bakim? benim korkuğum gibi gitmiyor. ..tabii tatilde olduğum için. çalışan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. açlık değil de susuzluk zoluyor insanı. bu arada iftar da açlıktan sahurda açlık korkusundan yemeklere yumul daa yumul modundayım

Selammm..

Uyku gözümden akıyor =))) oğlum biraz beni yoruyor..

Sahur da kahvaltı yapıyoruz hafif oluyor yağlı tuzlu uzak durmaya çalışıyoruz ama akşam yemeklerini de es geçmiyoruz eşim hafif yemekleri mesela makarna vs. yemekten saymaz zorunlu olarak döktürüyorum

Rabbim kolaylık verir inşallah..

Ramazan'da tok tutan besinler

TARÇIN Tarçın üzerine yapılan sayısız çalışmanın sonuçları bir tutam tarçının dahi yemek sonrası insülin tırmanışlarını engelleyip, açlıklara son verdiğini göstermiştir. Ramazanda kan şekerinin dengelenmesinin yanı sıra trigliserid ve kolesterol seviyelerin düşürülmesi isteniyorsa düzeli olarak her gün silme bir çay kaşığı kadar tarçın tüketilebilir. Sahurda içeceğiniz 1 çay kaşığı tarçın eklenmiş 1 su bardağı yarım yağlı süt bir sonraki gün daha rahat oruç tutmanızı sağlar.

Ramazan'da tok tutan besinler

YUMURTA Bilinen iki çeşit örnek proteinden birinin anne sütü diğerinin yumurta olduğunu biliyor muydunuz? Anne sütünden sonra en kaliteli protein olması, uzun süreli doygunluk hissi sağlaması ramazan ayında sahur sofralarında yumurtanın bulunmasını gerekli kılıyor. Kahvaltıda yumurta tüketilen günlerde gün içerisindeki iştah seviyesi daha düşük seyreder. Yapılan çalışmalarda da kahvaltıda yumurta yiyen bireylerin o günkü kalori alımları daha düşük olduğu gösterilmiştir. Yumurta kan şekeri kontrolü de sağlayarak yemek yeme isteğini düşürüyor.

Resulullah (sav) buyurdular ki: “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple
oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz."

[Tirmizi]

Kızlar selamlar, Ramazan'da cumartesi günleri çalışmıyorum bugün evdeyim, dün sahursuz tuttuğum halde çok rahattı ama bugün evde hiç vakit geçmiyorrrrr! İnsan oruçlu iken tartıda ne kadar düşük çıkıyor yaaa cuma 69.4 iken şu an 67.5 çıktım keşke hep böyle olsa

Ben de herkes gibi iftar ve sahurda abartmadım zaten istesekte yiyemiyoruz.

Biraz vakit geçsin diye girip geçmişi okuyayım dedim.

Fadime ablacım Allah kolaylıklar versin inşallah, oruçlu iken yemek yapmak çok zordur ama Allah kolaylığını veriyor işte..

Kızlar benim iştah yine gitti :) Oh be şükürler olsun!!!!!!!!!

Sabahki kilom: 64.2 Malesef tekrar diyete başlıyorum ama bu rezil kiloyla !!!!!!!!!!!

Neyse artık napalım.... 1 hafta içinde toparlamam gerekiyor..

Bugünkü menüm:

SABAH: YOK

ÖĞLE: YOK

AKŞAMÜSTÜ: 2 cappucino

AKŞAM: 1 küçük tabak salata ( roka + domates + kibrit kutusu büyüklüğünde ızgara tavuk)

1 saat sonra 1 tane yeşil elma

toplam 2 buçuk litre sıvı

Bugün tam diyet oldu benim için

Regl olcam olamıyorum 1 hafta gecikti çıldırıcam. Rahmimde hareketlenmeler var hafif ağrılar sancılar ama olamıyorum delircemmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dün 64.2'ydim bu sabah 63 :)))) Mutluyum Bugün diyeti bozmadım sayılır

SABAH: YOK

ÖĞLE: 1 kase meyve salatası

ARA: Cappucino

AKŞAM: 1 tane çipura (ızgara) + 2 kaşık çoban salata + 1 kalamarın yarısı + 4 çatal acılı ezme

1 saat sonra 1 elma

TOPLAM 2.5 litre sıvı

1.5 saat spor

Eve geldiğimde 63.2 kiloydum, bakalım yarın kaç çıkıcam :)

Bu arada hala regl olmadım, korkmaya başladım artık :S 1 hafta gecikti !!!!!!!

Son düzenleme:

Gece gece birden aşırı derecede açlık bastırdı :S 2 buçuk dilim ekmek ve 4 dilim çedar peyniri yedim :S Gelsin kilolar :S

HERKESLERE GÜNAYDINNN,
kızlar valla bu ramazan bize iyi gelecek galiba, geçmişi tam okuyamadım ama gördüğüm kadarıyla herkes oruçluyken az çıkıyor aynı benim gibi , şımarıpta çok yemiyim diye tartılmıyorum ama vucudum dümdüz oldu süper hissediyorum kendimi yaşşasınnnn
ramazanın ilk veya ikinci günü tartıldım 62.2 kg çıktım, sevindim. Baktım ertesi gün abartıyorum yemekte hemen tartılmayı kestim.
iftarda çorbayı içtikten sonra namaz kılıyorum, sonra devam ediyorum yemeğe süper oluyor herkese tavsiye ederim. ozaman insan bir çorba ile bile doyacağını hissediyor.
sahurda yumurta süt peynir domates pide yiyorum, 3 bardak ta su içiyorum çok şükür acıkmıyorum hiç. bu hafta havalar yine mevsim normallerinin üzerine çıkacakmış bakalım durumlarımız nasıl olacak.

Herkese merhaba, takıma katılalı yaklaşık 2 hafta oldu ama yeteri kadar paylaşım olmadığını gördüm. benimde bi katkım olmadı tabiki ama sık sık girip kontrol ettim. kaptanımız yeni yazı açıklayacaktı kuralları gözden geçirecektik ama vakti olmadı sanırım. ben aranızdan ayrılıp 13. takıma katlıyorum. daha azimli ve istekli günler diliyorum. hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle.

slm kızlar ben hala regl sebebiyle oruç tutamıyorum ( nasipse çarşamba günü niyetli olucam ama işin garibi ramazanın etkisiyle sanki oruçmuşum gibi cnm bişey istemiyo sadece su ihtiyacım oluyo :) inşallah ramazan bize doping olacak 1,2 kg vericez

bide size bişey anlatayım ramazanın ilk günü bütün komşular çocuklarıyla kalabalık sofralarda iftar yaptı benim kayınvalidemde alt katımda gelinde beraber yiyelim bile demedi ben çok severim kalabalık sofraları ailemden öyle gördüm 5 yıldır evliyim alıştım bunlara ama böyle özel günlerde yapmadıklarını bile bile bekliyo insan

cumartesi günü eşimin amcalarını ve çocuklarını çağırdım toplamda benim bıdık oğlumla 16 kişi olucaz ben çok severim misafiri kaynanamda ben aldım diye kendisi almıcak galiba bana diyoki beraber yaparız gerek yok dedim ben menümü bile belirledim bu ara görümce ve kaynanama acayip kırgınım onlar bilmesede

nagişim senle aynı düşüncedeyim, ramazanda kalabalık olunca güzel oluyor, ama üzülme bak kendin hazırlamışsın boşver takma kafana, sen kendi çapında devam ettir bu güzel geleneği. kimse yemek yemeyince aklına da gelmiyordur yemek yemek oh iyi bari. bende merak ediyorum kendimi bugün eve gidince tartılıcam dayanamıycam. bakalım yarın güzel bir kilo ile gelirim inşallah.
Offf bugün hiç iş yapasım yok, haftasonu evde boş boş oturup yatıp kalkmaya alıştım bugün tam sendrom oldu benim için galiba
gerçi öğlen olmuş çok şükür ama ne bilim işlerim var yapamıyorum o yüzden vakit geçsin de istemiyorum, ama bir yandan da geçsin istiyorum akşam olsun diye kafayı yemiş bir ruh halindeyim.
bebişlerim herkes nerede, gamze, mursh,betüş,fadime abla vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…