Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Sağlıksız bir diyet o diyeti bıraktığında verdiğin kiloyu geri alman çok yüksek ihtimal.Ayrıca sadece lahana çorbası ile vücuda yeterli proteini sağlıyamazsın.Ve o diyeti yaparken verdiğin kilonun büyük kısmı kaslardan olur.Bence hiç uygulama onun yerine hayatından kızartmaları çıkart ve un ve şekeri azalt.Ekmeğini beyaz ekmek yerine siyah ekmeklerden ye(çavdar en güzeli bence)Diyetisyene gitme şansın yok ise kendince kalori hesabı yap ama şunu unutmaman gerekiyor mesela bugün 50 gr çikolata yiyim 300 kaloriymiş dememen lazım çünkü basit şeker içeren gıdaların glisemik indexleri çok yüksektir buda insulin hormonunun salgılanmasına ve o yiceği yedikten 2-3 saat sonraya kadar yağ yakımının durmasına neden olur.Karbonhidrat ihtiyacını komplex karbonhidratlardan almalısın(bulgur,esmer prinç,kepekli makarna...)

ben zaten söylediklerinizin hepsini yapıyorum ama çok yavaş kilo veriyorum. Kızartma hiç yemiyorum zaten, tatlıyı sadece bir kere yedim onu da annemin doğumgününde. Kesinlikle beyaz ekmek yemiyorum. Diyetissyene gide gide, onları dinleye dinleye neredeyse bir diyetisyen kadar bilgim oldu. Günlük protein ve meyve ihtiyacımı alıyorum. Günde 6 öğün yiyorum. Her yediğimi ölçerek yiyorum. Ne 1 gr fazlasını ne 1 gr eksiğini... Günde en az 1 litre su içiyorum (max. 1.5 litre) Ama 1 ayda 3.3 kilo verdim. 18 kasımda erkek arkadaşımın kardeşinin düğünü var. O zamana kadar baya bir kilo vermiş olmak istiyordum...

Şaka gibi.. dün 1 tabak bulgur pilavı yedim, dün 66yken bugün 67 kilo geldim.. Yeter artık aç kalma zamanı geldi

Resmen 1 ayda tam 6 kilo aldım çok şişman duruyorum

Sabahtan beri 1 litre sudan başka hiçbirşey içmedim yemedim, geçen sefer nasıl aç kalıp 10 kg verdiysem bu sefer de öyle olacak Başka çare yok!

Son düzenleme:

Canım zayıflamak için tok kalkmamak gerekiyor o sofradan, daima aç yaşayacaksın. Tek çare bu. Yoksa çok yavaş veriyorsun..

Ve bence 6 öğün çok fazla. Günde 2 öğün ideali. Başka türlü istediğin şekilde hızlı kilo veremezsin. Birde tabi işin sırrı bu yeme şeklini hayat tarzı haline getirmek ..

Son düzenleme:

Sadece o diyeti değil, her diyeti bıraktığında eski yeme düzenine dönersen kilo alırsın. Ben lahana diyetini yaptım 3.5 kilo verdim 1 sene önce. geri almadım. Ve lahana çorbası diyeti son derece sağlıklı bir diyet... İçeriğindeki her gıda sağlıklı ve yararlı. Sağlıksız bir diyet olsa neden kalp hastalarına bu diyeti versinler..

Son düzenleme:

Canım bende seninle aynı durumdaydım 1 aydan uzun süredir... 61den 67ye çıktım Bugün son derece kararlı olarak başladım, başka çarem yok.. Biraz daha yersem 70e çıkıcam.

SABAH: YOK

ÖĞLE: 1 litre su

Saat 5 buçuk gibi 1 tane mürdüm eriği + 500 ml su

Akşama doğruda 2 salatalık + çeyrek göbek salata yiyip erkenden yatmayı planlıyorum, kaçamak yapmamam lazım

Son düzenleme:

ben zaten hayat tarzımı değiştirdim ama sizin yanlışınız var. Kesinlikle 2 öğün yemek sağlıksız. Tüm uzman beslenme uzmanları da bunu söylüyor. 3 ara, 3 ana öğün yemek şart. Bu şekilde metabolizma uyarılmış oluyor. Ama söylediğiniz gıbı tıka basa doymak tabi ki zararlı.

Canım beraber yapalım mı ne dersin, böyle birşeylere ihtiyacım var benim, bu diyetle en azından 3-4 kilo bile versem sanırım gerisi gelir... Bir araştırayım netten bende.

olur tabi yapalım beraber. Sen de bir internette araştır. Çorbanın bir kaç yapılış şekli var. Ben içinde kereviz de olandan yapacağım lezzet bakımından. Detayları konuşuruz. Benim diyette pazartesiye kaldı zaten... :)

Tüm beslenme uzmanları öyle bir şey söylemiyor, 2 öğüne sağlıklı diyen de var, 3 öğüne de.. Ama artık o aşırı derecede öğün almanın ne kadar sğlıksız olduğu ortaya çıktı.

Bugünkü menüm:

SABAH: yok

ÖĞLE: yok

AKŞAMÜSTÜ: 1 porsiyon iskender

AKŞAM: yok

Toplam 2 litre su

Annemin zoruyla iskender yedim.. Onun dışında bir şey yemedim, inşallah yarına kilo almamış olurum :S

Selamlar kızlar, pazartesi sendromunu üzerimden atıp geldim.

Bugün tekrar diyete başladım, biraz daha dikkat etmezsem eski kiloma çıkıcam ve kilo aldığımı acaip hissediyorummm.

906090 cnmm yazdıklarını okuyunca baya motive oldum. Bir arkadaşım da akşam yemeden çok zayıflamıştı dıyor ki, akşam erkenden yatıyordum ki birşeyler yemeyeyim diye

Kaç gündür o kadar yediklerimden sonra bugün biraz zor geçiyor benim için diyetten midir diş ağrısından mıdır başım ağrıyor. Neyse inşallah yarın ve diğer günler güzel geçecekkk...

Aç kalıp kendimi zorluyorum, başka türlü bu kilolar gitmiyor :) Yapıştı üstüme valla... 55e falan insem kilo sorunum olmayacak, 3 kilo alsamda 58den inerim yine 55e.. Ama 60larda olunca 3 kilo alıyorsunuz ayı gibi şişiyorsunuz 70e çıkma ihtimaaliniz oluyor ve yedikçe yiyorsunuz moraliniz bozulunca..

Dün 65.9
Bugün 65.3

Süper gidiyor valla.. Aç kaldığıma değiyor. 2 günde toplam 1 kilo 100 gram gitti bile....

Bugünkü menüm:

Sabah: yok

Öğle: yok

Akşamüstü: hellim peynirli salata ( 2 dilim ızgara hellim peyniri, hafif yağlı bir sos, ceviz, 5-6 parça küçük kruton ekmek ve marul)

Akşam: Muhtemelen ya 1 tane elma ya mercimek çorbası ya da biraz tavuk olacak...

Toplam 2 buçuk litre su

1 saat yürüyüş....

Son düzenleme:
Akşam: Domatesli tarçınlı tavuk ve 1 kırmızı elma + 1 kase mercimek çorbası . Tıkabasa doydum diyebilirim. Genelde tıkabasa doyunca böyle özellikle de akşamları.. Ertesi güne kilo kaybı pek olmuyor..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…