- Konu Sahibi Handandandan
-
- #409.801
Nedeni neeeebenim ufaklık da aksine tombalak
ama ben nedenini biliyorum tabii
Hahaha töbe bismillahhh , okuyunca bi boyle
Diyet bol su olmadan istenen sonucu vermez canım.Katılıyorum , diyetısyenım suyy cok içmenım hem diyete hem de sütün kslitesını olumsz etkuleyecegını soylemişti, hele ki gece su ıcmek cok sıkıntılı yanlışmış , emzırmete kalkıyorsak tabı abartmamak kaydıyla ıcebılırz
De tabi ya , senın bundan sonraki yegane hefefin bizleri gazlamak olsun grubumuzun fıstıgııııharika canim tebrikler
insallah canim:))
insallah ama bugun kofte felan yiycem oyuzden yarin icin bilmiyom:)
benimdeee
dogum.yaptimi ablan canim
cok degilmis artin:)
basiniz sagolsun canim kim vefat etti
sagol canim
bizde diyek ozaman
Evet katılıyorum , ama o 0.5-1 litreyi diğer ıceceklerden alıyoruz,yani şahsen ben oyle , tamamen su degıl 4 litre ,onu anlatmaya calıstım kaptanım . Ornek:3 litre su , yarım litre ayran , yarım litre meyve suyu,cay,süt vsDiyet bol su olmadan istenen sonucu vermez canım.
Emzirenlerin de suyu 0.5 -1 lt fazla içmesi lazım.
Günlük tüketilmesi gereken su miktarı = Kilo ×0.033
Sonra buna emzirme kaynaklı 0.5 -1 lt de eklenecek...
Bilimsel veriler bunlar, formül de dahil.
epey sertmiş kuralları. 2 yıl önce özellikle yasak listesini uygulamıştım ama tabi ahmet apanın olduğunu bilmeden. ketojenik yapıyordum o ara.Seviye-1 kurallarını aşağıda paylaşıyorum
Ahmet APA 'nın kurduğu beslenen sistemi
SIVI ALIM KURALLARI:
1- Her yemekten en az 30 dakika önce 1 bardak su içiniz.
2- Yemekle birlikte kesinlikle hiç bir sıvı alımı yok. (ayran, çay, su, maden suyu vb)
3- Yemekten en az 1.5 saat ideali 2 saat sonra su, çay, bitki çayı yada türk kahvesi içebilirsiniz. Bu maddelere sıvı alım kuralları deniyor.
ALTIN KURALLAR:
1- Akşam yemekten kalktığınızda açlık hissi olmayacak yani karnınızı doyurun. Şişirin demiyorum doyurun.
2- Yemek ağızda sıvı olana kadar iyice çiğnenecek. Löp Löp yutmak kesinlikle yok. İsterseniz en sağlıklı besini yiyin, güzel çiğnemediğiniz taktirde vücudunuzun daha çok insülin salgılanmasına sebep olacaktır. Kısacası iyi çiğnemeden ne yerseniz yiyin vücudunuzda tıpkı yasaklı listesindeki bir şey yemişsiniz etkisi oluşacak. Düşünsenize tatlı yememek için mücadele ediyorsunuz ama yediğiniz yemekleri iyice çiğnemeden yuttuğunuz için tatlı yemiş gibi etkileniyorsunuz. Bunu kim ister?
3- Uyku ile yemek arasında minimum 4 saat olacak ideali 5 saattir.
4- Her gün mutlaka en az 30 dk yürüyüş yapılacak. Akşam yemeğinden bir süre sonra olursa harika olur ama bu zamanlama olmazsa olmaz bir kural değildir. Olmazsa olmaz günde 30 dakika yürüyüş yapmak. Gün içinde evinde çalışan hanımların yaptıkları işlerle bu 30 dakikanın bir ilgisi yok. Bunu ayrıca yapmak zorundalar.
5- Tecrübeler gösterdi ki, yemekler ne kadar lezzetli olursa doygunluk hissi o kadar fazla oluyor. Bu bağlamda her türlü baharat kullanmak serbest.
6- Ne zaman açlık hissi oluşursa hareket edin, hareket açlığı bastıran yegane sistemdir. Buna şaşacaksınız. Kalkın hemen azıcık, bir 5-10 dk yürüyün.
YASAK LİSTESİ:
1- Ekmek ve un içeren her şey yasaklılar listesinde. Gerek yemeklerin terbiyesinde olsun gerekse ne amaçla olursa olsun bir gr dahi un yok. Şehriye ve tarhana çorbası gibi ürünler undan yapıldığı için bunlar da kullanılmıyor. Bakliyatlar ve kavrulmamış kuru yemişler serbest olmasına rağmen, bakliyat unları (mısır unu, kuruyemiş unları, mercimek unu vb.) yasaktır. Türü ne olursa olsun 40 gün boyunca sıfır gram un. Ayrıca kavrulmuş kuruyemişlerin hepsi ( leblebi,kavrulmuş fındık, kavrulmuş fıstık, kavrulmuş badem ve bilimum kuruyemişler) yasaktır. Ama çiğ badem, çiğ fındık, çiğ fıstık, ceviz, çiğ kaju, yer fıstığı serbest.
2- Makarna & Bütün şehriye türleri. (undan yapılırlar) Ayrıca irmikte yasak.
3- Pirinç ve pirinçten yapılan her hangi bir şey.
4- Patates ve patatesten yapılan her hangi bir şey.
6- Karatay usulü mercimekli krep.
7- Şeker ve şeker içeren herşey. Her tür tatlı, bal, pekmez dahi yok. Metabolizmalar normal haline dönünce A kan grupları için pekmez, 0 Kan grubu için bal, B ve AB kan grupları için bal/pekmez geri dönecek merak etmeyin.
8- Seviye-1 bitene kadar limon ve avakado hariç hiç bir meyve yok. Hurma ve kuru meyvelerde dahil (kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm vb.) Seviye-2’de hurma ve incir öğlen öğününde geri gelecek. Metabolizmamız normal haline dönünceye kadar ise diğer meyveler program boyunca yasaktır. Seviyeler tamamlanınca hepsi geri gelecek korkmayın.
9- Yemekler pişerken içine havuç koymak yasak. Kısaca pişmiş havuç yasak. Ama çiğ şekilde yada salata ile birlikte tüketilebilir. Çiğ şekilde tüketildiğinde seviye-1’de öğlen yenilirse akşam yememek gerekir. Akşam salatada yenilecekse bu sefer öğlen yememek gerekiyor. Kısacası gün içerisinde sadece öğünlerden bir tanesinde kullanınız.
10- Sade soda hariç markete satılan her içecek yasak (kola, gazoz, meyve suyu, nestea, nescafe, ayran vb.)
11- İki öğün arasında yada akşam öğününden sonra (sıvı alım saatlerinde ) sadece su, bitki çayı, çay, türk kahvesi, sade soda içebilirsiniz. Süt, sütlü kahve, ayran, kefir gibi şeyler içilmez, yasak.
12- Kızartma olarak pişirilen herşey yasak.
13- Mısırın her türlüsü (haşlama,közleme,patlamış vs.) yasak.
14- Kestane yasak.
15- Balkabağı yasak.
16- Nar Ekşisi yasak.
17- Yulaf yasak.
Alıntıdır (Ahmet APA)
kendimi disipline etmek için girmek istiyorum takıma. inşallah başaracağım.İlk sayfadaki takım kurallarımızı kabul ediyorsan kendini takımla içselleştirip azimli ve disiplinli olacaksan katılabilirsin canım.
Takım sorumluğu ve disiplin olmazsa olmazımız
senden cvp gelmeyince ne yapacağımı bilemedim ama tartılmıştım. foto çekmedim ama, haftaya fotoyla atarım.Kilo bildirimini göremedim
Bu defa bırakmayacaksın değil mi, korkuttun biraz beni
Yaşın 20 'lerde...
Emzirmenin ilk 6 ayındasın.
Yani metabolizman muhteşem ötesi
Kan değerlerinde sıkıntı yoksa menülerin, menülerinin saatleri, su miktarını sorgulamak lazım
Bu hafta menülerim gayet iyiydi bence saat olarakta çok geç değildi yatış saatimi düşünürsek ben yazın bile 3-3.5 lt anca icebilen biriyim şu an 4 çok uçuk geliyor o yüzdenÇay ve kahva diuretiktir, yani vücudun kendi suyununda atılmasını sağlar.
Normal çayı sudan sayma hatta eksi su olarak kabul et.
Geçen bir yazı paylaşmıştım bununla ilgili
Erken doğduğu için çok normal cnm kızınin kilosu bence hastanede sariliktan yatmıştı kızımda 2.500 olarak çıkmıştık yeteri kadar beslenemedigi için çok normal Rabb'im sağlık versin de bence orta seviyede gitsin yeterli kilo her zmn sıkıntı37 haftada 2900 dogdu canım 1 hafta yogunbakımda kaldı 2700 olarak cıkarmıstık hast den . Şimdi 6 aylık 6700 kg
Bilmiyorum ben emzirirken hiç gitmedim diyetisyene emzirmeye kalınca yarım bardak bı bardak arası içerim bende bı kaç kezKatılıyorum , diyetısyenım suyy cok içmenım hem diyete hem de sütün kslitesını olumsz etkuleyecegını soylemişti, hele ki gece su ıcmek cok sıkıntılı yanlışmış , emzırmete kalkıyorsak tabı abartmamak kaydıyla ıcebılırz
Evet yaaaHala gelmemişbildirim yapıp kaçıvermiş
ahhh kuzum benimmSelam kızlar
Bugün okula gittim,işlerim uzadı üç saat kadar,eve geldim benim minik kızım aglamaktan helak olmuşrabbim hiç bir evladı annesiz,hiç bir anneyi evlatsiz bırakmasın
çünkü anası kılıklı, çünkü oburNedeni neeee
Oraya sokmazsınız diye düşünmek istedimKız idrar yolu ditorum makat nerden çıktı
Soğan suyu kaynatayim belki faydasi olur.
Ben vajianayı düşünmek istemedimAh bi bilsen neler neler yapılıyor, aklın hayalin durur
Bugün kaçamak günümüz olduğu için bugünden başlayabilirsin menü yazmaya.kaptanım bir kaç saat buralarda olamayabilirim, çocuklara kek yapacagım. akşam yemeği, 19da canlı dersim var 2 ders. sonra kızımla kitap okuma yarışması yapıyoruz yemekten sonra vs. derken arada bakarım. bir de dediğimi gibi senden cvp gelmeyince kahvaltıyı iyi yapmadım. menümü yazmaya yarın başlasam olur mu? illa bugun dersen akşam yemeği yemeyerek dengelerim.
Az kaldı az
B Niran yazmış canım alıntı yapmışım6. Takimdan 2018 agustos ayinda izne ayrilmistim. Uzerinden cok gectigi icin de donmek istemiyorum tekrar. 5. Takimdan izin degil de tamamen ayrildim. Bir turlu adapte olamadim memlekette oldugumdan, listeye de girmek istememistim, belki o sebeple de alisamamis olabilirim. Her iki takimdan ayrilma sebebim ayni sayilir aslinda. İkisinde de memleketteydim, yazdan yaza gidiyorum ve gidince de 2 ay civari kaliyorum, beni cok zorluyordu. Bu kez yaza cok varken gruba girmek istedim ki temmuza kadar insallah verebileyim. Tabi kaptandan ses cikmadi, gruba direkt daldim ama ihtiyac var mi yok mu bilmiyorum
Çooookkk iyiMerhaba tekrar
Geçen Hafta 74.3
Bu hafta 71.9
Fark :2.4
Yüzde:3,2
*Yüzdeyi yanlış hesaplamış olabilirim şimdi hemen yemek hazırlamam lazım öğleden sonra da zümre toplantısı var sevincimi geniş geniş sizinle paylaşacağım inşallah
Vajinadan canım dediğim ama kendi üzerimde denemediğim bir şey şimdi eloşumun başına iş açar maçar amanAcır kız yakar sarımsakbi de sarımsağın içindeki besinlere bakmak lazım. Direkt kalın bağırsağa gideceği için sindirilmeden tekrar çıkabilir. Ben tabi makattan girişten bahsediyorum. Vajinadan bahsediyorsan öyle bi şey tavsiye etmem [COLOR=#8f2424] E [/COLOR] ela_2019
Kuzum herhalde ilk iznin ayrılırsın sorun yok da zaten listede olsan olmasan sen hep takımdasın hamilelikte bile çok fazla almadan tamanladınHandandandan U UcanSupurge kızlar ben izne ayrılmak istiyorum mümkün mü bı daha izin hakkım var mı tekrar ne zmn girebilirim
ton farkı olur benceBeyaz oje işe yarar mı acaba bilemedim
Dikkat et kendine canım bekliyoruz seni çok gecikmeKızlar ben sağlıktan dolayı izine çıkmak istiyorum. Sabah çok çok erken tartıldım hatta wc ye bile gidemedim hemen hastaneye gelmem gerekiyordu.
cuöa:70.1
Bugün:70.4
Fark:+300
Kısa bi süre sonra yine buradayım
Haticeeee ne oliyi yine geri vites miGecen cuma 74.8
Bu cuma 74.9
Fark +100
Arti olan yuzde nasil hesaplaniyor bilmiyorum
Pammık pammıkSen pammıkk dedıkce gaza gelıom
O bir psikolojik sınır Efenim65-66 da takıldın kaldın sanki, birşeylwri değiştirmen lazım galiba
Ah kuzum benim ya ilk ayrılıklar çok zor oluyorSelam kızlar
Bugün okula gittim,işlerim uzadı üç saat kadar,eve geldim benim minik kızım aglamaktan helak olmuşrabbim hiç bir evladı annesiz,hiç bir anneyi evlatsiz bırakmasın
O ben oluyorumSon 1 saattir burada olamayanlara 4 sayfa mesaj biriktirdim
Biraz da onların içi açılsın okuya okuya
Benim deee, kızımı pammıkkk diye sevıom gareeAz kaldı az
B Niran yazmış canım alıntı yapmışım
Çooookkk iyi
Vajinadan canım dediğim ama kendi üzerimde denemediğim bir şey şimdi eloşumun başına iş açar maçar aman
Kuzum herhalde ilk iznin ayrılırsın sorun yok da zaten listede olsan olmasan sen hep takımdasın hamilelikte bile çok fazla almadan tamanladın
ton farkı olur bence
Dikkat et kendine canım bekliyoruz seni çok gecikme
Haticeeee ne oliyi yine geri vites mi
Pammık pammıko değil Azerice de öyle söylüyoruz ya hoşuma gidiyor pammuğ veya pammığ gibi
O bir psikolojik sınır Efenim
Ah kuzum benim ya ilk ayrılıklar çok zor oluyor
O ben oluyorum
Tebrikler canım ama ben saçlarımı bile ağırlık diye düşünüyorum herşeyi çıkarıyorumGeçen cuma: 73.3
Bu cuma: 72.4
Fark: 0.9
Yüzde: 1.227
Sabahla öğlene doğru 200 300 Gr farkediyor denedim sabah 7 buçukta 300 Gr daha fazlaydımGünaydın kızlar
tartı için bekliyorum biraz daha sabah uyandığımda su içtim
Tebriklersağol canım
Kaptanım benim de aklıma sprey boya geldi
Tebrikler
Eser yenenlerin bir sözü vardı sabitsen kilo almamışsındır kilo almadıysan bu bir başarıdırGünaydın kızlar
Ben sabitim
69.1
TebriklerKilo bildirimim:
Gecen cuma: 68.5
Bugun: 67.7
Fark - 700gr
Yuzde: 1.022%Eki Görüntüle 2728854
Daha fazla bekliyordum ama bugun ölcu de aldım ve 3 haftadır kilo olark cok veremesemde incelme beni tatmin etti o yuzden cok mutluyummm
Maşallah kızlar size bir de hepinizin küçük çocukları var sizleri görünce kendime çok kızıyorumSpor listesi Sonuclar
1. @Pnrrr-20 (1.115puan)
2. denizbenimadim (985 puan)
3. @medine66 (750 puan)
Tebrikler kizlar
Tebrikler
Haftanın zorluğuna rağmen eksidesin maşallah sana tebriklerBen de bildirimimi yapayım artık kızlar
Benim için inanılmaz zor bi haftaydı
Düne kadar artıdaydım
Spor diyet etki etmiyordu
amaHandandandan ın dediği gibi onu da dinleyip erken kapatınca günü tartı sürpriz yaptı
geçen cuma : 61.2
Bugün:60.6
Fark:600 g
Yüzde : 0.980
son 3 inşallah
Moral bozmak yokMrblar kızlar malesef tartı carşamba günü ile aynı değişmedi dün zor bı gundu
Geçen hafta: 88.3
Bu hafta: 88
Fark: -300
Yüzde: %0.339
Tebrikler canım yaşından dolayı metabolizman daha hızlı bu avantajı kullanmalısın pes etmeGeçen hafta 73.1
Bu hafta 72.1
Aradaki fark -1
Yüzdeyi nasıl hesapladiğımızı unuttum
Tebrikler
Ben de kronik artık.Maydonoz suyu,soğan suyu gibi şeyler deneyebilirsin ama hiç biri çektiğin ağrıyı dindirmiyor.Ayaklarından sıcak suyu eksik etme.Geçmiş olsunÇok kötüyüm kizlar ya . Galiba çok kötü idrar yolu enfek. geçiriyorumkaç gündür ateşiydim ama bugün başka belirtiler de var. Bol su ve temizlik dışında önerebileceginiz bir şey var mi
Kağıt mı bunu ilk defa duyuyorumTartı üzerinde tarih ve nick yazılı bir kağıt olması lazım.
Eksin çok güzel tebrik ederim
Ayyy insallah anası ve babası kılıklı olur bızımkı de :))) blw mi uyguladın senEvet yaaa
azıcık gaza gelse ya
eceboce mmmm canımm hadi kalk gel seni bekliyoruz
ahhh kuzum benimm
amin canım
çünkü anası kılıklı, çünkü obur
Olmaz balımVajinadan canım dediğim ama kendi üzerimde denemediğim bir şey şimdi eloşumun başına iş açar maçar aman
Sorma kız hamıleyken sac kestırmedım,oncesınde bi 6 ay kestirmemişimdir ,sonrası zatwn korona kuafore gıdemedım derken saçlar belimde , 1 kg düşebılırmıyız kaptanım sacları :)) N niranTebrikler canım ama ben saçlarımı bile ağırlık diye düşünüyorum herşeyi çıkarıyorum
Sabahla öğlene doğru 200 300 Gr farkediyor denedim sabah 7 buçukta 300 Gr daha fazlaydım
Tebrikler
Kaptanım benim de aklıma sprey boya geldi
Tebrikler
Eser yenenlerin bir sözü vardı sabitsen kilo almamışsındır kilo almadıysan bu bir başarıdır
Tebrikler
Maşallah kızlar size bir de hepinizin küçük çocukları var sizleri görünce kendime çok kızıyorum
Tebrikler
Haftanın zorluğuna rağmen eksidesin maşallah sana tebrikler
Moral bozmak yok
Tebrikler canım yaşından dolayı metabolizman daha hızlı bu avantajı kullanmalısın pes etme
Tebrikler
Ben de kronik artık.Maydonoz suyu,soğan suyu gibi şeyler deneyebilirsin ama hiç biri çektiğin ağrıyı dindirmiyor.Ayaklarından sıcak suyu eksik etme.Geçmiş olsun
Kağıt mı bunu ilk defa duyuyorum
Kuzum herhalde ilk iznin ayrılırsın sorun yok da zaten listede olsan olmasan sen hep takımdasın hamilelikte bile çok fazla almadan tamanladın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?