- Konu Sahibi Handandandan
-
- #39.361
Ben muhtemelen yarın yada 2 gün sonra lahana çorbası diyetine başlamayı düşünüyorum. 1 haftada 5-6 kiloyu çok rahat verdiriyormuş. Annem gençliğinde bu diyeti yapmış. 4 günde 3 kilo vermiş. Çorba ne kadar içilirse o kadar kilo verdiriyormuş. Siz bu diyet hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sağlıksız bir diyet o diyeti bıraktığında verdiğin kiloyu geri alman çok yüksek ihtimal.Ayrıca sadece lahana çorbası ile vücuda yeterli proteini sağlıyamazsın.Ve o diyeti yaparken verdiğin kilonun büyük kısmı kaslardan olur.Bence hiç uygulama onun yerine hayatından kızartmaları çıkart ve un ve şekeri azalt.Ekmeğini beyaz ekmek yerine siyah ekmeklerden ye(çavdar en güzeli bence)Diyetisyene gitme şansın yok ise kendince kalori hesabı yap ama şunu unutmaman gerekiyor mesela bugün 50 gr çikolata yiyim 300 kaloriymiş dememen lazım çünkü basit şeker içeren gıdaların glisemik indexleri çok yüksektir buda insulin hormonunun salgılanmasına ve o yiceği yedikten 2-3 saat sonraya kadar yağ yakımının durmasına neden olur.Karbonhidrat ihtiyacını komplex karbonhidratlardan almalısın(bulgur,esmer prinç,kepekli makarna...)
ben zaten söylediklerinizin hepsini yapıyorum ama çok yavaş kilo veriyorum. Kızartma hiç yemiyorum zaten, tatlıyı sadece bir kere yedim onu da annemin doğumgününde. Kesinlikle beyaz ekmek yemiyorum. Diyetissyene gide gide, onları dinleye dinleye neredeyse bir diyetisyen kadar bilgim oldu. Günlük protein ve meyve ihtiyacımı alıyorum. Günde 6 öğün yiyorum. Her yediğimi ölçerek yiyorum. Ne 1 gr fazlasını ne 1 gr eksiğini... Günde en az 1 litre su içiyorum (max. 1.5 litre) Ama 1 ayda 3.3 kilo verdim. 18 kasımda erkek arkadaşımın kardeşinin düğünü var. O zamana kadar baya bir kilo vermiş olmak istiyordum...
Sağlıksız bir diyet o diyeti bıraktığında verdiğin kiloyu geri alman çok yüksek ihtimal.Ayrıca sadece lahana çorbası ile vücuda yeterli proteini sağlıyamazsın.Ve o diyeti yaparken verdiğin kilonun büyük kısmı kaslardan olur.Bence hiç uygulama onun yerine hayatından kızartmaları çıkart ve un ve şekeri azalt.Ekmeğini beyaz ekmek yerine siyah ekmeklerden ye(çavdar en güzeli bence)Diyetisyene gitme şansın yok ise kendince kalori hesabı yap ama şunu unutmaman gerekiyor mesela bugün 50 gr çikolata yiyim 300 kaloriymiş dememen lazım çünkü basit şeker içeren gıdaların glisemik indexleri çok yüksektir buda insulin hormonunun salgılanmasına ve o yiceği yedikten 2-3 saat sonraya kadar yağ yakımının durmasına neden olur.Karbonhidrat ihtiyacını komplex karbonhidratlardan almalısın(bulgur,esmer prinç,kepekli makarna...)
Günaydın kızlar. Hayırlı cumalar herkese.
Kendimi bugün hiç iyi hissetmiyorum, hiç çalışmak gelmiyor içimden..
Zaten diyette sürekli yalan oluyor. Önceden en azından 2-3 günden sonra kaçamak yapardım şimdi 1 gün bile sürmüyor çok kötü bir istikrarsızlık var, bu durum canımı çok sıkıyor...
Dün akşama kadar gayet iyiydim akşam annem dolma yapmıştı yedim ee onu yiyince tabii devamı da geldi, bugün tekrardan başladım bakalım ne zamana kadar devam edecek o da..
Günaydın kızçelerr!
Hayırlı mutlu neşeli CUMAlar herkese...
Dün Ki Menüm ;
Sabah;
2 bardak süt
Öğle;
peynırlı sand
2 kasıl yourt
Akşam;
2 kase tarhana çorbası
Offffff ne cumaydı ama !
Canım zayıflamak için tok kalkmamak gerekiyor o sofradan, daima aç yaşayacaksın. Tek çare bu. Yoksa çok yavaş veriyorsun..
Ve bence 6 öğün çok fazla. Günde 2 öğün ideali. Başka türlü istediğin şekilde hızlı kilo veremezsin. Birde tabi işin sırrı bu yeme şeklini hayat tarzı haline getirmek ..
Canım beraber yapalım mı ne dersin, böyle birşeylere ihtiyacım var benim, bu diyetle en azından 3-4 kilo bile versem sanırım gerisi gelir... Bir araştırayım netten bende.
ben zaten hayat tarzımı değiştirdim ama sizin yanlışınız var. Kesinlikle 2 öğün yemek sağlıksız. Tüm uzman beslenme uzmanları da bunu söylüyor. 3 ara, 3 ana öğün yemek şart. Bu şekilde metabolizma uyarılmış oluyor. Ama söylediğiniz gıbı tıka basa doymak tabi ki zararlı.
Selamlar kızlar, pazartesi sendromunu üzerimden atıp geldim.
Bugün tekrar diyete başladım, biraz daha dikkat etmezsem eski kiloma çıkıcam ve kilo aldığımı acaip hissediyorummm.
906090 cnmm yazdıklarını okuyunca baya motive oldum. Bir arkadaşım da akşam yemeden çok zayıflamıştı dıyor ki, akşam erkenden yatıyordum ki birşeyler yemeyeyim diye
Kaç gündür o kadar yediklerimden sonra bugün biraz zor geçiyor benim için diyetten midir diş ağrısından mıdır başım ağrıyor. Neyse inşallah yarın ve diğer günler güzel geçecekkk...
mursh ben kilo bildirimi yapmadım haftanın ortasında geldim diye. Bu hafta dahil ediliyorum değil mi? İnş birinci olcam
İNANILMAZ ! Bunlara baktıkça insan motive oluyo valla... Hayatımı şişko olarak geçirmek istemiyorum yeter ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?