Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

inşaallah canım. gerçi kaptan bana cevap vermiyor, özelden de msj attım. ama ben zorla kabul ettiricem kendimi kapıdan bacadan
Çok acelecisin, sende mi kırmızı karakterlisin yoksa

Bu arada 6. ve 5. takımlardan neden ayrıldın canım

Gecen cuma 74.8
Bu cuma 74.9
Fark +100
Arti olan yuzde nasil hesaplaniyor bilmiyorum
Çok değil halledersin canım
Sagol canım bulgurcular
Ya benım kız zayıf ta nedenını bulmaya calısoyorum, yanlış bişey mi yapıyorum dite,gercı zatenkucuk dogdu , o eğride sıkıntı yokmuş ,sagol canım tosununu öprrimmmm
Kaç kg kaç haftalık doğdu cnm Kızım 36 haftalık 2750 Gr doğmuştu bebekligi öyle aman aman kilolu değildi 1 yaştan sonra biraz göbeği çıkmıştı

Bu hafta ki sonucumuz cok iyi değil mi sizce de. Listeden patatya kaldi bildirim yapmayan @papatya_2014 çiçeğim beni bırakıp gitmeden bi bildirimini yap bakalim görelim.
Ablanin da Allah yardimcisi olsun inşallah
Kısmetin kapalı bacım.
Bir ben çektim seni yerlere bir papatya

Senin kilodandaki emzirmeyen biri 3 lt tüketmesi lazım.
Sen emziriyorsun.
3.5-4 lt
Beni dinlemiyorsun
4 lt çok fazla cnm ya bunun yanında bitki çayı çay falan içiyoruz herşeyin fazlası zarar diye düşünüyorum ben

Yaşın 20 'lerde...
Emzirmenin ilk 6 ayındasın.
Yani metabolizman muhteşem ötesi
Kan değerlerinde sıkıntı yoksa menülerin, menülerinin saatleri, su miktarını sorgulamak lazım

4 lt çok fazla cnm ya bunun yanında bitki çayı çay falan içiyoruz herşeyin fazlası zarar diye düşünüyorum ben
Çay ve kahva diuretiktir, yani vücudun kendi suyununda atılmasını sağlar.

Normal çayı sudan sayma hatta eksi su olarak kabul et.

Geçen bir yazı paylaşmıştım bununla ilgili

Çok acelecisin, sende mi kırmızı karakterlisin yoksa

Bu arada 6. ve 5. takımlardan neden ayrıldın canım
kırmızı karakteri ilk defa duydum
6. takımdan izne ayrıldım ama bi daha dönemedim kilo aldığımdan. takımda 5 ay kaldım, hedef kiloma az kala izne ayrıldım. nahsettiğim 2018 yılı. üzerinden epey geçince tekrar aynı takıma başlamak istemedim. izne ayrılma sebebim ise 5. takımdan ayrılma sebebimle aynı. yazları memlekette oluyorum 2 ay civarı, aşırı zorlanıyorum. 5. takımda listede değildim zaten, o zaman da memlekette olduğumdan listeye girmek istemedim, cesaret edemedim. 1 buçuk ay kaldım sanırım 5 takımda belki daha az. eve döndüğümde de diyete adapte olamamıştım. daha fazla takımı etkilememek için ayrıldım. bir de 5. takımda motive olamadım. 5. takıma temmuz sonu girdim sanırım. eylülde de ayrıldım diye hatırlıyorum. kasım başından beri çok istiyorum diyete başlamak ama tek başıma olmuyor. ne alıyorum ne veriyorum. gruptan çok güzel enerji aldım. uygun gördüğün zaman listeye girerim. temmuzda yine memlekete gideceğim. gitmeden bu kez bu gruptan mezun olmak istiyorum. çok kararlıyım. yaza bırakmamalıyım
13 kiloyu inşallah en geç nisana kadar vermek istiyorum.

Seviyelerden bahsediyorsunuz, daha once duymamistim. Nedir bu seviyeler

Seviye-1 kurallarını aşağıda paylaşıyorum

Ahmet APA 'nın kurduğu beslenen sistemi

SIVI ALIM KURALLARI:

1- Her yemekten en az 30 dakika önce 1 bardak su içiniz.
2- Yemekle birlikte kesinlikle hiç bir sıvı alımı yok. (ayran, çay, su, maden suyu vb)

3- Yemekten en az 1.5 saat ideali 2 saat sonra su, çay, bitki çayı yada türk kahvesi içebilirsiniz. Bu maddelere sıvı alım kuralları deniyor.

ALTIN KURALLAR:
1- Akşam yemekten kalktığınızda açlık hissi olmayacak yani karnınızı doyurun. Şişirin demiyorum doyurun.
2- Yemek ağızda sıvı olana kadar iyice çiğnenecek. Löp Löp yutmak kesinlikle yok. İsterseniz en sağlıklı besini yiyin, güzel çiğnemediğiniz taktirde vücudunuzun daha çok insülin salgılanmasına sebep olacaktır. Kısacası iyi çiğnemeden ne yerseniz yiyin vücudunuzda tıpkı yasaklı listesindeki bir şey yemişsiniz etkisi oluşacak. Düşünsenize tatlı yememek için mücadele ediyorsunuz ama yediğiniz yemekleri iyice çiğnemeden yuttuğunuz için tatlı yemiş gibi etkileniyorsunuz. Bunu kim ister?
3- Uyku ile yemek arasında minimum 4 saat olacak ideali 5 saattir.
4- Her gün mutlaka en az 30 dk yürüyüş yapılacak. Akşam yemeğinden bir süre sonra olursa harika olur ama bu zamanlama olmazsa olmaz bir kural değildir. Olmazsa olmaz günde 30 dakika yürüyüş yapmak. Gün içinde evinde çalışan hanımların yaptıkları işlerle bu 30 dakikanın bir ilgisi yok. Bunu ayrıca yapmak zorundalar.
5- Tecrübeler gösterdi ki, yemekler ne kadar lezzetli olursa doygunluk hissi o kadar fazla oluyor. Bu bağlamda her türlü baharat kullanmak serbest.
6- Ne zaman açlık hissi oluşursa hareket edin, hareket açlığı bastıran yegane sistemdir. Buna şaşacaksınız. Kalkın hemen azıcık, bir 5-10 dk yürüyün.

YASAK LİSTESİ:
1- Ekmek ve un içeren her şey yasaklılar listesinde. Gerek yemeklerin terbiyesinde olsun gerekse ne amaçla olursa olsun bir gr dahi un yok. Şehriye ve tarhana çorbası gibi ürünler undan yapıldığı için bunlar da kullanılmıyor. Bakliyatlar ve kavrulmamış kuru yemişler serbest olmasına rağmen, bakliyat unları (mısır unu, kuruyemiş unları, mercimek unu vb.) yasaktır. Türü ne olursa olsun 40 gün boyunca sıfır gram un. Ayrıca kavrulmuş kuruyemişlerin hepsi ( leblebi,kavrulmuş fındık, kavrulmuş fıstık, kavrulmuş badem ve bilimum kuruyemişler) yasaktır. Ama çiğ badem, çiğ fındık, çiğ fıstık, ceviz, çiğ kaju, yer fıstığı serbest.
2- Makarna & Bütün şehriye türleri. (undan yapılırlar) Ayrıca irmikte yasak.
3- Pirinç ve pirinçten yapılan her hangi bir şey.
4- Patates ve patatesten yapılan her hangi bir şey.
6- Karatay usulü mercimekli krep.
7- Şeker ve şeker içeren herşey. Her tür tatlı, bal, pekmez dahi yok. Metabolizmalar normal haline dönünce A kan grupları için pekmez, 0 Kan grubu için bal, B ve AB kan grupları için bal/pekmez geri dönecek merak etmeyin.
8- Seviye-1 bitene kadar limon ve avakado hariç hiç bir meyve yok. Hurma ve kuru meyvelerde dahil (kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm vb.) Seviye-2’de hurma ve incir öğlen öğününde geri gelecek. Metabolizmamız normal haline dönünceye kadar ise diğer meyveler program boyunca yasaktır. Seviyeler tamamlanınca hepsi geri gelecek korkmayın.

9- Yemekler pişerken içine havuç koymak yasak. Kısaca pişmiş havuç yasak. Ama çiğ şekilde yada salata ile birlikte tüketilebilir. Çiğ şekilde tüketildiğinde seviye-1’de öğlen yenilirse akşam yememek gerekir. Akşam salatada yenilecekse bu sefer öğlen yememek gerekiyor. Kısacası gün içerisinde sadece öğünlerden bir tanesinde kullanınız.
10- Sade soda hariç markete satılan her içecek yasak (kola, gazoz, meyve suyu, nestea, nescafe, ayran vb.)
11- İki öğün arasında yada akşam öğününden sonra (sıvı alım saatlerinde ) sadece su, bitki çayı, çay, türk kahvesi, sade soda içebilirsiniz. Süt, sütlü kahve, ayran, kefir gibi şeyler içilmez, yasak.
12- Kızartma olarak pişirilen herşey yasak.
13- Mısırın her türlüsü (haşlama,közleme,patlamış vs.) yasak.
14- Kestane yasak.
15- Balkabağı yasak.
16- Nar Ekşisi yasak.

17- Yulaf yasak.

Alıntıdır (Ahmet APA)

İlk sayfadaki takım kurallarımızı kabul ediyorsan kendini takımla içselleştirip azimli ve disiplinli olacaksan katılabilirsin canım.

Takım sorumluğu ve disiplin olmazsa olmazımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…