- Konu Sahibi Handandandan
-
- #40.721
Kahvesinin Faydaları, Menengiç Kahvesinin Yararları
* Öksürüğü keser.
* Balgam söktürür.
* Nefes açıcıdır.
* Nefes darlığına iyi gelir.
* Antiseptik özelligi vardır.
* Göğsü yumuşatır.
* Solunum yollarına faydası vardır.
* Ayak terlemelerini önler.
* Yaraları tedavi eder.
* Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
* Ses tellerine iyi gelir.
* Mide ağrılarını dindirir.
* Kalp yetmezliği riskini azaltır.
* Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
*Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye
kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
MENEGİÇ KAHVESİNİN YAPILIŞI ; Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.
TÜR KAHVESİ GİBİ PİŞİRMEK İÇİN : Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız. Bir dakika bekleterek Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.
beybi bizim mahallede kiralık ev çok amma beğenirmisin bizim mahalleyi bilmem
oo üzüldüm şimdi(..tek başınamı yaşıyorsun sen??anne-baba ??.kiralık evim olsa gel derdim ama başımı soktuğum evden başka bir mülküm yok maalesef..
canımcım beğenmesine beğenirimde işe yakın olsun bari dedim nilüfer civarı ama fiyatları görmen lazımdelirmiş bu insanlar.... madem kiraya çıkıcam bari yol param olmasın istedim arayışlarım sürüyor... birikim yapıp kendi evimi alma planları kuruyorum, hayalleri de diyebiliriz buna... yoksa mahalle tekinse ( tırsak bir insanımdır) yuvayı dişi kuş olarak ben yapıveririm :)))
kııııııııııııııııııızz (bu kız şöyle bir şey:.Yalan Dünya - Tülay Zerrin'e konsamasyon yapıyor. - YouTube ) ne diyosuun!!..tabii ki hem senin için hemde bizim için iyi olur..motivasyonumuzu artırırsın..sengcim bu fulya var ya bu fulya..bir kilo vermeye başlasın tıkır tıkır verir..hem kendine hemde takıma çoook faydalı olur..al onu bize al al!!..
oo hayırdır fulyacım, bizi bırakıp gitmeyi düşünmüyorsun herhalde....varmı öyle bir düşünce ??
canımcım beğenmesine beğenirimde işe yakın olsun bari dedim nilüfer civarı ama fiyatları görmen lazımdelirmiş bu insanlar.... madem kiraya çıkıcam bari yol param olmasın istedim arayışlarım sürüyor... birikim yapıp kendi evimi alma planları kuruyorum, hayalleri de diyebiliriz buna... yoksa mahalle tekinse ( tırsak bir insanımdır) yuvayı dişi kuş olarak ben yapıveririm :)))
annemler niluferde oturuyor belki benden bosalan odayi sana kiralayabilirler bebisimsaka bi yana, kolay gelsin biz de ev bakiyoruz esimle kvden uzak diyarlara tasinacagiz bir aksilik olmazsa yakinda... ben de is yerime yakin istiyorum cunku su an esimin is yerine yakin oturuyoruz ama kendisinin arabasi var, kullanmasina bile gerek kalmiyor isyerinin arabasiyla gidiyorlar cogu zaman. benim isyerim oldukca uzak ama benim arabam yok. otobuslerde surunuyorum gunde 3 saat yolculuk dusun. sacmasapan bir durum yani... bari o tarafa tasinalim dedik ben en azindan otobus derdinden kurtulurum esim arabayla gitsin gelsin.
dun sabah itibariyle verdigim kilo 21 oldu hoppisimkaldi 20 kilo
yaza kadar yok canim ama 2013 yazinda calismalar baslayabilir
oofff off işin zor cnm Allah kolaylık versin 4 sene bekar yaşadım ne hikmetse bekar olunca kira fiyatlarını otomatik artıyoen sonunda soğanlıda bir çatı katında oturdum kocaman terasım vardı Allah'ım ne güzeldi o ev, evlenirken eşime gel burda oturalım bile demiştim ve ben o eve çıkarken o mahheleyle ilgili neler dediler neler yapamazsın da vardiyalı çalışıyosunda da da da sen iyiysen bişeycik olmuyo cnm ama nilüferde ya ev arkadaşın olacak ( ıyyy) yada paran çok
nilüferdekiler zenginmiş anladım ben bunu.... yada kendi evleri...200 - 250 aidat diyo var gerisini sen hesaplakira ne kadar dedi aklımda bile tutmadım valla...
kuzu işyerinin servisi yok mu :44:
özel sektördeyiim ne servisi yahu :))) belediye otobüsüylen gidip geliyom....
Fadiiiş o kahveyi nerden bulabiliriz.... çok merak ettim tadını.... kahvekolik duruyo karşında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?