- 13 Eylül 2020
- 45
- 253
- 8
- 45
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #389.481
Hosgeldin canim ben Almıla. 119 kilo ile basladim iki ay önce. İnsallah hedefledigimiz kilolara beraberce ulasirizMerhaba benim adım Zeynep
Takım kaptanı beni takımınıza davet etti.
Başta çok teşekkür ederim .
Adım Zeynep 41 yaşındayım.
Bu gün tartıldım li 100 kg olmuşum. Tartımın pili yoktu 2-3 aydır.
Bu karantina bana hiç yaramadı.
Kilom 100 ve boyum 168 cm.
Hedefim de ilk etapta 80 kg.
Sen hissediyor musun bilmiyorum ama yaparken vücutta değişik hareketler oluyor sanki, kan dolaşımı hızlanması gibi felanBen de A grubuyum canim tibete ne güzel baslamistim ara vermek zorunda kaldim yarindan itibsren tekrar basliyorum
Canim cok hissediyorum gercekten cok iyi geliyor.Sen hissediyor musun bilmiyorum ama yaparken vücutta değişik hareketler oluyor sanki, kan dolaşımı hızlanması gibi felan
Bence pazar hariç haftanın her günü 15 dk kuralı olsun. Üste çıkmak isteyen çıkabilir. Kota 15dk. Herkes 15 dk spor yapmak zorunda olsunKızlar arkadaşlarında verdigi fikirle şöyle birsey yapalım diyorm haftada 3 gun belirliyelim veyatta gunu herkez kendisi secsin 15er dkdan (yada bunu puan olarak belirleyebilliriz mesela 150 puandan) istenilen spor yapilsin mesela leslie veyatta yuzme cardio kime ne uyuyorsa ama bu listedekiler icin mecburi olsun. Ve yapmayana bi ceza verelim. Onuda beraber karar verebillirz suan aklima birsey gelmedi.denizbenimadim fikir sahibi olarak bunu sen kontrol edermisin listedekileri ve liste dışı katilmak isteyenleri ekleyerek zaten spor listesi ben olusturuyorm gün aşırı paylasicam ordanda kontrok edebillirsn, senin icin zorluk olmamiş olur. Handandandan eklemek istedigin birsey varmı kaptanım.
Hoşgeldin canim ben Almıla 33 yasindayim ben de 2 ay once 119 kilo ile basladim. İnsallah hedef kilomuza veraberce ulasirizADINIZapatya_2014
YAŞINIZ:32
BOYUNUZ:1.68
KİLONUZ:80
HEDEF KİLONUZ:60
MEDENİ DURUMUNUZ:evli
ÇOCUK SAYINIZ/ YAŞLARI:2 çocuk 5yaş -2 aylık
EMZİRİYOR MUSUNUZ:Evet
MESLEĞİNİZ:memur
ŞU ANDA ÇALIŞIYOR MUSUNUZ:hayır
DAHA ÖNCE BAŞKA TAKIMDA BULUNDUNUZ MU:hayır
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR MI:hayır
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ: eski Halime dönmek istiyorum
KİLO ALMA GEÇMİŞİNİZİ ANLATIR MISINIZ:Hamileliğimde 26 kilo aldım gebelik tiroit yüzünden.
BİZE KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ:evli mutlu çocuklu :)
TAKIMDA MOTİVASYON SAĞLAMAK İÇİN NE YAPABİLİRSİN:mümkün oldukça sayfaya girerek takım arkadaşlarımıza motive edici konuşmalarda yer alabilirim
Günlük puan belirleyip herkesin istediği sporu yapması güzel fikir.Kızlar arkadaşlarında verdigi fikirle şöyle birsey yapalım diyorm haftada 3 gun belirliyelim veyatta gunu herkez kendisi secsin 15er dkdan (yada bunu puan olarak belirleyebilliriz mesela 150 puandan) istenilen spor yapilsin mesela leslie veyatta yuzme cardio kime ne uyuyorsa ama bu listedekiler icin mecburi olsun. Ve yapmayana bi ceza verelim. Onuda beraber karar verebillirz suan aklima birsey gelmedi.denizbenimadim fikir sahibi olarak bunu sen kontrol edermisin listedekileri ve liste dışı katilmak isteyenleri ekleyerek zaten spor listesi ben olusturuyorm gün aşırı paylasicam ordanda kontrok edebillirsn, senin icin zorluk olmamiş olur. Handandandan eklemek istedigin birsey varmı kaptanım.
Affola da hiit neSeni hiit paklar o zaman
Merhaba ablam ben Gülsüm 29 yaşındayım. Senin gibi 2 evladım var. İnşaallah istediğin kiloya inersin9.TAKIM KATILIM FORMU
ADINIZ: Zeynep
YAŞINIZ:. 41
BOYUNUZ: 168
KİLONUZ: 100
HEDEF KİLONUZ: 80
MEDENİ DURUMUNUZ: Evli
ÇOCUK SAYINIZ/ YAŞLARI: 2 çocuk 13 ve 7 yaş
EMZİRİYOR MUSUNUZ: Hayır
MESLEĞİNİZ: öğretmen
ŞU ANDA ÇALIŞIYOR MUSUNUZ: Evet
DAHA ÖNCE BAŞKA TAKIMDA BULUNDUNUZ MU:Hayır
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR MI: Hayır
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ: Sağlık açısından vermek istiyorum ve tabii ki. Görüntü anlamında da beni mutsuz ediyor.
KİLO ALMA GEÇMİŞİNİZİ ANLATIR MISINIZ: doğumlarımdan önce 62 kg dım hep. Ama hamileliklerle birlikte aldığım kilolar kaldı.
Bir kaç kere diyetisyen eşliğinde verdim.
Ama dikkat etmediğim zaman yine aldım.
BİZE KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ: Ben aslında çok hırslıyomdır. Aklıma koyduğunu yaparım.
Ama kilo konusunda iradeli olamıyorum.
TAKIMDA MOTİVASYON SAĞLAMAK İÇİN NE YAPABİLİRSİN: sık sık paylaşımda bulunmak.
Anladm abla insallah ozamana korona kalmaz da rahat rahat yaparsniz dugunu :)nick değişimi falan yaptinmi cnm
Yspmadiysan listelerden bulunur
kiz yeni listeye girdin ne pizzasi
sende doğru yolu bulacan şekerim
derdin neydiki o kadar eziyet ettin kendine cnm
pek anlicak gibi degiller cnm
Bugün oglana makineyi yerlestir dedim, küfür etsen daha iyiydi diyor
miniğin doğum günü kutlu olsun cnm
Menunude gördüm, cok güzelmiş
en azindan kendimi bi 7 lere atsam rahatlicam cnm
kimseyle yarismicam artik diyorum yinede sataşmadan duramiyom
bi deneyim bakayim cnm işe yaricakmi
Heralde simdilik burda 150 kişi cnm
Allah izin verirse seneye olacak bizimki
Bakalim o zamana ne olur virus durumu
Sagol cnm emziriyorum hala 14 aylık okdu sıpam bakalm emerse 2 yaşa kadar gideriz dusuncemgünü erken kapatmışsin kaptanım ama el kadar ekmek beyaz mi aklıma takıldı
bi yerde emziriyorum yazmışsın ama bebeğin küçük mü bilemedim su çok az çünkü menüde emziren için az geldi bana yada ben mi çok yiyorum :)
ben begendim sporda yapılmış suda harika
dejavu olmuş menüler güzel
beyaz ekmsk tok tutmuyor canım tam buğday daha doyurucu , ayrıca aslında pizza ince dilim ve ince hamursa sıkıntı değil salata ve ayranla abartmadan yemişsin
güzel menü
güzel canım hala emziriyor musun ona göre menülere yorum yapayım
off 20:00 ye kadar çok güzelmiş ama yarın telafi edersen sıkıntı olmaz sebze salata günü yapmalısın
vay vay hafta sonu ama benim rakip sağlam gidiyor bozmamis
aslında içli köfte yanında ekmek yerine ayran yada salata tuketsen daha iyi olurdu malum zaten içli köftenin dışı bulgurlu
yarışalım canım ben varım
abla benim en kotu zamanım işte emzirmenin ilk zamnalari bide covidden hep evde olunca bunaldım iyice valla , sizi de görüyorum ama yazayım derken birşey cikiyorum geceleri online oluyorum :)
Merhaba kızlar beni de aranıza alırmısınız. Hamilelikte tiroit çıktı. Bir ayda 14 kilo aldım. Pandemiden dolayı geç garkettik gidemedim hastaneye derken şiştim. 60 kilo ile hamilr kaldım 86 ile doğuma gittim maalesef doğumda sadece 5 kg gitti. Çok mutsuzum. Kızım 2 aylık sütten dolayı çok aşırı kısamıylrum ama süt yapıcı şeyler yiyorum onun dışında 3 litre su içiyorum. 2 haftadırda spora başladım. Kilolar kalacak diye çok korkuyorum ya
ADINIZapatya_2014
KİLO ALMA GEÇMİŞİNİZİ ANLATIR MISINIZ:Hamileliğimde 26 kilo aldım gebelik tiroit yüzünden.
TAKIMDA MOTİVASYON SAĞLAMAK İÇİN NE YAPABİLİRSİN:mümkün oldukça sayfaya girerek takım arkadaşlarımıza motive edici konuşmalarda yer alabilirim
Halıları sermeyi bekliyorum canım
Benim halılar kalın, tırmanamazsa boşuna almış olurum.
SupersinnnBebeğimle ekmek ve simit alıp sabah yürüyüşünü tamamladım
Bir taşla 2 değil 4 kuş vuruyorum
Hem ekmek alıyorum
Hem bebemi gezdiriyorum
Hem sabah yürüyüşü yapıyorum
Hem de bebek arabasını iteleyerek göğüslerimin dikleşmesini sağlıyorum
Aaaa beni kotu ornekci olarak gosterme lutfen :)Tamam anlaştık kaptanAcaba cumaya kahvaltiya simitmi alsam yoksa akşama çayın yanına brownimi yapsam geçen arkadasin Pnrrr-12 menüsünde görmüştüm canım çekmişti ay çok isim var anca hazırlık yaparım cumaya
Hosgeldin cnm insallah azimle verirsn kilolari kendmi az once tanittim ismim pinar 27yasindaym 1 oglum var :)9.TAKIM KATILIM FORMU
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ: Sağlık açısından vermek istiyorum ve tabii ki. Görüntü anlamında da beni mutsuz ediyor.
KİLO ALMA GEÇMİŞİNİZİ ANLATIR MISINIZ: doğumlarımdan önce 62 kg dım hep. Ama hamileliklerle birlikte aldığım kilolar kaldı.
BİZE KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ: Ben aslında çok hırslıyomdır. Aklıma koyduğunu yaparım.
Aramıza bir öğretmen daha katıldı, branşın nedir canım.9.TAKIM KATILIM FORMU
Bence pazar hariç haftanın her günü 15 dk kuralı olsun. Üste çıkmak isteyen çıkabilir. Kota 15dk. Herkes 15 dk spor yapmak zorunda olsun
Günlük puan belirleyip herkesin istediği sporu yapması güzel fikir.
150 puan az mı ben mi fazla idealistim, oraya takıldım sadece
guzel menu canim.12 Eylül
11:00
1 porsiyon menemen
1 dilim peynir
1 dilim ekmek
7 zeytin
15:00
Sütlü şekersiz türk kahvesi
2 Kara erik
17:00
1 porsiyon menemen
1 kase yoğurt
2 kase salata
3.5 lt su
30 dakika zumba
90 puanPnrrr-12
gayet guzel canim12 Eylül 2020
Kahvaltı 10.15
-tost ( 2 tam bugday ekmegi arasına yarım domates 1 dilim peynir)
Akşam Yemeği 17.00
-1 tabak semizotu
-1 kase yogurt
-1 dilim tambugday ekmeği
2 litre su
120 dk hızlı tempoda yürüyüş 360Pnrrr-12
super menu canim12 Eylül menüm
11.30
2 peynirli yumurta
1 dlm kaşar
2 zeytin
Yarım acur
16.00
2 sebze dolması
1 tabak türlü
1 büyük bardak ayran
Su:2,5 lt olur
Spor:1,5 saat orta tempo yürüyüş=180 puanPnrrr-12
kofte ile ekmek olmasa daha iyiymis ama yinede guzel canim. 3 top dondurma da cok olmus sanki12 Eylül cumartesi
11:00
2 yumurta ile melemen
3 çatal peynir
Bir dilim kaşar
14:00
Bir avuç fıstık
15:30
3 top dondırma
19:00
6 adet köfte
Bir dilim ekmek
Salata
sen zaten farkindaymissin bisey demiyim12 Eylül 2020
Kahvaltı 10:30
1/4 simit - 1 açma - 1 dilim ekmek
3 dilim pişmiş sucuk
1 dilim salam
1 dilim peynir
1 yumurta
Çay
Akşam 18:15
3 köfte ızgara
1 dilim antrikot ızgara
3 tane içli köfte ( k.y minik içli köftelerden)
8 dal kızarmış patates
Yoğurt
20:00 çay
Su 1,5 lt yatana kadar tamamlarım
Spor 50 dk tempolu yürüyüş 150 puanPnrrr-12
Bugün korkunç oldu farkındayım
karpuz banada cok gorundu canim12 Eylül Cumartesi
08:30=== 2 yk lor peyniri
10-12 adet yeşil zeytin
Domates, salatalık, biber
1 kk kakaolu helva
El kadar ekmek
12:30=== 1/4 karpuz
17:30=== 2 kepçe şeyh mualla (yeşil mercimekli ve patlıcanlı)
Acı süs biberi
Su=== 2 lt
Spor=== yok
guzel bence canim12 Eylül
10.00
Domates
Salatalık
1 kase yoğurt
13.30
1 yumurta
2 zeytin
1kk kaşar
1 tb ekmeği
17.00
1 bardak kefir
19.30
4 tane İzmir köfte
3 elma dilim patates
1 lt su
butun gunun hafif gectigi icin lahana sarmasi cok gorunmedi gozume afiyet olsun12eylül menusu
Saat 09:00
2 haşlanmış yumurta bi dilim peynir 3zeytin 3ceri domates yeşil çay
14:00 yeşil çay 4catal karpuz
16:00 bi tabak bol acılı lahana sarma bulgurla sarılmış
2bardak ayran
19:30 sade kahve
20:30 sade soda
Şu 3lt
Spor 60dk yürüyüş 120pnPnrrr-12
hazir pizzalarin dilimleri ince oluyor. Bugunu hafif tutarsan guzel olmus canim12 eylul menum
Sabah 10.30
Eki Görüntüle 2689544
Aksam 17.30
2d pizza salata 1b ayran
3lt su
Yarin sifir karbonhidrat yapacam bugun sabah iyi basladi aksam iyi bitmedi
sakiz zannediyorlar bazenBu bebe benim meme ucumu koparmadan rahat etmicek
halletmistir vucudun ins canimBende aksama dogru evde ekmek olmayinca esim aciktim dedi pizza soyledik ya 1 aydir canim istiyordu yarin sifir karbonhidrad yapacam bugunde bol su iciyorum hala
baya hafif ve erken kapatmissin gunu canim guzel12 Eylül menüsü
Saat 9.3
Türk kahvesi
Saat 11.3
2 haşlama yumurta
Çökelekli salata
Saat 17
4 kepçe nohut yemeği
Salata
Saat 17.3
Antep fıstığı 10 tane kadar
2+ lt su
tek care balkon demekki canim.Selam kızlarYeni demir döküm tavamda köfte ızgara sebze yaptım.. yok boyle bisey mangal yanında halt etmiş okadar lezzetli hergun onu kullanmayı düşünüyorum hevesim geçene kadar Tek sıkıntı çok duman çıkıyor balkonda yaptım bütün apartmani koku sarmistir duman altı oldu mutfakta buna bı care varmıdır ki
karniyarik kizartma degilse guzel canimMENUM:
12:00 2 dilim ekmek, 1 dilim suzme peynir, 1ck salca, domates, 10 zeytin,1 yumurta tavada
14:30 starbucks machiatto kucuk boy, 2 parca cikolata
18:30 2 kepce sehriye corbası, 1 karnıyarık, 1 kase cacık ve Salata
20:00 cay yanında 1 avuc kuruyemiş
2.5lt Su
Spor yok
12 Eylül
8.30
Bir dilim beyaz peynir
5 zeytin
1 dilim tam buğday ekmeği
Domates nane
13.00
2 grissini 1 ayran 11 findik
16.30
10 findik
18.00
6 yk ispanak
6 yk yogurt
20.00
1 ince dilim pasta
1 sigara böreği
1 kandil simidi
Su. 2 lt
Spor 30 dk egzersiz 30 puanPnrrr-12
guzel bence canimKahvalti 11.00
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1 dilim beyaz peynir
1 tane haşlanmış yumurta
Salata
5 zeytin
Biberli domates kavurması
1 lokma reçelli ekmek
Arada 2 erik 2 parça kavun azcik sütle neskafe
Akşam
4 tane ızgara köfte yanına ızgara sebze
Salata ayran
Bol su... kızı uyutuyorum uyuyunca yarım saat eliptik yapicam yüzde bı milyonPnrrr-12
icli koftelerle ekmek olmasa iyiymis. Biskuvilerde gec saatte olmus biraz keske yemeseydin canim12 Eylül Menüm
12.00: 2 dilim ekmek
4 yk menemen
1 dilim peynir
17.00: 5 ceviz büyüklüğünde içli köfte
1 dilim ekmek
21.00:2 küçük tuzlu bisküvi(misafirlikyteydim)
2 lt su
allah kolaylik versin canim.İyi geceler arkadaslar gunubirlik yolculuklar beni yoruyor bugun geldim yarin donuyorum hataya ikindin gibi otobuse bincem ertesi gün de is var
Anacagizim dogdugumda göbek bagimi yollara firlatmis heralde
Yatayim artik duzen denge uyku vs kalmadi
allah kolaylik versin abla. Agiz tadiyla yiyin ins.iyi geceler canlar bu gün bu 3. kere kk ye gelişim ama ilk yazışım anam bu kışlık hazırlık işi yapmaya kalkınca bitmiyor , dün bizim pazar vardı mesai bitimi eşim gidiyor hep 3 kilo minnak minnak bamya 7 kilo kapya biber 3 kilo da fasulye 2 kilo kornişon salatalık almış nedennnn ekim bamyaları ayıklasın dondurucuya atsın diğerlerini de turşu yapsın diye tabii ki peki ben turşu yapabiliyor muyummm hayıırrrrrkapyaların 5 kilo kadarını 3-4 kere de tek gözlü fırınım da közledim soydum doğradım sarımsak maydanoz sirke limon suyu z. yağı şeker tuz konulan pir tarife göre yaptım(tarifi eşim bulmuştu bu güzel olur yappp didiydi) kavanozun ağzını kapatıp ters çevirip tencereye sıcak suda koyup kaynattım ilk defa böyle bir yöntemle yaptım epi topu 3 kavanoz çıktı 4 tane 1 lt kavanozla kornişon yaptık (benim elimden tutmuyor diye eşim kattı malzemeyi) bamyalar dondurucuda geriye fasulye turşusu ve normal salatalığın incelerinden almış onları turşu yapmak kaldı sırtım ağrıyor yafff yarın da gıkım çıkmazsa bilin ki mutfakta koşturuyorum
haa bir de akşam üstü gelmiş harika bazlama tarifi bulmuşmuş tam ölçü veriyormuş kadın püf noktalarıyla, yani bak da yap diyor
papatya hosgeldin canim. İns hedef kilona en kisa surede ulasirsin. Bende haticeADINIZapatya_2014
aksam biraz fazla kacmis sanki canim12 Eylül menüm
Kahvaltı
6 zeytin
1 parça beyaz peynir
Domates
Salatalık
1 dilim tam buğday ekmeği
Bı yemek kaşığı acılı sos
Çay
Ara 16:30
2 parça fıstıklı çikolata
Akşam
1 kase buğdaylı yoğurt çorbası
1 köfte, 5 kasık saç kavurma
6 yaprak sarma
3 dilim karpuz
6 elma dilim fırında patates
Su 2.5 lt geçmiştir
Spor yok
kilo vermek istemiyor demekkiİş yerinde bi kadin var,
Altı normal ama gobek karin bolgesi abartili cok geniş
Hep bisikletle gidip geliyor,
Heralde yemesine dikkat etmiyor
Ben 1 seneden fazla ordayim, kilo vermedi
hosgeldin zeynep bende hatice.Merhaba benim adım Zeynep
Takım kaptanı beni takımınıza davet etti.
Başta çok teşekkür ederim .
Adım Zeynep 41 yaşındayım.
Bu gün tartıldım li 100 kg olmuşum. Tartımın pili yoktu 2-3 aydır.
Bu karantina bana hiç yaramadı.
Kilom 100 ve boyum 168 cm.
Hedefim de ilk etapta 80 kg.
150 puan gayet ideal bence canimGünlük puan belirleyip herkesin istediği sporu yapması güzel fikir.
150 puan az mı ben mi fazla idealistim, oraya takıldım sadece
Azimli ol, heveslen diye Cuma yarışmasına katılmak isteyenlerden senin kilolara yakın olanları ağıma düşürdümTek ihtiyacim olan sey istikrar
Icimde hep bi korku yine sıkılıp birakmak
Bunu aşmam lazim
Kilo verdikce belki daha cok hevese gelirim
150 puan iyidir, daha da düşmeyelimPuan olark takip etmesi daha kolay olur bence listeden hemen bakariz o yuzden puan diyelim, 150 yeterlı bence hatta 100 bile olabillr cok tutarsak yapmak istemeyenler boslayanlar olucaktir. Ama haftada 6 gun bilemiyorm. Siz ne diyorsunuz takımdaki kızlar? Bana şahsen cok geldi.
denizbenimadim bu arada cvp vermemissin cnm bu listeye sen bakicakmisin yapanlar yapmiyanlar diye. Bir de ceza dusunmeliyiz yapmiyanlara yoksa kimse yapmaz
100 puan daha mantikli geldi simdi sen diyince. 5 yada 6 gun bencr ideal.Puan olark takip etmesi daha kolay olur bence listeden hemen bakariz o yuzden puan diyelim, 150 yeterlı bence hatta 100 bile olabillr cok tutarsak yapmak istemeyenler boslayanlar olucaktir. Ama haftada 6 gun bilemiyorm. Siz ne diyorsunuz takımdaki kızlar? Bana şahsen cok geldi.
denizbenimadim bu arada cvp vermemissin cnm bu listeye sen bakicakmisin yapanlar yapmiyanlar diye. Bir de ceza dusunmeliyiz yapmiyanlara yoksa kimse yapmaz
Canim haftada 4 ya da en cok 5 gun olmali bence.Puan olark takip etmesi daha kolay olur bence listeden hemen bakariz o yuzden puan diyelim, 150 yeterlı bence hatta 100 bile olabillr cok tutarsak yapmak istemeyenler boslayanlar olucaktir. Ama haftada 6 gun bilemiyorm. Siz ne diyorsunuz takımdaki kızlar? Bana şahsen cok geldi.
Her gün çok fazla olur bence. Ha her gün yapmak isteyen olursa ne alaBence pazar hariç haftanın her günü 15 dk kuralı olsun. Üste çıkmak isteyen çıkabilir. Kota 15dk. Herkes 15 dk spor yapmak zorunda olsun
Kendimi yem gibi hissettim simdiAzimli ol, heveslen diye Cuma yarışmasına katılmak isteyenlerden senin kilolara yakın olanları ağıma düşürdüm
3 rakibin var şu anda
@Zynp80
88prenses22
Namaria
Ben bana düşeni yaptım sıra sende
Bence de 3 gün 150 puan çok idealKızlar arkadaşlarında verdigi fikirle şöyle birsey yapalım diyorm haftada 3 gun belirliyelim veyatta gunu herkez kendisi secsin 15er dkdan (yada bunu puan olarak belirleyebilliriz mesela 150 puandan) istenilen spor yapilsin mesela leslie veyatta yuzme cardio kime ne uyuyorsa ama bu listedekiler icin mecburi olsun. Ve yapmayana bi ceza verelim. Onuda beraber karar verebillirz suan aklima birsey gelmedi.denizbenimadim fikir sahibi olarak bunu sen kontrol edermisin listedekileri ve liste dışı katilmak isteyenleri ekleyerek zaten spor listesi ben olusturuyorm gün aşırı paylasicam ordanda kontrok edebillirsn, senin icin zorluk olmamiş olur. Handandandan eklemek istedigin birsey varmı kaptanım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?