Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

betüşü epeydir görmüyorum cnm topik sessiz :)))
aynenn yasemincim ben iftarada giderim yemeğe arkadaşlarımıda alırımmmm onlarda istediğini düşünsün ramazan bu bereketi burda değil mi ama sonuçta 17:30 işten gelirim 3 saatte ne yemekler yapılır ne yemekler yoruluyorum hemde deli gibi iftar sonrası uyku gözümden akıyo

sen bilirsin cnm karar senin bizim takım bu ara paylaşımda epey az herkesin kendince sebepleri var gitmek isteyene kal demekte olmaz bol kg kaybedersin inş

valla boşver senede bir kere geliyor, onun yorgunluğu bile güzel, ayy ebnide heveslendirdin bak şimdi birisini çağırasım geldi valla bugün dediğin gibi eve gidince yemek yapmak için gerekli zaman oluyor zaten, ama sen yinede kendini çok yorma cuma cumartesi günleri daha çok çağırmaya çalış, sonra paşan için enerjin kalmaz , küser sana ilgilenemiyorsun diye

bu arada nurgül 13. takıma geçeceğini yazmışsın canım hayırlısı olsun, bu sıralar bizim topik ölü gibi haklısın yani. inşallah orası sana iyi gelir tatlım.

ahh teyzesi benim bıdık oğlum ne çabuk büyüdü bilmiyorum ki akşamları bana yardım ediyo anne bak büyüdüm dolabı açabiliyorum diyo dahası aşağıdaki gibi
-anne ben bayramda topladığım paralarla kardeşime eczaneden oyuncak alıcam
-ee oğlum eczanede oyuncak olur mu
-anne bebek oyuncakları eczanede satılıyo
-iyide annem senin kardeşin yok ki
- anne ben artık büyüdüm çişimide söylüyorum kardeşim olsun ben bakabilirim

Son düzenleme:

ayyy yerim ben onu yaa, çişinide söylüyormuş bak kardeş vakti gelmiş yarabbim laflara bak hayır yani babası istiyorda öğretiyor desem , öyle değil sanırım, sen diyordun ya hani o daha bekleyelim diyor diye, içinden gelen laflara bak yaa küçük adam resmen maşallah dur daha yasemin teyzeni bekliyorum ben birlikte yapıcaz deseydin.

Selammm..

nasılsınız kızlar..Ramazan nasıl gidiyor..Oroç ile aranız iyidir inşallah..Beni birazcık zorluyor acıkıyorum sanırım hala emzirdiğimden..

Başım sepet gibi..Biz evde geçiriyoruz rabbim çalışanlara kolaylık versin bize de =))

Regl olcam olamıyorum 1 hafta gecikti çıldırıcam. Rahmimde hareketlenmeler var hafif ağrılar sancılar ama olamıyorum delircemmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Cnmm cok sıkı dıyet yapıp bırden bırakıyorsun yaa acaba ondanmı duzensızlestı kı eger dahada gelmezse bence bı dr gorun onlem al derım

Sana bol sanslar cnm 13. takımda bu aralar modumuz bıraz dusuk senıdeetkılemek ıstemeyız.Bol kg kaybetmelı gunler cnmm

Yaa ben hıc bı ıs yapmadıgım halde yeme yedıkten sonra sızıp kalıyorum bıyerlerde...

Walla sımdıkı cocuklar cok fena yaa buyumustekuculmuslersankı yedıklerınden ıctıklerındenmı oluyor anlamadım

Ahh cnmm bencede allah evde kalanlara yarım etsın ben dun ızınlıydım malum pazar zaman gecmedı oruc vurdu bana resmen valla calısırken zaman bı sekılde gecıyor

Kızlar slmlarrr ...

Cumartesı ofıste tu gun temızlık vardı gelemedım bı turlu.Patronlar geleceklermıs afyonda bızım merkez etrafı topla evrakları tamamla dosyalrı kont et derken anca ısım bıttı bıttıde sayılmaz stok kontrolu yapıcam daha...

Orucla aranız nasıl ? Walla ben hergun tutamıcam galıba dıorum ama genede kalkıyorum sahura.Ben daha tartılmadım bugun gıdınce tartılıyım bakalım kac cıkacak ...

slm kızlar bende hala ayğımla uğraşıyorum diz kapağımda svı toplanmış doktor yürüyüşü falan yasakladı..ilaç verdi geçmezse emar çektirip tekrar kontrole gel dedi bakalım... ama diyete devam ediyorum spor yapamasamda....
sabah sadece bir dilim kapuz ve 1 adet yumurta yedim
öğlen bir bardak süt...
akşamda 1 tabak çorba ve bir dilim ekmek yemem lazım
çünkü ilaç tok karnına...offf yaaaa

geçmiş olsun arkadaşım..Rabbim şifa versin inşallah..

İftar menüm :

domates çorbası

taze fasülye

et sote

salata

ve tabi ki bana kocaman bir tabak semizotu salatası =)))

yoğurtlu makarna da var biraz..Yanına pilav ister eşim 1 çay bardağı ile yaparım artık

Malzemeler :

3 Yumurta,
1 yemek kaşığı margarin,
1/2 çay kaşığı pul biber,
1/2 çay kaşığı kekik,
1/2 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar,
1-2 sap dereotu.
Hazırlanışı :

Yumurtaları kırın,
Kaşar ve dereotu dışındaki malzemeleri içine ekleyip iyice çırpın,
Yağı sahanda eritin,
Yumurtayı içine boşaltın,
Kapağını kapatıp arada kontrol ederek pişirin,
Pişince sahandan çıkarıp servis tabağına alın,
Üzerine rendelenmiş k
aşar ve kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun…

Daha sağlıklı beslenmeye gayret gösterenler için leziz bir salata tarifi vereyim bugün. Doğal ortamında yetişmiş semizotlarını bulmuşken, bir kaç çeşit yapıverdim.

Bu salatamız da yine oldukça basit ve çok lezzetliydi. Semizotlarını ve 1 adet salatalığı doğradım. Sarmısaklı yoğurtla karıştırdım. İçine ve biraz da üzerine keten tohumu ekledim. Buyrun size nefis bir diyet salata. Yanına 1 dilim kepekli ekmekle, çok doyurucu oluyor.

alıntıdır..

Semizotlarını iri iri, 2 adet Domatesi küp küp, 1 adet soğanı da söğüş olarak doğradım. Üzerine yarım limon, biraz tuz ve sızma zeytinyağı döküp karıştırdım. Son olarak üstüne biraz kişniş tohumu dövüp serpiştirdim. Nefis bir salata oldu. Siz keten tohumu veya sevdiğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz.

alıntıdır..

bende yaparım kişnişli denemedim ama bol limon zeytinyağı enfesssssssssssssssss

Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın yazısı:

Yol kenarları, hatta boş kalmış saksılar, hemen her yerde bitiveren arsız bir bitki, semizotu. Peki son derece bildik bu bitkiyi siz ne derecede biliyorsunuz, tanıyorsunuz? Sağlığımız için ne kadar yararlı? Semizotunun Doğu Akdeniz ülkelerinden Hindistan’a uzanan coğrafyada halk arasında yüzyıllardır çok çeşitli hastalık ya da sağlık sorunlarının giderilmesinde yararlı olduğu görülüyor. Bitkinin topraküstü kısımlarının ateş düşürücü, kurt düşürücü, spazm giderici, idrar artırıcı, mide ülserlerini tedavi edici, cinsel gücü artırıcı, ağrı kesici, iltihap giderici, karaciğer yetmezliğinde, diyarelerde ve astım krizlerinin önlenmesinde; tohumlarının ise yatıştırıcı ve susuzluğu giderici olarak kullanıldığı bildiriliyor. Peki bu kullanılışlar ne derecede bilimsel olarak destekleniyor?

Semizotu bitkisinin sebze olarak yararlanılan bitkiler arasında şimdiye kadar bilinen en yüksek alfa-linolenik asit (ALA) kaynağı olduğu bildirilmektedir. Yüz miligram taze semizotu yaprağında (bir porsiyon) 300-400 mg ALA’nın yanı sıra oldukça yüksek miktarlarda çeşitli antioksidanlar bulunduğu tespit edilmiş; E vitamini (12,2 mg), C vitamini (26,6 mg), beta-karoten (1,9 mg), glutatyon (14,8 mg). Ayrıca son yılların en dikkati çeken maddelerinden biri olan “melatonin” miktarı diğer meyve ve sebzelere göre kat kat fazla. Mesela, en yakın kaynaklardan tatlı mısırdan 15 kat, havuçtan ise 345 kat daha fazla. Melatonin, vücudun biyoritmini düzenleyen, yorgunluğu giderici, yaşlanmayı geciktirici gibi bir çok önemli faydaları bulunan bir hormon. Melatonin ve ALA’nın birlikte bulunması nedeniyle semizotunun kanserlerin önlenmesinde yararlı olabileceği savunulmaktadır.

SUYU DA ÇOK FAYDALI

Bitki üzerindeki bilimsel çalışmaların özellikle 2000’li yıllardan sonra önemli ölçüde artış gösterdiği görülüyor. Taze bitki ezilerek elde edilen usarenin şakaklara konulması ile ateşi düşürdüğü ve ağrıyı giderdiği, yılancık (erisipelas) gibi iltihaplı durumlarda ise şişen kısmın üzerine konarak cildi serinletmek ve iltihabı indirmek için kullanıldığı kayıtlıdır. Yapılan bir deneysel çalışmada ağrı kesici (opioid reseptörler üzerinden) ve iltihap giderici etkileri gösterilmiştir. Bilimsel ölçekte bir klinik çalışmada, ağız mukozasında temre benzeri enfeksiyon bulunan (oral lichen planus) 37 hastada üç ay süre ile semizotu özütü (sulu alkol özütü) verilmesi ile hastaların yüzde 83’ünde yaraların iyileştiği, boş ilaç verilen hastalarda ise yüzde 73’ünde herhangi bir gelişme görülmezken, yüzde 10’unda şikayetlerin daha da şiddetlendiği görülmüş.

Semizotunun yapraklarının sinir sistemi üzerinde de etkisi bulunduğu; iskelet kaslarını gevşettiği, kaslarda istem dışı kasılmaları giderdiği tespit edilmiştir. Bazen bitkileri kaynatmak ile etkisinin kaybolduğunu düşünürüz. Bir çalışmada semizotu yaprakları su içerisinde üç saat kaynatıldıktan sonra yoğunlaştırılarak deneysel olarak sinir harabiyeti oluşturulan deney hayvanlarına uygulandığında sinirleri koruyucu (nöroprotektif) etkisi bulunduğu gösterilmiş. Yani semizotu yemeğinin suyunu tüketmek de son derece yararlı.

YAN ETKİSİ GÖRÜLMEMİŞ

Araştırıcılar bitkinin bu etkisini vücuttaki antioksidan enzimlerin etkinliğini kuvvetlendirerek gösterdiği savını ortaya atıyor. Bir başka çalışmada, yine su ile uzun süreli (dokuz saat) kaynatılarak hazırlanan polisakarit özütünün diyabetik deney hayvanlarında kan şekerini belirgin bir şekilde düşürdüğü gözlenmiş.

Semizotu yapraklarının yine 15 dakika kaynatılması ile hazırlanan çayın (yüzde 5’lik) astım hastalarında bronşları genişletici etkisinin aynı amaçla kullanılan teofilin kadar kuvvetli olduğu, ancak etki süresinin daha kısa sürdüğü bildirilmektedir. Yapılan bir deneysel çalışmada hem sulu ve hem de alkollü özütünün hayvanlarda ülser oluşumunu belirgin bir şekilde önlediği tespit edilmiştir.

Gerek deneysel gerekse klinik çalışmalarla etkinliği ortaya konulan semizotunun sulu özütünün yüksek miktarlarda uzun süreli (kronik) kullanılması ile bile herhangi bir yan etki ya da toksisite gözlenmemiş. Sonuç olarak, semizotunun sağlığımız için hem salata olarak pişmemiş halde ve hem de yemek olarak pişirildikten sonra farklı yararları bulunduğu görülüyor. Günlük beslenme programlarımızda layık olduğu yeri almasını öneririm.

Yemediğim kalmadı bugün.. Nazar değiyor bana ya nedense :S Çok güzel diyet yapıyorum, ertesi gün bozuyorum :S

Şu regl olayından dolayı hormonlarımda bir gariplik var ondan sanırım.... 10 gün oldu hala regl olmadım :S

Selamlar kızlar, 2 gündür muhtasar ve kdv beyannamesiyle uğraştığım için gelemedim, Ramazan çok şükür iyi gidiyor ama ilk günki gibi tartıda düşük çıkmıyorum ilk günler 67'ye düştüm hatta 66'yı görmeme çok az kalmıştı ama ben 2 gündür sahur ve iftarda biraz abartıyorum bu gece sahurda diğer günlere göre daha çok dikkat ettim, umarım Ramazan bitiminde bir kaç kilo bile olsa vermiş oluruz.

Günaydın kızalrr...

Dun bu sayfada deıldı konusmalar vardı bende 4 5 tane msj yazdım ama hepsı sılınmıs.Fıkrı olan varmıııı ?

Dün gece uyuya kaldık uyanamadık bende 1 bardak su ıcıtım yattım bıde solemesı ayıp dun sarımsaklı yourt yemıstım hraretten oluyorum yahuuu Bugun zor gececek zorrrr...

günaydın Allah yardımcın olsun canım..

kızlar günaydın ..
dün akşam evde bir tabak çorba içtim 1 dilim ekmekle..
sonra doktorun verdiği ilaçları içerek kıpırdamadan uzandım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…