- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #395.621
Allah sizi ayırmasın canımmerhaba arkadaşlar bugün annemin doğum günü öğlen minik kalpli bir pasta aldımçok sevindi akşam da meydan köyü diye deniz kenarı bir yer var arkadaşla oraya götüreceğiz diyetisyenimden bakıl ekmek için izin kopardım öğlen ekmek yememek ve sporu yüksek tutmak şartıyla :))
Çocuklar için öyle bir dezavantajı var maalesefBendeki de bundan canım çok az kullandım kızım üstüne çıkıyordu kaldırdım. Taşınınca çıkartıcam tekrar bakalım
Tavuk baget patates kapya ve yeşil biber istediğin baharatları ekle biraz yağ tuz ekle doldur fırın poşetine yaklaşık 1.5 saat pişsin 190 derecede (fırından fırına değişir tabi) mis gibi yemek üstelik pratikBu saat oldu akşam yemeği hazırlayamadım.
Ev halkı acıktık dedi diyecek
Ne hazırlanır ki bu saatten sonra
bazen görmezden geldiğim oluyor ama genel de haksızlık yaptığını beni kırdığını üzdüğünü söyleyince bir ton savunması var asla özür dilemez evet haksızım demez üstelik benim demediğim yada yapmadığım şeyleri söyledin der zihni farklı çalışıyor :) tv de yada dosya da ki bazı kadınlar için (karşı tarafı , kocasını ezen yada iftira atanlar) genelleme yapıp bana söylenir fırsat verilse hepiniz böylesiniz v.s. diye bir kere de kötüyü görüp şükür sen öyle değilsin desene diyorum yorucu bir insan her an dediğini ters anlayıp kızmaya başlar o yüzden mutfak masasın da leptabımla yaşıyorum akşamları sadece salona çay götürüyorum 2 dk durup çıkıyorum kızsam surat assam hep bende de hata olduğu için öyle olmuş oluyor , kendimi değersiz sürekli eleştirilen bir konum da bulmamak için ne kadar az zaman geçirirsem o kadar iyi anlayışı yerleşti sanırım son 5 senedir :)Çok çok pozitifsin abloşum annem de bu işlere babam yüzünden girmişti çıkış yolu aradı bunaldı etti sonra huzura erdi.
Şöyle bir durum var kişi bu davranışlarının yanlış hatalı ya da nahoş olduğunu ancak sen gerekli tepki verebilirsen anlar. Yoksa bu davranışları normal kabul eder ve devam eder. Sen uğraşmak istemiyorsun sanırım ve görmezden geliyorsun bu da bi sistem tabi çoğu evli insan da bunu tercih ediyor .
Bunuda deneriz bacım denemedigimiz bişey kalmadı zatenHahaha evet sen böyle deyince şimdianladım canım
gülüm bir insanı iyi yanları ve kötü yanları diye teraziye koyup tarttığın da hangi yanı ağır basıyor ona bakıyorum sanırım, yaşantısı ve işin de çok dürüst allah korkusu olan biri işinden eve evden işe gider gelir oğluyla iletişim kuramasa anlaşamasa bile onun iyiliği için elinden geleni yapar yemesi içmesi üstü başı okulu özel hocası v.s. ne istiyorsan ne eksiğin varsa yapalım, sen yeter ki çalış der , çok yorulup algım durmaya başladığın da evde yatılı misafir varken bile sen git yat az yine ne denildiğini anlamıyorsun kafan toplansın der , annem tek minnacık büyükbabamdan aldığı aylıkla çok güzel idare ediyor ,yazın memlekete gittiğimizde köy tereyağı kv ye alınıyorsa anneme de biraz alıp yollar , kendimize bal alıyorsak anneme alınanın parasını ödetmez kendi öder , bana harçlığı bol verip ne lazımsa annen deyken düşünme al der , kişiliği herkese karşı aynı evdekilere de dışarıdakilere de kızdı mı affetmez bağırır ,iki yüzlü değil , adil adam yanihadi hayırlı olsun canım❤
kaptanım sen zaten pek bişey yemiyon da su bile icmedin mi
Yaaa seviyon ya da idare ediyon abla başka türlü katlanmak zor sanki
önden evde atıştırsan mı gülüm kokusu cezbetmesin, aç karnına oluncaKızlar yarın komsularla ilk defa parka gidicez çay içmeye kurabiye yapicam bende kısır olacak en masum ondan yerim azıcık geri kalanlardan kızla oğlanla ilgileniyorum ayağına yemiycem
ben de kimseyle gezip tozup sürtmemiş temiz biri olsun dediydiimBen saf dalgali sacli renkli gözlü olsun dediydim
Ahh okulumun orası çok severim oraları yaaaCebecideyim siyasalın orda biraz varmış aramız canım :))
Çok üzgünüm abloş eşine de kızgınım.bazen görmezden geldiğim oluyor ama genel de haksızlık yaptığını beni kırdığını üzdüğünü söyleyince bir ton savunması var asla özür dilemez evet haksızım demez üstelik benim demediğim yada yapmadığım şeyleri söyledin der zihni farklı çalışıyor :) tv de yada dosya da ki bazı kadınlar için (karşı tarafı , kocasını ezen yada iftira atanlar) genelleme yapıp bana söylenir fırsat verilse hepiniz böylesiniz v.s. diye bir kere de kötüyü görüp şükür sen öyle değilsin desene diyorum yorucu bir insan her an dediğini ters anlayıp kızmaya başlar o yüzden mutfak masasın da leptabımla yaşıyorum akşamları sadece salona çay götürüyorum 2 dk durup çıkıyorum kızsam surat assam hep bende de hata olduğu için öyle olmuş oluyor , kendimi değersiz sürekli eleştirilen bir konum da bulmamak için ne kadar az zaman geçirirsem o kadar iyi anlayışı yerleşti sanırım son 5 senedir :)
aaa aşk olsun ponim ben bütün gün evde oturup yatıp ,yediğim önüm de yemediğim arkam da dertsiz tasasız yan gelip keyif yapayım , tüm gün çalışan adama öğlene sofra hazırlamayayım hiiiç olur muuuuHaketmiyor ki abla
ingiltere de leydilik okulu var ya hani keşke bizde de centilmenlik eşe nasıl davranılır nasıl koca ve baba olunur okulları olsaymış ama mecburi devlet okulu gibi aslın da hem kızlara hem erkeklere bu tarz derler de olsa hatta aile içi iletişim dersleri de olsa harika olurdu :)Dilekin dediği gibi koca değil koca ayı hepsi
aynı şeyleri yaşamışız benim babam da aynıydı gidip bir daha evlenmek istedi 6 çocuk 4 torun varken annem de boşadı benden küçük 3 çocuk biri orta okul biri lise 2 biri liseyi yeni bitirmişti çok zor zamanlar yaşadı annemAhh okulumun orası çok severim oraları yaaa
Çok üzgünüm abloş eşine de kızgınım.
Çok güzel bi yüreğin var eşinse hayatını kendine ve ailesine zehir eden bir adam. İçindeki güzel kadını nasıl üzdüğünü hissetse, görebilse keşke. Ama kalp gözü kapalı öfkesiyle bencilliğiyle benmerkezciliğiyle kapanmış.
Kul hakkıdır bence bu. Seni ve eşini tenzih ediyorum ama böyle insanların namazı duası kabul olmasın istiyorum. Baş tacısın sen çok kıymetli değerlisin
Babam da kudurmuştu böyle annemin ağzına laf tıkar olmuştu kendini değersiz hissettiriyor net dürüst olmuyordu bi havalar bi civalar sonra anam boşadı babamı
gözü görmüyormuşşşDaha fazla msjlaei okuyamayacagimekim2009 abla Allah sana gani gani iç huzur sabır o eşinede insaf versin hiç tereddütsuz böyle yapsa şuan iki bebe var demem anında bosarim anam beni başkasına köle olayım diye doğurmadi . Nedir bağırıp çağırıp üste çıkıp üstünlük sağlamak sürekli seni ezmek sineği bile yakalayamayacak kadar aciz misin demedin mi nasıl demezsin abla nasıl
aminnnValla kuzum onu senden baskasi cekmez
Allah ona vicdan versin ne diyelim
Ben senin kadar anlayisli olamam
Normalde sakinim ama biyere kadar
Sabreder sabreder, patlarsam gözüm biseyi görmez
Baya oldu, buyuk bi kavga ettiydik
Benimki esyalarini toplamaya basladi :))
Ses etmedim, Gittim disari oturdum
Sonra kuzu gibi geldi bu :)
bunu deneyim ama doğruluğu vardır gece spor yapıp yatmak bana iyi geliyor geneldeAkapuntur hocam gece yatmadan5 dakika önce yatakta ayakyita fark etmez 5 dakikalık bisiklet hareketi yapın metabolizma gece çalışsın derdi. Sabah kalkınca en az 100 gr gitmiş olur diye çok anlatırdı ben yapıyorum gerçekten fayda ediyor denesene bi. Belki metabolizman yavaşlamıştır
çok ses çıkarıyor muCanım benimki bu. 4 senedir kullanıyorum. Eliptic zordur ama alışınca kolay geliyor. Baya terletiyor ve bana normal spordan daha pratik geliyor. Hergün çıkıyorum üstüne masterchef izlerken yarım saat yapıyorum. Tabi bebem uyumuşsa. Aradan çıkıveriyor spor. Ama dizlerin çok ağrıyorsa bi şey diyemem. Doktora danışmanda fayda olabilir. Koşu bandı daha çok yük bindiriyormuş dizlere
afiyet olsun canım
haklısın abla nasıl bı evde yetişirse öyle oluyor sanırım insan istisnalar arada olsa da iyi yönlerini görmeye devam benim eşimin gösterebileceğim tek kötü huyu hayır diyememesi babası ve kardeşlerine mevzu ne olursa olsun kolay kolay hayır diyemez işin kötü yanı ne zmn işleri düşse o zmn ararlar bunu bile bile yapar bu yüzden kavgalarımiz çok olur babasını bı nebze anlıyorum hadi ama abisi kendi karısını hastaneye götürmekte aciz onu da eşime yaptırıyor tahammül edemiyorum ben hamile halimle kaç vasıta değiştirerek ehliyet derslerine gittim kimse necisin demeyip nasıl her işimi kendim yapıyorsam herkeste tek seferlik hastane işini kendi yapsın diyorum ama kime diyorum akıllanmaz benim adamgülüm bir insanı iyi yanları ve kötü yanları diye teraziye koyup tarttığın da hangi yanı ağır basıyor ona bakıyorum sanırım, yaşantısı ve işin de çok dürüst allah korkusu olan biri işinden eve evden işe gider gelir oğluyla iletişim kuramasa anlaşamasa bile onun iyiliği için elinden geleni yapar yemesi içmesi üstü başı okulu özel hocası v.s. ne istiyorsan ne eksiğin varsa yapalım, sen yeter ki çalış der , çok yorulup algım durmaya başladığın da evde yatılı misafir varken bile sen git yat az yine ne denildiğini anlamıyorsun kafan toplansın der , annem tek minnacık büyükbabamdan aldığı aylıkla çok güzel idare ediyor ,yazın memlekete gittiğimizde köy tereyağı kv ye alınıyorsa anneme de biraz alıp yollar , kendimize bal alıyorsak anneme alınanın parasını ödetmez kendi öder , bana harçlığı bol verip ne lazımsa annen deyken düşünme al der , kişiliği herkese karşı aynı evdekilere de dışarıdakilere de kızdı mı affetmez bağırır ,iki yüzlü değil , adil adam yani
çocukluğun da sevgi görmeyip kavga gürültülü çok kalabalık ailede(kendileri 7 kardeş ana baba dede nine ve bahçeleri bir ölmüş amcası çocukları karısı 12 kişi )toplam 23 kişi yetişmesinin sonucu sanırım adam böyle olmuş :))
Haklısın abla evde gitmeden önce şu içip birşeyler atıştırayimönden evde atıştırsan mı gülüm kokusu cezbetmesin, aç karnına olunca
Baban pişman oldu mu peki canımkendini değersiz hissettiriyor net dürüst olmuyordu bi havalar bi civalar sonra anam boşadı babamı
Aniden kızımın okuluna gitmem gerekti.Tavuk baget patates kapya ve yeşil biber istediğin baharatları ekle biraz yağ tuz ekle doldur fırın poşetine yaklaşık 1.5 saat pişsin 190 derecede (fırından fırına değişir tabi) mis gibi yemek üstelik pratik
allah sabır versin sana da bana da kocası sinirli olan herkese deBnm adamında öfke problemi var çok törpüledi kendini ama ara ara oluyor saman alevi gibi. Dün bişey oldu biraz tartıştık bana çıkıştı gereksiz bi konuda komşularda yandaydı çok zoruma gitti çünkü babam annemi bizi başkalarının yanında azarlardı hepbenim gururumu çok incitiyor bu durum artık. Bende tepkimi koydum yüzüne bakmıyorm hiç bi iş yapmıyorum bugün. Hiç bişey olmamış gibi kahvaltı hazır canm gel diyo ben cvp vermeyince küsmüyüz diye soruyo ama hala çok öfkeliyim. Böyle durumlarda hiç bişey olmamış gibi davranıyor. Geldi gene sinirden bağırdım artık, yemiyorum diye yesem gider hazırlardm kendime diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?