Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

aman allahım dağılmışız resmen...:18::18: hadi ben başlıoyrum kendi kendime konuşmaya.Gelinde kaynatak

kızlarrr biri beni kaldırsın yaa.. kafam kalkmıyor sabahtan beri öyyyyle duruyorum evde hareket edemiyorum bile. yarın sabah iyi olmam lazım. B-fit e başlayacağım 1 aylık ücretsiz üyelik veriyor diyetisyenim söylemiştim saha önce yarın gidicem nasipse :) ama önce iyileşmem lazım yoksa bi yere gidemem. çarşamba günüde maçım var bakalım artık ne olacak. programım p.tesi-çarşamba-cuma B-fit salı perşembe voleybol ve cumartesi pazar da evde leslie olacak :) yarından itibaren güzelce devam edicem :)

teşekkür ederim... olur tabi yaa, şu evi tuttum ya gerisi hep olur inşallah pehh :))....
betüşcüm kusura bakma telaşlardan her seferinde unuttum hayırlı olsun demeyi..
canım belki bir zaman sonra anlarlar izin verirler..
neresiydi burası bende gelirim arada :)
canım biz seni biliyoruz telaşını falan ama bildirim yapmamış oldun
evet canım benim o :) geçti ama sanırım :)
hallettik sanırım onu
hmm güzel olmuş
Kızlar etap 7. si olmuşuz.. İnşallah haftaya yine toparlanır ilk üçe gireriz..:118:
evet evet büyük oynayalım bu hafta :)
o paylaşım işinide halletmek lazım :/ canım menün çok kötü değil ama iyi de değil biraz daha dikkat etmelisin..

Karnım sürekli gurulduyor ya, yanımdaki insanlara rezil oluyorumm

banada çok olur o bir keresinde platonik aşkımla konuşuyorum. Tabi yaklaşamıyorum kendisine.Anam konuşmanın en iyi yerinde gurul gurul sesler gelmesin mi bir de dinliyor deli!m benim sormuştu niye aç geziyon sen diye

geldim hadi kaynatalımm :):):):)
kaynatalım hatuncum nasılsın nasıl gidiyor hayat.
selamm ben de yeni geldim isten, ustumu degistirirken tartiya gozum ilisti bir tartilayim dedim cumadan beri kiloda gram degisiklik yok 1 gram bile oynamaz mi yahu :44:
canım benim geç olsun güç olmasın tartı yasağı koyduracaksınız bana..

ne tür müzikler seversin.

BeTüüüüüŞ bu sana gelsin.Geç kaldım belkim böyle affedersin

Sadece görüntüsü hediye ama kurabiyelerini yersen olmaz amacına ters düşer

Bu arada şu seng hitabı fenalık veriyor bana ece deyin kaptan deyin deyin işte bir şeyler 5. takımda ilk kaptan olduğumda bana minnak adını takmışlardı takımın en küçüğüm diye .. ne günler anacım mutluluk an değil aslında bee. mutluluk geçmiş demek..

eveeet sevgili bayanlar döndük dolaştık yine topiğimize geldik ki ben cumadan beri evden dışarı adımımı atamadım..cuma bebek görmek için hazırlanırken sağolsun misafirlerim geldi ve ben böyle oldum...ve bugün öğlen gittiler..bende hemen kendimi sokağa attım atmasaydım balkondan atacaktım..tabii olan benim diyete oladu, kendisinin ruhuna fatiha..artık yarın sabah her pazartesi olduğu gibi yine , yeni , yeniden diet...

kıııııııızz benim en uyuz olduğum kelime kaptandır..bilinçaltımda kaptan kötü şeyler çağrıştırdığı için olsa gerek para versen sana kaptan diye hitap edemem..ama minnak çok güzelmiş , çok severim minnak hitabını..o yüzden sana bundan sonra sana minnak seng diyeceğim

kaynatalım hatuncum nasılsın nasıl gidiyor hayat.

canım benim geç olsun güç olmasın tartı yasağı koyduracaksınız bana..

ne tür müzikler seversin.

kız yazdığımla müzik ne alaka :) ben türk sanat müziği severim ama her türlü müziğide dinlerim. tek kaldığımda dinlerim tsm ama pop undan rap ine davul zurnasından kemanına piyanosuna kadar dinlerim :) her tele uyarım yani :) hayat güzel valla nasıl olsun :) okula gitmiyorum dershaneye gitmem grektiğini biliyorum ama gidemiyorum hastayım sevdiğim yanımda mutluyum yarın spora başlayacağım b fitte sanki çok uzakmışım gibi spora birde salona gidicem :):):) öyle yani. sen neler yaparsın küçüksün biraz benden sanırım demi???

anam kız ben kaptan lafını duymaya alışığımda başkasına söyleyince garipo geliyor :) 2 takımım var ikisindede kaptan diyorlar bana koç diyorlar bazıları bende koça sinir oluyorum hele bi pasörüm var sağolsun hatun bana koçum benim diyor ağzına yapıştırmak geliyor içimden :) ama seviyorum dokunamıyorum :) sen ece ol ece diyeyim ben sana :)

bir pazar akşamı klasiği olarak helloooooooooooooo

sanada hello anacııımmm... niye bilmem sen helllllloooo diye seslen,ince olacak o kadar geldi aklıma beni özleyin anacım baaaaayyy derdiler ya

al bendende o kadar :) bugün profiterol yedim regl dönemim bana oyun oynuyor sürekli tatlı istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
bir pazar akşamı klasiği olarak helloooooooooooooo
hoşşgeldin yetişememişim sana :/
seninde misafirler epey yüzsüzmüş.sen pattanak gel bi de yatıya kal hemide 2 gece.amannnn :18:
ehehehhe :)

herkes ayrı bi isim takacak galiba bende dershane, ingilizce kursu falan yoğunluktan kafamı kaldırıp hayat nasıl acaba diyemiyorum pek

Kahve ve Diyet:

Genelde Diyet önerilerine baktığınız zaman bunların hiçbirinde kahve ile ilgili bir kısıtlamaya rastlamazsınız. Bu da doğaldır, çünkü kahve kendi başına kalorisiz ve yağsız bir içecektir. Ancak kafelerde sunulan sütlü, kremalı kahvelere gelince iş değişir.

İlginç olan, kahvenin yağ azalttığı ileri sürülen diyetlerde özellikle yer almasıdır. Düşük yağlı diyetlerde kahve önerilmekte ancak kahveye eklenen şeker alınan kalori miktarını arttırdığı için bunun anlamı olmamaktadır. İzokalorik Diyet (yani yağ/karbonhidrat ve proteinlerin belirli oranlarda kullanımı) ve Düşük karbonhidratlı diyetlerde ise kahve önerilmemektedir. Bunun nedeni de kahve ve insülin arasındaki ilişkidir. Sanıldığı gibi kahvenin içinde insülin yoktur.

Kısa sürede alınan yüksek miktarda kahve glukagon ve adrenalin adlı 2 hormonu arttırır. Bu iki hormon kan şekerini yükseltir. Buna yanıt olarak, insülin salınmaya başlar ve insülinin etkisi ile bu şeker yağ olarak depolanır. Buna göre çok kahve içmek yağı arttırır gibi düşünülebilir. Ancak bu teorik bilgilerin pratikte diyetlerde önemli etkisi olmadığı bilinmektedir; çünkü bu etkiyi gösterecek kadar çok kahveyi kısa sürede tüketmek pek mümkün değildir.

Bu nedenle, diyet yaparken en akılcı yaklaşımlar; kahveden sütü, şekeri, kremayı uzak tutmak, moka gibi kahveler içmemek, günlük kahve miktarını biraz azaltmak ve bu kahveyi kısa sürede değil gün içine dağıtarak tüketmek olabilir.
AlıntıdıR

Son zamanlarda sade kahve içmeye başladım.Çok acı geliyor ama başka şeyler katınca sonradan ağızda bıraktığı tatdan da hoşlanmıyorum.Aklıma geldi netten bilgi bulup paylaşayım dedim

diyet ve süt ürünleri

Özellikle kadınlarda genç yaşlarda zayıflama amacıyla yapılan sağlıksız diyetler, ilerleyen yaşlarda başta osteoporoz olmak üzere bir çok hastalığa neden olabiliyor. Sağlıklı bir zayıflama programının yeterli miktarda süt ve süt ürünü içermesi gerekiyor. Uzmanlar, güçlü bir kemik yapısı için gereken kalsiyumun en iyi kaynağının süt ve süt ürünleri olduğunu belirterek, zayıflama programlarında yağı alınmış veya yağ oranı azaltılmış sütlerin içilebileceğine dikkat çekiyor. Yağ oranı azaltılmış veya yağı alınmış sütlerin kalsiyum miktarı azalmadığı için, sağlıklı diyetlerin önemli bir unsurunu oluşturuyor.
Genç yaşlarda zayıflamak için uygulanan sağlıksız diyetler, yaşlılıkta özellikle kadınlar açısından osteoporoz, bir başka deyişle kemik erimesi hastalığı riskini artırıyor. Bu nedenle tek tür besin tüketimine dayanan, yeteri kadar süt ve süt ürünleri içermeyen diyetlerin uygulanmaması gerekiyor.

Süt ve süt ürünleri, bedenin ihtiyaç duyduğu kalsiyumu vücuda kazandırıyor. Sütün biyoyararlılığı en yüksek kalsiyum kaynağı olduğunu belirten Diyetisyenler, özellikle diyet uygulanırken süt tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini kaydediyorlar. Yağ oranı azaltılmış veya yağı alınmış sütlerde kalsiyum miktarının azalmadığını, diyet sırasında rahatlıkla bu sütlerin tüketilebileceğini ifade eden uzmanlar, "Kalsiyum için en iyi kaynak süt ve süt ürünleridir. 1 su bardağı sütte ortalama 240 mg kalsiyum bulunuyor. Günlük tüketilecek 2 bardak süt 480 mg kalsiyum sağlıyor. Diğer kalsiyum kaynağı olan süt ürünlerinin de tüketimiyle günlük gereksinim böylece tamamlanabiliyor. İnce bağırsaklardan kalsiyumun toplam yüzde 20-40'ı emilebiliyor. Yapılan bazı çalışmalar, sütün yüksek oranda emildiğini ortaya koyuyor. Zayıflama programı uygularken yağ oranı azaltılmış veya yağı alınmış süt içilebilir, böylece yeteri kadar kalsiyum alımı sağlanabilir. Yağ oranı azaltılmış veya yağı alınmış sütlerde kalsiyum miktarı azalmıyor. Böylelikle, kemiklerden kalsiyum çekilmesi önlenebiliyor" diyorlar.

Günlük minimum 600 mg Kalsiyum almak Obeziteyi Önlüyor!

Yeni yapılan bir araştırmada günlük 600 mg ın altında kalsiyum alan bireylerin Beden Kitle İndekslerinin daha yüksek olduğu, obezitenin neden olduğu hastalıkların görülme sıklığının arttığı tespit edilmiştir. Diyette tüketilen süt ve ürünlerinin, enerjisi planlanarak ve yağ oranı azaltılarak tüketilen 3 bardak süt tüketiminin kilo kontrolünü sağlamada etkin olduğu belirtilmiştir.

Sağlıklı Zayıflamak İçin diğer altın kurallar

• Besinleri İyi Tanıyın. İyi bir etiket okuyucusu olun, tükettiğiniz besinlerin ambalajının üzerindeki kalori, besin değeri tablosunu inceleyin.

• Çeşitlilik ve Denge Yaratın.

• Ölçülü Olun

• Yediklerinizi Kaydedin. Gün sonunda kayıtlarınızı değerlendirin, farkına varmadan yediğiniz küçük atıştırmalıkların ne kadar fazla kalori içerdiğini gözleyin ve bunları zamanla azaltın.

• Fiziksel Aktivitenizi Arttırın. Fiziksel aktivite kalori harcatması bir yana gençlikte kemik kütlesini artırır, yaşlılıkta ise kemik kaybını önler. Her yaş döneminde haftada en az 3- 4 kez 45- 60 dakika yürüyüş gereklidir.

• Aç kalmayın. Açlık metabolizmanın yavaşlamasına ve vücutta su oranının azalmasıyla, yağ oranının artmasına neden olur.

• Günde 2-3 lt su için. İnsan vücudunun %60-70 i sudur. Kilo vermek ve metabolizmanın hızlanması için su içmek çok önemlidir.

• Süt-Yoğurt tüketimini ihmal etmeyin. Yapılan araştırmalar diyetle yeterli kalsiyum alındığında yağ yakımının arttığını ve yağlanmanın engellendiğini ortaya koyuyor hem kemik ve eklem sağlığınız hem de kilo kontrolünüz için yağı alınmış süt ve ürünlerini diyetinizden eksik etmeyin.
AlıntıdıR

Karatay Diyeti Tatlı Atıştırmalıklar

Evet Karatay Diyetinde Şöyle Canım Tatlı Çekti.. Sağlıklı bir atıştırmalık yapayım diyorsanız nefis bir tatlı tarifi hemde 1 dk içinde )

Gün kurusu,kayısı kurusu ve incir kurusu ( Hurma ‘da olabilir ) içerisine koyulmuş ceviz ve fındık hem sizin tatlı ihtiyacınızı görecek hemde lezzetli bir baklavadan farksızdır size verdiği mutluluk.. Yanında bide çay.. Değmeyin keyfinize..

karatay diyor ama farketmez diye düşünüyorum

Diyabetik Aşure Tarifi

Diyet yapanlara özel düşük kalorili aşure tarifi!

Malzemeler:

1/2 kg bugday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı esmer pirinç
1 çimdik tuz
12 yemek kaşığı Takita Formtat 60 Toz Tatlandırıcı ( tadınıza göre,Damak Tadına bakarak arttırabilir yada azaltabilirsiniz )
5-6 adet incir ( aşurenin rengini karartmaması için önceden haşlayıp suyunu döktükten sonra doğrayarak kullanıyorum ben )
150 gr kuru üzüm,ceviz,kuş üzümü
15 kuru kayısı
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı gül suyu
3 adet karanfil (Bir taşım kaynatılıp süzülerek suyu kullanılacak )

Hazırlanışı:

Buğday,nohutu,kuru fasülyeyi bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatıyoruz.Sabah yine ayrı ayrı kaynatıyoruz.İyice yumuşuyorlar.Bir yandan elimizin altında sürekli kaynar su bulunması gerekiyor,kıvam koyulaştıkça sulandırmamız için bu şart.Yumuşayan bugdaya haşlanmış nohut vu kuru fasülyeleri ekliyoruz.Pirinci yıkayıp ekliyoruz.Haşladığımız suyunu döküp minik dogradığımız inciri,doğranış kayısıyı,elmayı ilave ediyoruz.Pişmeye yakınken takita formtat 60 ekliyoruz.Pirinç yumuşayınca,karanfil suyumuzu da ekledikten sonra aşuremize gülsuyunu gezidirp ocaktan alıyoruz.Arzu ettiğimiz gibi süsleyip,Soğuk olarak servis ediyoruz.Afiyet Olsun..

normal aşure mi bu mu sizce :/

Malzemeler:

1 baş soğan

2 adet havuç

1 adet Kabak

1 çay bardağı Donmuş yada taze bezelye

Bir kaç yaprak brokoli

1 su bardağı kırmızı mercimek

2.5 litre su

Üzeri için:

3-4 Yemek kaşığı Saf Zeytinyağı

Nane,Karabiber ve Pulbiber,Tuz

Hazırlanışı:

Tüm sebze malzemeleri irice doğranır ve büyükçe bir tencereye alınır.İçerisine mercimek ve su ilave edilir.45 dk kadar tüm malzemeler kaynatılır.Daha sonra altı kısılır eğer sebzeler çok yumuşamadıysa yumuşayana kadar pişirilir.

Ocaktan aldığımız çorbamız el blenderine vurulur ve tanesiz pürüzsüz hale getirilir.

Bir tavada zeytinyağı,karabiber,nane ve pulbiber karıştırılır.

Eki Görüntüle 572630

benzer çorbaları çok yaparız ama ben yine de paylaşayım dedim.Kime ne zaman nasıl ilham geleceği belli olmaz mesela bana

Karaciğerler için ve diyet zamanlarında kurtarıcı ve çok faydalı bir besin enginar..

Bu Tarifi Kolayca hazırlayabilirsiniz..

Malzemeler:

4 adet enginar
3 Adet Kuru Soğan
Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı

Tuz ve 1 çimdik Kimyon,1 çimdik Karabiber ( Arzu edilirse pulbiber )
Hazırlanışı:

Piyazlık doğranmış kurusoğanlar çok az su ile kavrulur pişirilir öncesinde ve daha sonra yumşadıktan sonra zeytinyağında biraz çevrilir.
Enginarlar uzun uzun ince ince doğanır.
Doğranan enginarlar kavrulmuş soğanlara eklenir, 20 dk birlikte kavrulmaya devam edilir.
Enginarla pişince kimyon ilave edilir.
Tuz ile Çırpılmış yumurta eklenip pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Not: Arzu ederseniz yumurta sevmiyorsanız yumurtasız yapıp kavurma şeklinde tüketebilirsiniz..
Eki Görüntüle 572634

farklı geldi bu.Gerçi enginardan hoşlanmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…