- 13 Haziran 2019
- 10.081
- 46.901
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #385.261
hoş geldin gülüm
bebeğini sağlıkla büyütürsün inşallah , erkenden doğum kilolarını vermeye başlamaya karar vermek çok iyi olmuş emzirirken dikkat edince çok hızlı gider allahın izniyle
hoşgeldin canım inşallah beraberce hedeflediğimiz sağlıklı kilolara erişiriz
Hoşgeldin Büşracım,
Ben Niran, 37 yaşındayım,öğretmenim, 13 ve 10 yaşındaki kızlarım, 2 yaşında yaramaz bir oğlum var...
Takımda azimle ve istikrarla devam edersen hedefin hayal olmaz...
Menümüzü yazdığımız sayfaya, sayfanın başındaki etiketten gidebilirsin.
Hoş geldin canım iyi olmuş annenlerin yanında olmuş olman doğumdan sonra da sık sık gelip giderseniz çok rahat edersin inşallahGünaydın kizlarrr
Ben yine annemlerdeyim, yaklaşık bir ay oldu. Eve dönüp 2 gün kalıp türlü sebeplerle buraya geri geliyoruz. Bizimkiler artık bumerang gibisin biz atıyoruz, attıkça geri geliyosun demeye başladilar
kk de zayıf olup kilo olmaya çalışanların topiklerine bir göz atsana onlarda da yedikleri halde kilo alamama korkusu var pekmeze bebe bisküvisi süt katıp gece yiyenler bile vardı yarım kilo alsalar seviniyorlar sonra ya zayıflarsam korkusuna düşenler yine zayıflıyor resmen ağlıyorlar yaaa onlarınki de aynı korku biz alırsak onlar verirsek diye korkuyor düşünceye duyguyu kattın mı ki en güçlüsü koşulsuz sevgidir sonra da korku gelir düşünce+korku bilinç altına istediğini yaptırıp bedeni ona göre çalıştırır bununla ilgili o kadar çok şey okudum ki ağır trafik kazası geçirip ömür boyu felçli kalacağı söylenen birinin yılbaşında bu hastaneden yürüyerek çıkacağım diyerek buna o kadar inanıyor ki ve cidden bastonla da olsa çıkıyor galiba secret kitabında okumuştum belgeselinde de o adam vardı kendi anlatıyordu
en iyi örneklerden biri de gemi tayfasından bir adamın geminin soğutucu bölümün de kitli kalarak ölmesi ile okuduğum yazıydı otopside donarak öldüğü çıkmış ama dondurucu kapalı ve oda sıcaklığındaymış ama ölen adam bunu bilmediğinden donarak öleceğine inanmış hatta an be an nasıl üşüdüğünü v.s. yazmış ölmeden
bunları neden yazdım neye inanırsan o sun.... o zaman kafan da diyet döndükçe iptal diyerek tartıda acaba ne kadar eksi çıkacağını kendine sor sonrada daha düşünme soru sor- bırak yöntemi bilinç altına acayip işler yaptırıyor gülüm
dünden beri canım çikolatalı gofret çekiyor dolapta duruyor oğlan sabah akşam birer tane lüplüyor ben hep acıkınca yemek zamanı yiyeyim diyorum kalıyor ama hala canım istiyor nedense arada herkese oluyor yanii
gecmis olsun canim. İns normal bir griptir. Bizide haberdar et olurmu sonuctan canimslm kizlar bu ara bi kac gun giremiycem haber veriyi dedim
esim grip oldu koronanin butun ozellikleri var
yarin icin labaratuardan randevu aldi
indallah normal griptir
zevkle okudum abla gercektenSiz bilinçsiniz. Evet, siz osunuz. Kişisel realitenizde, şartlar, yapılar, aileler
\a da mali d u rum la r şeklinde görülen bilgi kalıplarını tezahür ettirmeyi
seçmiş bulunuyorsunuz. Bir seviyede, hayatınızdaki her şeyi
biz seçmiş durumdasınız. Bazen, seçmeyerek de aslında seçmiş oluruz.
Bazılarımız, çok sık olarak istemediği şeyleri polarite içine girerek seçer.
Eger haftalık geliştirmek istemiyorsak, ne yaparız? Sağlığımız için doğru
besleniriz. Bu bakış açısında gizli bir bomba var, öyle değil mi? Eğer sağlığınız
için doğru besleniyorsanız, ne yapıyor olabilirsiniz? Bu durumda,
hastalığı geciktirmek için yemek yiyorsunuzdur.
Hastalıktan korunmak için sağlıklı besleniyorsanız, korktuğunuz
hır şey ile, bilinçsiz bir ilişki içerisindesinizdir. Kolesterolünüzün yükselmesini
önlemeye çalışıyorsanız, kolesterol ile mücadele ediyorsunuz
demektir. Eğer bir kalp krizini ya da inmeyi önlemek için aspirin alıyor-
Sânı^, tüm bunlarla bilinçsiz ve rahatsız edici bir ilişki içerisindesiniz
demektir. İstemediğiniz şey ile eşleşmiş durumdasınızdır. Böyle bir dü-
2ende, korkularınız artarsa, sağlığınız da düşüşe geçebilir. “Günde bir
elma doktoru uzak tu ta r” deyimi ne zaman “günde bir aspirin doktoru
^ k tutar’a dönüştü? Tıbbi istatistiklere, onlardan biri durumuna gelecek
kndcır saplanmayın1.
Size faydası olacak şekilde beslenmek başka bir şeydir, çünkü bu sal
çde kendinizi iyi hissedersiniz. Ve bu şekilde beslenmek, sağlığınız için
doBru olan bazı beslenme prensipleri ile uyum içinde olabilir. Kişisel ihti-
* aÇHrinız ve enerjinizin, inançlarınızla birleşmesi, sizin için sağlıklı olSB
RICHMU11 UeiUmnZrnA -
o demek olduğunu tanunlar. Bu nedenle, dıyet kıştlcrc gore deg,ş.
bir kalbe » h lp olabilir ve ton şekeri seviyesini düşurebthr. Bu dryer, o klşi
için ivi bir biyokimya ifade edebilir. Başka biri ise, sadece çrg salata yiyerek,
başkü herhangi bir yiyecek olmadan aym denecek kadar iyi durumda olabilir.
Başka bir gezegenden biri de sadece çiğ güneş ışığı tuketere t ışık ve
enerji dolu olabilir! Ne yiyeceğinize ait kararınız sizin için neyin sağlıklı
olduğuna dair sizin kişisel ve kültürel referanslarınız ile uyumlu olmalıdır,
• •
DOĞRU BESLENME BAZEN NEDEN YANLIŞ OLABİLİR
Sağlık vc hastalığın komut altına alınmış yapılar ve normlar olduğunu düşünmek
iyi değildir. Daha önce de bahsettiğim gibi, “sağlığınız için doğru
besleniyorsanız” farkında olmadan, hastalık ile bir ilişkide ve bir polarite
halinde olmanız mümkündür. Domuz pastırması arterleriniz için gerçekten
çok iyi olabilir. “Peki doktor, madem öyle diyorsunuz!”. Hayır, sadece siz
öyle diyorsanız! “Domuz pastırması, seni seviyorum” diyebilirsiniz ve onu
yemeniz çok iyi olabilir. Biraz yarı ciddi konuşuyorum. Bir doktor olarak,
yapılan beslenme araştırmalarından oldukça şüphe ediyorum. Sözde sağlık
araştırmalarının aslında çoğu, ilaç sektörünün devleri de dahil olmak üzere
büyük holdinglerin sponsorluğunda finanse edilmektedir.
Araştırma sonunda bu şirketlerin isteğine uymayan bilgi çıktığında bu
bilgi bazen hasır altı edilebilir. Eğer yapılan bir araştırma şirketin • i
larına uymazsa hemen pazarlanacak mamulün lehine sonuç verec k
çalışma başlatılır. “Indiana Jones: Son Macera' filminde ^ ^
„ , l ı Donovan, “Dr. Jones ben sana k i■ mseye gü•• venme demedim u adam Walter
m ?”i j ' j
Sorun şu ki, eğer belirlenmiş bir sonuca yeterli sayıda insan ina
bu belirli kutuya düşen fikirler bir realite haline gelir. B„ y ü z ^ ™ ’ ° Zam3n
bir sürpriz vardır diyorum. Etrafınızda ne tür inanç kutulatl i ^ kUtUd3
başkalarının sizin için inşa etmesine izin vermiş bulunuyors^ 3 etmi? ^ da
MUCİZELERİN BİLİMİ 27
Sadece uzmanlar yapmanızı söylüyor diye bir şey yapmayın. O anda
size doğru görünüyor ve fizyolojinizi destekliyorsa yapın. O anda göründüğü
şekliyle, ihtiyaçlarınızı ve inançlarınızı destekliyorsa yapın. Buradaki
esnekliği anlıyor m usunuz? Belki de gece dua için dizlerinizin üzerine
çöktüğünüzde, anında iyileştirmenin Tıp tanrısı Plasebo ya: "Şimdi
uyumak için yatıyorum. Kalbimin sağlığını koruması için, Plasebo ya
(bir Yunan tanrısı mı?) dua ediyorum!” diyebilirsiniz.
az önce okuduğum bölüm , richard bartlett in mucizelerin bilimi kitabından kopyala yapıştır yaptım kızlar
ve okumaya devam eden ekim :)))
hosgeldin busra. İns saglikla istedigin kiloya ulasirsin. Ben hatice 3 cadi kizim varADINIZ: Büşra
YAŞINIZ: 25
BOYUNUZ: 170
KİLONUZ: 92
HEDEF KILONUZ: 65
MEDENI DURUM: Evli
ÇOCUK SAYISI: 1 tane, 2 buçuk aylik
EMZIRIYOR MUSUNUZ: Evet
MESLEĞİNİZ: Öğretmen
ÇALISIYOR MUSUNUZ: Hayir
DAHA ÖNCE BASKA TAKIMDA BULUNDUNUZ MU: Hayir
SAGLIK SORUNUNUZ VAR MI: Hayir
KILO VERMEYI ISTEME SEBEBINIZ: Vücut ve ruh sagligim icin.
KILO ALMA GECMISINIZI ANLATIR MISINIZ: Hamilelikte kilo kontrolu yapamadim ve cok kilo aldim.
BIZE KENDINDEN BAHSEDER MISIN: Yeni evli, yeni anne, yeni mezun... Hayata erken atılmış biri...
TAKIMDA MOTIVASYON SAGLAMAK ICIN NE YAPABILIRSIN: Ögrendigim bilgileri paylasabilirim.
Hosgeldin canim . nasil gidiyor hamilelik. Bebis nasil.Günaydın kizlarrr
Ben yine annemlerdeyim, yaklaşık bir ay oldu. Eve dönüp 2 gün kalıp türlü sebeplerle buraya geri geliyoruz. Bizimkiler artık bumerang gibisin biz atıyoruz, attıkça geri geliyosun demeye başladilar
Elimin altında kız olunca herkes kız doğuruyor zannediyorum bazenAllah bir şekilde unutturuyor heralde, yoksa kimse bir daha cesaret edemezdi. Benim de zorunlu sezeryan olacak gibi gözüküyor, sancı çekmeyecek olma fikri biraz daha ılımlı geliyo açıkçası.
İnşallah hakkında en hayırlı zamanda gelir 2. Çocuk müjdesi kuzum ❤
Teyzesi koca kız değil koca oğlan oldu
Minik Tâlham ❤❤
Ayyy maşallah ya sizinkilere bayılıyorum böyle anne babalara. Benim annem de elinden geldiğince kendine yaptıklarından koyar ama, tüm kışlıgını annesi kayınvalidesi yapanlara özeniyorum.
Ablaa sen benim eski kiloma inerken bende yukarılara doğru hızla çıkıyorum
Telefon eskisi gibi elimde değil çok şükür, o yüzden de çok gelemiyorum. Arada sizi özledikçe bi gelip yokluyorum
Geçmiş olsun canımbide online diyetisyen bakiyorum
tavsiye edebileceginiz biri varmi
kizim icin tam diyete baslamadan bilgi almak istiyorum
ona gore hazirligimi yapip hastaneden cikinca hersey elimin altinda olsun istiyorum
HoşgeldinADINIZ: Büşra
YAŞINIZ: 25
BOYUNUZ: 170
KİLONUZ: 92
HEDEF KILONUZ: 65
MEDENI DURUM: Evli
ÇOCUK SAYISI: 1 tane, 2 buçuk aylik
EMZIRIYOR MUSUNUZ: Evet
MESLEĞİNİZ: Öğretmen
ÇALISIYOR MUSUNUZ: Hayir
DAHA ÖNCE BASKA TAKIMDA BULUNDUNUZ MU: Hayir
SAGLIK SORUNUNUZ VAR MI: Hayir
KILO VERMEYI ISTEME SEBEBINIZ: Vücut ve ruh sagligim icin.
KILO ALMA GECMISINIZI ANLATIR MISINIZ: Hamilelikte kilo kontrolu yapamadim ve cok kilo aldim.
BIZE KENDINDEN BAHSEDER MISIN: Yeni evli, yeni anne, yeni mezun... Hayata erken atılmış biri...
TAKIMDA MOTIVASYON SAGLAMAK ICIN NE YAPABILIRSIN: Ögrendigim bilgileri paylasabilirim.
Vayy rakibem vay bende aynı yusuf yusufum her yerim şiş gibi geliyorGünaydın kızlartartiya son iki kala Yusuf
Yusuf etmiyor değilim
Bugün yoğurtlu kabak yiyim akşam bana çok iyi geliyor evi süpürmek istiyorum kızı uyutunca uyanıkken yapamıyorum çok koetkuyir süpürge sesinden
kalbimden geçeni yazıveriyorum gülümNe güzel konuşuyorsun abla yayukarıda yazdığın kitapları da not aldım, elimdekiler bitsin okuma listemde olacaklar
okudukça iştahın kabaracak daha fazlasını isteyeceksin bir bakacaksın ki etrafındakilerin sana tavırları değişiyor çünkü sen değişmeye başlamış olacaksın hep derim sen değişirsen tüm dünya değişirTeşekkürler kaydettimböyle yazılar okumayı çok severim iyi oldu.
ekim2009 kitaplara baktım üç tanesi benim almak için kararsız kaldığım kitaplarmış tekrar teşekkürler.
ee artık buradasın gülüm inşallahı maşallahı kalmadı gün be gün fazlalıkların erimeye başladı bile destek ve enerjimizle zayıflayıp mezun ettik biz(övünen topik ablası ekim )Hos buldum. Tesekkur ederim, hamileyken saldim kendimi. Ama en azindan emzirirken sutumu etkilemeyecek seviyede kilomu kontrol etmek istiyorum insallah. ☺
hastalıkların yüzde 98 inin psikolojik sıkıntılardan oluştuğunu tıp bilimi bile kabul etmişken biz mi inanmayacağız değil mi gülüm :))Cok etkileyici abla gercekten piskoloji cok etkiliyor insanı.
Ye gitsin ablaa aklinda durcagina migdende dursun
okuduğum kitaplardan daha mı çok kopyala yapıştır yapsam acaba siz yeter ki okuyun hayatınıza bir dokunuş olsun ben bol bol paylaşırım canooommmgecmis olsun canim. İns normal bir griptir. Bizide haberdar et olurmu sonuctan canim
zevkle okudum abla gercekten
hosgeldin busra. İns saglikla istedigin kiloya ulasirsin. Ben hatice 3 cadi kizim var
Hosgeldin canim . nasil gidiyor hamilelik. Bebis nasil.
Kac haftalik oldunuz. Cok mu sordum
Adina da karar vermissiniz herhalde talha guzel isim canim. Benim yigenimin adi da talha
hay maşallahhhhhBugün evi süpürüp sildim tozlari aldim çamaşırları astım bulaşık makinesi bosaltilacak
Aç karnima sporumu yapıp dusumu öyle alayım diyorum kalkayimda sporumu yapayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?