- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #388.081
Türk filmlerindeki çocukluğunuza inelim klişesi ne kadar gerçek değil miBu kadının tanımından öncede aile ve ataların insanın kaderine etki ettiğini düşünüyordum canım.
Öğretmen olarak her öğrencinin kendi dünyasını görüp analiz etmem mümkün değil, belkide lise de olduğum için bu böyle ama insanın kendi yaşadıklarından yola çıkarak kaderin ve ataların etkisini anlaması çok zor değil aslında.
Mustafaa ULUSOY 'un tüm kitaplarını okudum ama bana katkı sağlamadı açıkçası.
Diğerlerinine de bakacağım, favoriledim
Kesinlikle öyle.Türk filmlerindeki çocukluğunuza inelim klişesi ne kadar gerçek değil mine varsa çocuklukta bence de. Doğan cüceloğlu insanın çocukluğu anavatanıdır der
Ben bu yaz içimdeki iflah olmaz kötümseri annemden miras aldığımı fark edip şoke oldum. Ampul birden yandıKesinlikle öyle, çocukluk anne, baba, babaanne, dede hepsi ayrı ayrı çok büyük etken.
Hatta daha da ilginci bu insanların kafalarındaki düşünceler, korkular, istekler, inanışlar evlatlarının ve soylarının kaderini doğrudan etkiliyor.
Ne oldu onun sonucu canım, oluyorsa bende okuyayım.Sorma bi de kıyameti kopardılar açıköğretimden psikolog olur mu diye. Sanki ülkemin psikolojideki durumunu bilmiyoruz. Devlettekiletin kendine hayrı yok. Kendini iyi yetiştirenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez ve ateş pahası
Bende geçenler de yaşadığım duruma epey kafa yordum ve nedenini buldum.Ben bu yaz içimdeki iflah olmaz kötümseri annemden miras aldığımı fark edip şoke oldum. Ampul birden yandı
Sagol canim Annene de gecmis olsun.inşallah cabuk iyi olur canim
Benim annemde safra kesesinden surekli rahatsizlaniyordu. Amaliyat oldu kurtuldu cok şükür
Dun bunun konusmasini yaptik annem safra kesesi cok sanci yapiyordu dediydi
Amaliyat düşünüyor mu
Rabbim sifa versin canim
Teşekkürler canımHayırlı olsun canım çok sevindim adına kiloya da devam gidecek onlar
Canım hoş geldin Zehra ben de
Çok az yemişsin ayrıca menü sayfasına yaz olur mu sayfanın üst tarafındaki etikete tıklayıp menü sayfasına Gidebilirsin
Günaydın canım tekrar eksiliş başlamış
Ben de çok cozuttum şimdi okula yürüyorum dönüşte de yürüyeceğim ve bu yürüyüşleri heba etmeyeceğim pis Boğaz’ımla
Her şeye konuşan adam çok zor babam yıllarca tır şöförlüğü yaptı evden hep uzaktı fark etmemişiz hastalanınca hastalıktan dedik 1 yıl olacak nerdeyse nakil oldu hala konuşuyor dün annemi çok üzmüş telefonda ağladı çok üzüldüm ben de o değil lise son sınıf erkek kardeşim var ona tam takmış durumda her şeyini eleştiriyormuş ben onun zamanında böyleydim şöyleydim
Sabaha karşı soğuğu yemişsindir canım kayınvalidemler gibi siz de soğuk memlekette yazın kalmalık ev alın onlar köylerine ev yaptırdılar siz de Erzurum’a gelebilirsiniz kendim için istiyorsam namerdim
Yaşlandıkça çene kasları kuvvetleniyor galiba
Kolay gelsin abla yine eksidesin maşallah
İnşallah canımHisgeldin canim ben de pcas ve insülin direnci ile mucadele ediyorum.İnsallah saglikla hedef kilolariniza ulasiriz :)
Hosgeldin tebrikler canim
O masallah tebrikler tatlim
Arti cok degil cumaya gider insallah
Sebebinide biliyorsun
Canim 80 olmaya andmi ictin
Sabit olmakta iyi tebrikler canim kilo almamissin en azindan
Tebrikler canim
Ay inşallah canımhoş geldin gülüm
karar vermişsin artık önün de engel yok şimdi zayıflama zamanııııı
her hafta eksi rakamları gördükçe hevesin daha da artacak yediklerin sağlıklı olsun diye daha özen göstereceksin zamanla kıyafetlerin bol gelmeye başladığın da evde saklamak yerine bir daha asla ihtiyacım olmayacak nasıl olsa diye ya atacaksın yada birilerine vereceksin ruhen bedenen hafifleyeceksin gülüm
İnşallah canımMerhablar kizlarrrrr
hosgeldin canim.
İns istedigin kiloya en kisa zamanda ulasirsin canim.
ben o yaziyi zuhal ablayi motive etmek yazmistim
sabaha karsi serinledigi icin usumussunur canim. Gecmis olsun
sanami cahil diyor
İyi demissin abla haketmis eniste
Gecmia olsun canim strestendir ucugun.
Teşekkür ederimtez vakit atlatin ins canim
hosgeldin canim, hedefine ins ulasirsin
gecmis olsun Canim
gecmis olsun canim sükür bisey yokmus
bölgesel yaparsan sabirla gider canim
tskler ins devami gelir
Insallah abla Sabah yürümek ne güzelmisaciliyorsun resmen
Cuma’ya 6ları göreceksin
Alerjin var mı canım benim alerji olunca dudağım gözüm şişer
Vereceksin canım hiç canını sıkma ne kilolar verdin hepimizin duraklama dönemi olabilir
İlk güne göre az gitmiş canım insülin direncinden kaynaklıdır muhakkak
Hatta on milyon sana güveniyorum canım
Dediğin gibi olmuş olabilir canım
Babamların evi de Bahçeli ama çenesini durduramıyor hiç bir şey
Maşallah canımSabahtan beri çiçeklerimin saksılarını değiştirmekle uğraşıyorum
Kaktüslerin batmadığı yerim kalmadı, çok fena kaşınıyorum
Eki Görüntüle 2686636
Ya kizlar TV 8 kırmızı oda adlı diziyi izleyen varmıNasıl ağladım nasıl ağladım anlatamam kesinlikle izleyin gerçek hayat hikayesi olduğunu bilmek derinden etkiliyor insani..Bu tur hayatlarla karşılaşınca küçük monoton hayatıma dahada bı şükür ediyorum
Evim baya kucuk cnm net 60m2 felan, esimde yardım ediyor sagolsun ama bazen neden bu rahatligi tatmiyim diyorum yani guzel olrdu :)
Senin dusuncende mantıklı yapadm diyorsa birak yapsn ama ben calismadigm icin bazen kiyamiyorm yapiyorm:)
Hosgeldin cnm ozaman tekrardan aramıza :)
Tabiki zor is sonrasi tahammul sinirlari daha dusuk oluyor iyi gene idare etmis
Aklım almiyor abla nasil senin gbi birine cahilsin diyebillir :) hergun paylastiklarinka biri oyle bir aydinlatiyor yeni seyler katiyorsunki
Eksids olman guzel abla insallah cumaya cok daha iyi olur
Gecmis olsn cnm muhtemelen serumdan artı
Insallah ablaa agzindan bal damliyor
Wuhuu
Gecmis olsun cnm
Ablamda onerdi cok guzel diye izlemek istiyorm ama internetten takip edrm anca bu bebeyle bakalm pek dram izliyrsimde yok acikcasi o yuzden suanlik sadce aklimda
Psikologlar kıyameti kopardığından iptal edildi. Şu an tüm ülke ve dersler açıköğretim tabi bı da ayrı paradoksNe oldu onun sonucu canım, oluyorsa bende okuyayım.
Adamların dakikası 10-30 TL arası değişiyor.
Bende geçenler de yaşadığım duruma epey kafa yordum ve nedenini buldum.
Eşimin memleketine yakın olmak uğruna bana sormadan tayin istemesi, "annesinin eşim okula gitsin diye 7 yaşında iken evi zorla ve gizlice ilçeye taşıması ve eşimin gözünde kalan köy sevdasının yaş büyüyünce memleket sevdasına dönmesi....
Orda anneye engel olamadığı için şimdi memlekete engel olarak beni görüp gizlice tayin istemesi....
Oturtup konuştuğumuzda asla mantıklı gerekçe sunamaması çocukluktan kalan istek ve korkuları gösteriyor aslında
Bende okumak çok istiyorum lakin bende çok etkilenen günlerce üstümden atamıyorum etkisi ve şuan hazır değilim bunaTeşekkürler canım
İnşallah canım
Teşekkürler canım
Ay inşallah canım
İnşallah canım
Teşekkür ederim
Olabilir gitsinde yavaş gitsin
Maşallah canım
Gülseren Budayıcıoğlu’nun bütün kitaplarını zevkle okudum . Evet ama çok etkileniyor insan
Hoş bulduk canım
olmamış sanki7 EYLÜL MENÜM
12.30: Yarım porsiyon İskender
16.00: Yarım ekmek Sandwich
1 kase cacık (acılı)
17.40: 1 küçük armut
2lt su
Spor
Ekliptik 30 dk
Kardiyo 10 dk
160 puan @zsaracoglu
afiyet olsun canım çok erken kapatmissin acikmadinmi7 Eylül
10:00
1 dilim peynir
3 zeytin
4 kaşık yumurtalı patates
1 tatlı kaşığı tahin
1 dilim ekmek
3 çay bardağı şekersiz çay
15:30
1 porsiyon ciğer sote
1 kase çoban salata
1 Dilim ekmek
2.5 lt su
Spor yok
20 gibi bir kahve içerim
afiyet olsun canım gayet güzel07 Eylül 2020
Kahvaltı 07:00
1 yumurta
1 dilim peynir
2 zeytin
2 ceviz
2 çeri domates
1 salatalık
2 dilim ekmek
Ara 11:00
1 fincan sütlü türk kahvesi
Öğlen 14:30
6 yk naneli kabak
1 salatalık
Akşam 18:30
1 tane etli biber dolması
1/2 kase domates çorbası (ev yapımı)
Su 2 lt
Spor yok
on numara beş yıldız7 Eylül
Menüm
13.30
2 haşlanmış bol pul biberli yumurta
1 kk kaşar
1 kk beyaz peynir
3 zeytin
19.00
1 tabak et haşlama
1 kase yoğurt
2,5 lt su
Afiyet olsun canım çok güzel helede yüzme7 Eylül
8.00
Bir yumurta yarim domates ten menemen
İki dilim beyaz peynir
1 dilim tam buğday ekmeği
12.20
5-6 minik bruksel lahanasi
2 parca brokoli
4 yk yogurt
1 dilim tam buğday ekmeği
16.30
2 kuru kayısı
2 ceviz
19.00
6 yk haslanmis tavuk
1 kucuk tabak salata
2 dilim tam buğday ekmeği
Su 2 lt
Spor 1 saat yuzme
Bence çok lezzetli kuru meyve ve kuruyemisle tatlandurinca ..ben kakouda koyuyorum resmen tatlı oluyorBugün kahvaltida yulaf lapası düşünüyorum ilk defa deneyeceğim...
Çocukken annemin babamın bana kızdığı onlardan korktuğum rüyalarim vardı..ama annem babamdan normalde korkmazdim cokda kizdiklarini hatırlamam şuan sevgi dolu insanlardır mesala...Bu ruyalarimin altında yatan ne bilmiyorum çok da geçmişi kurcalamak istemiyorumTürk filmlerindeki çocukluğunuza inelim klişesi ne kadar gerçek değil mine varsa çocuklukta bence de. Doğan cüceloğlu insanın çocukluğu anavatanıdır der
Kolay gelsin poni iş çok sende deseneBu sene oturmayı düşünüyorum canm kararsızım seneye de ne yapsam
Not alıyorum kesinlikle ilk fırsatta okuyacamTüm kitaplarını okudum; özellikle Hayata Dön ve Kral Kaybederse çok güzel. Mutlak yaşanmış hikayeler, şu an Madalyon psikiyatri kliniklerini işletiyor Gülseren Budayıcıoğlu ama normal gelirli insanlar önünden bile geçemez çok uçuk rakamlara tedavi uyguluyorlar, diziyi izlerken bunu düşünüp çokta odaklanamadım. Bir süredir takip ediyorum hocayı ama sadece kader motifi üzerine çalışıyor o yüzden tatmin etmiyor beni. Psikiyatriye ilgin varsa Irvin Yalom u tek geçerim, muhteşemdir
Psikolojiye ilgim var ilerde okumak istedigim bı dal nasip olursa.. Bakırköy akıl hastanesinin gizli tarihini okuyum önce ben en iyisiKader motifi mutlaka var ama yüzde yüz yaşamı şekillendirmeye yeterli değil bu algı son yıllarda çocukların dünyasına büyük kötülükler yaptı, öğretmen olarak bu durumun en yakın tanığı sizin meslek gurubunuz aslında. Bu arada Aynalar Koridorunda Aşk diye bir kitap var Mustafa Ulusoy yazarı muhteşem bir psikiyatrist okumanızı tavsiye ederim. Birde Kerem Doksat var hiç kaçırmam yazılarınıBak psikoloji deyince döküldüm Bakırköy Akıl Hastanesinin Gizli tarihi mutlaka okuyun. Ah işi gücü bırakıp hep okusak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?